WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku pierwsze foteliki zawsze.sa tyłem do.kierunku jazdy, dopiero przy kolejnym jest zróżnicowanie.

Moim zdaniem rozkładanie na płasko nie jest konieczne (zależy jeszcze jaka jest różnica w cenie) ale ja nigdy specjalnie nie wozilam młodego w foteliku poza samochodem. Jakoś uważam że powinno się to.ograniczac, oczywiście zakupy itp tak ale nie np spacery. Aczkolwiek moja przyjaciółka używała fotelika jak wózka na spacery i młodemu krzywda się nie stała :)

Hashija lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi odnośnie rozmiaru. Trochę mnie zmartwiłyście bo te ubranka r.56 mam cudne :( no zobaczymy ale więcej nie kupuję. Właśnie zamówiłam dwa sweterki z H&M :D rozmiar 62.

Yammi ja mam anexa, nad Coletto też się zastanawialiśmy ale był niższy. Zależało nam żeby i rączka i gondola była wysoko bo jesteśmy wysocy :) ALe czytałam, że Coletto jest bardzo fajny.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam uff ale tu ruch,

co do butelek ja kupilam wszystkie avent jak porzadnie rozapkuje to wam pokaze i te szklane wygladaja naprawde solidnie :) najbardziej mi sie podobaja szklane wiec kupilam tylko 1 plastikowa,. Tak samo jak laktator zakupilam eletryczny... a jak bedzie zobaczymy.

Co do bujaczka kupilismy 4moms mamaroo jednak a ten baby bjorn przyda sie na wyjazdy ( jesli ktos nam sprezentuje ) jesli nie krzywda sie nie stanie :)

milka piekne buciki, i wogole sliczny zestaw :)

kordonku, kasieniaczek wspolczuje rodzinnych porownan ja na szczescie nie mam tego problemu, ale musi to byc przykre

ja kupilam zestaw petit bateau dzisiaj bo byl w super pormocji 60% :)stwierdzilam ze cos cieplejszego sie nam przyda na wiosne

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab2030adb4d0.jpg

a tak wogole, to nie bardzo wiem co zrobic , mamy fotelik ale jest strasznie ciezki ricaro privia wiec zostanie na stale w aucie i teraz ma dylemat bo chcialam na zakupy zakladac go zamiast gondoli i mysle nad drugim tym z funkcja lezenia wlansie cybex... ale nie wiem na jak dlugo sie przyda jakie foteliki sprawdzaja sie do wozka ? na krotki spacer zakupy itd ?

Milka1991 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    No właśnie tak teraz czytam :))
    To właśnie podobno ten ręczny mniej pokarmu ściąga itp. Mimo iż podobno czas w obydwu jest podobny :)))

A z jakiej firmy konkretnie masz?

Medela. byłam bardzo zadowolona. teraz też będzie w ruchu :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

• Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama Dzięki za opinie, jaki masz kolor anexa?

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie po-świąteczny dół i wszystko mnie denerwuje.
    Na siebie nie mogę patrzeć- wyglądam jak pączek w maśle.
    Okrąglutka, grube uda, łydki spuchnięte, kostki niewidoczne, plecy grube, twarz pucołowata...jestem przerazona...ciagle slysze dobrze wygladasz, mąż cie dobrze karmi, okraglutka, pulchna,duzy brzuch masz jak na 6 miesiac..a mi plakac sie chce...
    zawsze mialam problem z waga, w sensie ze akceptowalam u siebie rozmiar 36 -34 i tego się trzymałam, moja waga idealna to 52-53 kg, z takiej bylam zadowlona, teraz 63 kg przed ciaza 55

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 23:36

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:

Ja się raczej nie łudzę, że uda mi się tylko kp, po problemach z pierwszym dzieckiem, ale będę walczyć i próbować :)
    Wanda zamiast cytuj polubiłem.Wiesz, starszej córki nie karmilam w ogóle i była to dla mnie trauma,moja wew porażka. Ale właśnie z drugą się zawzielam,byłam madrzejsza i bardziej doświadczona i udało się. Karmilam ponad rok. Także spokojnie.

Byłam na Wizycie, dalej chłopak, szyjka ponad 4 cm, mały wazy ok 930 gr. Przepływy lekko zaburzone. Muse kontrolować ciśnienie bo było wysokie. I jest zgoda na wyjazd :)

Donia12, Reni1982, sallvie, Lokokoko, karolyn, Milka1991, kasieniaczek, pati87, Omon lubią tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też złapałam doła bo wszyscy chodzą i mi mówią jak to źle moje dziecko wygląda. Chudy, sińce pod oczami i ogólnie nędza. Muszę go lepiej karmić, lepiej dbać o niego itd. Jakbym go głodziła i zaniedbywala. Nie kumają że dziecko 8 dni miało temperaturę i jest cały czas na antybiotyku to jak ma wygladac?
    Pojutrze jedziemy na kilka dni nad morze. Wracamy po nowym roku. Jak nadal będzie źle wyglądał to pewnie skoczę do homeopaty po jakieś wskazówki. Mam skierowanie na badania krwi dla niego- ale najwcześniej koło 10 stycznia zrobię bo przeciez po chorobie trzeba odczekać troche.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, jeśli tak puchniesz to może z nerkami problem? Pogadaj z lekarzem na wizycie, być może za dużo wody gromadzisz.

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Reni, jeśli tak puchniesz to może z nerkami problem? Pogadaj z lekarzem na wizycie, być może za dużo wody gromadzisz.

Nerki raczej ok, ja odkad pamietam mam z tym problem,puchniecie nóg,zylaki...jestem po 1 operacji na ich usuniecie,wlasciwie z dnia na dzien zaczelam miec nogi jak balony
    Lekarz dopiero 18.01

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi, mam ten musztarda-pepitka.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • agadana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie, bardzo mi pomogłyście :-* Kordonku widzę, że wszystko u nas przebiega bardzo podobnie jeśli chodzi o żywienie i przybieranie na wadze. Ja postaram się bardziej racjonalnie odżywiać w sensie doboru wartościowych produktów, bo jeśli chodzi o ilość to jem dosyć mało.
    Mam problem, który dopadł mnie dziś wieczorem- dziwne bóle brzucha. Mąż chce jechać na IP a ja dokąd naprawdę nie poczuję, że to ostateczność, nie pojadę. To nie są skurcze ale ból taki jak przy jakiejś niestrawności, przy czym robi mi się od razu nie dobrze z tego bólu. Mam uczucie obolałego żołądka jak przy grypie żołądkowej. To napewno nie jest niestrawność po świętach bo z wypróżnianiem było wszystko ok a dzisiaj zjadłam rano owsiankę i potem ugotowałam zupę. Mały się rusza normalnie. Jak leżę to jestem w stanie znaleźć dobie pozycję w której mnie nie boli ale jak ją zmienię to od nowa ból taki, że mnie aż skręca... do tego bardzo drętwieje mi brzuch zaraz pod żebrami. Ciągle w tym miejscu czuję mrowienie w środku a jak się dotykam to nie mam tam czucia. Zawsze tak się dzieje jak siedzę lub leżę na boku, regularnie od kilku dni. Jak myślicie co to może być? Czym spowodowany ten ból?

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana a moze to zapalenie żołądka?
    Czy występuje o tych samych porach? Ile czasu po jedzeniu?
    Idź do nawet zwykłego internisty. Moze ranigast lub malox wystarcza i pomogą?

Dziewczyny, z czego są najlepsze materace dla dziecka?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana jeśli jeszcze Ci nie przeszło wybierz się lepiej do lekarza.
    Dziewczyny z wro - kupujecie ciuszki uzywane? Może macie jakies fajne lumpeksy najlepiej okolice krzyki Brochów jagodno grabiszynska. Są już jakieś wyprzedaże w Tesco na ciuszkach? Mam juz duzo bo dostalam ale to taka frajda ze kupilabyn też coś :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • agadana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie występuje o stałych porach, zaczęło się wczoraj i z przerwami w nocy trwa do dziś ale jak chodzę to nie jest jakiś bardzo silny ból. Jutro mam wizytę u gina, wstrzymam się jeśli ból będzie do wytrzymania i powiem mu o wszytkim Przyczyn związanych z ciążą nie widzę ale właśnie może to coś z żołądkiem który chyba jest już dość wysoko. A co z tym drętwieniem ? Miałyście tak?

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gakin w tesco przed swietami kupiłam paczki 5 body za 33-37 zl. I dwupaki pajaców 37 czy 38 zl

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana a moze Dziecko uciska na jakis organ?
    Nie mam pojecia, chyba lekarz musi wypowiedziec sie.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana ja nie mam zielonego pojęcia co to może być. Ale współczuję bólu.

Ja właśnie siedzę na krzywej, jakoś mniej słodko to pamiętałam aczkolwiek nie jest to najgorsze co mnie w życiu spotkało :)

Może dzisiaj będzie łatwiejsza walka ze słodyczami :)
    Zrobię jakieś ciasteczka owsiane. Ja lubię pięć i nie lubię słodkich wypieków (czekoladę kocham) także dodam trochę miodu i będę miała na czarną godzinę. No i dla młodego bo nie lubię mu dawać prawdziwych słodyczy.

Atat polecany jest gryka-kokos aktualnie z nagonka że są w nich robaki (my mamy materac, robaków nie :)) i lateks o którym w sumie nic nie wiem poza tym że jest droższy.
    A ten gryka-kokos to piąty materac w moje rodzinie, każdy z dzieciaków taki miał i nigdy nie było problemów.

agadana lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedze na glukozie wlasnie. Po godzince zwymiotowalam jakas niecala polowe ale sie nie przyznalam. Do ktorego tygodnia ewentualnie moge ja powtorzyc? Za tydzien mam wizyte. Jak wynik bedzie bardzo dziwny to pewnie sie przyznam a wynik poznam dopiero na wizycie :/ a tak dobrze bylo i nagle zrobilo mi sie niedobrze :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dziewczyny siedze na glukozie wlasnie. Po godzince zwymiotowalam jakas niecala polowe ale sie nie przyznalam. Do ktorego tygodnia ewentualnie moge ja powtorzyc? Za tydzien mam wizyte. Jak wynik bedzie bardzo dziwny to pewnie sie przyznam a wynik poznam dopiero na wizycie :/ a tak dobrze bylo i nagle zrobilo mi sie niedobrze :(

Mnie lakarka kazala powtorzyc w 32 tyg.

ilae lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ