WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym wspanialym roku :)
    My przywitalismy nowy rok w lozku i o 12.15 juz chrapalam ;)

Ja mam torbe spakowana juz jakis czas, dlatego ze juz 2 razy musialam zostac w szpitalu. Na razie jeszcze mam tam rzeczy dla siebie. Jeszcze kilka rzeczy musze dokupic typowo do porodu,ale wiekszosc juz mam. Dla malej spakuje rzeczy pewnie w lutym.

Co do przewijaka to ja mam zamiar kupic cos takiego razem z wanienka.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b24124fc45cf.png

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:) W Nowym Roku życzę nam wszystkim oczywiście szczęśliwych rozwiązań:)

Mam pytanie do dziewczyn, które będą rodzić na Polnej w Poznaniu, czy orientujecie się już co trzeba mieć ze sobą do porodu i po i dla dziecka? Wstępnie wyczytałam, że nie trzeba mieć nic dla dziecka i trochę mnie to zaskoczyło, bo u mnie w mieście trzeba mieć swoje rzeczy. Myślę już powoli nad torbą, chociaż cały czas to jeszcze dla mnie abstrakcja.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Omon Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgodnie z radą położnej też już pakuję torbę. Ale bez paniki, że wszystkie potrzebne rzeczy - aktualnie mam w torbie jedną koszulę do karmienia i kapcie :P Szlafrok jeszcze planuję wrzucić do pierwszego lepszego prania i też dołożę go do torby. Pozostałych rzeczy jeszcze nie mam, kartę ciąży ze wszystkimi wynikami noszę w torebce, więc zawsze mam przy sobie - zastanawiam się tylko, czy nie powinnam poprzednich badań wyjmować, żeby potem lekarze nie musieli szukać, bo takie jak morfologia i mocz np. to wystarczy mieć ostatnie, usg pierwsze i ostatnie a ja tylko z wizyty na wizytę dorzucam papierów do teczki :P
    Ale w sumie mam już 3 teczki (dostaję je od lekarza) i chyba zrobię tak, że te które są potrzebne do szpitala (czyli aktualna morfologia, mocz, ostatnia toxo, pierwsze i ostatnie usg, grupa krwi itd.) będą w jednej teczce a wszystkie pozostałe w osobnych, tak na wszelki wypadek, gdyby jednak się przydały to będę je miała ale nie będą pomieszane z tymi wymaganymi.

Jak złożę zamówienie u justinex to do torby dorzucę jeszcze podkłady poporodowe i siateczkowe majteczki.

I generalnie chyba na razie więcej pakować nie będę pewnie do marca, bo jak będzie potrzeba do szpitala to już sztućce i kubek to mi mąż z kuchni pierwsze lepsze weźmie a jak nie to od biedy dostanę przecież w szpitalu.

Rzeczy dla dziecka położna mówiła, że mąż przywozi w dniu wypisu, bo im mniej rzeczy weźmiemy do szpitala, tym mniej bakterii przywieziemy do domu :) Więc nawet w razie przedwczesnego porodu to będzie czas męża przez telefon poinstruować co ma zapakować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 16:02

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze o wyprawie i torbie nie myślę. Pewnie podobnie jak wy spakuje w lutym.
    Ja miałam w zasadzie 3 torby.
    1- rzeczy dla mnie
    2- rzeczy dla dziecka
    3 - piżama,szlafrok,klapki, dokumenty - u nas kwalifikacja jest na dole i tam się przebierasz i nanporodowke idzie się już gotowym do porodu. Potem do tej torby mąż wrzucał moje rzeczy w których przyszłam i zanosil do auta.
    Miałam również przygotowane rzeczy dla dziecka po porodzie tj: Rożek a w nim w woreczku ubranko ( czapeczka, body pajac, nirdrapki,skarpetki) i pieluszka i takj zestaw mąż dawał położnej.
    U nas to się sprawdziło :)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję inspiracji - nie będę miała w sypialni żadnej komody. Tylko ogromna szafa do sufitu, łóżko i łóżeczko no i teraz mam problem bo o ile przewijak może sobie leżeć na łóżeczku to potrzebne mi coś gdzie pod ręką będę miała pieluchy chusteczki itp. Mogłabym poświęcić półkę w szafie ale to chyba nie będzie zbyt wygodne, a te organizery materiałowe na łóżeczko jakoś średnio mi się widzą no chyba że się nie znam i spełniają swoją rolę?
    She bardzo fajny przewijak właśnie podobnego czegoś szukam ale nie mogę znaleźć a nie chciałabym też wydawać na to więcej niż 150zł bo potrzebne mi coś sama nie wiem co :)
    Macie jakieś pomysły jak to ogarnąć?
    Moje dziecko dzisiaj strasznie leniwe, w ogóle nie rusza się :( i już durne myśli w głowie kiełkują czy u niego wszystko ok

Filipek - 09.03.17 :)
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi. Chyba kupię szafę. Kjopa, She Wolf fajne te rozwiązania ale też niestety potrzebują miejsca a chodzi o to, że albo szafa albo komoda u mnie :D chyba nic więcej nie zmieszczę.

Gakin, ja planuję kupić mniej więcej taki organizer, który wieszasz na łóżeczko :)
    http://allegro.pl/przybornik-organizer-na-lozeczko-gruby-serduszko-i5793971051.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 16:33

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin - na olx jest mnóstwo przewijakow a'la ikea, w fajnych cenach.

Aniolkowa mama- postaw na szafę, a póki co przewijak na łóżeczko, potem ewentualnie mata na łóżko ;) Sama teraz kupię usztywniany na ramę łóżka, potem ewentualnie przerzuce na komodę i będę przebierać stojąc bokiem, bo z tyłu mam ozdobne wykończenie i nie ma innej opcji założenia przewijaka.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin w ikea są takie kosze
    a0jksi.png
    Ja mam akurat półkę nad lozeczkiem i tam trzymam w koszyczkach :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin mija kumpela ma tam jam Ty i kupiła taki koszyk na kółkach 3 stopniowy.i tam póki co będzie miała najpotrzebniejsze rzeczy. Może to właśnie jest jakis pomysł :)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin, a ja zastanawiam się nad zakupem takiego w ikei (są też inne kolory), nawet któraś z dziewczyn pokazywała kiedys zdjęcia z tym wózkiem wypchanym pieluszkami i przyborami ;)
    http://iv.pl/images/52342692678407436239.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 17:03

mada87, Omon lubią tę wiadomość

• Gakin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że takie coś na kółkach zdałoby egzamin. Wybiorę się do ikei. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić pieluch i kosmetyków w tych materiałowych organizerach na łóżeczko choć są pewnie fajnie. Jak nie znajdę niczego w ikei zamówię zawieszę wypróbuję i zobaczę na własne oczy jak to działa może wtedy się przekonam.

• lis87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki szlafrok kupujecie? Chciałabym kupić taki normalny, nie ciążowy żebym mogła pozniej z niego jeszcze skorzystać. Myślicie, ze taki tez bedzie dobry? Oczywiście jakaś bawełna, nie jakis cieplutki bo kwiecień to nie grudzień ;) ja jeszcze torby nie zapakowałem, zaczne chyba od lutego. Sama nie wiem co w nią włożyć :D

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę mam spakowaną, bo za trzy tygodnie znów zawitam w szpitalu na profil insulinowy. Zresztą nie wyjaśniło się co z tą szyjką, no i łożysko przodujące... Muszę być gotowa zawsze. Na razie mam rzeczy dla siebie, dla dzidziusia boję się kupować, do tego 29 tc się jeszcze wstrzymuję, to jeszcze tylko 3 tygodnie.
    Biszkopciki nie ogarnęłam jeszcze dokładnie co Polna pisze na swojej stronie, ale jak byłam w zeszłym tygodniu to co rano do mam i noworodków chodziła położna z wózeczkiem pełnym pieluszek, kaftaników, kosmetyków itd, więc ja bym wzięła jakieś podkłady, poduchę do karmienia i mokre chusteczki.

Biszkopciki lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Pati a powiedz ni nie ma sie po nim takiego uczucia ze masz wszystko gdzieś ? Bo ja np tak po dolarganie tak miałam :/

Druga sprawa - czy czasami zdążą Wam sie popuścić mocz ?
    Nie mam pojęcia bo nie korzystalam z tego gazu.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Gakin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku bardzo fajny, ciekawe ile kosztuje. Chyba o taki właśnie mi chodzi :)
    Ja szlafrok kupuję normalny nie ciążowy. Nie przytyłam póki co mocno i mieszcze się w mój sprzed ciąży więc kupię sobie nowy też zwykł jakoś w lutym i koszule do karmienia od justinex bo mi się podobają bardzo :)
    a co do koszul - tą od justinex chcę mieć na codzień do karmienia w domu a do szpitala myślicie żeby kupić jakieś tańsze i potraktować je jako jednorazówki czy jak robicie?

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wszystko dają tylko na wyjście rzeczy

Biszkopciki lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • ilae Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    ojejku bardzo fajny, ciekawe ile kosztuje. Chyba o taki właśnie mi chodzi :)
    Ja szlafrok kupuję normalny nie ciążowy. Nie przytyłam póki co mocno i mieszcze się w mój sprzed ciąży więc kupię sobie nowy też zwykł jakoś w lutym i koszule do karmienia od justinex bo mi się podobają bardzo :)
    a co do koszul - tą od justinex chcę mieć na codzień do karmienia w domu a do szpitala myślicie żeby kupić jakieś tańsze i potraktować je jako jednorazówki czy jak robicie?

Ten organizer kosztuje 200zł. Napaliłam się na niego, ale 200zł dla mnie to za dużo do wydania. Zwłaszcza, że musiałabym po niego jechać 80km w jedną stronę do Katowic do Ikei. Możliwe, że na olx będę szukać :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae 200 to rzeczywiście sporo, chyba będę szukać w takim razie tańszego rozwiązania bo już i tak na pościel za 120 się napaliłam. Oczywiście tylko ochraniacz i poszewki. Nic nie poradzę na to że nie podobają mi się pstrokate pościele tylko jak pomyślę że to mnie wyjdzie 3x drożej niż taka zwykła pościel to muszę szukać innych oszczędności :D

• Venice Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny!

Antonelka masz już jakąś upatrzoną torbę do wózka? Ta, która jest do Bugaboo nie bardzo mi się podoba i zastanawiam się nad jakąś inną. Może zdecyduję się na torbę z La Millou, ale tam te wzory też nie koniecznie trafiają w mój gust..Może masz coś na oku?

Lis ja kupiłam w Oysho szlafrok na przecenie. Fajne mają też koszule nocne jakby co, ale nie było mojego rozmiaru.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć wózek stokke i tam ta torba tez mnie nie porwała i jest dość droga. Ja kupiłam sobie szara taka ładna (chyba ja pozniej sama bede uzywalA) z Mayorala :) cały zestaw wzięłam, mieli tam kosmetyczkę do torebki, na dokumenty, przewijak i termos na butelkę :) za wszystko zapłaciłam mniej niż za torbę ze stokke :)

atdc2n0anx2cx72s.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ