Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gakin wrote:Dziewczyny potrzebuję inspiracji - nie będę miała w sypialni żadnej komody. Tylko ogromna szafa do sufitu, łóżko i łóżeczko no i teraz mam problem bo o ile przewijak może sobie leżeć na łóżeczku to potrzebne mi coś gdzie pod ręką będę miała pieluchy chusteczki itp. Mogłabym poświęcić półkę w szafie ale to chyba nie będzie zbyt wygodne, a te organizery materiałowe na łóżeczko jakoś średnio mi się widzą no chyba że się nie znam i spełniają swoją rolę?
She bardzo fajny przewijak właśnie podobnego czegoś szukam ale nie mogę znaleźć a nie chciałabym też wydawać na to więcej niż 150zł bo potrzebne mi coś sama nie wiem co
Macie jakieś pomysły jak to ogarnąć?
Moje dziecko dzisiaj strasznie leniwe, w ogóle nie rusza sięi już durne myśli w głowie kiełkują czy u niego wszystko ok
My przy starszym synu mieliśmy przewijak na łóżeczku, a wszystkie podręczne i niezbędne rzeczy typu pieluchy, chusteczki, maści, itd miałam na zawieszonym na szzczebelkach organizerze. Miałam dwa na zmianę - 1 to z taki prostokąt z 9 kieszeniami a drugi worek http://allegro.pl/organizer-przybornik-do-lozeczka-wzory-belbi-i6617657281.html
http://allegro.pl/przybornik-organizer-z-kieszonkami-na-lozeczko-i6552050723.html
w tym stylu i dokładałam tylko rzeczy jak brakowało. Teraz pomimo miejsca, to również tak to będzie wyglądało, bo sprawdzało się bardzo dobrze.
A tak w ogóle to serdecznie Wam polecam stelaż pod wanienkę. Ulga i wygoda dla kręgosłupów wszystktich kąpiących a koszt niewielki.Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Gakin ja kupilam ten organizer na kolkach w ikei , bezowy za 159zl ale nie w Polsce. tez tak mysle z ta posciela te co mi sie podobaja kosztuja 299zl na effii do dzisiaj sa promocje 30% przeceny tez nie lubie pstrokatych poscieli i nie wiem... bo jednak duzo za posciel dla maluszka.
17.03.2017Sofia
-
Matko dziewczyny wy tu o wyprawkach itp a ja się skupić nie mogę bo tak już czekam na tą jutrzejsza wizytę !!!
Omon lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Venice wrote:Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny!
Antonelka masz już jakąś upatrzoną torbę do wózka? Ta, która jest do Bugaboo nie bardzo mi się podoba i zastanawiam się nad jakąś inną. Może zdecyduję się na torbę z La Millou, ale tam te wzory też nie koniecznie trafiają w mój gust..Może masz coś na oku?
Lis ja kupiłam w Oysho szlafrok na przecenie. Fajne mają też koszule nocne jakby co, ale nie było mojego rozmiaru.
Mnie ta Bugaboo nawet podoba sie ale chyba nie chce mi sie takiej wielkiej targac przy wozku.
Nie wiem czy widzialas ale jest bugaboo taki mniejszy organizer i on mi sie podba.
A wieksze rzeczy do przebrania na jakies dluzsze wyjscie czy cos bede nosila chyba w torbie longchamp lub pchala do tego koszyka na dole.
Te la millou sa bardzo fajne ale ja mam kilka longchamp i duza torbe LV wiec moge tam napchac w razie czego.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja szukam jakiegos ladnego organizera do lozeczka bo zdecydowalam jednak o przewijaku na lozeczko/komodę.
Komode i lozeczko mam od tego samego producenta w zwiazku z tym przewijak mozna stawiac na to lub na to.
Poczatkowo mialam kupic taki stolik do przewijania w Ikea i pomalowac na bialo ale mojemu m nie podbal sie i stanelo na przewijaku na lozeczko.
Moglabym pieluszki itp trzymac w ozdobnych workach na podlodze ale to bedzie niewygodne wiec szukam czegos do lozeczka.
Jakbyście cos fajnego widzialy to dajcie cynk.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Mi najbardziej podobaja sie te ze skip hopa ale mam zwykla torbe i do wozka, wiec dla mnie to zbedny wydatek;) wole sobie jakas dla siebie sprawic do chodzenia na codzien.
Co do przewijaka to ja swoj na lozeczko wywalilam. Najbardziej lubialam sobie spokojnie usiasc na lozku lub kanapie, podlozyc podklad z rossmana, wiec to dla mnie zbedny gadzet ale kolezanki sobie przewijaki chwalily;) -
ojejku wrote:Gakin, a ja zastanawiam się nad zakupem takiego w ikei (są też inne kolory), nawet któraś z dziewczyn pokazywała kiedys zdjęcia z tym wózkiem wypchanym pieluszkami i przyborami
http://iv.pl/images/52342692678407436239.jpg -
Antonelka organizer nawet ok i kolorystycznie do wózka mi by pasował. Też myślałam, że w razie jakiś dłuższych wypraw torebki LV używać,bo też ma duży rozmiar, ale w sumie nie mierzyłam, czy będzie się dobrze trzymać i czy nie będzie szurać o koła.
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Venice wrote:Antonelka organizer nawet ok i kolorystycznie do wózka mi by pasował. Też myślałam, że w razie jakiś dłuższych wypraw torebki LV używać,bo też ma duży rozmiar, ale w sumie nie mierzyłam, czy będzie się dobrze trzymać i czy nie będzie szurać o koła.
Ja mysle, ze na dluzsza wyprawe to i tak torba bedzie w samochodzie a cos awaryjnego na przebranie lub pieluszke wpakuje do mojej torby lub do tego kosza na dole.
Ja wlasnie nie bardzo chce cos wieszac na wozku zeby nie majtalo mi sie to pomiedzy nogami.
A wozek juz kupilas?
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Nie, ale jestem zdecydowana. W sklepie pytałam o czas oczekiwania i albo mają na miejscu, albo czeka się 2 tyg.
Zamówię wózek, fotelik, bazę, kołyskę i bujaczek 4 moms za jednym razem to dostaniemy duży rabat. Kupię pod koniec stycznia, bo teraz ze względu na tą szyjkę jeszcze mam obawy. A kolor wybrałam szary a środek jasny.Antonelka lubi tę wiadomość
-
A ja dziś miałam gorszy dzień. Jakieś takie czarne myśli mnie nachodziły...że urodze przedwcześnie, że będę mieć wczesniaka, jak ja sobie poradzę itd. No łzy mi same naplywaly do oczu. Ale to pewnie po emocjach szpitalnych i zmęczeniu po sylwestrze. Ale jutro już na pewno będzie lepiej
Jeszcze tylko nadmienię że z moich piersi zaczęła się wydobywać jakaś wydzielina. To chyba pierwsze mleko. Jak ścisnę pierś to na brodawce pojawiają się takie przezroczysto białe kropelkinie wiem czemu ale cieszy mnie to. Nie mogę się doczekać jak będę karmić piersią moja córeczkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 19:17
-
O dobry temat z meblami dla dziecka
Ja też mam dylemat, bo niby na upartego znajdziemy miejsce i na szafę i na komodę, ale ja bardzo nie lubię jak w pokoju jest nastawiane mebli... W komodzie się na 100% nie pomieścimy, bo teraz mam 4 kartony ubranek i już większość komody będzie już zajęta a gdzie jeszcze pieluszki, kocyki, pościel itd. nie mówiąc o przyborach higienicznych.
A szafa to i na nasze rzeczy by się przydała, bo u nas miejsca na styk się zrobiło ostatnio i wszystko tak już poupychane.
Przewijak to może i mogłabym położyć na naszej komodzie, ale ona jest pod telewizorem i półkami ściennymi - nie chciałabym kłaść dziecka, bo nigdy bym sobie nie wybaczyła gdyby coś na dziecko spadło. Moja koleżanka pamiętała o tym, żeby nad łóżeczkiem dziecka nic nie wisiało, ewentualnie jakiś mały obrazek czy jakaś ozdoba, ale już nie pomyślała o tym, że nad kanapą mieli podwieszane szafki i jak karmiła któregoś dnia małą a sąsiad za ścianą robił remont, coś wiercił i im te szafki spadły i jedna z nich kantem spadła na małą, może 2 cm od oka. Na szczęście skończyło się siniakiem, ale ja teraz będę bardzo na coś takiego uważać, nawet przewijaka nie chcę stawiać pod czymś co mogłoby spaść.
No i kwestia tego, że chyba wygodniej taki przewijak mieć bezpośrednio obok łóżka?
Mamy w rogu takie biurko:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc541ae599fd.jpg
i tu pytanie do posiadaczek przewijaków - jak się je montuje? Da się przymocować je na takim biurku? Zamocowałabym wtedy przewijak na biurku a pod biurkiem postawiłabym coś takiego jak wrzuciła Ojejku. Mogłaby któraś dać link do czegoś takiego? Albo chociaż napisać jak to się nazywa, bo nawet nie wiem jak tego szukać. A Ikea u nas niestety nie ma. Wtedy obok biurka postawiłabym łóżeczko a obok komody szafę i wydaje mi się, że to będzie najbardziej praktyczne rozwiązanie.
Co do pampersów to chyba większość szpitali teraz jest w programie Pampers i oni dają pampersy w szpitalu + paczka do domu. Tutaj jest lista szpitali, więc możecie sobie zobaczyć, czy u Was dają czy nie
http://www.pampers.pl/ciaza/porod/artykul/szpital-lokalizację
Gakin ja mam na razie jedną koszulę i kupiłam ją spontanicznie w TXM - za 29,99Był spory wybór ich w podobnych cenach i wydaje mi się, że pozostałe też tam kupię. Ale ja koszul ogólnie nie lubię, więc nie chcę na nie dużo wydawać, w domu śpię w starych koszulkach, więc głównie pod kątem szpitala będę kupować. Myślę, że jeszcze 2-3 dokupię.
W szlafrokach też nie chodzę, mąż mi rok temu do szpitala na szybko kupował w pierwszym lepszym sklepie i kupił taki gruby, bo w grudniu tylko takie tam mieli. Ale nawet w szpitalu go ani razu nie założyłam, więc chyba teraz spakuję do torby ten sam, w razie gdyby ten szlafrok to był jakiś wymóg szpitala. -
nick nieaktualnyOmon prosze bardzo
ale to ikea, jak wpisałam wózek ikea w olx to wyskoczyło kilka, można kupić z wysyłką
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90333976/Omon lubi tę wiadomość
-
Vero wrote:Gakin ja kupilam ten organizer na kolkach w ikei , bezowy za 159zl ale nie w Polsce. tez tak mysle z ta posciela te co mi sie podobaja kosztuja 299zl na effii do dzisiaj sa promocje 30% przeceny tez nie lubie pstrokatych poscieli i nie wiem... bo jednak duzo za posciel dla maluszka.
299zł to dla mnie już za dużo. Zobacz sobie tu, może znajdziesz coś podobnego?nie są pstrokate, są z minky i ja się zakochałam w gwiazdkach :)http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-3-el-120x90-ochraniacz-minky-i6369487389.html
w ogóle nie jestem zwolennikiem pstrokacizny na ciuszkach czy rzeczach niemowlęcych. Jak kupiłam kocyk z czarnym minky teściowa mało zawału nie dostała i cała rodzina skrytykowała że gdzie czarny kolor dla dzieckakoncepcja tego kocyka i tak padła bo wózek mam granatowy więc mi nie bardzo już pasuje dlatego chyba dokupię szarą poduszeczkę i szary bambusowy kocyk od justinex. I znowu będzie że nic słodkiego niemowlęcego nie mam
Filipek - 09.03.17 -
Omon wrote:
Gakin ja mam na razie jedną koszulę i kupiłam ją spontanicznie w TXM - za 29,99Był spory wybór ich w podobnych cenach i wydaje mi się, że pozostałe też tam kupię. Ale ja koszul ogólnie nie lubię, więc nie chcę na nie dużo wydawać, w domu śpię w starych koszulkach, więc głównie pod kątem szpitala będę kupować. Myślę, że jeszcze 2-3 dokupię.
W szlafrokach też nie chodzę, mąż mi rok temu do szpitala na szybko kupował w pierwszym lepszym sklepie i kupił taki gruby, bo w grudniu tylko takie tam mieli. Ale nawet w szpitalu go ani razu nie założyłam, więc chyba teraz spakuję do torby ten sam, w razie gdyby ten szlafrok to był jakiś wymóg szpitala.
Filipek - 09.03.17 -
Gakin w szpitalu w którym ja planuję rodzić to szpital daje swoją koszulę do porodu więc nie pomogę. Ale wydaje mi się, że na cesarkę to raczej się nie jedzie w swojej koszuli?
Ja planuję kupować koszule tylko pod kątem szpitala - w domu sobie zobaczę, czy w starych powyciąganych bokserkach będzie mi się dobrze karmić, jak nie to pewnie dokupię tych do karmienia, ale chyba będę szukała tańszych, bo jakoś mi szkoda pieniędzy na droższe koszule, w których po okresie laktacji raczej nie będę chodzićNo ale się nie zarzekam - wyjdzie w praniu
Tak teraz patrzę na allegro i można taki wózek dużo taniej kupić. Co prawda nie jest to taki jak ten z ikea, bo z ikea wygląda solidnie a ten z allegro to plastik, ale na pieluszki, jakieś kremy itd. to chyba i taki wystarczy?
Tylko będę jeszcze szukać takiego, który sobie pod biurko wsunę, bo akurat ten jest za wysoki (chyba? nie wiem nawet jakiej wysokości mam biurko) ale cena jest dużo atrakcyjniejsza.
Wrzucam - może którejś się przyda.
http://allegro.pl/polka-regal-wozek-szafka-na-kolkach-4-polki-3058-i4963079946.htmlojejku, ilae lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny widzialyscie te nowe pampersy dady little one w rozmiarze 1 i 2 sa niby jak pampers premium care ze wskaźnikiem wilgotnosci?
Cena w promocji od jutra 1. 8.49 czyli 30gr/szt a 2. 19.99 czyli 27gr/szt
Tylko ciekawe czy dobre?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 20:00