X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki. Piekne macie te brzuszki. Tak pamietam ze jeszcze chwile temu brzuszki plaskie a tu juz jest sie czym poszczycic. Piekna sprawa.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa sliczny masz ten brzuchol!! Kochana kuruj się, bo czytalam ze chora jesteś.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem juz czy skladalam zyczenia. Mam dziury na mozgu heheheh. Ale zycze wszystkim szczesliwego wspanialego nowego roku. A w kwietniu powitania najwiekszej radosci szczescia i milosci :-) Buziolki. Ten rok jest zdecydowanie NASZ !!!!!!!!!!!

Reni1982, pati87, Korcia, misKolorowy, Teklaa lubią tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka Twoj tez przecudny brzuchol. Takie zgrabniutkie macie te brzuchy ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Hej Laseczki. Piekne macie te brzuszki. Tak pamietam ze jeszcze chwile temu brzuszki plaskie a tu juz jest sie czym poszczycic. Piekna sprawa.

Jak sobie przypomnę te nasze płaskie brzuchy to się wierzyć nie chce, że już tak daleko zaszłyśmy ;)

Super, niech rosną zdrowo razem z naszymi maluszkami :)

Niebieska kiedy masz jakąś wizytę? ja 12.01 będę podglądać małą, ciekawe ile będzie już ważyć :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.
    Melisę można w każdej ilości podobno. Wczoraj walnęłam 3 podwójne i jakoś orzez 2h nawet sie zdrzemnelam.
    Ale potem to juz masakra. Długo tak nie pociągnę.
    U mnie tak sie powtarza w związku z choroba siostry. Są gorsze momenty i wtedy nie daję absolutnie rady. Boje sie troche tego relanium, może specjalista cos więcej bedzie miał do zaproponowania.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    No Niebieska to ja Cię biję na głowę :P
    Brzunio malusi, ale ważne że dzidzia w nim zdrowa i taka jak trzeba :) nasze dziewczynki mają już ok.1 kg ;)

A ja w końcu wrzucę fotę w piżamie, bo zanim się ogarnę...:D

9679eb56ca49d529med.jpg
    2a1cffb0414d59aamed.jpg

I krótkie podsumowanie:
    - waga +11kg, z 57 na 68
    - pojawiają się rozstępy na piersiach ale walczę z nimi
    - cellulit na nóżkach
    - cera i włoski ładne
    - samopoczucie w porządku

Milka, gdzie Ty masz te 11 kg??
    Pięknie wyglądasz :)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni haha, You made my day :D
    jest jest 11kg, łudziłam się że waga oszukuje, ale raczej nie :P

Reni1982, kahaśka lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +7 kg na plusie.
    Jesli chodzi o cellulit na udach to tez sie pojawił... no trudno, po porodzie pewnie zejdzie jak zaczne ćwiczyć. Włoski mi sie przetluszczaja co 4-5 dni, a przed ciążą mylam co 2 dzien :-)

PS. Tez mam wizytę 12.01, a jutro chyba pójdę zrobić krzywą... bleee.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 10:44

Aniołek 7t5d [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziewczyny macie fajne brzuszki :)

jak ja wam zazdroszecze ze nie idzie wam w boczki no masz ja to ogolnie od poczatku przytylam 6kg, ale wszystko idzie w boczki br a nogi chude jak u kurczaka.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    ale dziewczyny macie fajne brzuszki :)

jak ja wam zazdroszecze ze nie idzie wam w boczki no masz ja to ogolnie od poczatku przytylam 6kg, ale wszystko idzie w boczki br a nogi chude jak u kurczaka.
    Ja tez mam nogi chude ;-) mogłoby mi wejsc troche w łydki hihi

Aniołek 7t5d [*]
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cellulit mam i ja ;)
    Rozstępów nie widzę, ale może dlatego że się nie przyglądam..a nóż bym je zauważyła..:P
    Waga plus 8-9 kg ale ostatnio nie czuję się jak słonica ;)
    Nogi puchną, ale samopoczucie dobre.
    W nocy wstaje 2 razy do wc i 2 razy nad ranem.
    Wybraliśmy 3 imiona: Mikołaj,Aleksander,Miłosz- więc może cośz tego będzie.
    Ja najbardziej chce Mikołaja,a mąż się oswaja bo mu nie podchodzi...ale jest za Miłoszem.

W ZUS kazali iść do lekarza po zaświadczenie że jestem w ciąży, wtedy poprawią wynagrodzenie z 80 do 100%

Milka1991, misKolorowy lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja mam teraz wielkie boczki i tyłek moim zdaniem. Tragedia :D

za 6 dni wizyta :D łiiii

Właśnie wystawiłam moją kochaną komodę na sprzedaż żeby mieć miejsce na łóżeczko i szafę dla małej. będę płakać :P

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Jak sobie przypomnę te nasze płaskie brzuchy to się wierzyć nie chce, że już tak daleko zaszłyśmy ;)

Super, niech rosną zdrowo razem z naszymi maluszkami :)

Niebieska kiedy masz jakąś wizytę? ja 12.01 będę podglądać małą, ciekawe ile będzie już ważyć :)

Wrocilam do No i skonczyly sie dobre czasy wizyt u gina:P teraz ide 26.01, ale nie wiem czy bede miec usg. Ide, bo polozna szpitalna chce miec zaktualizowana liste moich lekow, mam nadzieje ze usg tez zrobi. Moj polski gin kazal jeszcze isc w 32/33 tygodniu i wtedy tez pojde, ale to juz prywatnie.

No wlasnie! gdzie te 11 kg? chyba w miesniach!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny czy z czasem zmieniła Wam się twardość brzucha? Mi się wydaje, że wcześniej to zawsze miałam taki bardziej miękki a teraz prawie cały czas mam taki twardszy, szczególnie tam nisko, nad spojeniem łonowym. Dam radę nacisnąć palcem ale jest o wiele "twardziej" niż wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:05

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny piękne brzuszki, takie zgrabne :) mi dużo poszło w boczki... jestem okrąglutka jak pączus w pasie ;p nogi chudsze chyba niż przez ciążą się zrbiłi i ręce też, obrączka z palca spada :) w poniedziałek dowiem się ile kg przybyło :)

Aniołkowa ja mniej więcej od 25 tc mam twardszy brzuch niż wcześniej, wczęsniej miałam mięciutki, a teraz macica jest większa, dzidziuś też, lekarz powiedział, że tak ma być :)

Reni Miłosz mi się bardzo podoba :):) ja brałam je pod uwagę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:18

Milka1991, aniołkowa mama, Reni1982 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.
    Kolejna noc mam nieprzespana.
    Okropny stres mnie wykańcza. Wypiłam wieczorem kilka melis, dało radę odrobine mnie wyciszyć na 2h.
    Co moge brać/robić na stres żeby chociaż wyspać się?
    Lekarka mówiła ze moge relanium ze ten stres gorzej działa na dziecko.
    Macie moze jakieś swoje sposoby?
    W poniedziałek mam wizyte u psychiatry, liczę ze cos doradzi.

Atat,
    Serce mi pęka, jak czytam Twoje słowa. Strasznie mi przykro, że przeżywasz takie trudne chwile.
    Wiem, jak długo zajęło Ci dojście do równowagi w tej ciąży, więc tym bardziej smuci mnie obecna sytuacja.

Pytałaś o nasze sposoby na stres. Mnie ogromnie pomogły spotkania z moją lekarką medycyny chińskiej (właściwie już jedno, pierwsze spotkanie było bardzo pomocne). Jest niezwykle ciepłą i "kojącą" osobą. Kilka wizyt u niej to było (nie licząc wcześniejszej regularnej psychoterapii) to, co ostatecznie rozprawiło się z moją depresją. Co bardzo ważne - rozmowa z nią + akupunktura i inne zabiegi pozwoliły mi właśnie odzyskać spokój wewnętrzny i coś w rodzaju... pogodzenia w pewnymi sprawami, na które nie mamy wpływu. Myślę, że gdyby nie 2 wizyty u niej, które odbyłam wcześniej, trudno byłoby mi znieść w sierpniu ponad 2 tygodnie wakacji we Francji z silnymi krwawieniami, brakiem lekarza, jedynie w oparciu o wiarę w moją ciążę.

Naprawdę bardzo serdecznie polecam metody tej medycyny i konkretnie tę osobę (też jestem z Warszawy, ona również) w trudnych chwilach stresu.
    Gdybyś była zainteresowana lub chciałabyś się dowiedzieć czegoś więcej, daj znać na priv. Wszystko Ci napiszę, żeby tutaj nie zawalać wątku dziewczynom, które mogą nie być tym zainteresowane.

Tymczasem ściskam Cię i wysyłam do Ciebie wszystkie fale spokoju, jakie mam w sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:21

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• ilae Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Dziś o dziwo lekarz przyszedł o 8:16! Zawsze był minimum godzinę później :D
    Szyjka długa, twarda, zamknięta. Położna jak szukała detektorem tętna to mała tak kopała, że nie można było zmierzyć. Było słychać kopniaczki i brzuch w tym momencie podskakiwał :)
    Dziś nie było pomiarów, podejrzeliśmy tylko wody płodowe - w normie, łożysko - w normie, akcja serduszka - widać i słychać. Za 3 tygodnie na kolejnej wizycie będziemy mierzyć tego małego wielkiego człowieczka :)
    Ogólnie jak idę do kadr zanieść L4 to moja 'przełożona' z czasów jak pracowałam, patrzy się na mnie wzrokiem, jakby mnie zabić chciała :/ chyba za to, że jestem na tym L4 a nie pracuję 12h siedząc przy starych wyjących komputerach...

Milka1991, Niebieskaa, IGA.G, Kjopa3, Reni1982, Jagah, karolyn, Omon lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni Milosz tez bardzo ladne imie , Mikolaj bedzie nasz pierwszy chlopak na pewno :)

co do cellulitu ja u siebie nie zauwazylam nigdy nie mialam, rozstepow tez nie ale waga 6plus,poszlo w boczki,i dalej moglabym calymi dniami spac :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Witam i ja. My z synkiem w nocy zaliczyliśmy nocny dyżur. Dopiero co po świętach miał wirusa górnych dróg oddechowych tak wczoraj strasznie bolał go brzuch.Lekarka stwierdziła,że wirus w jelutach :-/ Tak mi go szkoda było jak skurcze jelit go łapały i płakał biedaczek. Nawet do lekarza wziął pluszaka. Dostał no-spę,jeszcze go trochę pomęczyło i zasnął.

No to widzę że u Ciebie też wesoło. A Twój synuś polknie tabletkę? Czy podali nospe w zastrzyku?
    U nas na razie stabilnie. Jak dzisiaj nie zrobi kupy to zacznę się martwić w drugą stronę. Chyba ten hidrasec jest za skuteczny;)

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ