X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, ta Magda to chyba jakiś spam bo tylko o blogu pojawiają się jakieś info... jak się mylę to przepraszam.
    Ja do Niemiec mam daleko ale jak mamy okazję to kupujemy we Francji (autem godzinkę, promem 30 minut ale to tylko małe miasteczka :D).
    Elektronikę też kupujemy tutaj :) Dzięki za linka.

Sallvie, ja wcześniej nie sprawdzałam :D Dziś mnie naszło... może lepiej żyć bez aplikacji itp. :D
    Hmm.. posuzkaj w internecie kalkulatorów, one biorą pod uwagę Twój wzrost i wagę przed ciążą. Najpierw liczą BMI, potem odnoszą się do ciąży.
    Np. hipp http://hipp.pl/jestes-w-ciazy-gratulujemy-w-tym-miejscu-znajdziesz-wiele-ciekawych-porad-i-informacji/poradnik/przyrost-masy-ciala-podczas-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:18

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wrzucic na forum fotkę ? znalazłam piekny kąplecik i chcialam sie poradzic czy zamówic

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zaraz popatrze aniołkowa ale gdzieś czytałam że jak kobieta przed ciążą ma właśnie niedowagę to może przytyć więcej kilogramów szczególnie z poczatku ciąży żeby nadrobic te braki :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Aniolkowa mam colorstories bawelniane, bambusowy i welniany.
    Najmilszy w dotyku, mieciutki jest bambusowy z kapturkiem i welniany.
    Bawelniany w dotyku wydaje sie byc najgrubszy ale jest tez miekki - ciekawe jaki bedzie po praniu.
    Wizualnie sa podobne choc bawelna ma grubszy splot.
    Jesli to ma byc wyjatkowy kocyk dla Maluszka - taki specjalny prezent, pamiatkowy kocyk to wybralabym welne :-).

Popatrz ma stronach colorstoreis, fabryka wafelkow, napiki, mamissima bo czasami maja fajne promocje in cena jest bardziej sympatyczna. Ja wlasnie na takie akcje polowalam :-)
    ja jeszcze mogę polecić kocyki poofi, bawełniane, sa miękkę i dość grube, jestem super zadowolona <3
    http://iv.pl/images/62826009529262442416.jpg

aniołkowa mama, lis87, Teklaa, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka! przez Ciebie kilka kocykó kupię pewnie :P
    COlorstories z kapturkiem znalazłam w promocji oraz zwykłe bawełniane ale najpierw zaczaję się chyba na wełnę :) Szkoda, że wcześniej nie trafiłam na ten bambusowy z kapturkiem bo już 1 bambusowy kupiłam :( Masz ich tyle, czy bierzesz do nich jakieś poduszeczki czy coś?
    Widziałam, że o Lullalove też pisałaś, że dobre.
    Dużo mi też "miga" przed oczami Effi. Zna/poleca ktoś takie?

Dziękuję Ojejku :) o tych pamiętam bo też była mowa ;)

Sallvie, to prawda z tą niedowagą :)

Ewelina, na 1 stronie masz instrukcje jak wrzucać fotki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:38

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina na pierwszej stronie masz link do wrzucania zdjec na zapodaj.net

a wy kuscie tymi zakupami a ja mialam sie skupic tylko na pokoiku teraz a jednak chyba dokupie kilka rzeczy :D a tak wogole ciezko znalezc skarpetki 100% bawelny wszystko zaczyna sie od 80% ? czy jak ? znalazlam jedna aukcje na all ale to nie dla takiego maluszka i nie wiem czy rzeczywiscie bedzie sie nozka pocila w tych ktore nie maja 100 bawelny ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:33

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    dziewczyny jak wrzucic na forum fotkę ? znalazłam piekny kąplecik i chcialam sie poradzic czy zamówic
    najlepiej wrzuć nam link adresem, bo obrzki w internecie są duze i zajmą tutaj pół strony i nic nie zobaczymy.
    A jeśli chcesz to zapisz sobie ten obrazek na komputerze na pulpicie w formacie .jpg, wejdź na stronę np iv.pl tam wczytaj zapisany plik i skopiuj pierwszy link jaki wygenerują pomiędzy znaczniki img tutaj link obrazka

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    ewelina na pierwszej stronie masz link do wrzucania zdjec na zapodaj.net

a wy kuscie tymi zakupami a ja mialam sie skupic tylko na pokoiku teraz a jednak chyba dokupie kilka rzeczy :D a tak wogole ciezko znalezc skarpetki 100% bawelny wszystko zaczyna sie od 80% ? czy jak ? znalazlam jedna aukcje na all ale to nie dla takiego maluszka i nie wiem czy rzeczywiscie bedzie sie nozka pocila w tych ktore nie maja 100 bawelny ?
    daj spokój Vero, z tymi zakupami to jakaś masakra jest, ja już przepadłam w chustach... boję się co mi jeszcze do głowy przyjdzie :D

Ewela komplecik cudny, nie wiem tylko czy na co dzień, ale na jakąś okazję jak znalazł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:36

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/d15af862b29f2f97

sallvie, agadana lubią tę wiadomość

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie umiem wstawic tak jak wy hmm tylko mi sie nazwa strony wyswietla co myslicie o tym kompleciku dla corci

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylby jak znalazl na wielkanoc :) bo cc bede miala koncem marca

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas dziś 100 dni do porodu, studniówka! Muszę to jakoś uczcić, może zjem pół Knoppersa :D

sallvie, Jagah, Lokokoko, Antonelka, Teklaa, Niebieskaa, Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waaaanda.... szalona Ty! :P

Vero, ja kupowałam bawełniane skarpeteczki ale nie mam pojęcia czy na Gemini, czy allegro justinex, zefipl czy magmaris :D

Ewelina łądny komplecik ale nie będzie drapał? z czego jest?

Mnie urzekło coś takiego:
    bcd2ea932d4fc750med.jpg

ale tu się nasuwa pytanie czy brać:
    a) rozmiar 62 i będzie na początek
    b) rozmiar 68 i będzie prawdopodobnie koniec lata/początek jesieni (nie za ciepłe? jak myślicie?)
    c) rozmiar 74 będzie prawdpodobnie na zimę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:46

sallvie, Jagah, misKolorowy, IGA.G, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina , mysla ze na wielkanoc jak najbardziej slodki komplet, tylko czy nie bedzie za duzy dla takiego maluszka ? i tez czy wygodny :)

Wanda zaszalej, pol knopersa :)

ojejku wierze wierze ja mam teraz obsesje na punkcie marki mayoral :) wszystko mi sie podoba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:43

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalm zamowic rozmar 62 :) hmm no wlasnie ciekawe czy wygodny musze to przemyslec

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia spokojnej podróży :-)

U nas pada i pada,na to czekałam :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wstaliśmy :) gdyby nie telefon, który dzwonił pewnie dalej bym spała :) ależ mam dzisiaj melodie na sen. Burczy juz w brzuchu, wiec czas na śniadanie i dzisiaj dopiero zabieram sie za pieczenie ciasteczek z waszego przepisu :)
    Ja mam kocyk z lamilou (czy jakoś tak) jest bardzo miły, czekam na jeszcze jeden z misiami co ma kapturek na głowie i frędzle. Podobają mi sie tez te z colorstories ale ciagle przewijają sie te same kolory, a ja bym chciała cos innego choć sama nie wiem co :)

Dziewczyny z Wrocławia to mamy miejsce teraz trzeba ustalić czas :) ja na zwolnieniu, wiec mi wsio ryba :) a wy jak stoicie z wolnym?

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na zwolnieniu wiec mi bez roznicy :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg - kurcze to faktycznie się namęczysz biedna :( Czy ginekolog podczas zwykłej wizyty jest w stanie zdiagnozować rozejście się spojenia (jakoś palpacyjnie?) czy tylko na podstawie objawów?

kahaśka - no mnie aż tak nie boli.. siedzę normalnie ale gorzej jak stracę równowagę gdzieś na chodniku, poślizgnę się i wtedy gwałtowna zmiana pozycji w celu złapania równowagi powoduje, że kwiczę z bólu.. Tak jakbym miała własnie potłuczony tyłek od upadku a w krzyżu boli jakbym miała zakwasy.. Podczas schylania/wstawania też łapię się ze lędźwia ale to już chyba urok ciąży, dużego brzucha i po prostu obciążenia na plecy..

Wczoraj byliśmy zamawiać kuchnię, a że mają też dział z materacami zapytałam o takie do łóżeczka dziecięcego. Są ale tylko na zamówienie. Nie spieszy nam się, więc zdecydowaliśmy kupić lateksowy. Cena ta sama co w ikei 250 zł a przynajmniej może jakiś pewniejszy. No i z rabatem wyszło 220 zł a i nie trzeba go tyle wozić, ikee mamy 50km od nas a ten salon 15km i przywiozą razem z kuchnią za darmo ;)

Myślicie, że lateksowy będzie ok? Tak podczytywałam trochę to wydawało mi się, że najlepsze opinie miał lateksowy albo z pianki termoelastycznej. Były też droższe łączone np. lateks + kokos ale nie byłam w temacie jak się takie materace sprawdzają. Poza tym więcej za materacyk już byśmy nie chcieli płacić i tak posłuży max 3 lata..

aniołkowa mama - wcześniej w krzyżu bolało mnie sporadycznie, właśnie jak długo stałam, chodziłam. Teraz boli mnie co dzień.. wspomnę o tym lekarce ale podejrzewam, że nie ma na to antidotum ;) co do wagi na belly.... mnie się niedługo skończy skala bo jest do 75 a mam 73,5! ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, jedynie co mnie ogranicza to wizyta u lekarza w najbliższy czwartek o 15:00 :)

Wanda, ja też dzisiaj studniówka! I śnił mi się dzisiaj tort... Ale to takie moja napadowe chętki na bitą śmietanę ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ