Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRóżowy Kordonekjest tak jak piszesz, każdej ciężarnej spojenie się rozchodzi. Czasami niestety rozchodzi sie za bardzo i u mnie właśnie tak jest. Objawia się to bardzo silnym bólem spojenia, mnie aż do pachwiny ból promieniuje. Mam problem z chodzeniem, najgorsze jest przekrecanie się z boku na bok...bez pomocy męża nie dam rady bo tak bardzo boli
-
Reni potwierdzam u Justinex na razie mam w koszyku i obserwuje prawie wszystko z chemii. Bepanthen i sudokrem sporo taniej wychodzi niż w aptece czy innym sklepie. Będą mi chyba brakowały tylko pampersy. Jak podliczałam z innymi sklepami to ok.50zł taniej wyszło.
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Annak nie mogę się powstrzymać, już jakiś czas temu chciałam Ci to napisać.
Mam wrażenie że jesteś bardzo fajnym człowiekiem
Ojejku... (i jako, że nie pogrubiam literek, nie wzywam w tym miejscu naszej Ojejku, tylko podnoszę okrzyk w bliżej nieokreśloną czaso-przestrzeń).
Ale mi miło... dziękuję
Aż się speszyłam
Nie wiem, skąd wiesz, że mam dziś fatalny dzień i każde dobre słowo stawia mnie na duchu.
Bardzo ciepło mi się zrobiło na sercu po przeczytaniu tego, co napisałaś...eforts, Milka1991, Antonelka lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:ja też mam to samo wrażenie ! To nie może być przypadek
Ojejku, Ojejku...
Dziękuję, dziękuję!
Ogarnął mnie (jak to mówimy z moim przyjacielem): wzrusz i spesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 23:30
Wanda1986, ojejku, eforts, Milka1991, Antonelka lubią tę wiadomość
-
sy__la wrote:Oj potwierdzam te slowa w 100%. Mialam to szczescie spotkac Anie na żywo- cudna kobieta
sy__la,
* * *
Wybaczcie taką serię-prywatę postów, ale nie mogłam sobie odmówić.
* * *
Mnie jest zawsze strasznie głupio, że nie jestem w stanie bardziej być z Wami i odpowiadać na te wszystkie pytania, posty i wątki, które się pojawiają (nie, żebym miała w każdym coś do powiedzenia)
Ale teraz staram się być z Wami jak najwięcej, bo to forum to cudowna sprawa!
* * *
Monika,
Pytałaś o heparynę. Ja walę cały czas w brzuch. Jak mała za bardzo się rusza, to bardziej z boku (wiem, że nic jej nie zrobię, to raczej takie przesunięcie dla komfortu psychicznego). I zamierzam do końca robić wkłucia w brzuch, o ile nie pojawią się jakieś przeszkody.sy__la, IGA.G lubią tę wiadomość
-
Czekałam do 24 aby powitać z Michasiem 3ci trymestr
idziemy teraz sobie pogadać razem do łóżka
Reni1982, misKolorowy, She Wolf, Niebieskaa, eforts, Milka1991, IGA.G, karolyn, Donia12, Antonelka, sallvie, Jagah, pati87, nutella_, ilae, kasieniaczek lubią tę wiadomość
-
Monika ja też wkłuwam się w brzuch i raczej w inne miejsce nie chcę próbować
Ewelina dziewczyny już chyba wszystko napisałyMyślę,że musisz znaleźć skuteczny sposób na swoje dziecko. Dorośli często muszą wykazać się kreatywnością. Mój 7 latek też ma gorsze dni. My dorośli mamy kiepskie dni i nawet teraz w ciąży często naszego zachowania same nie rozumiemy a dzieci też mają do tego prawo. Ja akurat psychologa nie polecam.Mieliśmy 2 lata temu w szkole problemy przez innego chłopca w szkole. Wyszło na to że tamtego chłopca z siostrą zabrali z rodziny zastępczej
a ja wyszłam na matkę która za mocno kocha dziecko
Odwożąc go do szkoły na 8.00 odbierając po pracy o 17.00 i zanim zrobiłam obiad to może 1-2h tylko dla dziecka. No ale .... Nie wiem co by wymyślili jakbym nie pracowała i więcej czasu spędzała z dzieckiem.
Teklaa ja myślałam o szkole rodzenia w Gdańsku na Klinicznej bo tam chcę rodzić ale nie wiem czy się w ogóle zdecyduję.
-
Kordonek, ja w pierwszej ciąży miałam problemy z kością ogonową. Czasem nie mogłam usiąść normalnie. Masakra jakaś. Potrafiłam w 8 mcu ciąży godzinę wracać pociągiem na stojąco, gdzie byly wolne miejsca
i ludzie patrzyli jak na głupią hehe. Dochodziło do tego, ze ucisk na dolne kręgi powodował drętwienie pięt. Dziecko tak ułożone u nic z tym nie dało się zrobić. Kiedyś miałam złamaną tą kość i jest źle zrośnięta. Pocieszę, że minęło od razu po porodzie. Miałam obawy czy dam radę urodzić, ale gin mówił, że w razie co to cc. Skończyło się cc z innego powodu
-
Witam się z samego rana. Jakoś spać nie mogę. Pewnie w ciągu dnia zrobie sobie drzemkę. Przez ostatnie dni mam coraz wiecej do zrobienia w pracy (a będzie jeszcze gorzej) i nie miałam czasu Was poczytać. Ale już dziś od 5 nadrabiałam i się udało.
Venice Zgadza się. Mieszkam we Wrocławiu od 6 lat, a pochodzę z Nowego Sącza. Miałam kaprys iść na studia daleko od domu. Mieszkam na Muchoborze Wielkim, więc do Galerii Dominikańskiej nie mam daleko.
aniołkowa mama Plamy z krwi zawsze mi schodziły mydłem odplamiającym dr. Beckmann.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 06:53
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
My ruszamy w trasę,mam nadzieję że pogoda będzie łaskawa bo Pomorze zasypane. Mam nadzieję że z małym dobrze to zniesiemy.
Życzymy miłego długiego weekendu!
Tel a ponoć Iwona Guc dobrze prowadzi, kiedyś robiła na Traugutta. Moje koleżanki chodzily też na Obluzu w SP 39.
Buziaki -
witam sie z rana Moje chlopaki juz wstali 30min temu i o dziwo bawia sie.
co do rozejscia spojenia łonowego przy drugim dziecku poczulam co to za ból to był koszmar od ok 24tyg do konca ciazy nie mogłam wstac z łóżka obrócić sie na bok , siedziec i chodzic mąż pomagał mi wstac odrazu na proste nogi... teraz tez mnie boli od ok 3 tyg ale to nie ten sam ból zdecydowanie łagodniejszy jest.córeczko czekamy na Ciebie
-
witam się i ja
u mnie ból żeber na szczęście odpuścił, bo to katorga była. a moja mała chyba już na stałe się przekręciła głowką do dołu, bo od tygodnia kopie mnie nad pępkiem a główkę pcha na dół
przez co teraz dno macicy często mi twardnieje pod wpływem kopniaczków, i trudno mi te moje twardnienia kontrolować. bo zawsze sprawdzałam nad pępkiem, a teraz tam twardo bo kopie a boki i dól miękkie -
Antonelko, oglądałam kocyki te z Colorstories jakiś czas temu i powiedz mi czy masz classic cotton czy wełnę? Jeśli oba jakiś bardziej polecasz? One są takie jakieś delikatne czy coś? Bo właściwie 100 zł to dużo na zwykłą bawełnę temu pytam choć podobają mi się
(na razie mam 1 kocyk kupiony, dostanę go w weekend do rączek dopiero, bambusowy, 2 dostałam od znajomej ale chcę kupić na pewno jeszcze minky + bawełna, to mam akurat upatrzone + jeszcze przydałby się 1 czy 2 jakieś fajne mięciutkie)
Kordonku mnie też tak boli! szczególnie po jakimś większym wysiłku, przy chodzeniu boli mnie krzyż i gość ogonowa właśnie i to promieniuje na 1 z pośladków. Może się przeciążyłaś?
Edit: jednak nadal boli ;/ mimo, że porządnie wypoczęłam. Kość ogonowa właśnie ale nie podejrzewałam nic złego...
Reni, jeśli jeszcze nie zamawiałaś to sprzedający allegro ze sporym asortymentem, których mogę polecić bo już zamawiałam to: zefipl, magmaris i JustineX. Oprócz tego apteka Gemini. Faktycznie ich wyszukiwarka jest nieco nieintuicyjna i też wielu rzeczy się naszukałam bardziej "ręcznie" wybierając kategorię niż wpisując po prostu nazwę produktu... Ja miałam sobie zrobione tabelkę podzieloną na sprzedających i wpisywałam porównując ceny co chce od kogo wziąć. W rezultacie od każdego wyszło sporo ale nie każdy też miał to co chciałam. Np. apteka laktator i mata, zefipl przewijak na łóżeczko, magmaris rożek, justinex kocyk itp. itd....
Co do wycieków z piersi (część Was pisze siara, Kordonek poprawia, że nie siara:P) to wcześniej miałam kilka kropelek, szczególnie jakoś po kąpieli (od 18-20 tygodnia jakoś), dziś się obudziłam z mokrą piżamką przy jednym sutku ale wciąż nie wiele.
Podpowiedzcie jesli zdołacie proszęChciałam kupić komplecik ubranek gdzie spodenki i bluza są z minky, więc raczej ciepłe, czy takie rzeczy zakłada się też latem? bo nie mam pojęcia jaki rozmiar wyjdzie mi na kiedy wiec zastanawiam się czy wziąć 62,68 czy 74 (tj. czy na sam poczatek 62, czy latem też się wynosi tj. 68 czy już 74 na jesień/zimę...?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 09:37
Reni1982 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Hej dziewczyny! Żadna nie podpowie jak z tą szkoła rodzenia?
na dole strony 1243 pisałam bede wdzięczenia za pomoc
Z tym spojenie łonowym jeszcze nie wiem o co chodzi, ale na razie nic nie boli, ale zauważyłam ze najlepiej jak jestem rozkraczona gdy np. jade autem, czesto chodze pochylona bo mnie ciągnie brzuch i chodze jak quazimodo, albo garbie siepomaga basen i kijki rozciąga mi sie wszystko od brzucha do cycków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 09:14
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171