Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po całym dniu, dużo na skrobałyście
Koko ja kupiłam tą cytrynową glukozę i nawet dało się ją wypić, choć na początku też miałam odruch wymiotny, przede wszystkim przez zapach.
A co do twoich kompleksów, to w ogóle ich nie rozumiem bo na zdjęciu ślubnym super laska z ciebie, teraz też masz mały brzuszek, więc na prawdę nie masz się czego wstydzićJa tam jestem dumna z mojego brzuszka
Niebieska ja od urodzenia mieszkałam we Wrocławiu, później przez dwa lata w mniejszym mieście, ale z tęsknotą wróciłam do wroteraz mieszkam pod Wrocławiem, bo tu kupiliśmy mieszkanie
do szkoły chodziłam do SP nr 8, gim 39 i LO16, ja mam wrażenie, że mamy wspólną znajomą i o tobie słyszałam, ale mogę się mylić
Lis, Vinice ja mieszkam w Kiełczowie, więc na Bielany mam bardzo daleko, nie jestem mobilna, ewentualnie mąż może mnie podrzucić do jakiegoś autobusy, żebym podmiejskim nie musiała jechać, ale na Bielany i tak będzie mi ciężko dojechać, może spotkamy się gdzieś w centrum to będzie mniej więcej w połowie drogi dla kazdej?Jeszcze karolczyk jest z Wrocławia też chyba okolice psiego pola?
Nie pamiętam komu jeszcze chciałam odpisaćNiebieskaa, Karolczyk, lis87 lubią tę wiadomość
-
she wolf gdyby to tak rozumiec kazde zaproszenie na imieniny czy urodziny byloby proszeniem o prezenty
u mnie w Szwajcarii zazwyczaj kobiety organizuja to same, przynjamniej moje znajome to one zapraszaja i przygotowuja przekaski,itd wiec nie jest to uznawane jako brak taktu gdyz same sposnorujemy taka impreze
nie jest to przeciez panienskie zeby ktos nam przygotowywal impreze i sie na nia "skladal". Co kraj to obyczaj.
Ja osobiscie tez wolalabym zaprosic kilka najbliszych dziewczat, i zorganizowac to po swojemu, ale tak jak mowie wciaz mam mimo wszystko w sobie to przeswiadczenie polskie "zeby nie zapeszac " chociaz moj m uwaza ze powinnam o tym nie myslec tylko sie cieszyc. Jakby na to nie patrzec jak zorganizujemy pepkowe, czy male przyjecie z okazji narodzin dziecka tez mozna doszukiwac sie nie taktu z tym ze po porodzie,no nic ja pomysle nad tym.
koko rozumiem ze czasem nachodza Cie takie mysli ja tez tak mam czasem, lezka tez poleci nad moim cialemale kazda kobieta w ciazy jest piekna a po porodzie zobaczysz jak Ci wszystko mignie z ciala.
Fajnie ze sie dziewczyny spotykacie my z anilkowa to troche daleko do siebie mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 20:45
17.03.2017Sofia
-
Jejku aż tyle nas jest z Wrocławia nawet nie wiedziałam-super!
To dziewczyny dajcie znać kiedy i gdzie wam pasuje, dla mnie galeria dominikańska jak najbardziej ok
)
-
Koko kochana nie przejmuj się Ty taka chudziutka śliczna dziewczyna jestes jak wstawiasz zdjęcia czy to ze ślubu czy brzuszka normalnie laska ! W tym roku dopiero 22 lata kończysz ! Bez problemu wrocisz po ciąży do swojej figurki
Powiem Ci szczerze że mi to smiesznie bo z kosciotrupa zrobilam sie fajnym grubaskiem i szczerze watpie że wrócę do swojej figury sprzed ciąży
mam już rozstepy na piersiach a lada moment pewnie i na brzuchu będę miała
no cóż
będzie dobrze Koko zobaczysz :*
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Co do siary/mleka - ja od jakiegoś czasu już mam codziennie czy co drugi dzień w ciągu dnia dwie mokre kropelki na koszulce. Wczoraj dmuchałam nos to od razu się pojawiły tak jakby od dmuchania
Kurczę, dużo Was w tym Wrocku
Ja to bym chciała mieszkać w Warszawie -
Vero, no wiec u was jest inaczej niz w uk.
Ja tylko mowie jak tu jest, a co postanowisz to inna sprawa.
Baby shower to jednak co innego niz urodziny. Tu chodzi o to ze taka jest tradycja i to wszystko. Ja czytalam o tym kiedy moj narzeczony spytal czy bede organizowac. Zdziwilam sie i poszukalam info na necie. Napisane tam bylo, ze nie wypada robic imprezy samemu, bo cala idea polega na tym ze bliscy organizuja spotkanie, wraz z przekaskami i zasypyja przyszlych rodzicow prezentami. Tak jest tutaj, jak jest w innych krajach tego nie wiem.25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
co do piersi, ciezko sie wypowiedziec mysle ze wiele zalezy od genetyki, czasu karmienia moze nawet kosmetykow ktore uzywamy ale nie wiem...
Gabi podziwiam karmic 3 lata to moim zdaniem bardzo dlugo, ale karmienie jest bardzo kontrowersyjnym tematem, i dla kazdej kobiety pewnie innym przezyciem, ja mam nadzieje zakonczyc karmienie po 6 miesiacach... i mam nadzieje ze chociaz tyle bede mogla karmic.
she wolf, jasne rozumiem moim zdaniem dobrze wiedziec jak jest gdzie indziej,dlatego ciesze sie ze odpowiedzialyscie co myslicie i jak jest u was czasami ciezko wybrac jak sie jest tutaj a mentalnosc pozostaje, stad bylo moje pytanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 20:54
17.03.2017Sofia
-
Misiukolorowy, no cos Ty, myślisz, ze możemy mieć wspólna znajoma??
)) w sumie duzo Polek w Norwegii:D a mozesz krótko opisać znajoma to moze sie domysle, albo wręcz przeciwnie okaże sie, ze ja to nie ja:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Lokokoko, to bardzo normalne, ze masz takie zmartwienia i wątpliwości. Zmiany w ciele zachodza diametralne w tak krótkim czasie, ze nie zawsze da sie nadążyć ze zintegrowaniem tego wszystkiego. Ja byłam pewna, ze bardzo przytyje, a tymczasem jest na razie inaczej, ale piersi bardzo mi urosły w krótkim czasie. Nawet wczoraj stanęłam nago przed lustrem i oglądałam sie dokładnie od pasa w górę... i brzuszek cieszy mnie niezmiernie, natomiast o dużych piersiach nie marzyłam i nagle natura zrobiła mi psikusa jakbym wyszła od chirurga plastycznego. Patrzę w to lustro i nie dowierzam... a moze to jakiś norweski troll podmienił mi piersi w nocy;) a moze zrobisz sobie mała sesyjke foto... nawet amatorska, zeby popatrzeć na swoje pięknej ciało niosące życie? A jak po porodzie spojrzysz na te fotki to sobie przypomnisz jakie masz mądre... wprost genialne ciało, ktore dało Ci Twój skarb.
eforts, Milka1991 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Co do baby shower to koleżanka miała w Polsce ale to zorganizowała w całości jej przyjaciółka. Ona tylko jakąś sałateczkę chyba zrobiła. Fajnie by było ale mam tu mało znajomych... no i akurat bardzo międzynarodowe grono gdzie do 30-stki mało kto w ogóle myśli o dzieciaczku.
Oj tam Vero, jak w Szwajcarii gdzieś może być daleko?A tak serio to faktycznie, z 3,5 godziny (swoją drogą Zurich jakoś mnie nie zauroczył jak tam byłam). Jakbyś była w Lausanne albo okolicy to daj znać
Zapraszam
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniolkowa mama dziekuje Ty rowniez daj znac gdybys byla w okolicy
rozumiem, mysle ze Zurych jest specyficzny trzeba przywyknac, w Lausanne jeszcze nie bylam ale planujemy maly trip po Szwajcarii wiec pewnie zawitam
co do zanjomych to dokladnie tutaj tak jest raczej wszyscy po 30tce, a raczej po 35roku zycia decyduja sie na dzidzie, ja jestem najmlodzsza z naszego grona ciazowych do 30tki zostal mi miesiac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 21:27
17.03.2017Sofia
-
Korcia wrote:Sunshine spokojnie. Najważniejszy jest monitoring w tym przypadku. Ile Mały jest mniejszy? Moje dwie córeczki były hipotroficzne. Od 16 tyg zaczęły wolniej przerastac. U młodszej były aż 3 tyg różnicy, ur w 40 tyg ważył 2500.
Mialas badane przepływy? Mi lekarz ( dwóch różnych) zawsze mówiło,że jeżeli wszysko jest proporcjonalnie mniejsze to nie jest źle. Gorzej jak wszysko jest inne,szczególnie stosunek głowy i brzuszka. Ja od 35 tyg byłam pod wzmożoną kontrola,a od 38 miałam co 2 dni ktg.
Przpeływy na połówkowych i w szpitalu były ok. W 23 tygodniu było wszystko ok. Potem w 25 był tydzień młodszy, teraz pod koniec 28 - jest jakieś 2-3 tygodnie młodszy. Lekarz nie podał mi wymiarów powiedział tylko że wszystkie wymiary zaniżone i waga 850 gram.