X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po całym dniu, dużo na skrobałyście ;)

Koko ja kupiłam tą cytrynową glukozę i nawet dało się ją wypić, choć na początku też miałam odruch wymiotny, przede wszystkim przez zapach.
    A co do twoich kompleksów, to w ogóle ich nie rozumiem bo na zdjęciu ślubnym super laska z ciebie, teraz też masz mały brzuszek, więc na prawdę nie masz się czego wstydzić :) Ja tam jestem dumna z mojego brzuszka :D

Niebieska ja od urodzenia mieszkałam we Wrocławiu, później przez dwa lata w mniejszym mieście, ale z tęsknotą wróciłam do wro :D teraz mieszkam pod Wrocławiem, bo tu kupiliśmy mieszkanie :) do szkoły chodziłam do SP nr 8, gim 39 i LO16, ja mam wrażenie, że mamy wspólną znajomą i o tobie słyszałam, ale mogę się mylić ;)

Lis, Vinice ja mieszkam w Kiełczowie, więc na Bielany mam bardzo daleko, nie jestem mobilna, ewentualnie mąż może mnie podrzucić do jakiegoś autobusy, żebym podmiejskim nie musiała jechać, ale na Bielany i tak będzie mi ciężko dojechać, może spotkamy się gdzieś w centrum to będzie mniej więcej w połowie drogi dla kazdej? :) Jeszcze karolczyk jest z Wrocławia też chyba okolice psiego pola?

Nie pamiętam komu jeszcze chciałam odpisać :P

Niebieskaa, Karolczyk, lis87 lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Ja nawet wczoraj sprawdzałam, mi nic nie leci. Tu wiele dziewczyn mowi o tych wyciekach u mnie nic nie ma.

U mnie nic nie ma ale dwa dno temu bolaly okresowo :-/

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Vero Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wolf gdyby to tak rozumiec kazde zaproszenie na imieniny czy urodziny byloby proszeniem o prezenty :) u mnie w Szwajcarii zazwyczaj kobiety organizuja to same, przynjamniej moje znajome to one zapraszaja i przygotowuja przekaski,itd wiec nie jest to uznawane jako brak taktu gdyz same sposnorujemy taka impreze :) nie jest to przeciez panienskie zeby ktos nam przygotowywal impreze i sie na nia "skladal". Co kraj to obyczaj.

Ja osobiscie tez wolalabym zaprosic kilka najbliszych dziewczat, i zorganizowac to po swojemu, ale tak jak mowie wciaz mam mimo wszystko w sobie to przeswiadczenie polskie "zeby nie zapeszac " chociaz moj m uwaza ze powinnam o tym nie myslec tylko sie cieszyc. Jakby na to nie patrzec jak zorganizujemy pepkowe, czy male przyjecie z okazji narodzin dziecka tez mozna doszukiwac sie nie taktu z tym ze po porodzie,:) no nic ja pomysle nad tym.

koko rozumiem ze czasem nachodza Cie takie mysli ja tez tak mam czasem, lezka tez poleci nad moim cialem :) ale kazda kobieta w ciazy jest piekna a po porodzie zobaczysz jak Ci wszystko mignie z ciala.
    Fajnie ze sie dziewczyny spotykacie my z anilkowa to troche daleko do siebie mamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 20:45

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży Sturbucks jest też w Galerii Dominikańskiej...Gakin też jest z Wrocławia.
    Yammi i Ojejku wy też z Wrocławia?

p19us65gm2vs5uf6.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku aż tyle nas jest z Wrocławia nawet nie wiedziałam-super! :) To dziewczyny dajcie znać kiedy i gdzie wam pasuje, dla mnie galeria dominikańska jak najbardziej ok :))

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko kochana nie przejmuj się Ty taka chudziutka śliczna dziewczyna jestes jak wstawiasz zdjęcia czy to ze ślubu czy brzuszka normalnie laska ! W tym roku dopiero 22 lata kończysz ! Bez problemu wrocisz po ciąży do swojej figurki :) Powiem Ci szczerze że mi to smiesznie bo z kosciotrupa zrobilam sie fajnym grubaskiem i szczerze watpie że wrócę do swojej figury sprzed ciąży :) mam już rozstepy na piersiach a lada moment pewnie i na brzuchu będę miała :) no cóż :) będzie dobrze Koko zobaczysz :*

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety obwisly piersi po karmieniu. Karmiłam prawie trzy lata. Skończyłam karmić w październiku.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• ilae Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siary/mleka - ja od jakiegoś czasu już mam codziennie czy co drugi dzień w ciągu dnia dwie mokre kropelki na koszulce. Wczoraj dmuchałam nos to od razu się pojawiły tak jakby od dmuchania :D
    Kurczę, dużo Was w tym Wrocku :)
    Ja to bym chciała mieszkać w Warszawie :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, no wiec u was jest inaczej niz w uk.
    Ja tylko mowie jak tu jest, a co postanowisz to inna sprawa.
    Baby shower to jednak co innego niz urodziny. Tu chodzi o to ze taka jest tradycja i to wszystko. Ja czytalam o tym kiedy moj narzeczony spytal czy bede organizowac. Zdziwilam sie i poszukalam info na necie. Napisane tam bylo, ze nie wypada robic imprezy samemu, bo cala idea polega na tym ze bliscy organizuja spotkanie, wraz z przekaskami i zasypyja przyszlych rodzicow prezentami. Tak jest tutaj, jak jest w innych krajach tego nie wiem.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Vero Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do piersi, ciezko sie wypowiedziec mysle ze wiele zalezy od genetyki, czasu karmienia moze nawet kosmetykow ktore uzywamy ale nie wiem...

Gabi podziwiam karmic 3 lata to moim zdaniem bardzo dlugo, ale karmienie jest bardzo kontrowersyjnym tematem, i dla kazdej kobiety pewnie innym przezyciem, ja mam nadzieje zakonczyc karmienie po 6 miesiacach... i mam nadzieje ze chociaz tyle bede mogla karmic.

she wolf, jasne rozumiem moim zdaniem dobrze wiedziec jak jest gdzie indziej,dlatego ciesze sie ze odpowiedzialyscie co myslicie i jak jest u was czasami ciezko wybrac jak sie jest tutaj a mentalnosc pozostaje, stad bylo moje pytanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 20:54

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiukolorowy, no cos Ty, myślisz, ze możemy mieć wspólna znajoma??;))) w sumie duzo Polek w Norwegii:D a mozesz krótko opisać znajoma to moze sie domysle, albo wręcz przeciwnie okaże sie, ze ja to nie ja:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko, to bardzo normalne, ze masz takie zmartwienia i wątpliwości. Zmiany w ciele zachodza diametralne w tak krótkim czasie, ze nie zawsze da sie nadążyć ze zintegrowaniem tego wszystkiego. Ja byłam pewna, ze bardzo przytyje, a tymczasem jest na razie inaczej, ale piersi bardzo mi urosły w krótkim czasie. Nawet wczoraj stanęłam nago przed lustrem i oglądałam sie dokładnie od pasa w górę... i brzuszek cieszy mnie niezmiernie, natomiast o dużych piersiach nie marzyłam i nagle natura zrobiła mi psikusa jakbym wyszła od chirurga plastycznego. Patrzę w to lustro i nie dowierzam... a moze to jakiś norweski troll podmienił mi piersi w nocy;) a moze zrobisz sobie mała sesyjke foto... nawet amatorska, zeby popatrzeć na swoje pięknej ciało niosące życie? A jak po porodzie spojrzysz na te fotki to sobie przypomnisz jakie masz mądre... wprost genialne ciało, ktore dało Ci Twój skarb.

eforts, Milka1991 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do baby shower to koleżanka miała w Polsce ale to zorganizowała w całości jej przyjaciółka. Ona tylko jakąś sałateczkę chyba zrobiła. Fajnie by było ale mam tu mało znajomych... no i akurat bardzo międzynarodowe grono gdzie do 30-stki mało kto w ogóle myśli o dzieciaczku.

Oj tam Vero, jak w Szwajcarii gdzieś może być daleko?:P A tak serio to faktycznie, z 3,5 godziny (swoją drogą Zurich jakoś mnie nie zauroczył jak tam byłam). Jakbyś była w Lausanne albo okolicy to daj znać :D Zapraszam :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama dziekuje Ty rowniez daj znac gdybys byla w okolicy :) rozumiem, mysle ze Zurych jest specyficzny trzeba przywyknac, w Lausanne jeszcze nie bylam ale planujemy maly trip po Szwajcarii wiec pewnie zawitam

co do zanjomych to dokladnie tutaj tak jest raczej wszyscy po 30tce, a raczej po 35roku zycia decyduja sie na dzidzie, ja jestem najmlodzsza z naszego grona ciazowych do 30tki zostal mi miesiac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 21:27

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rownież dominikańska pasuje :) a jak reszcie? :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Sunshine spokojnie. Najważniejszy jest monitoring w tym przypadku. Ile Mały jest mniejszy? Moje dwie córeczki były hipotroficzne. Od 16 tyg zaczęły wolniej przerastac. U młodszej były aż 3 tyg różnicy, ur w 40 tyg ważył 2500.
    Mialas badane przepływy? Mi lekarz ( dwóch różnych) zawsze mówiło,że jeżeli wszysko jest proporcjonalnie mniejsze to nie jest źle. Gorzej jak wszysko jest inne,szczególnie stosunek głowy i brzuszka. Ja od 35 tyg byłam pod wzmożoną kontrola,a od 38 miałam co 2 dni ktg.

Przpeływy na połówkowych i w szpitalu były ok. W 23 tygodniu było wszystko ok. Potem w 25 był tydzień młodszy, teraz pod koniec 28 - jest jakieś 2-3 tygodnie młodszy. Lekarz nie podał mi wymiarów powiedział tylko że wszystkie wymiary zaniżone i waga 850 gram.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z wroclawia wiec i mi pasuje dominikanska :)

lis87 lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny z heparyna dalej wbijacie w brzuch ? Gdzie dokladnie ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ nas dużo :) nawet nie wiedziałam :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze moze sie okazać że mieszkamy blisko i będą wspólne spacery :) ja to trochę na końcu swiata Brochów/jagodno

Filipek - 09.03.17 :)
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ