Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aniołkowa mama wrote:O nie
mnie to chyba też łapie ;/
Jak to się leczy?Zaleca się limit do konta i karty kredytowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 16:05
aniołkowa mama, ojejku, Antonelka, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość
-
Hahaha Wy to jestescie czarownice, oczywiscie, ze sprawdzam te Wasze kocykowe stronki i oczywiscie, ze cos jeszcze zamowie...ehhh:) gdyby to moj maz urzedowal na forum to raczej nie dalby sie tak latwo skusic haha Ciuszkow mam sporo, ale niechcacy zajrzalam na wyprzedaze w zarze i no coz.. skusze sie na pare rzeczy, ale w takim razie juz na 74.
Misiukolorowy, my kupilismy babyjoggera w Pl tylko dlatego, ze byl odczuwalnie tanszy w Pl niz w No. A skoro jechalismy autem to nie byl to problem. Zaplacilismy okolo 2,3-2,5 tys razem z gondolka, a te pl wozki o ktorych dziewczyny pisza tez chyba tyle kosztuja. Na poczatku myslelismy o drozszym i wiekszym, ale ja bede na pewno latac na krotkie wycieczki do Pl i w samolocie musze sobie poradzic jakos z tym wozkiem, stad kupilismy mniejszy i tym samym tanszy. Ale jestem milo zaskoczona wygladem, jakoscia, zgrabnoscia, lekkoscia prowadzenia. Byc moze inne wozki tez sa takie przyjemne, ale niezbyt sie tym interesowalam. Babyjoggera chcialam od poczatku, bo wygrywal rozne testy kiedy zaszlam po raz 1. w ciaze, i jak poronilam to bardzo chcialam i tak kiedys kupic ten wozek. Sporo norweskich mam ma babyjoggery, chwala je m.in, za to, ze sa przystosowane do spaceru w lesie i w mniej komfortowych warunkach. Ale moze tez kwestia promocji marki w Norwegii..nie wiem, ale wlasnie norweskie stokke jest dosc mocno tutaj krytykowane chociaz norwedzy generalnie kochaja wychwalac to co ich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 16:39
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
karolyn wrote:Ja jestem na innym forum kilka lat gdzie znam dobrze dziewczyny i strasznie narzekaly na quinny mood. Siedzisko w spracerowce jest strasznie male. Fakt jest ladny ale wg wielu osob to wszystko.
-
Niebieska, właśnie te wózki są fajne pod tym względem, że takie zgrabne, ale my na wózek chcemy przeznaczyć około 1700-2000zl, więc babyjogger po za naszym zasięgiem, wciąż poszukujemy swojego ideału
-
ja przyznam kierowalam sie glownie wygladem przy Anexie zobaczymy co z tego bedzie
a to my w 25 tygodniu moja kuleczka od rana nie spi :d
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6ca9af31285.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2820f86ef0a.jpgJagah, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, karolyn, Justyna Sz, Niebieskaa, Kjopa3, lis87, Omon, Donia12, Lokokoko, sy__la lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
aniołkowa mama wrote:O nie
mnie to chyba też łapie ;/
Jak to się leczy?moja choroba jest już na bardzo niebezpiecznym etapie
Ostatnio nie znalazłam nic co mi się spodobało dla mojego synka to kupiłam dwa dla córeczki męża brata
A teraz czuje niedosyt chlopiecych ponownie i postanowiłam w PL poszukać czegoś a ten z ponponami długo nie dawał mi spokoju
Ale co najważniejsze kocyki wszystkie się przydadzą to ten plus że dziecko bardzo długo będzie z nich korzystać -
A ja właśnie resztkami swoich sił zabrałam się za segregowanie ciuszków mojego maluszka. Na spokojnie spisalam sobie ile czego mam i na jaki rozmiar i teraz mogę wziąć się za dokupowanie brakujących ciuszkowKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Niebieska te wozki o ktorych piszesz chyba zaczynaja byc popularne w pl ale w wersji spacerowej - przynajmniej ja sporo ich widzialam na ulicach. Nie wiem na jak dlugo wystarczy spacerowka od bugaboo ale pewnie jak bede myslala o kolejnej typowej lekkiej spacerowce to byc moze wlasnie citymini lub bugaboo bee, choc podba bardziej mi sie ta pierwsza. Ale tematu poki co wogole nie zglebialam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 17:16
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Vero wrote:jagah dokladnie ja wybieram hevea/medica lateksowy 260zl.
ilae z tego co sie orientuje to 9 cm ... to taki optymalny
Antonelka- tak szczerze, to mysle ze spacerowka z bugaboo sprawdzi sie superKojarze bardzo dobrze BabyJoggery, sama rozpatrywalam kupno tego wozka i szkoda tylko, ze spacerowka jest przodem do swiata, bez mozliwosci przelozenia wozka przodem do Mamy. Poza tym, jest lekka, kompaktowa, sklada sie jak 'kanapka' i co najwazniejsze - ma boska budke
No, ale bugaboo jest niewiele gorszy. Mnie przed kupnem powstrzymuje tylko fakt niskiego stelaza, bo sama jestem wysoka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 17:22
-
Jagah- a w związku z Twoim wzrostem masz już jakieś konkretne firmy/modele na oku? My też z tych wysokich
Wiecie, że ja boję się kupić wózek? Nie kumam o co chodzi, ale mam jakąś blokadę. Dzisiaj postanowiłam, że po 30 tygodniu to już nie ma rady, muszę go kupić. Czy jako jedyna nie mam jeszcze fury dla bąbla?
Dziewczyny, a powiedzcie proszę, czy te 30 tygodni to jakaś "magiczny" termin? Ciągle słyszę "byle do 30 tygodnia".
Tika- to chyba bardzo indywidualna sprawa, bo większość koleżanek pod niebo zachwala CC. Tylko jeden przypadek narzekał, ale to był jej jedyny poród. -
Jagah tylko chyba baby joger - specerowka moze byc dla wiekszego dziecka, ktore juz wstaje kiedy ma ochote, spaceruje samo a ja zmeczy sie to wsiada do wozka bo jest nizej siedzisko. No ale chyba roznie dzieci jezdza w wozkach prawda?
A faktycznie chyba w bugqboo nie jest taka mala - wydaje mi sie, ze mutsy igo i mima maja plytsze.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dziękuję Wam za opinię odnośnie materacyka. Ulżyło mi, bo to był taki spontaniczny zakup a ja wolę zawsze przewertować internet wzdłuż i wszerz "czy aby na pewno?!"
Właśnie ustaliliśmy z mężem, że w styczniu przeznaczamy 1000zł na wyprawkę bo się w końcu nie wyrobimy. Biedny mąż pytał czy wszystko odhaczyłam z listy hehee.. mówię mu, że to chyba zaledwie 1/3
Pieluszki zdecydowałam się kupić 7 bambusowych 75x75 muślinowych będę mieć 6 w tym samym rozmiarze do tego 3 flanelowe i 6 bambusowych takich malutkich do buzi 30x30. Kupiłam też dwa otulacze bambusowe 120x120 i taki cienki kocyk bambusowy http://allegro.pl/delikatny-kocyk-bambusowy-nanaf-bamboo-i6653532164.html?snapshot=MjAxNy0wMS0wNlQxNTozMTo0Nlo7YnV5ZXI7MmJlZTg2OGU5Y2JjZmNlMDg3ZjIyODBhYzMwNWQ0N2Y2OTcwZjI2MjcxMjA1NjRkMjI0ZjExOGZiYTJlNTY4OQ== Dokupię na pewno ten grubszy bambusowy u Justinex ale innym razem żeby skumulować zamówienie bo teraz nic od niej nie brałam.
Oczywiście kupiłam pełno pierdół typu szczotka do włosów, frida do noska, czapeczka po kąpieli, 2 ręczniki itd. Kupiłam też śpiworek, który ktoś tu kiedyś wklejał http://allegro.pl/kocyk-spiworek-do-spania-bawelna-do-lozeczka-wozka-i6665450742.html?snapshot=MjAxNy0wMS0wNlQxNjoxNTowN1o7YnV5ZXI7MGNiM2FkZTM1MTM4NjZmZDliNWMyMjhmOWY0Y2U4NmQ5MWZmNGNkZjZmN2ZiZDNkYjExMDNmZWI3NWQxMTY4ZA== jak dla mnie świetne rozwiązanie z tymi napkami, na pewno lepsze niż zwykła kołderkaOczywiście mnóstwo rzeczy jeszcze muszę dokupić, ale to już w przyszłym miesiącu
aaa.. no i zdecydowałam się na ten biały przewijak http://allegro.pl/klups-polko-przewijak-na-kolkach-bialy-sosna-hit-i6126457783.html?snapshot=MjAxNy0wMS0wNlQxNTozMzoxMFo7YnV5ZXI7N2RmMzU2ZmVlZTE3YmU3NGRmNzA4NmYxMjFkMTZhZDcxYzc2ZDg2OGNjNWUzMjRlZWYyODAyYmUwYzc2M2QzNg==
Przy zakupie wanienki z ikea nie sądziłam, że ma tak niestandardowe wymiary i mam problem z dokupieniem stelaża. Fakt, że mogę kupić taki na 83cm ale wanienka ma 71cm więc spaśc nie spadnie, ale chyba kiepsko to wygląda https://i.imged.pl/wanienka-ikea-lattsam-stelaz-stojak-do-wanienki-1034128.jpg uznałam wiec, że na razie się wstrzymam aż przyjdzie przewijak. Jest on długi na 70cm więc może wejdzie mi na niego wanienka? Ewentualnie podsunęłam mężowi pomysł, że może zrobiłby coś takiego http://tata-biega.pl/walentynkowe-zrob-to-sam-czyli-jak-ogarnac-wanienke/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 17:59
Antonelka lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Vero - to jest model Hevea Baby 2017
Kuknelam sobie tez na cene do porownania z producentem, to jakies 8 zl roznicy i ewentualne koszty wysylki, takze calkiem spoko promocyjka
Musze doczytac, bo jak sie zdecyduje to ze wzgledu na wymiar koszt tego materaca wyniesie prawie 300zl, ale to inwestycja na dluzszy czas
-
Kordonek, link do śpiworka nie działa. Wstawisz jeszcze raz?
Co do pieluszek widzę, że nie brałaś tetrowych, ale już pisałaś, że nie chcesz
Ja mam 9 tetrowych, 3 flanelowe, 3 muślinowe, 2 bambusowe (wszystkie ok 70 x 70 chyba) i do tego 2 otulaczki 100x120 muślinowe i jeden 100x140 bambusowy. Jeśli coś będę domawiać to chyba bambusowe
Kocyyyki na pewno domówię, na razie mam 1 bambusowy i 2 które dostałam (jeden to jakiś polarek, drugi bawełna).
Wszystkie te pieluszki i kocyki oraz pościele też będziecie prały przed 1 użyciem prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 17:51
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Zdjęcia brzuchow powinny być cenzurowane w granicach wagowych mamy do 5 kg, 5-10 i pow 10 kg
Żartuje ja mimo że brzuch mam duży to go lubię aczkolwiek waga zaczyna mnie lekko denerwować.
Koronki taki sam przewijak tylko bez kółek jest w Ikei tańszy. Ja chyba się na niego zdecyduje.
Powiem Wam że my młodego od początku kapalismy w łazience, najpierw wanienka stała w wannie a potem w samej wannie. I nigdy nie narzekalismy na kręgosłup. Przewijak kładziemy na szafce przy umywalce.
Teraz nie będzie takiej możliwości dlatego kupię taki stojący. Nie jestem za noszeniem wanienki czy rozwbranego dziecka po domu.
Ja się napalilam na Ojejkowy kocyk babmusowy ale kapturek uzytkowo do mnie nie przemawiaale jest piękny.
Ja to że wszystkim muszę czekać do marca jak się przeprowadzimy, tutaj nawet już nie mam gdzie składowac rzeczy