Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybobas2015 wrote:Tak to wina rodziców. Chociaż w instrukcji montażu często nie ma info o tym aby komodę przekręcić do ściany. Także no.. większość produktów z płyty mają.. Lekkie i wywrotne tylko nie każda głową dwulatka to wytrzyma;/
-
Aniołkowa śliczny komplecik, ja z Assanti zamawiałam sukienkę do chrztu dla chrześniaczki i mogę polecać - jakość super i bardzo ładne rzeczy ogólnie tam mają
Co do prania to położna w SR mówiła, że wszystko co bezpośrednio dotyka skóry dziecka to trzeba wyprać i wyprasować. Więc zimą to większość może odpaść, ale latem to i kocyki i wnętrze gondoli i tapicerka fotelika będzie bezpośrednio dotykać skóry, jeśli w krótkim rękawku dziecko będzie. Więc ja pewnie będę prała wszystko co się da.
Ojejku ja mam rożek minky od JustineX i jest bardzo fajnyZ tego co koleżanki na grupie ślubnej pisały to chwaliły sobie ogólnie rożki, ale to raczej tylko na pierwszy miesiąc, potem jakoś każda pisała, że już nie używa - nie wiem czy dzieci już za duże, czy po prostu rożek mniej praktyczny, ale ja jeden na wszelki wypadek mam. Więcej chyba dokupować nie będę - chyba, że będę często używać
-
O dzięki Omon za opinię. Ja tam wypatrzyłam ten komplecik i kocyk do kompletu
wciąż waham się nad rozmiarkiem no i kupię po wtorkowej wizycie!
znowu chcę usłyszeć "it's a girl"
Nadal nie wiem czy rozmiar 62, 68 czy 74 bo nie wiem czy latem takie ciepłe rzeczy się nosi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 22:02
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ja synka rodziłam na początku marca a w maju było juz tak ciepło ze w samym bodziaku bez czapki i skarpetek w wózku sobie leżał na dworze - takze moim zdaniem nie warto super ciepłych zimowych ciuchów kupować na zapas .
Antonelka lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
O dzięki misiu, to może wezmę 62 na sam początek albo 74 będzie na jesień/zimę
choć ciężko powiedzieć bo 68 może będzie na wrzesień/październik. Mogłabym kupić później.. ale tak się napaliłam
no zobaczę
Misiu2017 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
bobas2015 wrote:A co do przewijakow to chyba najwygodniejsze są te na łóżeczko i przede wszystkim nie zagracaja mieszkania.. ja np używam go do dziś ale nie wyobrażam sobie trzymać takiego osobnego od 8 miesiąca kiedy dziecko raczkuje wspina się i wszystko wyrzuca;))
niania.ogg, Misiu2017 lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:małe dzieci wywracały komody, bo ich rodzice nie czytali instrukcji montażu i tyle. A te komody widocznie nie były takie tekturowe, skoro wypadki były śmiertelne.
ed.
Kordonku pytałaś o rożek, tutaj 139zł http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-rozek-molomoco-jasno-szary-nr1690239.htm
Zgadzam się ją mam jedną z tych komod ijeszcze w ciąży jak stała luzem to sciagnelam ja na siebie, po przymocowaniu do ściany jest super bezpieczna -
Ja też sobie nie wyobrażam, bo takie dziecko jest ogromnie ruchliwe, skręca się, wyrywa i ucieka. My przewijak wywaliliśmy jak F. skończył 6 miesięcy i teraz przewijamy go w kojcu na materacu i tych matach do przewijania, inaczej się nie da.
niania.ogg lubi tę wiadomość
-
Wanda, Eforts później wyobrażam sobie, ze tak jest ale na początku chyba się da na takim przewijaku prawda? Ja mam taki nakładany na łóżeczko...
mogę sobie go gdziekolwiek oczywiście położyć, np. na moim łóżku
Podpowiadajcie doświadczone mamyJak ja dam radę....
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Wanda, Eforts później wyobrażam sobie, ze tak jest ale na początku chyba się da na takim przewijaku prawda? Ja mam taki nakładany na łóżeczko...
mogę sobie go gdziekolwiek oczywiście położyć, np. na moim łóżku
Podpowiadajcie doświadczone mamyJak ja dam radę....
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Aniołkowa mamo, zgadzam się, taki będzie lepszy niż taki na stałe. No i na początku faktycznie nie ma znaczenia gdzie jest przewijak, bo maluszek mało mobilny. Nasz maluch postanowił pokazywać charakterek przy przewijaniu, do dziś tego nie znosi
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Ja miałam osobny przewijak i go szybko sprzedałam - niewypał totalny dla mnie . Poprostu bałam sie ze spadnie ( z racji ze sama często byłam w domu , niby miałam wszystko pod ręka a jednak były momenty ze było trzeba na chwile odejść od przewijaka i wtedy strach czy dziecko nie spadnie ... Wiec przewijakami go na naszym łożkuSynek :* urodzony 1.04.2017
-
ojejku wrote:mało tego, że jest informacja, to jest dołączona specjalna taśma ku temu przeznaczona.
Kordonku dziękuje, ale ja już nie taka młoda
Niebieska widzisz miałam ci napisać o tej podejrzewanej wspólnej znajomej i zapomniałam, to szalona blondynka o imieniu Małgosia, obecnie zamieszkuje w Toruniu, jeśli ją znasz to na pewno będziesz wiedziała, że o nią chodzi
Ja muszę się porządnie wziąć za wyprawkę, bo jak czytam o waszych zakupach, to stwierdzam, że ja prawie nic nie mam i w tym miesiącu wydam majątekale, że nie jestem mobilna to czekam na jakiś luźniejszy dzień męża, a u niego w pracy teraz ciągle coś i nawet jak ma wolne to wisi na telefonie, albo musi tam jechać
A jeszcze co do wakacji to właśnie mam dylemat, bo mąż stwierdziłam, że na pewno pojedziemy na tydzień i żebym zarezerwowala na sierpień pokój, tam gdzie ostatnio, bo było super (blisko plaży i z widokiem na morze),ale ja się zastanawiam, bo jak zarezewujemy, a okaże się, że nie możemy pojechać, bo to jednak 550 km, a maleństwo będzie miało dopiero 4 miesiące..?