X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeel! Nie zabrakło mnie tam przez ostatnie 3 lata:D

Antonelka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Tak to wina rodziców. Chociaż w instrukcji montażu często nie ma info o tym aby komodę przekręcić do ściany. Także no.. większość produktów z płyty mają.. Lekkie i wywrotne tylko nie każda głową dwulatka to wytrzyma;/
    mało tego, że jest informacja, to jest dołączona specjalna taśma ku temu przeznaczona.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Heeeeel! Nie zabrakło mnie tam przez ostatnie 3 lata:D

Ja uwielbiam :-) Hel, Chalupy, Jurata

Niebieskaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Hel, Jastarnia i Chałupy to całe życie w liceum na studiach. Każdy weekend lata, wiosny, czasem nawet zima tam byłam :)
    Prawie drugi dom :)

Antonelka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa śliczny komplecik, ja z Assanti zamawiałam sukienkę do chrztu dla chrześniaczki i mogę polecać - jakość super i bardzo ładne rzeczy ogólnie tam mają :)
    Co do prania to położna w SR mówiła, że wszystko co bezpośrednio dotyka skóry dziecka to trzeba wyprać i wyprasować. Więc zimą to większość może odpaść, ale latem to i kocyki i wnętrze gondoli i tapicerka fotelika będzie bezpośrednio dotykać skóry, jeśli w krótkim rękawku dziecko będzie. Więc ja pewnie będę prała wszystko co się da.

Ojejku ja mam rożek minky od JustineX i jest bardzo fajny :) Z tego co koleżanki na grupie ślubnej pisały to chwaliły sobie ogólnie rożki, ale to raczej tylko na pierwszy miesiąc, potem jakoś każda pisała, że już nie używa - nie wiem czy dzieci już za duże, czy po prostu rożek mniej praktyczny, ale ja jeden na wszelki wypadek mam. Więcej chyba dokupować nie będę - chyba, że będę często używać :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Omon za opinię. Ja tam wypatrzyłam ten komplecik i kocyk do kompletu :D wciąż waham się nad rozmiarkiem no i kupię po wtorkowej wizycie! :D znowu chcę usłyszeć "it's a girl" :D

Nadal nie wiem czy rozmiar 62, 68 czy 74 bo nie wiem czy latem takie ciepłe rzeczy się nosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 22:02

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka rodziłam na początku marca a w maju było juz tak ciepło ze w samym bodziaku bez czapki i skarpetek w wózku sobie leżał na dworze - takze moim zdaniem nie warto super ciepłych zimowych ciuchów kupować na zapas .

Antonelka lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki misiu, to może wezmę 62 na sam początek albo 74 będzie na jesień/zimę :) choć ciężko powiedzieć bo 68 może będzie na wrzesień/październik. Mogłabym kupić później.. ale tak się napaliłam :D no zobaczę :)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    A co do przewijakow to chyba najwygodniejsze są te na łóżeczko i przede wszystkim nie zagracaja mieszkania.. ja np używam go do dziś ale nie wyobrażam sobie trzymać takiego osobnego od 8 miesiąca kiedy dziecko raczkuje wspina się i wszystko wyrzuca;))
    Ja nie wyobrażam sobie takiego dziecka przewijać na jakimkolwiek przewijaku ponad poziomem podłogi :)

niania.ogg, Misiu2017 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    małe dzieci wywracały komody, bo ich rodzice nie czytali instrukcji montażu i tyle. A te komody widocznie nie były takie tekturowe, skoro wypadki były śmiertelne.

ed.
    Kordonku pytałaś o rożek, tutaj 139zł http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-rozek-molomoco-jasno-szary-nr1690239.htm

Zgadzam się ją mam jedną z tych komod ijeszcze w ciąży jak stała luzem to sciagnelam ja na siebie, po przymocowaniu do ściany jest super bezpieczna :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, dlaczego nie wyobrażasz sobie pzewijania na takim przewijaku łóżeczkowym?:)

eforts lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie nie wyobrażam, bo takie dziecko jest ogromnie ruchliwe, skręca się, wyrywa i ucieka. My przewijak wywaliliśmy jak F. skończył 6 miesięcy i teraz przewijamy go w kojcu na materacu i tych matach do przewijania, inaczej się nie da.

niania.ogg lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 13 miesięcy i luz. Wie ze zrobił kupkę. Podaje pieluszkę i krem. Wszystko zależy od dziecka ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda, Eforts później wyobrażam sobie, ze tak jest ale na początku chyba się da na takim przewijaku prawda? Ja mam taki nakładany na łóżeczko... :) mogę sobie go gdziekolwiek oczywiście położyć, np. na moim łóżku :)

Podpowiadajcie doświadczone mamy :D Jak ja dam radę.... :(

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Wanda, Eforts później wyobrażam sobie, ze tak jest ale na początku chyba się da na takim przewijaku prawda? Ja mam taki nakładany na łóżeczko... :) mogę sobie go gdziekolwiek oczywiście położyć, np. na moim łóżku :)

Podpowiadajcie doświadczone mamy :D Jak ja dam radę.... :(
    Tak taki jest super. Mobilny;)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo, zgadzam się, taki będzie lepszy niż taki na stałe. No i na początku faktycznie nie ma znaczenia gdzie jest przewijak, bo maluszek mało mobilny. Nasz maluch postanowił pokazywać charakterek przy przewijaniu, do dziś tego nie znosi :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam osobny przewijak i go szybko sprzedałam - niewypał totalny dla mnie . Poprostu bałam sie ze spadnie ( z racji ze sama często byłam w domu , niby miałam wszystko pod ręka a jednak były momenty ze było trzeba na chwile odejść od przewijaka i wtedy strach czy dziecko nie spadnie ... Wiec przewijakami go na naszym łożku ;)

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam Pobierowo , bardzo spokojna miejscowość i urokliwa ;)
    Moze któraś z Was jest z Kaszub ? I poleci fajne miejsce na wypoczynek z dziećmi . Moze być agroturystyka ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie snuje planow kiedybbede przewijac do kiedy itp. U syna chcialam np. Karmic dlugo a on mi sie odstawil jak mial 3miesiace...ciekawe jaka corcia bedzie wszystko wyjdzie w praniu.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    mało tego, że jest informacja, to jest dołączona specjalna taśma ku temu przeznaczona.
    Ja mam trochę mebli z ikei i zawsze jest do nich dołączony uchwyt, żeby przymocować meble do ściany, przy komodzie był i nawet przy takiej dużej trzydrzwiowej szafie, więc nie rozumiem tych odszkodowań, bo to raczej z winy rodziców takie wypadki...

Kordonku dziękuje, ale ja już nie taka młoda ;)

Niebieska widzisz miałam ci napisać o tej podejrzewanej wspólnej znajomej i zapomniałam, to szalona blondynka o imieniu Małgosia, obecnie zamieszkuje w Toruniu, jeśli ją znasz to na pewno będziesz wiedziała, że o nią chodzi :)

Ja muszę się porządnie wziąć za wyprawkę, bo jak czytam o waszych zakupach, to stwierdzam, że ja prawie nic nie mam i w tym miesiącu wydam majątek :P ale, że nie jestem mobilna to czekam na jakiś luźniejszy dzień męża, a u niego w pracy teraz ciągle coś i nawet jak ma wolne to wisi na telefonie, albo musi tam jechać :/

A jeszcze co do wakacji to właśnie mam dylemat, bo mąż stwierdziłam, że na pewno pojedziemy na tydzień i żebym zarezerwowala na sierpień pokój, tam gdzie ostatnio, bo było super (blisko plaży i z widokiem na morze),ale ja się zastanawiam, bo jak zarezewujemy, a okaże się, że nie możemy pojechać, bo to jednak 550 km, a maleństwo będzie miało dopiero 4 miesiące..?

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ