X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wiem,że to jest denerwujące :-) U nas dopiero tak na prawdę wchodzą te nowe wytyczne. Nie każdy lekarz się do nich stosuje-zdecydowana większość leczy po staremu i niektórzy nie leczą tarczycy mimo,że już daje znać że nie jest ok. Może za wolno zwiększa Ci te dawki? Z tego co pamiętam to u Ciebie poniżej 4 to chyba nie było jeszcze. A robiłaś teraz też ft3 i ft4 ? Dalej ft3 poniżej normy? Bo one w sumie ważniejsze.

niania.ogg lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Już bliżej jak dalej, dobrze, że zima jest to i tak się nie ruszam z domu bo boję się gdzieś wywrócić także dam radę :)
    Powiem Ci, że mój brzuszek wydaje mi się ciągle taki sam gdzieś od 16 tygodnia a tu jednak okazuje się, że on na prawdę ciągle rośnie :) Widziałam się w sylwestra z moim kuzynem i wczoraj przyjechał w odwiedziny, minęło ledwie 6 dni a co ja słyszę? "Ale brzuszek, jakiś taki mniejszy był ostatnio" haha można? można :D

Reni1982 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ft3 mam w normie tak samo ft4 :))
    No masz rację. troszkę się unioslam.

Sallvie ha ha :) a ile masz w obwodzie?:*

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten mroźny poranek :)

Plan na dziś kupić akumulator, bo nie odpala nam auto przy tych mrozach i kupić kurtkę dla mnie ;)

Jeśli chodzi o odpieluchowanie maluchów, to mój starszy bratanek też miał z tym problemem, miał już 2,5 roku szedł do przedszkola i nie mógł się oduczyć pieluchy, ale to dlatego, że miał duży problem z załatwieniem się i bardzo go bolało, nie pomagały diety syropy i czopki przez to miał uraz psychiczny i to chyba dlatego, w końcu jak miał 3 lata to w przedszkolu udało się nauczyć go na nocnik, więc co dziecko to inna historia :) a i zgodzę się, że przebieranie takiego powiedzmy 9 miesięcznego malucha na przewijaku nie wchodzi w grę, jak robiłam za nianię to pamiętam, że mały zawsze uciekał na czterech na łóżku jak tylko zdjęłam mu pampersa, więc z przewijaka by spadł ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Rano na czczo mam 91 cm a wieczorem po całym dni przybywa około 2 cm i mam 93 :D Zaczynałam z obwodem brzuszka około 62 cm :D

Edit: wydaje mi się w ogóle że jak robię zdjęcie brzuszka to jest dużo mniejszy niż na żywo :)21desf5.jpg2yza8gl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 11:54

IGA.G, Jagah, Reni1982, Szczęśliwa Mamusia, Omon, misKolorowy, agadana, Milka1991, Taśka22, Kjopa3, Lokokoko, Antonelka, pati87 lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje ratunku a nadrobie pozniej :) noe wiem jak odczuwa sie skurcze ale wystraszylam sie bo z jednej strony na wysokości pępka ciągnie mnie brzuch. Jakbymiktos skore rozciągal. Noe jest to bardzo bolesne ale odczuwalne. Po chwili troche puszcza. Nie mialam tak nie wiem czy pędzić do lekarza czy to normalne skurcze?

Filipek - 09.03.17 :)
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Potrzebuje ratunku a nadrobie pozniej :) noe wiem jak odczuwa sie skurcze ale wystraszylam sie bo z jednej strony na wysokości pępka ciągnie mnie brzuch. Jakbymiktos skore rozciągal. Noe jest to bardzo bolesne ale odczuwalne. Po chwili troche puszcza. Nie mialam tak nie wiem czy pędzić do lekarza czy to normalne skurcze?

Gakin a może to po prostu maluszek jest? Tym bardziej jak mówisz, że odczuwasz to na wysokości pępka. Ja nie raz siedzę i czuję właśnie takie rozciąganie skóry z jednej strony i wiem, że jak się położę to będę miała taką śmieszną górkę zrobioną przez mojego malucha. Po chwili zmienia pozycję i to właśnie puszcza a górka znika.
    Ale jeśli chcesz mieć 100% pewność, że wszystko jest okej to przejdź się do lekarza, On na pewno Cię tylko uspokoi :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin niż maluszek sie rozpycha albo szuka wygodnego miejsca, skurcze sa w mniej więcej tych samych odstępach czasu i raczej regularne.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin skurcz obejmuje całą macicę, macica robi się na chwilę twarda jak kamień. a to co ty masz na pewnie maluszek, ja też tak mam, nawet jak mocniej kopnie to na chwilkę macica się spina. teraz kopie mnie u góry, i nad pępkiem co chwilkę mam twarde, wcześniej jak kopała po bokach to dno miałam zawsze miekkie, a teraz kopie że ho ho. a do tego dzieciaki są już coraz większe, macica też coraz większa, i lekarz mówił, że to normalne, że czujemy że wszystko jest twardsze

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Holandii sypnelo sniegiem, szok! Diabolina od rana spiewa, ze 'ulepimy dzis balwanaaaa' ;)

Co do mebli z IKEI - w niektorych komodach sa dokladane wkrety i sruby mocujace, ale przeciez szkoda robic dziury w scianach :/ Ludzie nie czytaja instrukcji, dochodzi do dramatow, a potem zrzucaja wine na innych.

aniolkowa mama- mysle, ze taki mobilny przewijak sprawdzi sie super do 6 miesiaca dziecka, potem im starsze i bardziej ruchliwe - tym lepiej przebierac go na lozku/macie podlogowej :)

Omon- mnie trudno zrozumiec, ze 3-4letnie dzieci biegaja w pampersie, bo Diabolina przeszla na ubikacje(!) majac niecale 2 lata. Ale wiem na pewno, ze to zalezy od charakteru dziecka, ona od malego byla czysciochem i pieluszke kojarzyla z malymi dziecmi, a przeciez ona w swoim mniemaniu byla juz taaaaka duza ;) Moje siostrzenica ma corke, w marcu skonczy 3 lata - u siebie w domu zalatwia sie na nocnik/wc, a wychodzac gdziekolwiek dalej, dziecko samo przynosi pampersa, wiec chyba podswiadomie czuje sie jeszcze niepewnie..

Lokokoko- patrze na Twoj malutki brzuszek, i dziwie sie, ze tak przezywasz swoja wage :) Uwierz mi, Twoje cialo po porodzie wroci do formy bardzo szybko, pepek tez wroci do stanu sprzed ciazy ;) Co do piersi to wystarcza odpowiednie masaze i kremy ujedrniajace, cwiczenia na biust albo cieply i zimny prysznic na zmiane, zeby poprawic wyglad, jak i samopoczucie :)

Pytanie do Mam, ktore maja dzieci starsze niz 3/4 lata :)
    W jakich lozkach spia Wasze pociechy? W takich typowo doroslych, rozmiarami 90x200? Jakos ciezko mi ogarnac spanie dla Diaboliny. Z jednej strony mysle o rozkladanym na dlugosc lozku z IKEI, z mozliwoscia regulacji. Z drugiej strony, chcialabym lozko na ktorym obie mozemy wygodnie usiasc i poczytac ksiazki. Zalezy mi tez na szufladzie, zeby posciel schowac. No i tak bije sie z myslami, w ktorym kierunku isc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 12:29

Kjopa3 lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah Co do łóżeczek Marysia z Grzesiem śpią na pietrusie , Gabrysia śpi w łóżeczku . Mąż będzie robił normalne , takie łóżko z szufladą .

Witajcie kochane :*:*:*:*.

Ja już w domu żelazo ciągle mi spada i grozi mi anemia , mam inne proszki brać i jeść dużo kaszanki i wątróbki , wizyta była bez USG słuchałam tylko serduszko , taknpueknie bylo gin przyłożył głowicę od USG i już znalazł serduszko , Ania jest ułożona pośladkowo i dla tego ją czasami tak nisko czuję , więc na razie Ania pozostaje niespodzianką ;-) . Wizyta dopiero 4 Lutego mam zrobić morfologię i mocz , ważyły już 78 kg może wtedy zrobi USG , i dowiemy się czy Ania jest Anią pewnie znów przekonam się po porodzie ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 13:59

misKolorowy, IGA.G, Jagah, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa - no własnie między tym białym przewijakiem z allegro się zastanawiałam a tym białym z ikea. Ikeowski bardziej mi się podobał bo te szczebelki dodają uroku a i jest ciutkę większy i stabilniejszy, taki masywniejszy. Ale w ostateczności uznałam, że sporo osób kupuje ten tani z ikei sosnowy i są zadowoleni to może ten tańszy zda egzamin :) W ostateczności uznałam, że nie ma co przepłacać za przewijak a szczebelki ładnie wyglądają ale jak przewijak stoi bokiem ;)
    bobas wrote:
    A co do przewijakow to chyba najwygodniejsze są te na łóżeczko i przede wszystkim nie zagracaja mieszkania.. ja np używam go do dziś ale nie wyobrażam sobie trzymać takiego osobnego od 8 miesiąca kiedy dziecko raczkuje wspina się i wszystko wyrzuca;))

ale zagracają łóżeczko ;) Dla mnie to mega niewygodne kiedy połowa łóżeczka jest czymś "usrana" za przeproszeniem. Ani dziecka wyciągnąć bo przewijak wadzi ani to fajnie nie wygląda, chyba, że ogranicza nas miejsce no to co innego. Dla mnie właśnie osobny przewijak wygląda estetycznie a później wykorzystam go jako półeczkę do łazienki :) Co do starszych dzieci, nie ma problemu żeby sobie ten przewijak ceratkowy ściągnąć i przewinąć dziecko na łóżku czy gdziekolwiek, więc na "mobilności" mu ująć nie można.

ojejku dziękuję za link :)

Vero ja właśnie w tym zamówieniu wzięłam te wałeczki :) Nie przydadzą się to nie, ale niech są bo na pewno na boczku maluszka będę układać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 13:12

Teklaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadlo przeziebienie...
    Pije mleko z miodem, maslem i czosnkiem..
    Łzy mi same lecą, brak sił, suche usta-brak goraczki na szczescie, ciezko sie oddycha..

Co polecacie poza mlekiem z miodem, maslem i czosnkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 13:16

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, wątróbki? Z tego co wiem to wątróbki nie wolno jeść w ciąży.

Omon, mi ciężko sobie wyobrazić nawet, żebym 4-letniemu dziecku miała zmieniać pieluchę? No chyba, że byłaby to kwestia jakiś problemów zdrowotnych.. Przecież 5 latki już idą do szkoły ;) ostatnio czytałam, że dziecko od półtora roku dopiero zaczyna kontrolować zwieracze i przyznaję się bez bicia, że my jeszcze nie ćwiczymy, ale standardowo u nas w rodzinie dwulatki już wołają. I na to się nastawiam (wiem, że dużo w tym będzie musiało być naszego udziału).
    W kwestii fizjologii to u nas się dużo samo przez się zmienia. Helenka nigdy nie płakała, że ma mokro czy coś. Zawsze musiałam sprawdzać sama. A od jakiegoś czasu, ale tylko w nocy, jak zrobi siusiu to coś tam daje znać. Z kolei w dzień jak zrobi kupkę to się zaraz przybiega przytulać ;) żeby człowiek, znaczy mama, mógł poczuć ;) i przestała już tak strasznie uciekać przy przebieraniu, nawet sekundę polezy, ale tylko do momentu zdjęcia starej pieluchy. Bo na nową ona już nie ma czasu. Więc dziecko coraz więcej rozumie samo.
    Na pewno nie będziesz miała wszędzie pieluch. W najgorszym razie będziesz miała wszędzie zabawki :)

kahaśka, Jagah, Omon lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon, mój gin sobie mierzy, ale nic mi nie drukuje, tylko mówi ile wyszła waga. Jak z Basią było podejrzenie hipotrofii to wszystko zawsze mierzył i drukował, żeby mieć dokumenty do szpitala

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Jagah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania- u nas pierwszym sygnalem gotowosci do odejscia od pieluch byl fakt, ze rano dziecko budzilo sie z sucha pieluszka ;) Skorzystalam z okresu letniego, nocnik na tarasie, i nawet jak zdarzyla sie wpadka to szybko ogarnialam sprawe, a widzialam, ze dla Diaboliny najwazniejsza byla sucha pupa i swieze majtki ;) Najbardziej martwilam sie o boba, a tymczasem tylko JEDEN RAZ bobek wyladowal w nocniku, i jak corka zobaczyla zawartosc to byla przerazona :D Od tamtej pory zawsze chodzila do ubikacji, wybrala sobie kolor nakladki na sedes, ranyyy.. jaka to byla ulga dla mnie, ze tyle sprzatania i zapaszkow mi odpadlo ;) Potem powoli wydluzalam czas spacerow bez pampersow, po 2 miesiacach 'cwiczen' pojechalismy w trase do Polski, 1200 km bez pieluchy :)

A watrobke, hm. Skusilam sie kilka razy, wiem ze zakazana, ale ma tez duzo zelaza :P

Reni- koniecznie imbir do herbaty, bo rozgrzewa i wzmacnia! :) Zdrowiaaa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 13:32

Reni1982, niania.ogg lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah- czy imbir musi byc świezy? Mam tylko mielony..

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracując w przedszkolu i obejmując grupę 3-latków, miałam kilkoro dzieci w pieluchach, i powiem wam że szybko odstawiłam im, zawzięłam się i daliśmy radę. co pradwa dyrektor musiał kupić nowe dywany bo dzieci zasikały ;p ale konsekwentnie działałyśmy i to przyniosło efekty. a dodam że wszystkie te dzieci były zdrowe, i chodziły w pieluchach z wygody rodziców

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Jagah- czy imbir musi byc świezy? Mam tylko mielony..
    najlepiej świeży pokroić kawałek do herbaty

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz się też wspomóc tantum verde, syropem lub saszetkami prenalen, isla do ssania

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ