X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg Tak gin mój mi powiedział , ja tam nie lubię wątróbki jeść , będę dużo kaszanki jeść akurat bardzo lubię , i soku z buraków pić o ile jakiś znajdę , wykupiłam proszki to i proszki będę brać .

• sy__la Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątróbka raczej nie jest zakazana w ciąży. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Ma dużo żelaza i innych cennych składników. Zakazane jest surowe mięso, ryby, jajka, ewentualnie sery i mleko niepasteryzowane choć ja ten nabiał jem/piję i jest wszystko OK. Tzn. bardziej kozie niż krowie jem/piję. Kiedyś tylko niepasteryzowane były i kobiety jadły i rodziły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 14:07

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak czytam o waszych przebojach zakupowych i muszę przyznać...... że hmmmm jakby to powiedzieć - jestem w czarnej dupie.
    Mam tylko ubranka! No i może jakiś rożek się znajdzie od bratowej...

mada87 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA dziekuje, pewnie skonczy sie na herbacie z imbirem, mlekiem z miodem..i siedzeniem w domu..

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 - jak masz mocno zawalone zatoki i katar (czytaj dużo śluzu), to nabiał w tym m.in. mleko jest raczej niewskazane. Nabiał powoduje, że gromadzi się więcej śluzu a co za tym idzie wolniej infekcja mija. Ja polecam jabłko z ząbkami czosnku, dużo czosnku i imbir w każdej postaci. Jak wypijesz herbatkę to imbir zjeść - trochę popiecze ale działa super. No i jak boli gardło to płukania wodą z solą himalajską albo woda z wodą utlenioną - często. Do tego jeszcze polecam inhalacje z amolu nad wrzącą wodą i wdychać. A jeszcze od siebie polecam podjadać sobie miód Manuka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 14:11

Reni1982 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Wątróbka raczej nie jest zakazana w ciąży. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Ma dużo żelaza i innych cennych składników. Zakazane jest surowe mięso, ryby, jajka, ewentualnie sery i mleko niepasteryzowane choć ja jem/piję i jest wszystko OK. Kiedyś tylko niepasteryzowane kobiety jadły i rodziły.
    W wątrobie się zbierają wszystkie toksyny z organizmu ponoc, mi gin kategorycznie zabronił,ale szczerze to nie zglebialam tematu, bo ja bym wątróbki nie przełknęła ;) ale masz rację - na pewno nas nie zabije jak się czasem trochę zje
    Edit. I dużo witaminy a, za dużo dla kobiety w ciaxy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 14:12

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    W wątrobie się zbierają wszystkie toksyny z organizmu ponoc, mi gin kategorycznie zabronił,ale szczerze to nie zglebialam tematu, bo ja bym wątróbki nie przełknęła ;) ale masz rację - na pewno nas nie zabije jak się czasem trochę zje
    Czyli znów co lekarz to inna opinia :)
    Więc prawda gdzieś leży po środku.
    Ale znowu wątroba te toksyny rozkłada i już pewnie nie są groźne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 14:46

Aniołek 7t5d [*]
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni to co dziewczyny piszą tantum verde psikadlo, isla jak gardło boli od siebie dodam płukanie Gagarinem, szałwia mi wysuszala (płukanka), jak nos zatkany/zatoki to irigasin - działa cuda, tylko nie wychodzić po nim z domku w taka pogodę lepiej odczekać z 2h, woda morska, inhalacje ja robiłam z szałwii i rumianku, plus mleko, miód, czosnek ;) juz raz brałam antybiotyk w2tryn i teraz jak poczułam bol gardła jak wtedy to odrazu działałam i było ok (to była angina i szło na uszy, prawie płuca :/) aaa i jeszcze raz dziennie jak mega bolało od zatok to efferalgan 500 jak nie mogłam zasnąć, mogłam 2razy dziennie, ale ja piłam raz w chwilach kiedy czułam ze idzie gorszy moment

Reni1982 lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! A my mamy dzisiaj 100dni czyli studniówkę ;) ❤️

Omon, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Jagah, nutella_, Lokokoko, Reni1982, Antonelka, Kjopa3, pati87 lubią tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W watrobie jest wit A ktorej powinnysmy sie wystrzegac.

Reni, mnie juz prawie 2 tyg. trzyma choroba i powiem Ci ze sprobowalam prawie wszystkiego co tu dziewczyny proponuja i niestety nic, ale to nic nie pomoglo. Poszlam do lekarza, a ze pluca byly czyste antybiotyku nie dostalam. Dostalam za to porade. Nasmarowac sie vickiem i zjesc paracetamol. Zrobilam taka kuracje przez 2 noce,wypocilam sie i jest o niebo lepiej. Katar jeszcze trzyma, ale to juz nie to co kilka dni temu, kiedy myslalam ze glowa mi peknie a pluca rozsadzi.
    Zdrowia :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za Waszą radę kupiłam przenośny monitor oddechu Snuza Hero. Kupiłam używany za 220 zł z przesyłką i trochę się boję czy dobrze zrobiłam. Już byłam nastawiona na nowy za 460 zł ale akurat na fb na grupie o ciąży ktoś poruszył temat monitorów i jedna dziewczyna napisała, że chętnie sprzeda. Ponoć działa w 100% i był używany tylko 2 miesiące, zapakowany w oryginalne pudełko, może będzie ok co? Na allegro czy na OLX człowiek jest anonimowy to może i sprzedałby bubla ale na FB może trochę bardziej wiarygodny człowiek skoro widzę jego twarz? ;D hehe.. głupie, wiem ;) Z drugiej strony co pisałam na OLX do sprzedających to wszystkie ogłoszenia już nieaktualne, więc ludzie chyba jednak kupują te używane.. Sprawdzę na sobie jak przyjdzie, oby działał!

Antonelka lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia był ostatnio temat o żywieniu i wątróbka była wymieniona jako dobre źródło żelaza, więc chyba można. Ja nie dopytywałam, bo i tak nie jem :P
    Za to moja chrzestna jest weterynarzem, jej facet też i oboje twierdzą, że wątróbka to odpad nie nadający się do spożywania pod żadną postacią - tyczy się wszystkich ludzi, nie tylko kobiet w ciąży :P

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: jakby się ją jadło codziennie to byłoby za dużo witaminy A, ale kto je wątróbkę codziennie :D
    Poza tym ta witamina A też jest potrzebna - oczywiście w odpowiedniej ilości. A ta witamina jest bardziej groźna w 1 trymestrze niż w 2 i 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 14:50

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze, że polubiłam się z watrobka oraz czerwonymi buraczkami dopiero w kryzysowym momencie anemii ;) Jadłam jak szalona byle tylko uniknąć szpitala i efekty były szybko odczuwalne i widoczne na twarzy, nabralam kolorów ;) Z takich wyrobów to z czasem dojrzalam do kaszanki, chociaż nie są to moje ulubione ani wytrawne dania :P

Reni - najlepsze efekty daje świeży imbir, ale ratuj się mielonym póki co :) Możesz tez nasmarowac sie amolem, kocyk i wygrzewanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 14:53

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie kilka dni spedziłam na tym.. jeszcze kilka poprawek, wszyc zamki i gotowe. :) nie sadziłam, że kawałek materiału i maszyna mogą sprawić taką frajdę. Tak mnie wciągnęło, że jak zepsuła mi się maszyna (antyk po mojej mamie) mąż o 23 musiał jechać do tesco po maszynę :)
    nxq4w0.jpg

sallvie, Omon, ilae, lis87, Jagah, aniołkowa mama, Lokokoko, She Wolf, sy__la, Reni1982, Milka1991, mada87, Antonelka, Kjopa3, pati87, Vero, agadana lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah podziwiam :D
    Ja mieszkam trzeci rok na wsi, w gospodarstwie rolnym z prawdziwego zdarzenia a nadal jem jak typowy mieszczuch, z którego na wsiach się wyśmiewają :P Co z tego, że mamy całą lodówkę swojskiej szynki i kiełbasy? Ja muszę mieć ze sklepu chudziutką szyneczkę, bez jednej białej żyłki, cieniutko pokrojoną :D
    Tłustego nie dotykam :P Dziś np. zrobiłam na obiad babkę ziemniaczaną i jak niejadek w przedszkolu zostawiłam na talerzu skwarki, które cierpliwie powybierałam, żeby się przypadkiem nimi nie otruć :P
    Ale rodzina już się przyzwyczaiła do moich fanaberii :P Ja nawet schabowe jem tylko wtedy jak sama je smażę - bo najpierw wszystko co tłuste to powycinam, a teściowa tylko pokroi i w panierkę a ja takiego tłustego to nie potrafię przełknąć :P
    Mimo, że schabowy sam w sobie tłusty, bo smażony, ale taki tłuszcz mi nie przeszkadza :P
    Kaszanką, wątróbką, słoninką to mnie domu już nawet nikt nie częstuje :D

Jagah, niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można jeść warorbke tylko rozsądne ilości :)

Ominąć zdrowy czterolatek w pieluszce to po.mojemu wina rodziców.

My mamy dwa lata o właśnie odpieluhcowuje młodego, zima nie jest sprzyjający czasem bo na wyjścia musi mieć pieluche no i w żłobku panie mu ściągają ale tak na prawdę na chwilę. Więc trochę mu maci to wszystko w głowie.
    U nas raz sukces raz porażka :) jednego dnia mamy suche gacie przez cały dzień innego pralkę do Wstawienia :)

Aczkolwiek uważam że coby rodzic nie robił jak dziecko nie jest gotowe to nie da się nic przyspieszyć.

Moje dziecko wyprowadzilo mnie dziś z równowagi, marzylo mi się dać mu kopa!!
    Zaznaczam że nie stosuje żadnej przemocy i za taką uznaje również klapsa!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku co do chust ja mam lf bawełniana, kupiłam do starszego ale miał chyba już 5 Mac i nie dał się zamotac. Nawet wzięłam lekcje u doradcy. Teraz chciałabym nosić młodszego ale myślę o kolkowej, byłoby dużo łatwiej i szybciej.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ale ten przewijak łóżeczkowy nie musi przecież leżeć tam na stałe... chyba, ze ktoś sobie zamontuje. Ja na razie jeszcze jestem na etapie poszukiwań ale chyba jednak wezmę szafę a nie komodę z przewijakiem (brak miejsca). Za to w salonie zrobiłam miejsce gdzie w przyszłości będą zabaweczki małej lub mata lub inne rzeczy tego typu :):)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • _tika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Mój ma 13 miesięcy i luz. Wie ze zrobił kupkę. Podaje pieluszkę i krem. Wszystko zależy od dziecka ;)

Mój synek ucieka jak chce mu przebrać pampersa:D Nic nie działą, ani krzyk, ani zabawianie ;p

Za to sym od szwagra w tym wieku grzecznie leżał i podnosił pupę, żeby mu pampersa ubrać;)

ilae lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ