X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam Was jeszcze pytać o poduszki typu klin bo już miałam w koszyku ;) co myślicie o takich poduszkach? Niby fajnie bo się dziecko nie zachłyśnie ale czy to zdrowe dla kręgosłupa? Ewentualnie myślałam taką poduszkę dać pod materac a nie pod główkę. Niektórzy podkładają książki pod nóżki łóżka ale dla mnie to mało estetyczne ;P

niania - wybacz, dopiero Was nadrabiam i odpisuję na raty ;) Materacyk lateksowy z ikei to ten miałam na mysli http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/ ale widzę, że już Ci Ojejku odpisała :)

własnie piszecie o grubości materacyka. ten który zamówiłam ma 8cm i dlatego miałam wątpliwości.. ten z ikea ma 10 cm ale skoro kupuję materac w sklepie, który w jakimś stopniu się w tym specjalizuje to chyba nie będzie to jakieś dziadostwo? Za cienki? Każdy się ze mnie śmiał łącznie z mężem, że "a ileż to dziecko będzie ważyć? Przecież wystarczy" no i sama nie wiem..

ojejku rożek na pewno kupię, możesz podesłać link do tego szarego? Jest cudowny :) ale pewnie nie na moją kieszeń ;D

Macie na oku jakiś sprawdzony pokrowiec na materacyk chroniący przed przemakaniem ale lekki dla dziecka?

Tika moja koleżanka miała cesarkę na życzenie i tydzień po już na egzamin przyjechała :0 Latała, biegała.. wszyscy byli w szoku :)

misKolorowy, Vero grzeszycie taką figurą ;) ehh.. młode.. zgrabne.. ;P

aniołkowa mama już poprawiłam :) ja będę wszystko prać hurtem jak pomalujemy pokój i złożymy szafę, wtedy będę sobie układała :) Prać będę wszystko co się tylko do prania nada ;D Masz racje tetry nie chcę. Uznałam, że skoro używam pampersów to nie potrzeba mi 20/30sztuk pieluch i wolę kupić mniej ale lepszej jakości bo głownie będę je podkładała pod główkę, okrywała nimi synka w lecie czy podcierała buźkę, kiedy zaczną wychodzić ząbki ;)

eforts nie, nie jest taki sam. Z ikei ma tylko jedną półkę a ja chciałam dwie no i nie ma w wersji białej a wszystkie meble mamy białe :) Mogłabym malować ale brak mi zdolności, zresztą w ciąży unikam zapachu farby a mąż ma pełne ręce roboty w związku z remontem. No i po kupieniu farby cena wyjdzie podobna a brałam też inne rzeczy od tego sprzedawcy :) My mamy malutką łazienkę i dzielimy ją z babcią, więc nie ma szansy abym zmieściła tam wanienkę i przewijak. Będę kąpać w pokoju i dlatego szukam jakiegoś stelaża albo czegoś innego co spełni tę funkcję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 18:06

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Niebieska te wozki o ktorych piszesz chyba zaczynaja byc popularne w pl ale w wersji spacerowej - przynajmniej ja sporo ich widzialam na ulicach. Nie wiem na jak dlugo wystarczy spacerowka od bugaboo ale pewnie jak bede myslala o kolejnej typowej lekkiej spacerowce to byc moze wlasnie citymini lub bugaboo bee, choc podba bardziej mi sie ta pierwsza. Ale tematu poki co wogole nie zglebialam.

Bugaboo tez sa tu w sklepach, wlasnie research robilam i tez maja dobre recenzje. Jak na kobiete w ciazy przystalo, zrobilam mezowi mala akcje przed wyjazdem do No, bo w necie znalazlam tylko takie fotki babyjoggera, gdzie gondola jest tak jakby "posadzona" na pokrowcu spacerowki i spanikowalam, ze tego nie da sie odpiac i to brzydko wyglada i jak tak ma byc to maz ma ten wozek odeslac...wiec biedak przyniosl wszystko na gore, rozpakowal, zlozyl i okazalo sie, ze pokrowiec normalnie sie zdejmuje i gondolka zgrabnie i ladnie wpina sie w stelaz:P

Najwieksza zagadka dla mnie ze stokke, tutaj dziewczyny niektore chwalily, a na forach norweskich wiekszosc opinii jest krytycznych, ale moze tutaj maja inne potrzeby niz w Pl.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Vero Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieskaa ja slyszalam ze stokke jest super na zakupy zgrabny i maly, ale nie nadaje sie na nierownosci. Z samochodu do centrumm handlowego to i owszem tutaj u nas tez duzo stokke i o tyle maluszek wyglada ladnie , niestety jak dziecko ma z pol roku nie wyglada to dobrze bo wyglada jakby bylo w wozku dla lalek jest tak nachylone. Ja testowalam tylko w sklepie i osobiscie nie chcialam bo nie wygladal stabilnie.

kordonku dziekuje juz nie taka mloda hahah, :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 18:29

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz w tym miesiacu pasuje:) zwlaszcza, ze kupilismy jeszcze komode i nowe wielkie szyte na miare poduchy na kanape:) wlasciwie nie liczac ceny wozka reszta wyprawki nie powinna przekroczyc 1000 zl;) chyba ze sobie cos wymysle znajac mnie ale chyba nie..starszak tez bedzie potrzebowal wiosennej wyprawki;))))

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ciekawa jestem dlaczego ikea wycofała taki dwu-poziomowy przewijak cos pomiędzy tym najtańszym, a droższymi widać go na przykładowych pokojach dziecięcych, ale nie jest w sprzedaży :/

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Ja tez juz w tym miesiacu pasuje:) zwlaszcza, ze kupilismy jeszcze komode i nowe wielkie szyte na miare poduchy na kanape:) wlasciwie nie liczac ceny wozka reszta wyprawki nie powinna przekroczyc 1000 zl;) chyba ze sobie cos wymysle znajac mnie ale chyba nie..starszak tez bedzie potrzebowal wiosennej wyprawki;))))

no my w tym miesiącu wydaliśmy już ponad 5 tys nie licząc wyprawki :/ meble do pokoju, do kuchni się dokładaliśmy, farby, narzędzia... ehh.. dobrze, że mąż na boku dorobił na wózek, więc może jeszcze jakimś zakupem się w styczniu pocieszę jeśli coś wybierzemy ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa masz na myśli ten? http://image.ceneo.pl/data/products/44443881/i-ikea-gulliver-do-przewijania-bialy-203-070-37.jpg na stronie też go nie mogę znaleźć ale na pewno jest w sklepie bo jakiś tydzień temu go oglądałam :) Uznałam jednak, że chcąc przebierać dziecko przodem a nie bokiem, te szczebelki mogą mi przeszkadzać, poza tym kosztował 250 zł więc uznałam, że to nie jest zakup priorytetowy i wzięłam ten z allegro za 150 zł ;)

Teklaa lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swiezo wyremontowane mieszkanie, wiec takie wydatki na szczescie odpadaja:) ale wiem ile takie rzeczy kosztuja...i wyprawka przy remoncie to nic;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koronek masz rację, tak myślałam że ten z Ikei sobie przemaluje ale rzeczywiście farba musi być specjalna więc i cena wyjdzie zbliżona. Także zapisze sobie na wszelki wypadek Twój link :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poklocilam się z mężem że planuje wakacje, tydzień nad Bałtykiem. Stwierdził że nie będziemy mieli na to pieniędzy po kupnie mieszkania. Ze będę miała ogród i jezioro w zasięgu to super będzie zostać w domu. to rozzlailam się że ja będę siedzieć w domu z dziećmi i chce wyjechać choćby na kilka dni. Czasami muszę go podejść na litość bo wtedy już nie może mi.odmowic :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raczej tez darujemy sobie wakacje i mimo, ze chętnie bym gdzieś wyjechała z maleństwem, wiem, ze finansowo musimy się odkuć ;) Uznałam, że wolę sobie odmówić wakacji teraz niż jak synek będzie starszy i bardziej kumaty ;D no chyba, że porwiemy się na jakiś wyjazd weekendowy w góry - mamy blisko=wyjdzie tanio ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Teklaa masz na myśli ten? http://image.ceneo.pl/data/products/44443881/i-ikea-gulliver-do-przewijania-bialy-203-070-37.jpg na stronie też go nie mogę znaleźć ale na pewno jest w sklepie bo jakiś tydzień temu go oglądałam :) Uznałam jednak, że chcąc przebierać dziecko przodem a nie bokiem, te szczebelki mogą mi przeszkadzać, poza tym kosztował 250 zł więc uznałam, że to nie jest zakup priorytetowy i wzięłam ten z allegro za 150 zł ;)

O proszę, dziwna sprawa z tym z ikea jest, ale go nie ma :) hmmmmm w sumie masz racje, nie pomyslałam o tym ze te szczebelki mogą przeszkadzać, a z pewnością przodem bede przewijać zatem rowniez zapisuje sobie Twój link do przewijaka <3 jest tez tańszy!

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Kurczę ciekawa jestem dlaczego ikea wycofała taki dwu-poziomowy przewijak cos pomiędzy tym najtańszym, a droższymi widać go na przykładowych pokojach dziecięcych, ale nie jest w sprzedaży :/
    Ikea musiała wycofać dużą część komod i innych pierdol gdyż ich meble są tekturowe i lekkie. Małe dzieci wywracaly komody i były przypadki śmiertelne co skutkowalo milionowymi odszkodowania mi.. wiec może i ten produkt uznano za wadliwy bądź niebezpieczny...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przewijakow to chyba najwygodniejsze są te na łóżeczko i przede wszystkim nie zagracaja mieszkania.. ja np używam go do dziś ale nie wyobrażam sobie trzymać takiego osobnego od 8 miesiąca kiedy dziecko raczkuje wspina się i wszystko wyrzuca;))

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Ikea musiała wycofać dużą część komod i innych pierdol gdyż ich meble są tekturowe i lekkie. Małe dzieci wywracaly komody i były przypadki śmiertelne co skutkowalo milionowymi odszkodowania mi.. wiec może i ten produkt uznano za wadliwy bądź niebezpieczny...
    małe dzieci wywracały komody, bo ich rodzice nie czytali instrukcji montażu i tyle. A te komody widocznie nie były takie tekturowe, skoro wypadki były śmiertelne.

ed.
    Kordonku pytałaś o rożek, tutaj 139zł http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-rozek-molomoco-jasno-szary-nr1690239.htm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 20:35

Jagah lubi tę wiadomość

• karolyn Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam nad wakacjami, zwłaszcza, że młody chciałby zobaczyć plażę :) taka piaskową, bo na kamienistej byliśmy w UK tego lata :)
    No ale nawet Polskie morze do dla nas drugi koniec Polski, mieszkamy praktycznie w Bieszczadach.

Być może Zakopane lub Węgry, Słowacja...? ale jak już to na kilka dni.
    Chociaż powiem szczerze, że i tak z tak malutkim dzieckiem się boję...tylko z drugiej strony szkoda mi mojego starszaka...

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    małe dzieci wywracały komody, bo ich rodzice nie czytali instrukcji montażu i tyle. A te komody widocznie nie były takie tekturowe, skoro wypadki były śmiertelne.

ed.
    Kordonku pytałaś o rożek, tutaj 139zł http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-rozek-molomoco-jasno-szary-nr1690239.htm
    Tak to wina rodziców. Chociaż w instrukcji montażu często nie ma info o tym aby komodę przekręcić do ściany. Także no.. większość produktów z płyty mają.. Lekkie i wywrotne tylko nie każda głową dwulatka to wytrzyma;/

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My "wakacje" pewnie połączymy z chrzcinami bo zorganizujemy w Polsce (nie chcemy narażać nikogo na koszty związane z przylotem a nie stać nas żeby im takie przyloty zapewnić :D). Nie wiem jeszcze kiedy bo na to składa się wiele czynników no ale zakładam, że będzie to w sierpniu :) Może pojedziemy przy okazji nad morze czy jakieś jeziorko :) i pewnie tyle, to i tak wielka wyprawa :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chcialam w drugiej polowie czerwca pojechac na 2 tygodnie na Hel...a potem moze pod koniec sierpnia w Tatry.
    ale co wyjdzie z planow/marzen to okaze sie :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • ilae Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z wakacji chyba w tym roku rezygnujemy :) mieszkanie jak kupimy to pewnie kilka rzeczy też trzeba będzie dokupić, a szkoda nam kasy na wakacje. Poza tym będziemy się ciągle oswajać z życiem z dzieckiem.

Nie wytrzymałam, tak mnie dziś ssało na słodkie, że pochłonęłam puszystego omleta, pół z nutellą i pół z dżemem jeżynowym i na to ubita śnieżka, wstyd mi za siebie :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ