Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie miałam Was jeszcze pytać o poduszki typu klin bo już miałam w koszyku
co myślicie o takich poduszkach? Niby fajnie bo się dziecko nie zachłyśnie ale czy to zdrowe dla kręgosłupa? Ewentualnie myślałam taką poduszkę dać pod materac a nie pod główkę. Niektórzy podkładają książki pod nóżki łóżka ale dla mnie to mało estetyczne ;P
niania - wybacz, dopiero Was nadrabiam i odpisuję na ratyMateracyk lateksowy z ikei to ten miałam na mysli http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/ ale widzę, że już Ci Ojejku odpisała
własnie piszecie o grubości materacyka. ten który zamówiłam ma 8cm i dlatego miałam wątpliwości.. ten z ikea ma 10 cm ale skoro kupuję materac w sklepie, który w jakimś stopniu się w tym specjalizuje to chyba nie będzie to jakieś dziadostwo? Za cienki? Każdy się ze mnie śmiał łącznie z mężem, że "a ileż to dziecko będzie ważyć? Przecież wystarczy" no i sama nie wiem..
ojejku rożek na pewno kupię, możesz podesłać link do tego szarego? Jest cudownyale pewnie nie na moją kieszeń
Macie na oku jakiś sprawdzony pokrowiec na materacyk chroniący przed przemakaniem ale lekki dla dziecka?
Tika moja koleżanka miała cesarkę na życzenie i tydzień po już na egzamin przyjechała :0 Latała, biegała.. wszyscy byli w szoku
misKolorowy, Vero grzeszycie taką figurąehh.. młode.. zgrabne.. ;P
aniołkowa mama już poprawiłamja będę wszystko prać hurtem jak pomalujemy pokój i złożymy szafę, wtedy będę sobie układała
Prać będę wszystko co się tylko do prania nada
Masz racje tetry nie chcę. Uznałam, że skoro używam pampersów to nie potrzeba mi 20/30sztuk pieluch i wolę kupić mniej ale lepszej jakości bo głownie będę je podkładała pod główkę, okrywała nimi synka w lecie czy podcierała buźkę, kiedy zaczną wychodzić ząbki
eforts nie, nie jest taki sam. Z ikei ma tylko jedną półkę a ja chciałam dwie no i nie ma w wersji białej a wszystkie meble mamy białeMogłabym malować ale brak mi zdolności, zresztą w ciąży unikam zapachu farby a mąż ma pełne ręce roboty w związku z remontem. No i po kupieniu farby cena wyjdzie podobna a brałam też inne rzeczy od tego sprzedawcy
My mamy malutką łazienkę i dzielimy ją z babcią, więc nie ma szansy abym zmieściła tam wanienkę i przewijak. Będę kąpać w pokoju i dlatego szukam jakiegoś stelaża albo czegoś innego co spełni tę funkcję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 18:06
Najbliższa wizyta 15.03
-
Antonelka wrote:Niebieska te wozki o ktorych piszesz chyba zaczynaja byc popularne w pl ale w wersji spacerowej - przynajmniej ja sporo ich widzialam na ulicach. Nie wiem na jak dlugo wystarczy spacerowka od bugaboo ale pewnie jak bede myslala o kolejnej typowej lekkiej spacerowce to byc moze wlasnie citymini lub bugaboo bee, choc podba bardziej mi sie ta pierwsza. Ale tematu poki co wogole nie zglebialam.
Bugaboo tez sa tu w sklepach, wlasnie research robilam i tez maja dobre recenzje. Jak na kobiete w ciazy przystalo, zrobilam mezowi mala akcje przed wyjazdem do No, bo w necie znalazlam tylko takie fotki babyjoggera, gdzie gondola jest tak jakby "posadzona" na pokrowcu spacerowki i spanikowalam, ze tego nie da sie odpiac i to brzydko wyglada i jak tak ma byc to maz ma ten wozek odeslac...wiec biedak przyniosl wszystko na gore, rozpakowal, zlozyl i okazalo sie, ze pokrowiec normalnie sie zdejmuje i gondolka zgrabnie i ladnie wpina sie w stelaz:P
Najwieksza zagadka dla mnie ze stokke, tutaj dziewczyny niektore chwalily, a na forach norweskich wiekszosc opinii jest krytycznych, ale moze tutaj maja inne potrzeby niz w Pl.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
niebieskaa ja slyszalam ze stokke jest super na zakupy zgrabny i maly, ale nie nadaje sie na nierownosci. Z samochodu do centrumm handlowego to i owszem tutaj u nas tez duzo stokke i o tyle maluszek wyglada ladnie , niestety jak dziecko ma z pol roku nie wyglada to dobrze bo wyglada jakby bylo w wozku dla lalek jest tak nachylone. Ja testowalam tylko w sklepie i osobiscie nie chcialam bo nie wygladal stabilnie.
kordonku dziekuje juz nie taka mloda hahah,Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 18:29
17.03.2017Sofia
-
Ja tez juz w tym miesiacu pasuje:) zwlaszcza, ze kupilismy jeszcze komode i nowe wielkie szyte na miare poduchy na kanape:) wlasciwie nie liczac ceny wozka reszta wyprawki nie powinna przekroczyc 1000 zl;) chyba ze sobie cos wymysle znajac mnie ale chyba nie..starszak tez bedzie potrzebowal wiosennej wyprawki;))))
-
Kurczę ciekawa jestem dlaczego ikea wycofała taki dwu-poziomowy przewijak cos pomiędzy tym najtańszym, a droższymi widać go na przykładowych pokojach dziecięcych, ale nie jest w sprzedaży
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
karolyn wrote:Ja tez juz w tym miesiacu pasuje:) zwlaszcza, ze kupilismy jeszcze komode i nowe wielkie szyte na miare poduchy na kanape:) wlasciwie nie liczac ceny wozka reszta wyprawki nie powinna przekroczyc 1000 zl;) chyba ze sobie cos wymysle znajac mnie ale chyba nie..starszak tez bedzie potrzebowal wiosennej wyprawki;))))
no my w tym miesiącu wydaliśmy już ponad 5 tys nie licząc wyprawkimeble do pokoju, do kuchni się dokładaliśmy, farby, narzędzia... ehh.. dobrze, że mąż na boku dorobił na wózek, więc może jeszcze jakimś zakupem się w styczniu pocieszę jeśli coś wybierzemy
Najbliższa wizyta 15.03
-
Teklaa masz na myśli ten? http://image.ceneo.pl/data/products/44443881/i-ikea-gulliver-do-przewijania-bialy-203-070-37.jpg na stronie też go nie mogę znaleźć ale na pewno jest w sklepie bo jakiś tydzień temu go oglądałam
Uznałam jednak, że chcąc przebierać dziecko przodem a nie bokiem, te szczebelki mogą mi przeszkadzać, poza tym kosztował 250 zł więc uznałam, że to nie jest zakup priorytetowy i wzięłam ten z allegro za 150 zł
Teklaa lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Ja dzisiaj poklocilam się z mężem że planuje wakacje, tydzień nad Bałtykiem. Stwierdził że nie będziemy mieli na to pieniędzy po kupnie mieszkania. Ze będę miała ogród i jezioro w zasięgu to super będzie zostać w domu. to rozzlailam się że ja będę siedzieć w domu z dziećmi i chce wyjechać choćby na kilka dni. Czasami muszę go podejść na litość bo wtedy już nie może mi.odmowic
-
My raczej tez darujemy sobie wakacje i mimo, ze chętnie bym gdzieś wyjechała z maleństwem, wiem, ze finansowo musimy się odkuć
Uznałam, że wolę sobie odmówić wakacji teraz niż jak synek będzie starszy i bardziej kumaty
no chyba, że porwiemy się na jakiś wyjazd weekendowy w góry - mamy blisko=wyjdzie tanio
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Teklaa masz na myśli ten? http://image.ceneo.pl/data/products/44443881/i-ikea-gulliver-do-przewijania-bialy-203-070-37.jpg na stronie też go nie mogę znaleźć ale na pewno jest w sklepie bo jakiś tydzień temu go oglądałam
Uznałam jednak, że chcąc przebierać dziecko przodem a nie bokiem, te szczebelki mogą mi przeszkadzać, poza tym kosztował 250 zł więc uznałam, że to nie jest zakup priorytetowy i wzięłam ten z allegro za 150 zł
O proszę, dziwna sprawa z tym z ikea jest, ale go nie mahmmmmm w sumie masz racje, nie pomyslałam o tym ze te szczebelki mogą przeszkadzać, a z pewnością przodem bede przewijać zatem rowniez zapisuje sobie Twój link do przewijaka
jest tez tańszy!
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Teklaa wrote:Kurczę ciekawa jestem dlaczego ikea wycofała taki dwu-poziomowy przewijak cos pomiędzy tym najtańszym, a droższymi widać go na przykładowych pokojach dziecięcych, ale nie jest w sprzedaży
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
A co do przewijakow to chyba najwygodniejsze są te na łóżeczko i przede wszystkim nie zagracaja mieszkania.. ja np używam go do dziś ale nie wyobrażam sobie trzymać takiego osobnego od 8 miesiąca kiedy dziecko raczkuje wspina się i wszystko wyrzuca;))
nick nieaktualnybobas2015 wrote:Ikea musiała wycofać dużą część komod i innych pierdol gdyż ich meble są tekturowe i lekkie. Małe dzieci wywracaly komody i były przypadki śmiertelne co skutkowalo milionowymi odszkodowania mi.. wiec może i ten produkt uznano za wadliwy bądź niebezpieczny...
ed.
Kordonku pytałaś o rożek, tutaj 139zł http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-rozek-molomoco-jasno-szary-nr1690239.htm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 20:35
Jagah lubi tę wiadomość
-
Ja myślałam nad wakacjami, zwłaszcza, że młody chciałby zobaczyć plażę
taka piaskową, bo na kamienistej byliśmy w UK tego lata
No ale nawet Polskie morze do dla nas drugi koniec Polski, mieszkamy praktycznie w Bieszczadach.
Być może Zakopane lub Węgry, Słowacja...? ale jak już to na kilka dni.
Chociaż powiem szczerze, że i tak z tak malutkim dzieckiem się boję...tylko z drugiej strony szkoda mi mojego starszaka... -
ojejku wrote:małe dzieci wywracały komody, bo ich rodzice nie czytali instrukcji montażu i tyle. A te komody widocznie nie były takie tekturowe, skoro wypadki były śmiertelne.
ed.
Kordonku pytałaś o rożek, tutaj 139zł http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-rozek-molomoco-jasno-szary-nr1690239.htm
My "wakacje" pewnie połączymy z chrzcinami bo zorganizujemy w Polsce (nie chcemy narażać nikogo na koszty związane z przylotem a nie stać nas żeby im takie przyloty zapewnić
). Nie wiem jeszcze kiedy bo na to składa się wiele czynników no ale zakładam, że będzie to w sierpniu
Może pojedziemy przy okazji nad morze czy jakieś jeziorko
i pewnie tyle, to i tak wielka wyprawa
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
My z wakacji chyba w tym roku rezygnujemy
mieszkanie jak kupimy to pewnie kilka rzeczy też trzeba będzie dokupić, a szkoda nam kasy na wakacje. Poza tym będziemy się ciągle oswajać z życiem z dzieckiem.
Nie wytrzymałam, tak mnie dziś ssało na słodkie, że pochłonęłam puszystego omleta, pół z nutellą i pół z dżemem jeżynowym i na to ubita śnieżka, wstyd mi za siebie