X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Wpadl mi dzisiaj w rece nowy wpis ma blogu panna anna biega - o poworcie do formy po ciazy.
    Polecam

http://pannaannabiega.pl/ciaza/wrocic-formy-ciazy/

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Vero Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taska, to chyba bardziej dlatego ze cc robia dwa tyg wczesniej niz termin a ze to akurat wielkanoc :) moj lekarz powiedzial ze chyba jednak musimy zrobic przed wielkanoca bo on chce byc przy tym a wiadomo jak to w swieta :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero ale to akurat nie jest za dobre. Znam lekarzy, ktorzy CC robią najbliżej terminu bo tak najlepiej dla dzidziusia. Termin CC masz aż 3 tygodnie przed OM? Kurcze mój mały (pierwszy synek) byłby chyba jeszcze nie do końca gotowy. Jak dla mnie to za wcześniej. Nie bez powodu tez najlepiej jest dla dziecka gdy akcja się zacznie i wtedy CC. Ja wiem, że kazda z nas chciałaby zobaczyć maluszka szybciej niz OM ale jednak dla niego każdy dzień w brzuszku mamy jest na wagę złota. Ja nie dałabym sobie zrobić CC wcześniej niż 38 tc, chyba, że byłyby medyczne wskazania.

Jagah, eforts lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna taki był pierwszy plan, widzę, że też jesteś pedantyczna :P Ale niektórych rzeczy mam dosłownie kilka, np. sweterków no i druga, gorsza sprawa, że czasem 56 jest większe od 62 :D więc rozdzielanie według metek chyba nie ma sensu.. No chyba, że masz wszystko z jednej firmy i absolutnie wszystko wtedy jest zgodne z rozmiarówką :) Nie wiem, właściwie to żaden problem... No ja nie będę miała tyle półek i szuflad niestety bo raptem 1 szafa więc trzeba kombinować :D Do tego na razie mam wypchane całe łóżeczko rzeczami małej. Rożek, przewijak, misie, ubranka, mata, tam jest dosłownie wszystko i nie wiem gdzie to upchnę. Asortyment do karmienia, higieniczny, pieluszki, kocyki itp. są gdzie indziej a całe łóżeczko i tak zapchane. Nie wiem skąd się tyle tego wzięło... :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:56

Awf3p2.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn no wlasnie ja mam medyczne wskazania niestety z historia mojej choroby... chociaz mam nadzieje ze jednak zrobia tydzien pozniej bo tez mysle ze 3 tyg to za duzo, w moim przpadku nie mozemy na akcje niestety wiec te dwa tyg przed OM to jest minimum.

karolyn lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama najlepiej będzie jak porozkładasz według wielkości, a nie według metek, bo rzeczywiście czasami różnice są spore, a rozmiar rozmiarowi nie równy:) Moze pokupuj sobie kartonowe ozdobne pudelka i trzymaj na szafie rzeczy które będą zadziej lub później używane,a na kosmetyki dla dziecka, pampersy itp takie przenośne koszyczki trzy poziomowe na kolkach- fajne wstawiały dziewczyny na forum z Ikea:)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po powrocie z gór :)

Loko wyglądałam Cię na całej zakopiance i co ? i nic ! ani Ciebie, ani szampana ! dobrze że mi chociaż trasę odśnieżyłaś :D

Było suuuuper, mimo że nie mogłam korzystać z żadnych atrakcji, przyjemność sprawiało mi samo bycie "gdzieś" z mężem ;) szkoda, że trzeba było wracać...

Podczytywałam Was of course i cieszę się że nie było żadnych atrakcji i niespodzianek, bo na te czekamy jeszcze co najmniej 2 miesiące :D

sallvie, Taśka22, lis87, misKolorowy, Omon lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przyjmujecie jeszcze kwas foliowy?

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Moje dziecko wreszcie w przedszkolu, po miesiącu siedzenia w domu. Huraaa!
    Rano byłam z nim na pobraniu krwi - jak na "księżniczkę" zachowywał się na tyle przyzwoicie że obiecałam mu że zabiorę go z przedszkola tuż po obiedzie i pojedziemy po jakieś lego:)
    Przez najbliższe dwie godziny zamierzam się rozkoszować lezeniem

ilae, Jagah lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia moj tez w przedszkolu :)leze z herbatka przed tv:) sunset kiedy wizyta 12? Dobrze pamietam? Chcialam zapytac ty heparyne bierzesz ?
    Karolyn ty tez bierzesz? Przepraszam ze nie pamietam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vero Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie ja mam zestaw witamin przepisany dla kobiet w ciazy i tam jest kwas foliowy,

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ja dziś mam wizytę, jestem z jednej strony podekscytowana, bo zmieniam lekarza, a drugiej strony oczywiście stres. Trzymajcie kciuki :)

Czy Wy też odczuwanie ruchy czasem bardzo nisko nad wzgórkiem łonowym, a czasem bardzo wysoko? Wczoraj czułam bardzo mocne ruchy dosłownie pod żebrami, to chyba jeszcze trochę za wcześnie? Miałam wrażenie, że dziecko jest bardzo duże, ale wg ostatniego usg było dość małe. Te niskie ruchy też mnie trochę niepokoją. W pierwszej ciąży nie czułam ruchów ani tak nisko, ani tak wysoko, a na pewno nie na tym etapie ciąży.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dziewczyny a przyjmujecie jeszcze kwas foliowy?
    Ja muszę inaczej przetwarzany tak zwane Foliany, i to najprawdopodobniej do końca ciaży

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• sallvie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Ja dziś mam wizytę, jestem z jednej strony podekscytowana, bo zmieniam lekarza, a drugiej strony oczywiście stres. Trzymajcie kciuki :)

Czy Wy też odczuwanie ruchy czasem bardzo nisko nad wzgórkiem łonowym, a czasem bardzo wysoko? Wczoraj czułam bardzo mocne ruchy dosłownie pod żebrami, to chyba jeszcze trochę za wcześnie? Miałam wrażenie, że dziecko jest bardzo duże, ale wg ostatniego usg było dość małe. Te niskie ruchy też mnie trochę niepokoją. W pierwszej ciąży nie czułam ruchów ani tak nisko, ani tak wysoko, a na pewno nie na tym etapie ciąży.

Mój maluszek zazwyczaj kopie na wysokości pępka. Ale często też poniżej tak właśnie na wysokości wzgórka łonowego a od dwóch dni zauważyłam że nie dość że wczescie czuć wyraźne ruchy podczas stania to jeszcze potrafi kopnąć albo się rozciągnąć zaraz pod żebrami! :)
    Ostatnio lekarz powiedział że duże dziecko :) no ale żeby aż tak szybko rosło z dnia na dzień :)

Biszkopciki lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Mój maluszek zazwyczaj kopie na wysokości pępka. Ale często też poniżej tak właśnie na wysokości wzgórka łonowego a od dwóch dni zauważyłam że nie dość że wczescie czuć wyraźne ruchy podczas stania to jeszcze potrafi kopnąć albo się rozciągnąć zaraz pod żebrami! :)
    Ostatnio lekarz powiedział że duże dziecko :) no ale żeby aż tak szybko rosło z dnia na dzień :)
    Trochę się boję, że duże dziecko. Do tej pory lekarze mówili mi, że będzie małe takie ok. 3kg jak pierwsza córka. Kupiłam już nawet ciuszki na 50cm :P

sallvie lubi tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki Ja to niby się nastawiłam na duże dziecko bo moja mama rodziła duże dzieciaki. Ale potem zwątpiłam bo w porównaniu do OM to maluszek na USG zawsze był młodszy najpierw aż 11 dni młodszy potem nadgonił na genetycznych do 2 dni, jakoś w październiku jak byłam to był 3 dni młodszy. Poza tym teściowa jak powiedziała, że mój narzeczony miał tylko 2,9kg jak się urodził to już w ogóle mówię, pewnie będzie miało przy porodzie może 3 - 3,2 kg a tu jednak się okazuje, że goni z dnia na dzień :D

Ja dzięki Bogu ciuszki na 50 cm odpuściłam haha :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie Ja cały czas biorę kwas foliowy , gin mi nic nie mówił abym odstawiła .

Biszkopciki Ja to Anię raz pod żebrami poczułam , przeważnie nie oszczędza mojego żołądka czy pęcherza . Ma ułożenie pośladkowe więc nie dziwne , że ją czasami na prawdę nisko czuję .

Witam się kochane po weekendzie :*:*:*:*:*.

Za wizytujące się dziś , trzymam mocno kciuki:*:*:*:*:*.

Już czuć że idzie odwilż bo już dziś tak nie mrozi , ale ślisko nie ma jak iść B-) :-P ale jeszcze jutro Środa , Czwartek i Piątek i spokój przez dwa tygodnie :-P . Mąż w pracy , ja leżę z ciepłą herbatką z kanapkani i ciasteczkami pod kołdrą :-P. Widać Marysi coś wczoraj zaszkodziło bo raz mi tylko zwymiotowała raz mówiła że boli ją brzuszek , potem że nie boli , a dziś się pytam bolał Cię brzuszek i ona tak , ech i weź się domyśl :-P najważniejsze że jej przeszło , jutro ma Jasełka znów w przedszkolu a to dla babci i dziadka ja przyjdę z Gabrysią . Czujemy się tak sobie trochę katar mam i już tak nie kicham za to gardlo mnie boli i od czasu do czasu mam kaszel , Ania od rana się kręci wczoraj mąż rękę przyłożył , i tak mówię czujesz coś , a on a no kręci się a co ma robić :-D ;-) . Wczoraj mi siostra powiedziała ze dziewczyna brata jej męża straciła maleństwo :-( , taka młoda 20 lat a taki cios był to 8 tc . Dziewczynki zdrowieją co najważniejsze , ja się kuruję , mąż zrobił syrop z cebuli może jemu wyjdze lepszy niż mi :-P .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 11:32

• sallvie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba kupię jeszcze jedno opakowanie tego kwasu, bo obecne starczy mi tak do 29-30 tygodnia i się zastanawiałam, czy dalej brać czy nie. W sumie to mój lekarz też nic nie mówił żeby odstawić czy coś.

PS moje dziecko nie ma dzisiaj litości dla mojego pęcherza. tak boli, że szok :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez foliany oprocz kwasu w pregnie z mutacja mthfr nawet jak sie karmi dalej sie foliany lyka.
    Mnie kopie raz nad wzgorkiem raz przy pepku(wtedy sie wypina najczesciej) a araz mega wysoko jak zoladek czasem jak keze to czuje jednoczesnie i u gory i na dole jakby ruszyla reka i noga jdnoczesnie. Ale to chyba nie kwestia wielkosci dziecka dam wam zdjecie brzucha zaraz zobaczycie jaki mam maly jak mi sie uda.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ