Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka ha ha ha, czkalam i czekałam,az mnie w końcu śnieg zasypał. Więc na pewno mnie widziałaś pod postacią jakiegoś zmarzniętego bałwana:-D haha.
Ja kwasu foliowego nie biore wraz z początkiem drugiego trym moja gin kazała odstawić. Biorę kwasy dha i witaminyMilka1991 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
biszkopciki, dzidzia ma jeszcze duzo miejsca wiec mozemy pewnie czuc wszedzie ja dzisiaj czuje nad pepkiem ale wctoraj caly dzien byla w poprzek wiec czulam z jedengo boku kopniecia i drugiego jakby sie rozciagla
w koncu zamowilam becik ktory chcialam i kokon ale mniejszy wiec bedzie w sam raz do naszego lozka w niedzielne porankiBiszkopciki, Antonelka lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Dziewczyny jakie są lepsze gruszki do noska?Z miękkąkoncówką, z sylikonową?
http://allegro.pl/gruszka-do-nosa-z-miekka-koncowka-nr-2-sanity-i6632400329.html
http://allegro.pl/gruszka-do-nosa-canpol-2-118-i6533631246.htmlReni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Ja małą czuję nad pępkiem, ułożona jest główkowo. Jakiś tydzień temu była chyba pośladkowo, bo tak mnie skopała na dole, że cała obolała chodziłam. Dziś chyba pchała mi się rano główką na dół, bo strasznie czułam ucisk na pęcherz i brzuch mi podskakiwał. Wspaniałe uczucie
-
Reni ja też gruszkę wywaliłam. Rozmawiałam z audiologiem-foniatrą i polecała Katarek zamiast Fridy, a gruszki odradzała zupełnie. Zresztą u nas Katarek się sprawdził bez porównania przy przeziębieniach choć na początku wydawało mi się strasznie skomplikowane użytkowanie tego.
Jagah, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
U nas też tylko frida.
Ja też układam ubranka rozmiarami, 56, 62 do 68- tzn patrzę na wielkość a nie do końca na metke.
U nas cc robią w okresie terminu porodu z om. I patrzą tylko na om, z młodsza miałam termin na 11.12 a z jej wymiarów 2.01. Czyli bardzo duża rozbieżność.
Starsza urodziłam niecale 3 tyg szybciej i niestety miała dużo oznak wrześniaka. -
karolyn- podzielam Twoje zdanie w temacie zbyt wczesnego CC, 3 tygodnie w brzuchu mamy to ogromny postep i rozwoj dla dziecka. Juz samo CC jest szokiem dla maluszka, a co dopiero takie przyspieszenie.
Piszecie o praniu, u mnie poki co wypelniaja sie kolejne kartony i poczekaja do poczatku lutegoMnie data porodu jest obojetna, bardziej sie zastanawiam, czy wolalabym miec Baranka czy Byczka w domu, hahaha
Z OM wychodzi 24 kwietnia, z USG 28 kwietnia.
aniolkowa mama- najlepiej mi sie sprawdzil podwojny system rozmiarow, czyli body , pajacyki, spodenki - ciuchy na jedna kupke z asortymentu i rozmiarami, 56 na gorze, 62 na dole. Potem jak widzialam, ze dziecko wyrasta z 62 to dokladalam kolejne dwie rozmiarowki
Donia- ciesze sie, ze Syn wrocil do zdrowiaMoja Diabolina rowniez skonczyla przerwe swiateczna, pierwszy dzien w szkole, w domu przerazliwie cicho, ale zrobilo sie chociaz czysto
sallvie- biore witaminy prenatalne (maja w skladzie kwas foliowy) + kwasy DHA
Reni- do gruszki to powinni od razu dawac instrukcje, jak wyciagnac gluta z takiej mikro dziurki w nosie, tragedia!U nas dobrze dzialal Katarek, i do tego sol fizjologiczna.
Vero- pokaz kokon
Lokokoko- tak, mnie boli, a wlasciwie drani pepek, zwlaszcza jak opieram sie brzuchem o blat kuchenny, to taka nadwrazliwosc przez to, ze tak wystaje
Poniedzialek zaczelam od ostrych porzadkow, zwiekszylam sobie magnez i musze(!) ograniczyc sie do jednej filizanki kawy, bo chyba ona powoduje skurcze lydek w nocy. Co prawda, pije taka mala rozpuszczalna, ale dotychczas nie bylo problemow.aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Aniołkowa mamo u nas z ciuszkami było jak u Jagah, sprawdzałam różne opcje ale u mnie mało miejsca i z czasem jak rzeczy Franka zaczęło przybywać to takie rozwiązanie samo z siebie się pojawiło i tak jest do dziś.
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Co do kawy, to ja ograniczyłam w I trymestrze przez brak chęci na nią i całkowicie odstawiłam po incydencie na IP z ciśnieniem 150/110. Od jakichś dwóch tygodni tak bardzo mi kawa smakuje, że piję codziennie średnio 1 kubek takiej mielonej, z ekspresu. Tabletki na ciśnienie nadal biorę, ale ciśnienie już nie skacze, więc stwierdziłam, że i kawa nie zaszkodzi. Przynajmniej kłopoty z zaparciami się skończyły
Mnie pępek nie boli, bo nie wyskoczył mi, nadal jest wklęsły. Mniej niż przed ciążą, ale wklęsły. Naokoło ma za dużo warstwy ochronnej, by wyskoczyćAle cały brzuch mam wrażliwy na dotyk. Drażni mnie mizianie po brzuchu
-
Aniolkowa, ja poukladalam sobie ubranka rozmiarami. Np. Rozmiar do 1m-ca w pierwszej szufladzie. Porozkladalam np. body z krotkim rekawem na jedna kupke, z dlugim na kolejna, spiochy na nastepna, pajace kolejna itp.
Kolejna szuflada do 3 miesiecy, kolejna do 6. Oczywiscie tez spedzilam sporo czasu na mierzenie ubranek, bo te rozmiary o kant d... rozbicaniołkowa mama lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Jagah tutaj kokon wybralam dosyc maly wiec pewnie tylko na pierwsze 3 miesiace ( jakos nie lubie tych duzych )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eaf7b7d747e7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8127c684685c.jpg
aniolkowa mama ja planuje ukladac zestawami tymi ktore kupilam jako gotowe , np body sweterek spodenki, lub ktore pasuja kolorystycznie jako zestaw , itd. a te ktore nie maja zestawow np body, rozmiarami wedlug mierzenia niestety metki sa fatalne...
co do mojej cc bede rozmawiala z moim lekarzem, i podejmiemy decyzje tez sie boje 3 tyg przedto duzo wolalabym dwa lub tydzien przed. Tez nie chcialabym czekac, niestety moje znajome nie maja dobrych wspomnien z przenoszona ciaza
moja siostra rowniez no i ja nie moge ale mysle ze dogadam sie z nimi na dwa tyg wczesniej.
Biszkopciki, Jagah, aniołkowa mama lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Korcia mam dokładnie tak samo. Znam ten ból. Jak się podnoszę z łóżka to aż syczę. I też się zastanawiam co będzie jak mi jeszcze brzuch urośnie i jeszcze bardziej obciąży kręgosłup. Auuua...
Gabi dobrze zrobiłaś. Ciekawe od czego to...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 14:16
Gabi 19 lubi tę wiadomość
-
Piekne te kokony:) jednak moim zdaniem to zbedny wydatek jesli w planach jest kosz mojzesza czy kolyska- tak jak u nas:)
Ja juz mam porzadek w komodach:) dzis na suszarce nasze pranie wisi, wiec jutro pierwsze pranie ciuszkow Seby:))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 14:21
-
Ja w ubrankach mam misz masz, sama nie wiem co mam bo dużo dopiero dostanę są w tej chwili w użyciu
ale to co już mam najmniejsze leżą na półce.
Co do cc mi lekarz powiedział że do 39 tyg musimy doczekać, nie wiem na kiedy będzie termin, mam nadzieję że mały cierpliwie poczeka
a mam pytanie które zabrzmi głupio - czy sprzątacie jeszcze na tym etapie? ;p tzn. mam na myśli np. mycie wanny przy użyciu mleczka cif czy używanie odkamieniacza do baterii albo domestosa. Wiadomo że chcąc nie chcąc coś się wdycha i tak się zastanawiam czy to szkodzi bo na łazienkę już patrzeć nie mogę a mąż wszystko zrobi ale z porządnym posprzątaniem łazienki nigdy mu nie po drodze. Sprzątam sobie na raty, w kontakcie waniliowy zapach więc tej chemii nie czuje ale dalej nie wiem czy można czy raczej nie ...Filipek - 09.03.17 -
Milka- napisz mi prosze, jak sprawuje sie Twoja pizama ciazowa?
Znalazlam taki sam model, tylko z dlugimi leginsami i rozwazam zakup
Gabi- powodzenia na wizycie
U mnie brzuch ciazowy widac jedynie w plaszczu, widac taka wypuklosc, chociaz na upartego mozna stwierdzic, ze jestem po prostu masywnaCzasem nachodza mnie glupie mysli, dlaczego ten brzuch taki niewielki, ale z kolei rozsadzilo mi biodra i poslady, trzeba bedzie kupowac luzniejsze sukienki
Edit
Gakin- sprzatam i uzywam chemii na biezaco, wzielam sie na sposob i np. najpierw pucuje umywalke, ubikacje, jak wszystko skoncze to dopiero zalewam plyn dezynfekujacy do wc, i wychodze. Wracam po kwadransie, splukuje i wietrze pomieszczenie. Wiadomo, ze cos sie wdycha i cos tez zostaje, ale nie siedzisz w srodku tych oparow, i nie sa one w jakims wielkim natezeniu, by narazic Ciebie i dziecko na pogorszenie zdrowia. Jedyne co musialam wymienic to kostki do ubikacji, z cytryny na lawende, bo poprzedni zapach mnie draznil. I co ciekawe, bardzo lubie zapach pronto lawendowego do scierania kurzy, no i ponad wszystko - plyn do mycia szybWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 14:28