X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Vero Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziaj przespalysmy cala noc Zosia dala sie mamie wyspac teraz juz znowu wygibasy w brzuszku

Ja od wagi wyjsciowej ciagle 6+ nic sie nie zmienia od 2 tyg.
    Co do stanikow ja kupilam polsportowy intimidea shape ladnie podtrzymuje biust wiec nie jest typowo sportowy i wyglada tez ladnie, mysle ze na teraz dokupie jescze cos sportowego Calvina Kleina ( zeby ladnie sie prezentowalo ) lubie ich szara bielizne :) ale to typowo materialowe, a do karmienia poczekam troche.

Reni ja kupilam posciel – ale to bardziej ze wzgledow estetycznych pokoju no i byla w promocji, na poczatek mam otulacze, kocyki, i posciel z next2me ale to raczej taka poszewka tylko. Ja kupilam taki tylko bezowy kiedys go wam pokazywalam ale na stronie producenta sa jeszcze kremowe rozowe. Glownie z mysla o wozku ale moze uzyje tez na poczatek do spania.
    http://allegro.pl/smykowo-becik-dzianinowy-okrycie-eko-blekit-i5908097041.html ( wogole lubie tam kupowac jeden dzien i kurier juz byl u mojej mamy do mnie rzeczy dotra pod koniec stycznia )

Wanda o tym ze smyka myslalam ostatnio jak bylam w Polsce i kupie jak mala bedzie wieksza :)

Co do badan III trymestru u mnie lekarze, za kazdym razem mierza wszystko, od serca, glowy, doslownie wszystko, pokazuja mi wykres rozwoju mojego maluszka itd, ale ja osobicie nie narzekam wole wiecej niz mniej badan. Za kazdym razem spedzam tam duzo czasu :)

Justyna mysle ze na spokojnie mozesz zamowic polowe rzeczy zamiast 3 rodzaji kremow 1 lub 2 , itd:) wybierz po jednym kremie, jeden ewentualniedwa plyny itd

Pati.. ja mysle ze zamiast niepotrzebnie sie stresowac tesciami, popatrz na to z innej strony corka Twojego meza to rowniez teraz Twoja corka, przynajmniej ja tak mysle ... wiec powinnas cieszyc sie, ze finansuja jej rozwoj. Patrzenie do czyjejs kieszeni i porownynwanie przyniesie tylko wiecej stresow ... pieniadze chyba nie sa tego warte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 09:24

Szczęśliwa Mamusia, Reni1982 lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    To badanie 3 trymestr to trochę naciągane. Generalnie no bada się jeszcze raz serce ale poważne wady wykrywa to badanie pomiędzy 20 a 22 tyg. To jakby weryfikuje czy wszystko ok no i bada się wszystkie przepływy co ginekolog z lepszym sprzętem tez zrobi. W pierwszej ciąży byłam ale teraz już nie idę bo po prostu szkoda mi pieniędzy. Zakładam ze wszystko jest ok:)
    Masz racje. Dlatego wlasnie jedni z najlepszych ginow z Warszawy juz mnie na to USG nie zapraszaja bo pow ze na polowkowym bylo wszystko ok.

Ale oczywiście moj gin zrobi mi to badanie. Zreszta w sumie na kazdej wizycie sprawdza wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 09:24

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mi chodzi nie o dawanie a o niesprawiedliwe traktowanie.
    Ja zawsze lubialam byc niezalezna od innych. Wiec bez ich pomocy sobie poradzimy.

Jak nie beda chcieli przyjac tych 500zl to i tak im te pieniądze wcisne bo jak sie pozycza to i sie oddaje. Ja taka jestem.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na trzecie usg do Roszkowskiego.
    Ważne badanie, jak każde z tych trzech robię u mojej lekarki z certyfikatem i u niego.
    Ale ja to przesadzam.
    Trzymam sie Roszkowskiego tez ze względu na szpital. W jego szpitalu jest dobry profesor.
    Wizyta u niego to 400-450zl ale co zrobic. Po jego usg jestem spokojna.

Antonelka lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati

Skoro piszesz to dwa grosze wcisne swoje.
    Ja bym moze rozwazyla nastepujace:
    1. Uloz sobie w glowie, ze ich nie zmienisz a dzieki temu macie mniej wydatkow na hobby corki. Byc moze rekompensuja dziecku, ze porzucila ja matka.
    2. Jesli bardzo Wam to przeszkadza to powinniscie porozmawiac z tesciami i powiedziec ze trudno Wam wychowywac wspolnie corki jesli jedno jest wyrozniane. Nie macie prawa oczekiwac, ze beda wspierac Twoja corkw i Wasze wspolne dziecko bo to ich kasa. Ale mozecie zaproponowac aby pieniazki, ktore przeznaczaja na drogie prezenty wplacali na jakas lokate/ksiazeczke dla wnuczki aby w przyszlosci miala wklad na mieszkanie. Dla Was bedzie to wyzwanie aby pomoc na starcie 3 dzieci. Takie postawienie sprawy jednak oznacza dla Was wziecie kosztow zwiazanych z pasja corki na siebie albo rezygnacje z tego.

Tak mysle sobie, ze moze rodzice tez nie chca dawac Twojemu mezowi pieniedzy bo boja sie, ze pojada na splate dlugow po bylej zonie a nie na dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 09:32

pati87 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, kolejna sprawa, ktora nas laczy!:D wlasnie..meki przeokrutne, tez to tak odbieram, ale Chrupina od razu reaguje jak sie przewroce na brzuch, wiec z powrotem musze sie klasc na boku.

Monika34, wyprobuje pampersy. Tu w Norwegii nie ma rzeczy z dolnej polki, podobnie pisala Aniolkowa o Szwajcarii. Wyprobuje tez pieluszki produkowane dla jednego sklepu, bo znalazlam na norweskich stronach, ze mamy byly bardzo zadowolone. Na szczescie Norwegia ponoc slynie z tego, ze pieluszki sa tanie w porownaniu do zarobkow. Dzieki inne dziewczyny za Wasze opinie w sprawie pieluszek.

Pati, alez zal sie tutaj i marudz i narzekaj ile wlezie:) po to sa tez takie strony, najwazniejsze to spokoj ciezarnej:) Ja rozumiem Twoje oburzenie, nigdy nie bylam w takiej sytuacji i juz raczej nie bede, ale rozumiem Twoj wewnetrzny bunt przeciwko takiemu traktowaniu, bo Twoja corenka jeszcze sie nie narodzila, a tesciowie juz w nieprzyjjemny sposob dziela rodzenstwo. Na szczescie Malutkiej na pewno nie bedzie niczego brakowalo i bedzie otoczona wspaniala miloscia rodzicow.

Milka1991, pati87 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ja idę na trzecie usg do Roszkowskiego.
    Ważne badanie, jak każde z tych trzech robię u mojej lekarki z certyfikatem i u niego.
    Ale ja to przesadzam.
    Trzymam sie Roszkowskiego tez ze względu na szpital. W jego szpitalu jest dobry profesor.
    Wizyta u niego to 400-450zl ale co zrobic. Po jego usg jestem spokojna.
    Ja też place za spokój :) To jest na tyle dobry specjalista że nie potrzebuje namawiać na kolejne wizyty a ja i tak idę. Jak on mówi że jest dobrze to jest i nie ma się co stresować. Moja lekarka przy Mikusiu mówiła mało wód i małe dziecko. On mówił, że wody w dolnej granicy ale w normie i mały też mały ale nie nazywał tego hypotrofią. Poszłam więc bez stresu na tydzień do szpitala skoro moja lekarka się upierala. Zgarnelam 700 zł od ubezpieczyciela za pobyt w szpitalu i było na rzeczy dla małego ;) No i z tej hypotrofii w 42 tyg urodziło się 3800...

atat lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do alliexpress jak z jakoscia ? ja wiem ze to zabrzmi smiesznie,mam tylko kilka rzeczy made in china dla malej ... ale mialam dlugi czas niechec do made in china ogolnie kupowalam wiekszosc produktow polskich, lub produkowanych w europie i z atestami...a najlepiej eko ( wiem crazy matka ) teraz juz mi troche lepiej mialam taka faze na poczatku, no nic na kilka sztuk moglabym sie skusic :):) wiec jak to jest ?

Misiu2017 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań to ja Was rozumiem. W 1 ciąży tez mi na tym zależało. Ale właśnie na badaniu 3 trym lekarz raczył mi powiedzieć ze dziecko owinięte pepowina. I od tego czasu do końca ciąży żyłam w ogromnym stresie a nie spokoju. Inni lekarze co potem mnie badali mówili że takiego info nie powinno być bo za 5 min sytuacja może się zmienić bo dziecko się bawi pepowina. Fakt urodził się bez pepowiny wokół szyi a ja się niepotrzebnie strrsowalan.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Kahaska
    Nie jade juz do Warszawy. Lekarze powiedzieli na polowkowym ze wszystko w porządku i nie ma takiej potrzeby

No mi też tak powiedziała

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae a kupowałaś laleczkę metoo na alie? Dostałaś ją już? Bo ja jeszcze nigdy tam nie zamawiałam i jakoś się boję więc fajnie byłoby od wypróbowanego :)

Justyna ja mam na razie tylko 1 płyn do kąpieli i 1 mydełko, kremik jakiś też 1 czy 2. Pudru żadnego nie kupowałam ani tych doodbytniczych rzeczy co masz na liście.

Pati nie obraź się ale to ich sprawa ile komu dają pieniędzy nawet jak jest to niesprawiedliwe :/ Ja tam się nie przejmuję tym ile teściowie dają na inne wnuki a wiem, że sporo bo sami o tym mówili. Nie mam im tego za złe... to jest ich sprawa, może uważają, że sobie poradzimy. I dobrze :)

Niebieska, tutaj wszystko też raczej markowe, tak jak pisałąm wcześniej ale akurat pieluchy można kupić tak jak w Polsce w sklepach niemieckich (typu Lidl, Aldi) wyprodukowane dla nich ale szczerze mówiąc nie porównywałam jeszcze cen.

Ja na kolejne badanie idę do normalnego gina. Przepływy badał mi nawet teraz i na kolejnej wizycie też będzie (mówił, że robi się to właśnie w 3 trymestrze), wszystko mierzy, sprawdza to i po co do innego :) Jak pokazał mi wczoraj serduszko to nawet ja widziałam komory serca itp. więc nie trzeba najlepszego sprzętu na świecie na tym etapie :D Ja będę u niego w 31 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 09:52

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Ilae a kupowałaś laleczkę metoo na alie? Dostałaś ją już? Bo ja jeszcze nigdy tam nie zamawiałam i jakoś się boję więc fajnie byłoby od wypróbowanego :)
    Ja kupowałam, ale nie polecam sprzedawcy. Znikomy kontakt i czekałam 3 mce :/
    Same lalki booooskieee <3

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• karolyn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bezplatne badanie usg w 3 trymestrze w klinice ale jesli wszystkk bedzie ok u mojej gin to nie jade. Mam tam 70 km, wiec troche daleko;) no ale zobaczymy....moze zmienie zdanie.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Dziewczyny co do alliexpress jak z jakoscia ? ja wiem ze to zabrzmi smiesznie,mam tylko kilka rzeczy made in china dla malej ... ale mialam dlugi czas niechec do made in china ogolnie kupowalam wiekszosc produktow polskich, lub produkowanych w europie i z atestami...a najlepiej eko ( wiem crazy matka ) teraz juz mi troche lepiej mialam taka faze na poczatku, no nic na kilka sztuk moglabym sie skusic :):) wiec jak to jest ?
    Ja tez jestem taka " matka wariatka " ;) jakiś te chińskie rzeczy mnie nie przekonują - wiem wiem ze w Polsce to połowa rzeczy z tamtąd pochodzi ale ja jednak wybieram ze sprawdzonych miejsc .

Jakie pieluszki masz zamiar używać ? Bo ja mam kilka wielorazowych ale tez jednorazowe musze kupić jakieś eko - chusteczki z dobrym składem i cena z rosmana kupie .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień!

hmm co to tych badaniach w 3trym
    ja jestem w pierwszej ciąży i mój lekarz z ceryfikatem na połówkowych wszystko co chciał zbadał i było ok, zapytałam się kiedy przyjść do niego ponownie to zapytał się do kogo chodzę i poinformował, że ten ginekolog bez problemu sobie poradzi z tym badaniem, a jak będzie czuł potrzebę do wtedy wyśle nas do niego - więc to tak u nas wygląda. Nie że żałuję pieniędzy, ale skoro sam uznał, że nasz ginekolog sobie poradzi i w razie czego odeśle do niego uważam że ok.

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Omon Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lekarza, który ma certyfikaty i robi prenatalne i te badanie III trymestru będę miała na następnej wizycie.

Z tym zbieraniem lajków to rozbawiło mnie jak zobaczyłam pierwszy tego typu screen, teraz to już mnie drażni. Tylko czekam aż ktoś do naszej pracowni napisze, że chce za darmo projekt na dom.

Pati ja uważam jak część dziewczyn tu - musisz chyba tą sytuację zaakceptować i nie oczekiwać na żadne wsparcie. W mojej rodzinie jest podobna sytuacja - jeden brat ma córkę, drugi brat ożenił się z kobietą, która miała dwie bliźniaczki z poprzedniego związku. Teraz na gwiazdkę ta jedna dostała od dziadków oryginalne scrabble za 80 zł a dziewczynki jakąś planszówkę za 20. O ile nie mam nic przeciwko żeby dziewczyny dostawały wspólny prezent, no bo i tak będą się tym razem bawiły, tak uważam, że powinna być to taka sama gra albo w takim samym zakresie cenowym. No ale moi rodzice już tacy są, nikt nic nie poradzi. Wiem, że nasz syn też będzie wnukiem drugiej kategorii, bo nazwisko inne.
    Z kolei moi teściowie też raczej prezentami nie zasypią, bo np. ostatnio wspomnieliśmy o krwi pępowinowej - nie pod kątem tego, że mają nam się dołożyć, tylko ogólnie im opowiedzieliśmy, że rozważamy coś takiego. Teściowa jak usłyszała ile to kosztuje to powiedziała, że strasznie drogo i że to jakieś naciąganie. A następnego dnia wrzuciła w kopertę 500 zł i wysłała do jakiejś fundacji na operację jakiegoś dziecka - teściowa regularnie wysyła pieniądze, więc też co chwila jej przysyłają listy z podziękowaniem i historią następnego dziecka, które potrzebuje. Ale przecież nie powiem jej, że ma nie dawać obcemu dziecku a dołożyć na zabezpieczenie dla swojego wnuka, to jej pieniądze i ona decyduje na co je wyda.

pati87 lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu no tu ciezko wybrac poki co kupilam pampers premium sensitive care w rozm 0 i 1

http://www.ceneo.pl/27952452

ale pozniej zobaczymy tutaj w Szwajcarii nie ma duzego wyboru tez pozniej, wiec chyba przy nich zostane jesli mala nie bedzie uczulona.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanik kupiłam sobie kilka dni temu na wyprzedaży w reserved za 29,90 dwie sztuki w komplecie, taki niby sportowy, ale tradycyjnie zapinany, ważne dla mnie ma miekkie miseczki, nie sam materiał, tylko takie miekkie wypełnienie, ale nie pushup jestem zadowolona wybrałam rozmiar L kolor granatowy i taki malinowy :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka to i tak podaj jaki to sprzedający żebym od niego nie zamówiła w takim razie. Nie chcę czekać 3 miesiące :( a nie powinien Ci jakoś tego zrekompensować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 10:55

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama te srodki doodbytnicze zamawiam zapobiegawczo, bo nie wiem czy przed porodem robia lewatywe czy trzeba sobie zrobic samemu w domu ( strasznie przeraza mnie wizja zrobienia kupy w czasie porodu he he:) )Czopki tez chce miec i syrop na zaparcia, bo na nie strasznie cierpie, a podobno po porodzie jest na poczatku ciezko sie zalatwic... nie wiem ile w tym prawdy... moze ktoras cos wie na ten temat??

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ