X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg 3 trymestru robię już u swojego. Chyba, że coś mu się nie spodoba to mnie prześle do lepszych speców. Wizytę mam za 2 tygodnie.

pati a Ty jedziesz do Wawy?

Ja z ciążą pojedynczą mam 107 w "talii" hehe, ale u mnie wyjściowa była spora. Na wadze +6kg (+8 od najniższej)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 07:24

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, według mnie masz sporo środków do mycia i kremów. Ja bym nie kupowała wszystkiego na raz. Puder zbędny, lepsza mąka ziemniaczana.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja poscieli nie kupuje na razie.
    Mam becik/rozek na poczatek i mase kocykow.
    Mam tez spiworek z wyjmowanymi lapkami w razie czego.

Co do prenatalnego - ja ide do lekarza z certyfikatem i doswiadczeniem.
    Moja gin nie ma wlasciwego sprzetu. To jedno z wazniejszych badania wiec nie chce oszczedzac.

Reni1982 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaska dzieki za odpowiedz. ten puder sypki zamówiłam właśnie po to żeby mieć pojemniczek na make ziemniaczana. zastanawiam się czy właśnie oilatum zakupić dopiero jeżeli dziecko będzie miało problemy skórne a takto myc w zwyklym mydelku, czy plynie... z tymi masciami tez mam problem... eh;/ tyle tego jest... mialam wziac tylko bepanthen ale zauwazylam ze alantan i linomag jest tani to tez dorzucilam... nie potrafie sie zdecydowac...

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, witajcie porannie... my tu coraz czesciej gadu gadu konkretnie o wyprawce. Zauwazylam, ze kilka z Was podalo pieluszki Dada, ale u mnie takich nie ma. U mnie sa tylko produkowane specjalnie dla dyskontow spozywczych oraz Pampers i Libero.

Mamusie z doswiadczeniem... co polecacie: Pampers czy Libero ?

Justyna Sz, moja lista w aptece gemini tez byla taka dluga. jak patrze na te dwa kartony to zastanawiam sie czy ja kiedykolwiek to zuzyje... cos mnie chyba tez ponioslo przy kosmetykach dla maluszka, ale zawsze moge to zuzyc ja albo maz, on to i tak dostaje ode mnie w spadku wszystko co mi sie nie sprawdzilo.

Alez jestem niewyspana... 30lat spalam na brzuchu i jak tylko przebudze sie w nocy to od razu probuje wynegocjowac z Marianka spanie chociaz troche na brzuchu:P ale od razu zaczyna kopac... skonczyly sie dobre czasy spania na brzuchu juz na dobre. Brak mozliwosci spania na brzuchu i wymioty w 1 i 2 trymestrze to dla mnie dwa najbardziej nieprzyjemne objawy ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 07:58

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka ja dla Mikołaja miałam oilatum do mycia, puder alantan i maść alantan. Wystarczyło. Oilatum ładnie natłuszcza skórę więc nie było potrzeby kremowania i oliwkowania. Po kąpieli zresztą był zawsze wkurzony że go z wody wyjelam i do tego głodny więc darl się i czasu nie było na wklepywanie kremów :)

kahaśka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Moje Drogie, witajcie porannie... my tu coraz czesciej gadu gadu konkretnie o wyprawce. Zauwazylam, ze kilka z Was podalo pieluszki Dada, ale u mnie takich nie ma. U mnie sa tylko produkowane specjalnie dla dyskontow spozywczych oraz Pampers i Libero.

Mamusie z doswiadczeniem... co polecacie: Pampers czy Libero .

Dada są specjalnie dla biedronki robione.
    Pamiętam że jak Miki był trochę starszy to i w tych lidlowych poginał. Libero nie znam, pampersy były ok. Tylko to co dla jednego było ok niekoniecznie sprawdzi się u drugiego :) Teraz zamierzam dla testu kupić 3 paczki małe-Dada, pampersy i happy a potem się tatusia wyślę do sklepu po te najlepsze. O ile to nie będzie Wielkanoc albo 1,3 maja ;)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na youtubie można znaleźć filmiki z porownaniami pieluszek ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska
    Nie jade juz do Warszawy. Lekarze powiedzieli na polowkowym ze wszystko w porządku i nie ma takiej potrzeby.

Moj gin prowadzacy tez jest dobry od 8lat jezdzi na szkolenia do dr Roszkowskiego.
    Nie wiem kiedy mi zrobi usg 3trymestry ide do niego teraz we wtorek 26t5dz a potem za 3 lub 4 tygodnie tak jak mi ustali wizytę.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to co dzieje sie ostatnio na fb to jakas tragedia te zbieranie lajkow czy komentarzy pod screenami by dostac np buty, strzyzenie wlosow, zabieg na twarz itp itd
    Czy ludzi jest nie stac na te rzeczy ze robia takie szopki?

Moja sytuacja materialna moze nie jest ciekawa ale nie odpierdzielam takich szopek na fb. Staram sobie jakos radzic sama.

kahaśka, Omon, misKolorowy, mada87 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem wam sytuacje wczorajsza. Maz pojechal do swoich rodzicow pozyczyc pieniadze od corki-na wozek bo chyba jutro bedzie, bo ona ma u dziadkow ma oszczednosci (bo jej coraz daja) to mu mama powiedziala to ja ci synu te 500zl na wozek pozycze nie bierz od corki.

No ręce opadają.
    Na razie nic nie mowie mezowi, widze ze jemu to tez sie nie podoba. Poczekamaz sie dzoecko urodzi. Jak tak dalej bedziw to ja lub maz z tesciami pogada co myslimt o takim nietownym traktowaniu.

Ostatnio tez przez przypadek sie dowiedzialam ze meza corka przed porodem 11lat temu miala kupiony wozek przez tesviow i to jaki z gornej polki 2w1. Pamietam ze ja wtedy ani mone kolezanki zadna nie miala takiego bo byly one drogie.

Oczywiście dla 1 wnuczki w tym miesiacu przeznaczy 1400zlna sukienki i jeszcze 2pary butow po 250zl mowila ze jej w tym miesiacu jeszcze kupi.
    A dla 2 wnuczki pozyczyla 500zl na wozek.

Sorki ze ciagne ten temat. Ale lubie sie wam wygadać. To mi jakas ulge przynosi.

iv09df9hp0ju3od9.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Dziewczyny to co dzieje sie ostatnio na fb to jakas tragedia te zbieranie lajkow czy komentarzy pod screenami by dostac np buty, strzyzenie wlosow, zabieg na twarz itp itd
    Czy ludzi jest nie stac na te rzeczy ze robia takie szopki?

Moja sytuacja materialna moze nie jest ciekawa ale nie odpierdzielam takich szopek na fb. Staram sobie jakos radzic sama.

Pati takie malpie nasladowanie...co i raz jest na jakas glupote moda.
    Ja bym wstydzila sie i tyle.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To badanie 3 trymestr to trochę naciągane. Generalnie no bada się jeszcze raz serce ale poważne wady wykrywa to badanie pomiędzy 20 a 22 tyg. To jakby weryfikuje czy wszystko ok no i bada się wszystkie przepływy co ginekolog z lepszym sprzętem tez zrobi. W pierwszej ciąży byłam ale teraz już nie idę bo po prostu szkoda mi pieniędzy. Zakładam ze wszystko jest ok:)

kahaśka lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a nie lepiej patrzeć na swój portfel? Ja jakoś nie lubię oczekiwać ze cos mi się należy czy nie. Nie liczę ile dziadkowie dają innym wnukom. Generalnie mam to gdzieś. Całe życie pracowałam ma siebie i tylko na siebie liczę. To oszczędza i nerwów i stresów. Może po narodzinach córki dziadkowie tez oszaleja ba jej punkcie jak nie będzie presji ze cos muszą. Jakby czuła nacisk ze cos musze komuś dać to tym bardziej bym nie dała. Może po prostu im odpuścić i niech robią jak uważają.

Omon, ilae, eforts, mada87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice ale mi właśnie mimo tych skurczy szyjka się nie skraca. Cały czas jest twarda i ma 33 mm. Dlatego ćwiczę bez obaw. Jak lekarz zauważy coś niepokojącego to na pewno przestanę ;)

Niebieska ja tez całe życie na brzuchu. Teraz spanie to dla mnie męki przeokrutne...

Ja na szczęście nie mam fb więc nikomu w niczym nie pomogę :D

Pati no cóż. Mogli się już zrzucić to 500zł. Ale sknerusy...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posciel na poczatek jest zbedna:) ja mam po synku ale normalnie poczekalabym jeszcze z kilka miesiecy:)

Ja wlasnie wypilam glukoze. Z Domisiem bylo gorzej, bo mialam 50 i to byl taki cieply lukier blee. Teraz czekam w poczekalni i bede sie uczyc na kolokwium. Oby szybko zlecialo.

Bobas ja mysle ze Pati nie chodzi o samo dawanie pieniedzy tylko o niesprawiedliwe traktowanie wnuczek.

Jesli chodzi o aktywnosc fizyczna to ja mam zakazana ze wzgledu na przebieg Dominikowej ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 09:08

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:

Mamusie z doswiadczeniem... co polecacie: Pampers czy Libero ?

Justyna Sz, moja lista w aptece gemini tez byla taka dluga. jak patrze na te dwa kartony to zastanawiam sie czy ja kiedykolwiek to zuzyje... cos mnie chyba tez ponioslo przy kosmetykach dla maluszka, ale zawsze moge to zuzyc ja albo maz, on to i tak dostaje ode mnie w spadku wszystko co mi sie nie sprawdzilo.

Alez jestem niewyspana... 30lat spalam na brzuchu i jak tylko przebudze sie w nocy to od razu probuje wynegocjowac z Marianka spanie chociaz troche na brzuchu:P ale od razu zaczyna kopac... skonczyly sie dobre czasy spania na brzuchu juz na dobre. Brak mozliwosci spania na brzuchu i wymioty w 1 i 2 trymestrze to dla mnie dwa najbardziej nieprzyjemne objawy ciazy.
    ja wam powiem tak ogolnie nie kupowalam super firmowych rzeczy dziecku malemu ale nie ma lepszej pieluchy ja pamers jakie nie kupilam albo odparzyly albo nie trzmaly albo cuda wianki do konca mialam pampers i dla mnie nie zastapione cala noc na prawde trzymaly

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja Ci się nie dziwię- mnie też coś by trafiało. Pewnie siedzialabym cicho bo by mi męża szkoda było, bo jemu po pierwsze pewnie też ciśnienie skacze a do tego mu jeszcze głupio bo to jego rodzice...
    Jest nadzieja ze powiedzą jeszcze żeby im nie oddawać tych 500 zł...

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za linki na Ali! Ku rozpaczy mojego męża dopiero zaczynam tam szperać i świetne rzeczy wynalazłyście :) Jeśli mi coś wpadnie w oko, to będę wklejała :)

Czy któraś z Was wie coś na temat wózka BEBE CONFORT MURA 4, 3w1? Z tego co wyczytałam w necie, jest to jeden ze starszych modeli, opinie ma dobre. Choć wiadomo, jak to bywa z tymi ocenami ;)

My na pewno zdecydujemy się na badania genetyczne w trzecim trymestrze, ponieważ nasz kawaler na poprzednim badaniu nie pochwalił się swoją buzią ;) Spróbujemy teraz, może się uda.

Dzisiaj idę na wizytę, zobaczymy jak się miewa moja szyjka. Dwa tygodnie leżakowania, oby coś się polepszyło. A jak nie, no to pessar. Trzymajcie kciuki!

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tak myślę sobie a może oni nie chcą zapeszac i czekają aż mala się urodzi. Może boją się coś dawać kupować skoro pierwsza ciąża źle się skończyła. Moja teściowa np mnie wyzwala ze ja wyprawkę robie ze to można po szczęśliwym rozwiązaniu. Różnie ludzie myślą..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ