Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wanda1986 wrote:Iliae czekam na Twoją wishlistę, jestem Aliemaniakiem. Dziś przyszły skarpetki antypoślizowe z grzechotkami, inne z myszką miki, wodna mata do rysowania dla starszaka i rampers z sówką.
Ten płaszczyk z uszkami też będę chciała. Szkoda, że dopiero od roczku się go spotyka. I tak pewnie się skuszę w końcu, poczeka w szafie, bo już tyle razy go widziałam i tak mi się podoba...Na skarpetki antypoślizgowe czekam ciągle
wczoraj przyszły jedne ubranka na 0-3m - nie doczytałam, myślałam, że to taki ciepły polarkowy materiał, a jest taki normalny, bez ocieplenia. Będzie na cieplejsze dni, fajnie się prezentuje
i wygląda na większe, niż niby 56cm. Ale się nie zmarnuje
Moje rzeczy już są w sumie w koszyczku
https://pl.aliexpress.com/item/2Pcs-Set-Polka-Dot-Newborn-Baby-Girls-Clothes-Butterfly-Sleeve-Romper-Jumpsuit-Sunsuit-Outfits/32708921848.html?spm=2114.13010208.99999999.264.jegNY8 komplecik na lato. Fajne feedbacki, realne zdjęcia wyglądają obiecująco
https://pl.aliexpress.com/item/2016-Newborn-6-12-18-24Month-Baby-Boy-Girls-Summer-Clothes-Fox-Cotton-Romper-Playsuit/32686234422.html?spm=2114.13010208.99999999.271.jegNY8 również planuję na lato, wygląda na fajny przewiewny bodziak
https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Boys-Girls-Clothing-Infants-Children-Harem-Pants-Cotton-Toddler-Cute-Cartoon-Pattern-Long-Trousers-Kids/32713810538.html?spm=2114.13010208.99999999.279.jegNY8
https://pl.aliexpress.com/item/Boys-Pants-Bears-Children-Harem-Pants-For-Girls-Boy-2016-New-Fashion-Toddler-Child-Trousers-Baby/32704082060.html?spm=2114.13010208.99999999.287.jegNY8
A na Wishliście jak się już mała urodzi to zamówię, będzie akurat tak od miesiąca/dwóch
https://pl.aliexpress.com/item/Children-Toys-Storage-Bag-Round-Carpet-Rugs-Large-Canvas-rawling-Mat-Carpet-Portable-Canvas-Children/32701410836.html?spm=2114.13010308.0.0.DF5Mrp
Teraz patrzę, że wcześniej zrobiłam czystkę na Wishliście i sama się też wyczyściła, bo się pokończyły aukcje. Musiałam trochę poczyścić, bo bym zbankrutowała
Jak już zrzucałam zdjęcie ubranek, to się zaktualizujemy z córcią z poprzedniego tygodnia - 25t3d, +5kg na plusie. Mogłoby tak na +8 się skończyć
sallvie, Szczęśliwa Mamusia, pati87, Milka1991, Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
czy któraś z Was miała na ostatniej wizycie miękką szyjkę ale długą i może potwierdzić, że na kolejnym badaniu wszystko było ok? Trochę się ta informacją zmartwiłam, zwłaszcza, że dzidziuś bardzo ruchliwy i czasem mam wrażenie, że napiera główką na tą szyjkę.Najbliższa wizyta 15.03
-
Dopadł mnie dół..stanełam na wagę + 10 kg...
Brzuszek rośnie z dnia na dzień, a i tak jest już spory....Do tego te wieczorne mdlości...
Jutro idę na glukoze, morfologie...nie mam jakoś dobrych przeczuć co do wyników...obym się myliła..
Czy kupujecie od razu pościel dla Maluchów?
Czym będziecie przykrywać Dzieciaczki do spania?
Podrzucicie linki?
Ja myslęo czymś takim, ale zestawy kolorystyczne mi nie pasują...
http://allegro.pl/posciel-spiworek-do-lozeczka-wozka-bawelna-0-24-i6553324947.htmlReni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Reni ja panikara jestem, ale czy w takiej pościeli dzidziuś nie może się zwinąć w kulkę, zjechać pod przykrycie i udusić? Zawsze kupowałam takie z miejscem na rączki, właśnie po to żeby mi synio nie zjechał na dół śpiworka. Wiem że to ma zaszyte dno, ale patrząc na to w jakich szalonych pozach spał to wszystko mogło się stać. Taki jak pokazałaś kupiłabym raczej do wózka, bo wtedy miałabym szkraba zawsze na oku. Na lato mieliśmy otulacz flanelowy a na zimę śpiworek ze smyka, do dziś tylko ten toleruje, bo nie znosi przykrywania. Mamy coś takiego:
http://www.smyk.com/smiki-baby-dream-spiworek-niemowlecy-rozmiar-68-cm.html
Ale nie jest taki ładny jak ten TwójReni1982 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Jestem jedną z majowych mam 2017 i mam do Was ogromną prośbę o pomoc w zdobyciu jak największej liczby lajkow pod zdjęciem córeczki przyjaciółki - Weronisi
Dziewczyny walczą o wyjątkową sesję zdjęciową i ciągle zajmują drugie miejsce
Wystarczy kliknąć w link, znaleźć w komentarzach zdjęcie dodane przez moja przyjaciółkę, Agnieszkę Morawską (raczej na dole komentarzy) i je polubić. Z góry ogromne podziękowania!!!! ;*
https://m.facebook.com/sweetheartphotographysite/photos/a.1727228047536659.1073741837.1691384957787635/1806600212932775/?type=3&source=5713.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Karissa wrote:Cześć Dziewczyny! Jestem jedną z majowych mam 2017 i mam do Was ogromną prośbę o pomoc w zdobyciu jak największej liczby lajkow pod zdjęciem córeczki przyjaciółki - Weronisi
Dziewczyny walczą o wyjątkową sesję zdjęciową i ciągle zajmują drugie miejsce
Wystarczy kliknąć w link, znaleźć w komentarzach zdjęcie dodane przez moja przyjaciółkę, Agnieszkę Morawską (raczej na dole komentarzy) i je polubić. Z góry ogromne podziękowania!!!! ;*
https://m.facebook.com/sweetheartphotographysite/photos/a.1727228047536659.1073741837.1691384957787635/1806600212932775/?type=3&source=57
Nie lubie takiego spamu...Omon lubi tę wiadomość
-
Kordonek ja miałam miękką szyjkę a po większej dawce magnezu i leżeniu szyjka nie jest już miękka i się wydłużyła.
Milka a Ty możesz ćwiczyć jak Ci się szyjka skraca i masz te skurcze? Pytam, bo mi lekarz nie pozwolił już wrócić do aktywności, a miałyśmy podobnie, dlatego jestem ciekawa co Ci lekarz powiedział.
A wy te badania 3 trymestru macie u lekarzy z certyfikatem? Bo nie wiem czy znowu się muszę umawiać do innego lekarza..Pamiętam, że jak miałam połówkowe to mówił, żeby w 30 tygodniu wrócić, ale co oni na takim etapie sprawdzają?
Mój lekarz ma dobry sprzęt i zastanawiam się czy warto iść do tego z certyfikatem czy już nie ma różnicy. -
Dziewczyny, jak to jest z tym prenatalnym trzeciego trymestru? W pierwszej ciąży robiłam tylko I trymestru i połówkowe, więc nie wiem. Co się dokładnie bada podczas tego badania? Kiedy najlepiej je mieć, bliżej 28 czy 32tc? Co mówili Wasi lekarze? Moja lekarka mówi że to badanie jest niepotrzebne bo ona wszystko sprawdza na wizycie, ale chciałabym iść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 23:48
-
Venice wrote:Kordonek ja miałam miękką szyjkę a po większej dawce magnezu i leżeniu szyjka nie jest już miękka i się wydłużyła.
Milka a Ty możesz ćwiczyć jak Ci się szyjka skraca i masz te skurcze? Pytam, bo mi lekarz nie pozwolił już wrócić do aktywności, a miałyśmy podobnie, dlatego jestem ciekawa co Ci lekarz powiedział.
A wy te badania 3 trymestru macie u lekarzy z certyfikatem? Bo nie wiem czy znowu się muszę umawiać do innego lekarza..Pamiętam, że jak miałam połówkowe to mówił, żeby w 30 tygodniu wrócić, ale co oni na takim etapie sprawdzają?
Mój lekarz ma dobry sprzęt i zastanawiam się czy warto iść do tego z certyfikatem czy już nie ma różnicy. -
Nasze bbf mówi, że badanie III trymestru jest bardzo ważne tu opis
https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/iii-trymestr,4.html#53
choć rzeczywiście niektórzy lekarze takich pomiarów dokonują na zwykłej wizycie
Ja dostałam skierowanie na to badanie do lekarza z certyfikatem idę 23.01 -
Wanda1986 wrote:Dziewczyny, jak to jest z tym prenatalnym trzeciego trymestru? W pierwszej ciąży robiłam tylko I trymestru i połówkowe, więc nie wiem. Co się dokładnie bada podczas tego badania? Kiedy najlepiej je mieć, bliżej 28 czy 32tc? Co mówili Wasi lekarze? Moja lekarka mówi że to badanie jest niepotrzebne bo ona wszystko sprawdza na wizycie, ale chciałabym iść
idę 15 lutego w 30 tyg. Miki na tym etapie miał już hypotofie i małowodzie i pępowinę wokół szyi więc będę czuła się bezpieczniej jak on wszystko posprawdza.
-
Reni ja mam 10na plusie wieczorami nienmoge jesc kolaacji bo jakos mi nic nie spakuje i smierdzi a do tego wrocily mi poranne mdlosci:/ a wyniki mam ok:)
Wanda masz racje wiele osob nie robi tego badania juz:)moja znajoma tez go juz nie ma . Ja chodze do lekarza ktory je wykonuje wiec pewnie po 1 chce zarobic po 2 ja ponporonienaich wiec muse wszystkie przeplywy sprawdzic. Do tego u syna wyszlo wlasnie malowodzie w 30tyg. Na tym badaniu ale w sumie bez tego badania i tak mam poziom wod liczonych caly czas. Ja musze sprawdzac ale wiem ze mozna odpuscic to badanie bo genetycznie nix ci ni wyjdzie juz nie tak. Jesli twoj gin robi dokladn usg co wozyte to nie masz co sie martwic i nienmusisz go robic ale pewnie jak jie zleca tego badania to na pewno wszystko dokladnie sprawdza.
Aha wzielam wyma dziewczyny na ten ciagle lejacy sie sluz:/ ciekawe co wyjdzie bo osalec idzie z taka iloscia:)
Monika34 -
Donia12 wrote:Mój lekarz z certyfikatem powiedział po polówkowym że nie musimy już do niego przychodzic bo wszystko jest ok. Badanie możemy zrobić gdziekolwiek. Ale ja tam wolę jak on wszystko dokładnie obejrzy - na niego nie szkoda mi 300 zł
idę 15 lutego w 30 tyg. Miki na tym etapie miał już hypotofie i małowodzie i pępowinę wokół szyi więc będę czuła się bezpieczniej jak on wszystko posprawdza.
Susnshin dzis ma wizyte odnosnie hipotrofi? Dobrze pamietam ?
Monika34 -
Antonelka wrote:Stowtotka fajnie, ze bugabooo
budka letnia szara jest fajna
a jakie akcesoria domowilas - ja wlasnie wzielam budke letnia, organizer oraz adaptery do fotelika.
Ja wzięłam szarą budkę letnią, czarną wkładkę na siedzisko, organizer, śpiworek i nakładki na pasyAntonelka lubi tę wiadomość
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Teraz to jeszcze nie wiem bo moja lekarka na usg tylko podgląda serducho i nie robi pomiarów. 30 listopada było wszystko jak należy. Ilość wod też dobra. Zobaczymy co dalej będzie.
Chłopaki dzisiaj zabrali się razem to nie muszę jechać do przedszkolaMiałam w planach leżeć i leżeć i spać
ale właśnie kurier przysłał SMS że będzie 8-9 z paczką z 5 10 15. Chyba się ubiorę i będę leżeć ubrana żebym w koszuli nocnej nie musiała go przyjmować
A ponieważ ozyl nam net wreszcie to muszę na Ali pozamawiac jakieś małe gadżety dla syna. Czasami jak w przedszkolu ho wychwalą to dostaje od nas jakąś mini nagrodęnajczęściej jakieś ludziki lego. Teraz chyba kupię jakiś zegarek elektroniczny, urządzenie do mierzenia ilości kroków, waleczki do farb, pieczątki. Wybieram to co kosztuje mniej niż 1$
Za to właśnie lubię Ali:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 07:13
-
Hej dziewczyny:) mam do was prośbę... robię zamówienie na aptece GEMINI, ale mam straszny problem:( nie wiem czy nie za dużo tego wszystkiego chce zamówić i czy to są dobre rzeczy. Moze macie jakieś doświadczenie z tymi rzeczami lub mogłybyście coś doradzić?? Z góry dziękuję:*:*:*
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.