X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja też mam cukrzycę ciążową i Lis87 też, tylko my mamy od początku ciąży więc jesteśmy obtrzaskane z tematem ;) Jak potrzebujesz pomocy, masz pytania, nie wiesz co jeść to pytaj, jestem na diecie cukrzycowej od osiemnastu tygodni.

lis87, karolyn lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae warto powtórzyć, ja ostatnio tez miałam podejrzenie cholestazy, na szczęście nic nie wykazało ale lekarz powiedział, ze teraz raz w miesiącu będziemy robic takie badania skoro było cos niepokojącego. Cholestazy niby zaczyna sie objawiać po 25tc. Moze warto dla świetego spokoju zrobic sobie badania, będziesz pewniejsza :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah zwykły drewniany przewijak w formie półeczki.. chyba tak to można nazwać http://allegro.pl/klups-polko-przewijak-na-kolkach-bialy-sosna-hit-i6126457783.html

Co do pępuszka myślałam, że nie można po nim psikać.. nie wiem czemu ale wydawało mi się, że to może dziecko szczypać dlatego myślałam, że muszę wacik zmoczyć albo patyczek. W takim razie faktycznie lepszy w sprayu! ;)

Ja może zdecyduję się na jeden pokrowiec na przewijak tylko po to aby pielucha wsadzona pod dzidziusia/ ewentualnie pod samą pupkę mi się nie przesuwała bo jednak po ceracie pewnie będzie jeździć :)

Pati śliczne ciuszki :) ja nie mam w okolicy fajnych ciucholandów a tez lubiłam zajrzeć. Moja mama mi dzisiaj przez telefon powiedziałam, że już tu coś ma dla Tymka pokupione, że na ciuchach znalazła. Trochę się przeraziłam jak powiedziała, że na ciuchach po 2 zł idzie kupić, mam nadzieję, że nie będą to jakieś zużyte szmaty :/ Ja kupuję używane ale zwykle na allegro w lepszym stanie jakieś markowe ale po 12-15 zł więc trochę się obawiam co ona tam nakupowała no ale.. darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, może sprawia jej to frajdę ;) Najwyżej będę leżeć w pudle i nie nałożę ;) tylko wtedy mam wyrzuty sumienia, że ktoś wyrzucił pieniądze w błoto, więc z dwojga złego może lepiej niech kupuje tańsze niż gdyby mi kupiła jakiś okropny welurowy i pstrokaty pajacyk w sklepie za 50 zł z osławioną żyrafką..

kasieniaczek dokładnie jak ja ;) Kupiłam 3pary spodni piżamowych i 3 podkoszulki na ramiączkach z czego dwa typowo do karmienia i planuję kupić koszulę tylko do porodu, chyba, że w szpitalu mi wyraźnie powiedzą, że na okres połogu tez mam mieć koszulę to wezmę dodatkowe dwie ale tez z tych najtańszych.

A koszule do porodu i do połogu w jakich rozmiarach bierzecie? Nie lubię takich worków na sobie a przeważnie koszule mają luźniejszy krój, więc może nie ma co brać dużo większych? Na poród myślałam M a po porodzie S..

Vero wydawało mi się, że jak zliczyłam Twoje pieluchy to miałaś więcej hehee.. chyba, że pomyliłam Cię z Venice?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 18:07

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dziewczyny, czy Was też tak swędzą stopy? Wcześniej tylko wieczorami się zdarzało i nie codziennie, ale nasiliło się na tyle, że wieczorem nie mogę zasnąć... Teraz zaczynają mnie swędzieć nawet w dzień.
    Jakoś w 18 tygodniu miałam robione próby wątrobowe pod kątem cholestazy i wszystko było ok. Jeśli jest cholestaza, to chyba wszystko swędzi a nie tylko stopy? :/ chyba na własną rękę sobie zrobię przyszłym tygodniu próby wątrobowe znów.

Zrob badanie - swedza glownie stopy i rece.
    Mnie nic nie swedzi (no czasami pepek) ale jutro ide zrobic profilaktycznie aspat i alat bo takie mam zalecenia (Na pczatku ciazy mialam podwyzszone ale kwasy i bilirubina byla ok, efekt duzych daweg progesteronu).

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • ilae Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Zrob badanie - swedza glownie stopy i rece.
    Mnie nic nie swedzi (no czasami pepek) ale jutro ide zrobic profilaktycznie aspat i alat bo takie mam zalecenia (Na pczatku ciazy mialam podwyzszone ale kwasy i bilirubina byla ok, efekt duzych daweg progesteronu).

Antonelka a jakie konkretnie pozycje mam zrobić? Wiem, że aspat i alat, coś jeszcze dodatkowo? Bilirubina?

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, chyba mnie ponioslo z tymi pieluszkami...albo jakis chochlik za duza ilosc kliknal w zamowieniu w aptece gemini, ale mam 18 pieluszek i 2 otulacze z motherhood i do tego 10 zwyklych tetrowych.

A teraz pytanie do doswiadczonych lub wiedzacych: DO CZEGO SIE TEGO UZYWA?:P chce zeby mi sie te wszystkie pieluszki przydaly!

Rozumiem, ze jako kocyk, do wycierania buzi, do odbijania, jako przescieradelko... jakies inne zastosowania???

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszła moja paczka od justinex i tak:
    - pieluchy bambusowe - no to wiadomo, komentarz jest zbędny
    - wszystkie drobne akcesoria, pierdoły ok
    - nie bardzo jestem zadowolona z pieluch tetrowych bo też wziełam zwykłe białe żeby mieć no i jakość taka se nawet jak na tetrę, śmierdzą jakimś octem i duuużo lepsze jakościowo są tetrowe ze smyka. Kupiłam jakiś czas temu dwie z nadrukami no i bez porównania. Ale odsyłać nie będę bo się nie opłaca, najwyżej posłużą jako ściereczka w kuchni :) za to napewno kupię jeszcze bambus bo mam jedną 75x75 i dwie malutkie 30x30
    zamówiłam też z canpolu podklady na noc no i nie spodziewałam się że to takie ogromne jest! jestem zielona ale po cesarce będą mi potrzebne takie ogromniaste? Ja jestem raczej drobna, okres zawsze miałam mało obfity taki prawie co nic (nie wiem czy to ma znaczenie) i w tej chwili nie wiem nawet jak miałabym to sobie przykleić bo mi majtek chyba zabraknie ;p może to i głupie ale tak skojarzyłam :D

ilae, misKolorowy lubią tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae mnie wszystko siedzi, ale ja mam osutke ciążowa. Potwierdził mi ją dermatolog. Żadnych badań w tym kierunku się nie robi.
    Ale zrób te w kierunku cholestazy tak jak piszą dziewczyny:)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gakin ale podkłady masz w różnych rozmiarach, zależy jakie wzięłaś. ja wzięłam 5szt 60x60 i jedną sztukę 180x90 w celu podłożenia na materac gdyby miały mi odejść wody w nocy ;P

ilae możesz poprosić o profil wątrobowy po prostu. W profilu masz Alat, Aspat, Bilirubine, GGTP i fosfataza zasadowa. Czyli full wypas.

ilae lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Antonelka a jakie konkretnie pozycje mam zrobić? Wiem, że aspat i alat, coś jeszcze dodatkowo? Bilirubina?

Aspat
    Alat
    Kwasy zolciowe
    Bilirubina
    Tak mi polecila pani w labie a jak poszlam do lekarza i powiedzialam, ze te dwa pierwsze podwyzszone to powiedziala, trzeba jesZcze dorobic kwasy i bilirubine - no ale ja juz mialam.
    W zwiazku z tym, ze u mnie nie bylo swedzenia i bylo to przed 20 tc to jeszcze kazali usg watroby bo nie wiedzieli czy to nie cos powazniejszego ale oczywiscie przy cholestazie usg watroby i jamy brzusznej nie jwst kluczowe.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy Kordonek- no wlasnie jak zajrzalam na aukcje allegrowicza od pieluszek to mnie olsnilo, ze kupujesz ten drewniany przewijak, tylko przenosny ;) Dla mnie przemywanie pepuszka wacikami albo patyczkiem to byl stres, bo kiedys juz pisalam, ze polozna go naderwala i walczylam z kikutem ponad 3 tygodnie, wrrrr!

karolyn- wspolczuje cukrzycy, a przed badaniami czulas sie dobrze, w ogole cokolwiek wskazywaloby na taki stan w organizmie? Tak dopytuje, bo mnie tutaj wszystkie badania robia z krwi, ale nigdy na czczo. To chyba jedyne i glowne badanie, ktore zamyka mi buzie przed slodyczami..

Niebieskaaa- dopytam o koszule do karmienia Dolce Sono, wzielas rozmiar jak przed ciaza czy wiekszy? W sumie rozmiar M mi pasuje, tylko boje sie czy potem biust nie bedzie cisnal w klatce, bo przeciez piersi w trakcie laktacji jeszcze urosna.

U mnie w szpitalu chyba dostaje pizame do porodu, a potem prysznic i przebieram sie w swoja koszule, dlatego kupie jedna tanioszke, i podobnie jak reszta wole dokupic pizame-do karmienia + spodnie, ze wzgledu na swoja wygode.

Mnie wpadla w oko taka pizamka:
    http://www.muzzy.pl/pizamy-damskie/pi%C5%BCama-do-karmienia-detail.html

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to ja oczywiście nie sprawdziłam rozmiaru tylko ciach dodaj do koszyka :) to będę szukać mniejszych bo rozumiem że tak czy inaczej są mi potrzebne i zwykłe podpaski nie przejdą? Wiecie co, najbardziej właśnie to mnie przeraża, te pierwsze dni po porodzie pod tym kątem, że nie wiem jak to ma wyglądać

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewuszki, chyba mnie ponioslo z tymi pieluszkami...albo jakis chochlik za duza ilosc kliknal w zamowieniu w aptece gemini, ale mam 18 pieluszek i 2 otulacze z motherhood i do tego 10 zwyklych tetrowych.

A teraz pytanie do doswiadczonych lub wiedzacych: DO CZEGO SIE TEGO UZYWA?:P chce zeby mi sie te wszystkie pieluszki przydaly!

Rozumiem, ze jako kocyk, do wycierania buzi, do odbijania, jako przescieradelko... jakies inne zastosowania???

Mam podobna ilosc - no moze kilka mniej ....

• pati87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy Kordonek
    Ja jak jestem w ciuchu gdy jest -50% to ceny ubranek ktore kupilam wtedy to od 0.75 za body do okolo 3.5zl.
    Dzis bylam gdy nowy towar to od 1.5zl do 6.5 placilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 19:04

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin myślę, ze podpaska może przepuszczać i dlatego wskazane są podkłady by nie babrać prześcieradeł ;)

Niebieskaa nooo to ja mam o te 10 tetrowych mniej ;D 9bambusowych 6 muślinowych i 3 flanelowe = 18 :) do tego 2 otulacze tak jak Ty ale za to zamiast 10 tetrowych mam 6 bambusowych malutkich 30x30 ;) Czyli porównywalnie :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Antonelko...tylko zeby to wykorzystac... z ciuszkami juz koniec zakupow, bo to mozna tak bez konca... :)

Jagah, z tej firmy kupilam 3 koszule. Przyjaciolka, ktora ma 4miesiecznego malucha powiedziala, ze koszule zmienia bardzo czesto, bo albo zabrudza sie od karmienia albo od malucha, albo sie spoci w nocy. Zamowilam S (rozmiar sprzed ciazy) i M. Eska jest dobra dla mnie i jest jeszcze luz. Ale ja mam malutki brzuch, piersi urosly, ale wszyscy mowia, ze po porodzie beda o wiele wieksze...z drugiej strony brzuch mniejszy hehe. Moze zamow jedna wieksza, druga mniejsza?:)

Kordonku, skoro masz tak duzo pieluch i Ty Antonelko tez to czuje sie rozgrzeszona...mam nadzieje, ze znajde zastosowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 19:11

Antonelka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Aaaa to ja oczywiście nie sprawdziłam rozmiaru tylko ciach dodaj do koszyka :) to będę szukać mniejszych bo rozumiem że tak czy inaczej są mi potrzebne i zwykłe podpaski nie przejdą? Wiecie co, najbardziej właśnie to mnie przeraża, te pierwsze dni po porodzie pod tym kątem, że nie wiem jak to ma wyglądać

Podobno od 5 dnia to jakos always night daja rade. Kolezanka rodzila 3 tygodnie temu i miala te wielkie canpol i mowi, ze leci sporo.
    Polozna mowila, ze czasami dziewczyny wkladaja dwie duze podpaski ale lepsze sa fe poporodowe. Mnie chyba bol tak nie przeraża jak obrzydza mysl o tych odchodach brrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 19:27

• Gakin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie zastanawiam nad koszulą do spania. Czuję się w nich jak stara ciotka i wolałabym piżamę. Tylko czy mnie nie pogonią w szpitalu jak się pojawię w piżamie?
    Myślałam żeby przed porodem spać sobie w legginach ciążowych i luźnej koszulce a potem np. krótkie spodenki i koszulka taka co bym mogła swobodnie karmić. Spodenki takie żeby rany po cesarce nie uciskały. I teraz nie wiem czy mogę czy przy cc w ogóle zabronią mi piżamy i musi być ta koszula?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja nigdy nie skrytykuje maniaczek wyprawkowych....
    Choc jestem na chwilowym odwyku hi hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 19:13

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wg moich kolezanek ganiaja w szpitalach za spodenki bo chodzi o wietrzenie tego i owego.
    Ja tez nie lubie koszul ale co zrobic....stad tez kupilam ladne (wg mnie :-)) aby nie marudzic :-)
    A potem w domu koszulka i spodenki :-)

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ