Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolyn ja też mam cukrzycę ciążową i Lis87 też, tylko my mamy od początku ciąży więc jesteśmy obtrzaskane z tematem
Jak potrzebujesz pomocy, masz pytania, nie wiesz co jeść to pytaj, jestem na diecie cukrzycowej od osiemnastu tygodni.
lis87, karolyn lubią tę wiadomość
-
Ilae warto powtórzyć, ja ostatnio tez miałam podejrzenie cholestazy, na szczęście nic nie wykazało ale lekarz powiedział, ze teraz raz w miesiącu będziemy robic takie badania skoro było cos niepokojącego. Cholestazy niby zaczyna sie objawiać po 25tc. Moze warto dla świetego spokoju zrobic sobie badania, będziesz pewniejsza
-
Jagah zwykły drewniany przewijak w formie półeczki.. chyba tak to można nazwać http://allegro.pl/klups-polko-przewijak-na-kolkach-bialy-sosna-hit-i6126457783.html
Co do pępuszka myślałam, że nie można po nim psikać.. nie wiem czemu ale wydawało mi się, że to może dziecko szczypać dlatego myślałam, że muszę wacik zmoczyć albo patyczek. W takim razie faktycznie lepszy w sprayu!
Ja może zdecyduję się na jeden pokrowiec na przewijak tylko po to aby pielucha wsadzona pod dzidziusia/ ewentualnie pod samą pupkę mi się nie przesuwała bo jednak po ceracie pewnie będzie jeździć
Pati śliczne ciuszkija nie mam w okolicy fajnych ciucholandów a tez lubiłam zajrzeć. Moja mama mi dzisiaj przez telefon powiedziałam, że już tu coś ma dla Tymka pokupione, że na ciuchach znalazła. Trochę się przeraziłam jak powiedziała, że na ciuchach po 2 zł idzie kupić, mam nadzieję, że nie będą to jakieś zużyte szmaty
Ja kupuję używane ale zwykle na allegro w lepszym stanie jakieś markowe ale po 12-15 zł więc trochę się obawiam co ona tam nakupowała no ale.. darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, może sprawia jej to frajdę
Najwyżej będę leżeć w pudle i nie nałożę
tylko wtedy mam wyrzuty sumienia, że ktoś wyrzucił pieniądze w błoto, więc z dwojga złego może lepiej niech kupuje tańsze niż gdyby mi kupiła jakiś okropny welurowy i pstrokaty pajacyk w sklepie za 50 zł z osławioną żyrafką..
kasieniaczek dokładnie jak jaKupiłam 3pary spodni piżamowych i 3 podkoszulki na ramiączkach z czego dwa typowo do karmienia i planuję kupić koszulę tylko do porodu, chyba, że w szpitalu mi wyraźnie powiedzą, że na okres połogu tez mam mieć koszulę to wezmę dodatkowe dwie ale tez z tych najtańszych.
A koszule do porodu i do połogu w jakich rozmiarach bierzecie? Nie lubię takich worków na sobie a przeważnie koszule mają luźniejszy krój, więc może nie ma co brać dużo większych? Na poród myślałam M a po porodzie S..
Vero wydawało mi się, że jak zliczyłam Twoje pieluchy to miałaś więcej hehee.. chyba, że pomyliłam Cię z Venice?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 18:07
Najbliższa wizyta 15.03
-
ilae wrote:Dziewczyny, czy Was też tak swędzą stopy? Wcześniej tylko wieczorami się zdarzało i nie codziennie, ale nasiliło się na tyle, że wieczorem nie mogę zasnąć... Teraz zaczynają mnie swędzieć nawet w dzień.
Jakoś w 18 tygodniu miałam robione próby wątrobowe pod kątem cholestazy i wszystko było ok. Jeśli jest cholestaza, to chyba wszystko swędzi a nie tylko stopy?chyba na własną rękę sobie zrobię przyszłym tygodniu próby wątrobowe znów.
Zrob badanie - swedza glownie stopy i rece.
Mnie nic nie swedzi (no czasami pepek) ale jutro ide zrobic profilaktycznie aspat i alat bo takie mam zalecenia (Na pczatku ciazy mialam podwyzszone ale kwasy i bilirubina byla ok, efekt duzych daweg progesteronu).7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Zrob badanie - swedza glownie stopy i rece.
Mnie nic nie swedzi (no czasami pepek) ale jutro ide zrobic profilaktycznie aspat i alat bo takie mam zalecenia (Na pczatku ciazy mialam podwyzszone ale kwasy i bilirubina byla ok, efekt duzych daweg progesteronu).
Antonelka a jakie konkretnie pozycje mam zrobić? Wiem, że aspat i alat, coś jeszcze dodatkowo? Bilirubina? -
Dziewuszki, chyba mnie ponioslo z tymi pieluszkami...albo jakis chochlik za duza ilosc kliknal w zamowieniu w aptece gemini, ale mam 18 pieluszek i 2 otulacze z motherhood i do tego 10 zwyklych tetrowych.
A teraz pytanie do doswiadczonych lub wiedzacych: DO CZEGO SIE TEGO UZYWA?chce zeby mi sie te wszystkie pieluszki przydaly!
Rozumiem, ze jako kocyk, do wycierania buzi, do odbijania, jako przescieradelko... jakies inne zastosowania???
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Właśnie przyszła moja paczka od justinex i tak:
- pieluchy bambusowe - no to wiadomo, komentarz jest zbędny
- wszystkie drobne akcesoria, pierdoły ok
- nie bardzo jestem zadowolona z pieluch tetrowych bo też wziełam zwykłe białe żeby mieć no i jakość taka se nawet jak na tetrę, śmierdzą jakimś octem i duuużo lepsze jakościowo są tetrowe ze smyka. Kupiłam jakiś czas temu dwie z nadrukami no i bez porównania. Ale odsyłać nie będę bo się nie opłaca, najwyżej posłużą jako ściereczka w kuchniza to napewno kupię jeszcze bambus bo mam jedną 75x75 i dwie malutkie 30x30
zamówiłam też z canpolu podklady na noc no i nie spodziewałam się że to takie ogromne jest! jestem zielona ale po cesarce będą mi potrzebne takie ogromniaste? Ja jestem raczej drobna, okres zawsze miałam mało obfity taki prawie co nic (nie wiem czy to ma znaczenie) i w tej chwili nie wiem nawet jak miałabym to sobie przykleić bo mi majtek chyba zabraknie ;p może to i głupie ale tak skojarzyłamilae, misKolorowy lubią tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Ilae mnie wszystko siedzi, ale ja mam osutke ciążowa. Potwierdził mi ją dermatolog. Żadnych badań w tym kierunku się nie robi.
Ale zrób te w kierunku cholestazy tak jak piszą dziewczyny:) -
gakin ale podkłady masz w różnych rozmiarach, zależy jakie wzięłaś. ja wzięłam 5szt 60x60 i jedną sztukę 180x90 w celu podłożenia na materac gdyby miały mi odejść wody w nocy ;P
ilae możesz poprosić o profil wątrobowy po prostu. W profilu masz Alat, Aspat, Bilirubine, GGTP i fosfataza zasadowa. Czyli full wypas.ilae lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
ilae wrote:Antonelka a jakie konkretnie pozycje mam zrobić? Wiem, że aspat i alat, coś jeszcze dodatkowo? Bilirubina?
Aspat
Alat
Kwasy zolciowe
Bilirubina
Tak mi polecila pani w labie a jak poszlam do lekarza i powiedzialam, ze te dwa pierwsze podwyzszone to powiedziala, trzeba jesZcze dorobic kwasy i bilirubine - no ale ja juz mialam.
W zwiazku z tym, ze u mnie nie bylo swedzenia i bylo to przed 20 tc to jeszcze kazali usg watroby bo nie wiedzieli czy to nie cos powazniejszego ale oczywiscie przy cholestazie usg watroby i jamy brzusznej nie jwst kluczowe.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Rozowy Kordonek- no wlasnie jak zajrzalam na aukcje allegrowicza od pieluszek to mnie olsnilo, ze kupujesz ten drewniany przewijak, tylko przenosny
Dla mnie przemywanie pepuszka wacikami albo patyczkiem to byl stres, bo kiedys juz pisalam, ze polozna go naderwala i walczylam z kikutem ponad 3 tygodnie, wrrrr!
karolyn- wspolczuje cukrzycy, a przed badaniami czulas sie dobrze, w ogole cokolwiek wskazywaloby na taki stan w organizmie? Tak dopytuje, bo mnie tutaj wszystkie badania robia z krwi, ale nigdy na czczo. To chyba jedyne i glowne badanie, ktore zamyka mi buzie przed slodyczami..
Niebieskaaa- dopytam o koszule do karmienia Dolce Sono, wzielas rozmiar jak przed ciaza czy wiekszy? W sumie rozmiar M mi pasuje, tylko boje sie czy potem biust nie bedzie cisnal w klatce, bo przeciez piersi w trakcie laktacji jeszcze urosna.
U mnie w szpitalu chyba dostaje pizame do porodu, a potem prysznic i przebieram sie w swoja koszule, dlatego kupie jedna tanioszke, i podobnie jak reszta wole dokupic pizame-do karmienia + spodnie, ze wzgledu na swoja wygode.
Mnie wpadla w oko taka pizamka:
http://www.muzzy.pl/pizamy-damskie/pi%C5%BCama-do-karmienia-detail.html -
Aaaa to ja oczywiście nie sprawdziłam rozmiaru tylko ciach dodaj do koszyka
to będę szukać mniejszych bo rozumiem że tak czy inaczej są mi potrzebne i zwykłe podpaski nie przejdą? Wiecie co, najbardziej właśnie to mnie przeraża, te pierwsze dni po porodzie pod tym kątem, że nie wiem jak to ma wyglądać
Filipek - 09.03.17 -
Niebieskaa wrote:Dziewuszki, chyba mnie ponioslo z tymi pieluszkami...albo jakis chochlik za duza ilosc kliknal w zamowieniu w aptece gemini, ale mam 18 pieluszek i 2 otulacze z motherhood i do tego 10 zwyklych tetrowych.
A teraz pytanie do doswiadczonych lub wiedzacych: DO CZEGO SIE TEGO UZYWA?chce zeby mi sie te wszystkie pieluszki przydaly!
Rozumiem, ze jako kocyk, do wycierania buzi, do odbijania, jako przescieradelko... jakies inne zastosowania???
Mam podobna ilosc - no moze kilka mniej ....
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Rozowy Kordonek
Ja jak jestem w ciuchu gdy jest -50% to ceny ubranek ktore kupilam wtedy to od 0.75 za body do okolo 3.5zl.
Dzis bylam gdy nowy towar to od 1.5zl do 6.5 placilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 19:04
-
Gakin myślę, ze podpaska może przepuszczać i dlatego wskazane są podkłady by nie babrać prześcieradeł
Niebieskaa nooo to ja mam o te 10 tetrowych mniej9bambusowych 6 muślinowych i 3 flanelowe = 18
do tego 2 otulacze tak jak Ty ale za to zamiast 10 tetrowych mam 6 bambusowych malutkich 30x30
Czyli porównywalnie
Najbliższa wizyta 15.03
-
No wlasnie Antonelko...tylko zeby to wykorzystac... z ciuszkami juz koniec zakupow, bo to mozna tak bez konca...
Jagah, z tej firmy kupilam 3 koszule. Przyjaciolka, ktora ma 4miesiecznego malucha powiedziala, ze koszule zmienia bardzo czesto, bo albo zabrudza sie od karmienia albo od malucha, albo sie spoci w nocy. Zamowilam S (rozmiar sprzed ciazy) i M. Eska jest dobra dla mnie i jest jeszcze luz. Ale ja mam malutki brzuch, piersi urosly, ale wszyscy mowia, ze po porodzie beda o wiele wieksze...z drugiej strony brzuch mniejszy hehe. Moze zamow jedna wieksza, druga mniejsza?
Kordonku, skoro masz tak duzo pieluch i Ty Antonelko tez to czuje sie rozgrzeszona...mam nadzieje, ze znajde zastosowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 19:11
Antonelka lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Gakin wrote:Aaaa to ja oczywiście nie sprawdziłam rozmiaru tylko ciach dodaj do koszyka
to będę szukać mniejszych bo rozumiem że tak czy inaczej są mi potrzebne i zwykłe podpaski nie przejdą? Wiecie co, najbardziej właśnie to mnie przeraża, te pierwsze dni po porodzie pod tym kątem, że nie wiem jak to ma wyglądać
Podobno od 5 dnia to jakos always night daja rade. Kolezanka rodzila 3 tygodnie temu i miala te wielkie canpol i mowi, ze leci sporo.
Polozna mowila, ze czasami dziewczyny wkladaja dwie duze podpaski ale lepsze sa fe poporodowe. Mnie chyba bol tak nie przeraża jak obrzydza mysl o tych odchodach brrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 19:27
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
A ja się właśnie zastanawiam nad koszulą do spania. Czuję się w nich jak stara ciotka i wolałabym piżamę. Tylko czy mnie nie pogonią w szpitalu jak się pojawię w piżamie?
Myślałam żeby przed porodem spać sobie w legginach ciążowych i luźnej koszulce a potem np. krótkie spodenki i koszulka taka co bym mogła swobodnie karmić. Spodenki takie żeby rany po cesarce nie uciskały. I teraz nie wiem czy mogę czy przy cc w ogóle zabronią mi piżamy i musi być ta koszula?Filipek - 09.03.17 -
Gakin wg moich kolezanek ganiaja w szpitalach za spodenki bo chodzi o wietrzenie tego i owego.
Ja tez nie lubie koszul ale co zrobic....stad tez kupilam ladne (wg mnie) aby nie marudzic
A potem w domu koszulka i spodenki7.03.2017 - Nina jest z nami