X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:
    a w związku z tym że nie ma ćwiczeń przewidują jakąś promocje cenową? Czy ktoś pytał na zajęciach? ja zaczynam 17.01 :) juz się doczekać nie mogę:)

żadnej zniżki nie ma. 400zł się płaci. chyba że wcześniej było wiecej...

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla,u mnie w szpitalu są laktatory. Ja właśnie podraznilam jsobnie laktator em, ale robiłam wszysko aby rozkręcić laktacje -i to dlatego.

Efors, (nie wiem jak to wytłumaczyć) ale w nakładki też się nie sprawdziły bo mój sutek się tam nie wciskal tylko dalej był płaski. Teraz już nie karmie rok a one dalej stoją i się nie chowają tak mi je mała wyciągnęła- wybaczcie za taką dosłownosc.

Mój maly przez ostatnie dni był jakoś spokojny za to dzisiaj cały dzień się wieści, aż miło. Wielka ulga na sercu.

Aniołkowa, idź koniecznie na wizytę. Każda z nas tak ma. Z kolej a ciąża jest troszkę lżej i łatwiej :)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak dobiera sie rozmiar tych nakladek.
    Juz tyle kasy wysalam wiec co mi tam, dokupie jeszcze to...najwyzej sprzedam moze pozniej nieuzywane.
    Widzialam promocyjne ceny w smyk artykulow medel i moze skusze sie - no chyba ze ceny w mlekolandii beda atrakcyjniejsze bo w smyku strsznie drogo nawet po przecenie. Jakos nie lubie tego sklepu.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a powiedzcie mi jak to jest z olejem migdałowy w ciąży skoro zawiera Wit A?
    Generalnie wydaje mi się że jest dozwolony, skoro jest polecany do masażu krocza (moja koleżanka poleca mega, miała cała szyjki porwana ale żadnego nacięcia). Tak jeszcze myślę o tym że ostatnio moiwlyscie że Wit A pochodzenia roślinnego jest ok?

Misiu po kokosowym nawet na sucho mam nawilżona skórę.

Korcia to dziwne, ja miałam płaskie i jakoś szło zaciągnąć przez nakładkę. A jakich uzywalas? Bo wg mnie tylko medela. Z aventu kupiłam to nawet nie otworzyłam opakowania takie wielkie były (mąż mi kupił).
    A najśmieszniejsze jest to że po jakimś czasie gnojek potrafił przyssac się do brzucha :)

Dziewczyny przy KP polecam,po.prostu karmić, nie kombinować z laktatorem, butelka i tak jak dziewczyny wspomnialy korzystać z doradców. I jak nie wyjdzie to zwyczajnie przejść na butle :)

Kjopa3, Misiu2017, ilae lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anotelka mi pierwsze dobrala położna w szpitali takim kartonikiem producenta. Ogólnie medela ma s,m,l. Ciężko mi doradzić ja miałam m.

Dodam tylko że nakładki są nie polecane przez doradców i uważane za powód zanikania laktacji.
    U mnie to była siła wyższa bo inaczej się nie dało. No i na pewno nie zaklocilo mi to laktacji. Sporo kobiet pomaga sobie przy podrqznionych brodawkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:45

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Anotelka mi pierwsze dobrala położna w szpitali takim kartonikiem producenta. Ogólnie medela ma s,m,l. Ciężko mi doradzić ja miałam m.

Dodam tylko że nakładki są nie polecane przez doradców i uważane za powód zanikania laktacji.
    U mnie to była siła wyższa bo inaczej się nie dało. No i na pewno nie zaklocilo mi to laktacji. Sporo kobiet pomaga sobie przy podrqznionych brodawkach.

Doradca laktacyjna tez o tym wspomniala ale moze jedne kupie. Moze znajde jakas rozmiarowke na stronie medeli.

• atat Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już przy karmieniu!
    Ja ugrzezlam w temacie fotelików i wózków. Czy fotelik potem wsadza sie w stelaż wózka? Każde tak ma?
    Kurczę niech mi ktoś pomoże.
    Siostra dzis dla siostrzeńca kupiła wypasiona karuzele z projektorem i piękny bujaczek :) cuda prosze Państwa cuda :)
    Teraz poszukujemy wózków i fotelików. Czarna dziura nas pochłonęła!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Wy już przy karmieniu!
    Ja ugrzezlam w temacie fotelików i wózków. Czy fotelik potem wsadza sie w stelaż wózka? Każde tak ma?
    Siostra dzis dla siostrzeńca kupiła wypasiona karuzele z projektorem i piękny bujaczek :) cuda prosze Państwa cuda :)

Z rwguly tak sie robi - aby noe targac w reku. Ale z tego co wiem nie nalezy dziecko dlugo tak wozic ze wzgledu na pozycje. Pewnie jakies szybkie zakupy itp

• mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Chciałam sie pochwalić ze dzis na basenie nasz 4raz:) odważyłam sie pływać bez makaronu i było super! :D żabka & na plecach, zero spięcia na brzuchu mogłam normalnie płynąc! A pamuetam pierwszy raz na basenie z brzuchem w sylwestra nie dość ze dziwnie sie czułam to sztywna i spięta o pływaniu na brzuchu mogłam zapomnieć- poprostu ciągnęło i bałam sie, do tego bardzo wolno mi to szło, ale i tak było fajnie bo czułam jak sie rozciąga wszystko. Jednak dzis był przełom oczywiscie nie szalałam ale tempo było fenomenalne bez tego makaronu i czułam sie jak rybka- bardzo polecam basen.

Wogóle z Gdańska czy z Gdyni jesteś? który basen polecasz?:)

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Korcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat aby wpiac fotelik na stelaz musisz mieć adaptery,ale to wam dobiara w sklepie. Super prezenty dostał Mały od cioci!

Eforts,nie pamiętam jakie to były nakładki bo to było ponad 4 lata temu. Nie wiem jak Ci to dokładnie opisać ale jak masz ta nakładkę i wchodzi w nią sutek niemal do końca to u mnie może było 3/4 pustej przestrzeni.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    żadnej zniżki nie ma. 400zł się płaci. chyba że wcześniej było wiecej...

na stronie mają 400 więc pewnie stała cena:)

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Wy już przy karmieniu!

Jestem po zakupie fotelika, ale nie wglebialam sie w temat, natomiast maz wlasnie chcial kupic te adaptery, aby wpinac fotelik w krzeselko..ze to pomocne jak bede sama jechac autem z mala i np. do sklepu. Pomysl upadl, bo uwazam ze w ogole nie potrzebuje takiego gadzetu.

Dzisiaj natomiast zamowilam jeszcze pokrowiec termoizolacyjny na butelki, jedna z Was polecala, wczytalam sie w temat i na pewno mi sie przyda, w koncu mieszkam w Norwegii:) poza tym pokrowiec moze tez pomiescic np. sloiczki, a w lecie ochlodzi picie czy jedzenie.
    Psiapsiola..nawet wiecej psiapsiol ..polecalo takie szmatki sensoryczne z metkami, w norweskich sklepach widzialam sporo takich wlasnie kocyko-szmatko-maskotek, ponoc dzieci bardzo to lubia. Zamowilam w koncu cos innego, ale w tym guscie.
    Aha i biorac pod uwage moje zdanie i Wasze opinie nie zamawiam sterylizatora ani podgrzewacza.
    A do nastepnego dziecka...to sobie u kogos strych wynajme:P jak do tego czasu nie zamieszkamy w domu. Im jestem starsza tym mam wiekszego "swira" na punkcie porzadku, minimalizmu, czystosci...jakiejs logiki w domu i braku chaosu. Najwiecej czasu zajmuje mi obmyslanie jak to sprytnie zorganizowac, zebym nie czula sie przytloczona iloscia rzeczy i czuje, ze chocbym padala z niewyspania, zmeczenie i nie wiadomo czego jeszcze przy dziecku to porzadek bedzie i zadne pieluszki walac sie nie beda:)

Antonelka, Vero lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:
    Wogóle z Gdańska czy z Gdyni jesteś? który basen polecasz?:)

Z Gdyni, a Ty? bylismy przy hotelu w centrum obok teatru, dzis na pogorzu i tam będziemy pewnie chodzić bo mamy blisko, jeszcze chcieliśmy na basen przy skwerze akademii, ale zobaczymy. Co do opłaty za SR to nie wiem czy cos z cena innego jak trwa 2h to podejrzewam ze nie, daj znac jak wrażenia po zajęciach ;)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Mi mój gin kazał teraz odstawić. Brałam ze względu na żylaki i możliwość zakrzepów, ale wyniki mam w normie, więc miałam odstawić. Nie biorę od paru dni a w środę zrobię badania z krwi i zobaczymy co wyjdzie.
    A jakie bedziesz robic dokładnie badania? Bo mi gin kaze brac acard do 35 tc ale ja nie miałam robionych żadnych dokladniejszych badań:-( a chciałabym już przestać to brać..
    Z gory dzięki za odp.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, ja juz sie pozegnalam z dr J., nie robie zadnych badan i acard mam brac do 36 tygodnia.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz pytalam, ale chyba nikt nie odpowiedzial
    Rozmiar 68 to mniej wiecej jaki wiek Maluchów-3-6 mcy?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Dziewczyny juz pytalam, ale chyba nikt nie odpowiedzial
    Rozmiar 68 to mniej wiecej jaki wiek Maluchów-3-6 mcy?

Ja wstrzymalam sie od glowu bo nie wiem za bardzo ale moze jakies 4 miesiace - chyba zalezy do wagi wyjsciowej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 22:27

Reni1982 lubi tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Sy_la, ja juz sie pozegnalam z dr J., nie robie zadnych badan i acard mam brac do 36 tygodnia.
    I bierzesz jak kazała?
    Ja szczerze to czasem zapomnę (specjalnie), ale hmm... Zapytam jeszcze mojego drugiego lekarza jak będę 23.01 na wizycie co ona na to.

A powiedz, jak Twoje wyniki z HPV?

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 68 wszedł pod koniec 2 miesiąca życia. Pod koniec 3 miesiąca miał już 8100 wiec ten teges w nic mniejszego nie wchodził:p

Reni1982 lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    U mnie 68 wszedł pod koniec 2 miesiąca życia. Pod koniec 3 miesiąca miał już 8100 wiec ten teges w nic mniejszego nie wchodził:p

To szybciutko rosl. A jakie mial wymiary przy porodzie?

‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ