Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Vero dziękuję za linki ale tej firmy transportowej nie znalazłam
A do tego kokonu wiedziałaś, że dostaniesz poduszeczk i kocyk/kołderkę? W opisie nic o tym nie mają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:10
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
a co do ubranek i innych gadżetów to ja szukam, szperam w necie, a mąż artysta ocenia ;p jak dostałam ubranka po siostrzenicach to chciał ponad połowę wyrzucić, bo różowe, bo wygląda na rynkowe itp długo mu tłumaczyłam, że będzie po domu, że na plac zabaw, do malowania np farbami, że maluszek szybko wyrasta z bodów i założy je dwa razy. jak nie skutkowało to pokazałam mu ile kosztują ubranka jak chce kupować wszystko od nowa ;p i tu się włączyła matematyczno/logiczna część mózgu męża
-
aniolkowa sorry dokladnie to jest TransferPolska na fb
co do kokonu to maja na stronie, pisze zestaw niemowlecy wiec kocyk i poduszeczka sa od razu
http://naol.pl/kokon-niemowlecy-zestaw-p-64.html
a macie ktoras ta lampke ? sowa zazu szara aktywowana tez placzem dzeicka, chyba jednak ta kupie na przeiwjak miffy kosztuje 400zl no i za duzo bedzie krolikow w pokoju, chmurki jednak nie chce, a ta wydaje sie fajna opcja .
https://ponyplum.pl/pl/p/ZAZU-Sowa-Lou-lampka-nocna-aktywowana-dzwiekiem-PINK/484Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:23
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
kahaśka wrote:Co do witD to polecam na receptę w kroplach. Kosztuje grosze. W suplementach to tak na prawdę może być wszystko i nic.
Pediatra przepisuje, kropelkę na smoczek albo bezpośrednio do paszczy i z głowy. Ja do tej pory czasami małego wspomagam vit D i zawsze proszę pediatrę o receptę
kahaśka, pati87 lubią tę wiadomość
-
Przyznam, że ja od jakiegoś czasu kompletnie zamknęłam się na czytanie czegokolwiek o wyższości jednego rodzaju porodu nad drugim.
Już z trzech niezależnych źródeł dowiedziałam się, że powinnam mieć cesarkę. Przyjmuję to jako fakt. I nie chcę teraz koncentrować się nad tym, czy to może być z jakichś przyczyn gorsze dla mojej córki. Ona ma, przede wszystkim, zdrowa przyjść na ten świat i to jest priorytet.
Jeszcze zanim dowiedziałam się o tym cc, zawsze mówiłam sobie, że na na świat przyszły już miliardy ludzi. Miliardy kobiet rodziły. Więc urodzę i ja. Poza tym, teraz nie ma już odwrotu
bobas2015 wrote:Ale nigdy nie zamierzam go wrahemniczac w rozmiary i kolory kocykow i ubranek i innych pierdol bo w zasadzie po co. Z resztą my oboje raczej jesteśmy za wychowaniem a nie gadzetarstwem.
Z mojego punktu widzenia ubranka to nie gadżeciarstwo, ale... jakby to powiedzieć... hmm... must have?
W końcu golaski do wózka nie włożę
No i na szczęście ubrane dziecko też można wychowaćaniołkowa mama, atat, Vero, Szczęśliwa Mamusia, Peg, Niebieskaa, Justyna Sz, niania.ogg, Omon lubią tę wiadomość
-
aniołkowa ja leżałam na sali z dziewczynami które miały baloniki, jedne to znosiły lepiej, drugie gorzej, zakładają go zazwyczaj na dobę, chyba że sam wcześniej wyleci, jedna z koleżanek mając balonik poszła do łazienki siku, balonik jej wypadł, za dwie godziny urodziła
także ten, czasem balonik pomaga a czasem nawet i on nie daje rady
na pewno jest on dużym dyskomfortem ale to nie jest takie straszne
nutellka, niebieska dziękujęjak tylko będę mieć wózek to od razu wrzucę foto
lubię jak ktoś do mnie dzwoni z czymś czego akurat potrzebuję
najlepiej jak ktoś dzwoni i mówi że ma dla mnie pracę
co do bóli, to mi niezmiennie dokuczają biodra w nocy, przekręcam się co chwila, czemu one tak bolą jak leżę ? -
nick nieaktualnyVero wrote:aniolkowa sorry dokladnie to jest TransferPolska na fb
co do kokonu to maja na stronie, pisze zestaw niemowlecy wiec kocyk i poduszeczka sa od razu
http://naol.pl/kokon-niemowlecy-zestaw-p-64.html
a macie ktoras ta lampke ? sowa zazu szara aktywowana tez placzem dzeicka, chyba jednak ta kupie na przeiwjak miffy kosztuje 400zl no i za duzo bedzie krolikow w pokoju, chmurki jednak nie chce, a ta wydaje sie fajna opcja .
https://ponyplum.pl/pl/p/ZAZU-Sowa-Lou-lampka-nocna-aktywowana-dzwiekiem-PINK/484
Dziewczyny, przestanę tu zaglądac, bo zbankrutuję
a tak szczerze, to dziękuje za wszystkie rady, nowinki, polecane sklepy, gadżety, mam problem z rzeczami z apteki, ale wiem że kupjujecie i też cos tam notuję (np linomag)
A jeśli chodzi o sn, cc, serio jestem chyba w mniejszości, ale wszystko mi jednoChcę tylko, aby dziecko było zdrowe, a jak urodzę to juz mi naprawdę lata. Może za mało wiem, że się nie boję, ale póki co czekam na ten dzień, kiedy przytulę tego małego gnojka, który mi teraz po nocach spać nie daje, nic innego się nie liczy, ani nacinanie krocza, ani nacinanie brzucha, ani skurcze no dosłownie nic
(a, ja jestem po 3 stratach, może dlatego sam poród, czy to cc czy sn, to już dla mnie prawie jak nagroda)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:39
Vero lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny mam pytanie, czy słyszałyście moze (wiem ze to głupie) czy mozna jakoś wpłynąć na dzidziusia, pomoc mu aby obrócił sie główka w dół? Moj na ostatniej wizycie miał nóżki na dole. Chciałabym rodzic naturalnie, jakoś sie na to nastawiłam mimo strachu, ale on ciagle nóżki ma tam
ide we wtorek na wizyte-badanie 3trtmestru, wiem ze ma czas do 32tc, ale pozniej bedzie wiekszy wiec bedzie mu trudniej. Czy ja mogę cos zrobic, czy po prostu trzeba oddac sie naturze-ona wie co robi.
Antonelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylis87 Kochana dzieciątko samo z siebie zazwyczaj się odwraca główką w dół , i my nie mamy na to wpływu chyba że prosić , przekupić czymś słodkim dzieciątko aby się odwróciło
, jak byłam w mojej drugiej ciąży to Marysia do końca porodu była ułożona pośladkowo , gin moja na straszyła mnie , że jak sama się nie przekręci to że ona będzie musiała ją przekręcić , bardzo tego się bałam , aby jej krzywdy nie zrobiła i na parę dni przy ostatnim USG , było widać że jest ułożona tak jak trzeba
.
Witajcie moje drogie.
Zimno jak diabli , aż z domu nie chce się wyjść gdzie ta odwilż, obiad mam ze wczoraj cały garnek , mi został zupy kalafiorowej muszę coś na kolację wymyśleć jajka mi się skończyły , mleka nie mam oleju też mało
, a na miasto nie chce mi się iść
mamy z mężem ciche dni odezwę się jak będę chciała , wczoraj znowu zaczął swoje żale na mnie wylewać , jest dobrym mężem i ojcem , ale ten jego charakter mnie na prawdę już wkur *** i na pewno nie będę go przepraszać , bo to On mnie zranił słowami
. Ania nasza kręci się , jak przed chwilą mnie skopała chyba wyczuła że o niej piszę
. Już dziś Czwartek , jeszcze tyle dni do wizyty tak strasznie nie mogę się doczekać tego USG :*:*:*:*:*.
-
Lisku mój lekarz mówił, że bywają przypadki, ze w początkowej fazie porodu dziecko wciąż jest źle ułożone a kilka godzin później już dobrze. Z kolei w książce "w oczekiwaniu na dziecko" wyczytałam, ze dziecko odwraca się "do porodu" między 32 a 38 tygodniem
wcześniej to się po prostu kręci i to może być przypadek że na kilku wizytach z rzędu jest zawsze główką w dół, to wcale nie znaczy, że jest tak cały czas
Moja była wczoraj główką super, do dołu, teraz czuję że chyba zmieniła pozycję.
Mój lekarz mówi, że żeby mała się odwróciła mam z nią rozmawiać więc chyba kiepska rada
Vero, oczywiście ta firma nie dowozi ani z Pomorza ani do mojej części Szwajcarii. Nie lubię takich przekłamań. Z ich profilu "paczki 30 kg na całą Polskę"... jasne...
Mogę polecić figi ciążowe italian fashion. Nie są one może sexi ale właśnie ubrałam i w ogóle ich nie czuję. Delikatne, miłe i wygodne.
http://allegro.pl/if-pl-figi-ciazowe-lux-bezuciskowe-pod-brzuch-m-i5791773662.html
Co do rozmów o rozstępach/cellulicie. U mnie rozstępów brak, cellulit okropny... tego się da pozbyć prawda?;pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 12:12
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
lis87 wrote:Witam dziewczyny mam pytanie, czy słyszałyście moze (wiem ze to głupie) czy mozna jakoś wpłynąć na dzidziusia, pomoc mu aby obrócił sie główka w dół? Moj na ostatniej wizycie miał nóżki na dole. Chciałabym rodzic naturalnie, jakoś sie na to nastawiłam mimo strachu, ale on ciagle nóżki ma tam
ide we wtorek na wizyte-badanie 3trtmestru, wiem ze ma czas do 32tc, ale pozniej bedzie wiekszy wiec bedzie mu trudniej. Czy ja mogę cos zrobic, czy po prostu trzeba oddac sie naturze-ona wie co robi.
Lis pani w SR mowila, ze mozna sobie pomoc w nastepujacy sposob:
1) wlaczyc muzyke i glosniczek umiescic bardzo nisko brzucha....dziecko bedzie podazalo za dzwiekiem
2) wlaczy latarke i jak wyzej
3) wykonywac cwiczenia ala mostek - tzn nie wykrzywiac sie tak jak w tradycyjnym mostku - wystarczy skupic sie na unoszeniu bioder do gory.
Moze pomoc ale nie musi.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
annak wrote:Przyznam, że ja od jakiegoś czasu kompletnie zamknęłam się na czytanie czegokolwiek o wyższości jednego rodzaju porodu nad drugim.
ja nigdy nie negowałam ani jednej ani drugiej opcji. wcześniej wydawało mi się, że cc jest "łatwiejsza". teraz przyjmę co da los. jeśli zapadnie decyzja o cc, nie będę miała wątpliwości, aby urodzić przez cc
Reni1982, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Ja chce rodzic SN ale tylko dlatego,że to już znam. Uważam,że każda kobieta powinna mieć wybór jak chce rodzic. I uważam, że cesarza jest trudniejsza niż SN. Zobaczymy jak teraz będzie.
Wczoraj pksegregowalam ubranka i póki co piore rozmiar 50 i 56. Potem dołożę jeszcze jeszcze 62 i 68. I na jakiś czas wystarczy. -
Czy Wy tez juz nie mozecie sie doczekac TEGO SPOTKANIA ?:DDD!
Trzymam za nas kciuki, mam nadzieje, ze teraz bedzie juz z gorki i juz za chwile bedziemy sie dzielic cudownymi informacjami.Antonelka, Taśka22, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Omon lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieska a ty skąd zamawiasz materialy ? Jakie ?
Ja roznie. Te ze zdjęcia są z allegro od jakiegoś "belka" czy coś takiego. Dzis lub jutro powinny byc z allegro od bonusprint. Zamawialam od nich minky i bawełnę i jest ok. Zobaczymy jakiej jakości będą kolejne materiały. Dziś jeszcze mam w planach zamówić z belleparis.pl. Fajnie bo od nich można brac od 10 cm materiał, a czasami na coś potrzebuje doslownie paseczekdresowka.pl też ma fajne materiały. Czasami sprzedają końcówki belki i można kupić za grosze materiał
Dziękuję dziewczyny za miłe słowaNie mam tyle wiary w siebie, żeby "otworzyć biznes". To bardziej hobby
. Któraś pisała, że chciałaby spróbować. Próbuj ! Jak masz okazje pozyczyc maszynę, to sprobuj, a jak ci się spodoba to zainwestujesz coś swojego.
-
Niebieskaa wrote:Czy Wy tez juz nie mozecie sie doczekac TEGO SPOTKANIA ?:DDD!
Trzymam za nas kciuki, mam nadzieje, ze teraz bedzie juz z gorki i juz za chwile bedziemy sie dzielic cudownymi informacjami.
Oczywiście, żebyście źle mnie nie zrozumiały - kocham moje dziecko, ale jak na razie cieszę się czasem kiedy jeszcze mam chwilkę dla siebie. Bo przy dwójce może być ciężko -
Milka też miałam taki okres, że bolały mnie biodra, zwłaszcza w nocy, nie mogłam spać... już pisałam co mówiła mi położona, żeby odciążyć biodra:
- nie krzyżować ich w ciągu dnia, ani siedząc, ani leżąc - do tej pory mio braku bóli staram się tego pilnować
- odpoczywać w ciągu dnia z uniesionymi nogami ugiętymi w kolanach, nogi w lekkim rozkroku, tak równolegle to bioder
- podczas snu wkładać między nogi większą twardą puduszkę, ja brałam taką z kanapuy; aby biodra były w naturalnej pozycji
- i oczywiście nie przemęczać się
Niebieska ja codziennie myślę o tym spotkaniuodliczam już dni ;p mój lekarz mówi, że już z górki, że dzieciaczek już jest silny, a po 33 tc to już w ogóle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 12:54
Milka1991, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:Kochana zgrałam z google szablon serca i resztę zrobiłam w programie Photoscape
Czyli otworzyłam ten szablon w programie, wpisałam w środek szablonu słowa, użyłam do tego kilku czcionek i kolorówA jak już miałam wypełnione serduszko tymi słowami to jest tam taka opcja "Clone stamp" i nią usunęłam zarys serduszka
mam Photoscape ale chyba za skomplikowane to dla mniepopróbuję w wolnym czasie, według Twoich wskazówek. A to serduszko to ściągnięte z neta i otworzone przez Photoscape czy ono jest z programu wybrane z proponowanych kształtów? aaa.... widzę datę 14.06.14!!! To data naszego ślubu!
Dziewczyny a czy mając tego rogala do spania, o którym piszecie, kupujecie jeszcze te mniejsze fasolki do karmienia? Wydaje mi się, że rogal wystarczy co? Chociaż na wyjazd łatwiej zabrać taką fasolkę, ale tez bez przesady.. 1 czy 2 dni dam rade nakarmić dziecko bez poduchy
Marsylia los Was nie oszczędzaLedwo oswoicie się z jedną sytuacja a tu coś nowego.. wierzę, że wszystko będzie dobrze, to już zaawansowana ciąża! Trzymam kciuki!
Jestem na etapie wybierania pieluszek. Myślę, że w przyszłym miesiącu kupimy i teraz taka sprawa.. wiem, ze jedno opakowanie 1 i dwa opakowania 2 na początek powinno być ok, ale jakie macie doświadczenia z konkretnymi markami? Czytam, że najlepsze Pampers premium care ale one wyjdą strasznie drogo przy większej ilości. Jedni polecają Dade z biedronki inni pieluchy lidlowskie jako dobre i w przystępnej cenie. jakie jest wasze doświadczenie i co polecacie dla takiego noworodka? Może faktycznie te pampersy na początek a później spróbować z tańszymi? Boję się, że się dziecko przyzwyczai do "luksusu" i później już nic nie przykombinuję
AniaStaraczka wrote:jak lubisz czytać wieczorami to ułóż ja sobie tak żeby jeden koniec był. Pod głową a drugi pod kolanami,mogłabym tak godzinami leżeć..
hehe.. ja właśnie zawsze mam ją wyciągniętą w ciągu dnia i ułożoną na łożku tak jak opisałaśJedną część zwijam w takiego ślimaka i podkładam pod plecy a drugą podwijam sobie pod nogi
Czasami nawet śpię na niej w podobny sposób, czyli obie nogi mam na poduszce a pupa w dołku, robi mi się takie wygodne gniazdko
Milka szczerze mówiąc nie pamiętam już jaki jest maksymalny czas oczekiwania na posiew z pochwyNa posiew moczu max. tydzień ale np. na posiew dermatofitów 30 dni roboczych czyli ponad miesiąc! W przypadku pochwy naprawdę nie pamiętam.. przedzwoń do labu i zapytaj jaki jest czas oczekiwania może? Może nawet powiedzą Ci na jakim etapie jest badanie, jakie podejrzenia.. a może wyniki już są, tylko nikt nie wprowadził ich do systemu> Czasami mieliśmy takie sytuacje i dopiero po telefonie sprawdzali co i jak i okazywało się na przykład, że badanie dawno zrobione ale z niewiadomych powodów nie zostało wprowadzone do systemu i widniało jako niewykonane.. Warto przedzwonić jak masz możliwość.
Omon a napiszesz dokładnie co masz na wyniku? To posiew moczu czy posiew z pochwy? Jeżeli bakteriuria jest poniżej 10^3 to antybiogramu się nie zleca, bo to nie wymaga żadnego leczenia, ale tym samym nie powinnaś mieć informacji o żadnej bakterii wyhodowanej. chyba, ze to posiew z pochwy? Wtedy być może wyhodowano jedynie bakterię Lactobacillus czyli pałeczkę kwasu mlekowego, która powinna być i poza tym nic złego nie miałaś, więc i antybiogramu nie było. Ciężko coś powiedzieć. Może wkleisz fotkę wyniku?
Akurat w naszym labie nie mamy pracowni mikrobiologii, sami wysyłamy posiewy gdzie indziej, więc obawiam sie, ze za dużo Wam w tym temacie nie pomogę
Kjopa w przypadku ciężarnych zawsze zlecana jest krzywa trzypunktowa. Jeśli lekarz zlecił inaczej to może niekoniecznie jest to lekarz "nowej daty"? To już takie ogólne wytyczne.. Czasami na zleceniu lekarz napisze tylko "krzywa cukrowa" i zawsze dopytujemy pacjentkę czy jest w ciąży, jeśli tak, zawsze rejestrujemy krzywą po 1h i po 2h bo tylko takie badanie daje "pełną" diagnostykę.. dwupunktowa na czczo i po 2h to bardziej dla nieciężarnych z podejrzeniem cukrzycy.
Odnośnie wyprawki ja stawiam głównie na bodziaki i na pajace ale w rozmiarze 56 myśle kupić też kilka kaftaników. Nie takich typowo wiązanych pod śpiochy bo to niepraktyczne jak dla mnie, ale takich kolorowych, zapinanych z boku na napki żeby służyły jak bluzeczka z długim rękawkiem do półśpiochów a pod spód bodziakW tej chwili mam 3 i to wystarczy, chyba, że trafi się jakaś okazja by kupić tanio.
Pati dla noworodka poduszka jest zbędna. dziecko powinno leżeć na płasko, nie potrzeba mu krzywizny..
sunshine ja też się wahałam, ale majątek nie kosztuje więc wzięłam przy okazji innych zakupów ten klin. Jeśli będę używać to pod materacyk, bo inaczej dziecko wydaje mi się takie połamane i skrzywioneKsiążki jakoś estetycznie w ogóle mi nie podchodzą
Uznałam, że po co kombinować skoro ten sam efekt uzyskam poduszką a i ładniej to wygląda i nóżka mi się z książki nie obsuną i łóżeczko stoi prosto a nie jakieś pochylone..jakoś dziwnie to dla mnie wygląda po prostu
Kupiłam poduszkę za 30 zł ale widziałam taniej. Kupiłam ją głównie pod kątem ewentualnych katarków by pomóc dziecku w oddychaniu. Nie musi przeciez na niej spać cały czas
She Wolf wrote:Sunshine, ja klina tez nie kupuje. Dziecko powinno spac na plasko, a w razie ulewania mozna podniesc z jednej strony lozeczko.
ale podnosząc łóżeczko uzyskamy dokładnie ten sam efekt co przy klinieWażne tylko, żeby klin dać pod materac, wtedy dziecko śpi cały czas w linii prostej
Misiu taniej wyjdzie Ci kupić na allegro - 3 szt 22 zł. Oglądałam te w ikei i jakościowo bez różnicy jak dla mnie.
Ilae brzuszysko jak się patrzy!Ja też mam rozstępy ale na tyłku. Obecnie zrezygnowałam z masła Palmers bo wystarczało tylko na miesiąc a kosztuje prawie 40 zł choć nawilżał świetnie. Minus tylko taki, że wszystko było tłuste, łącznie z prześcieradłem. Teraz tylko oliwka pod prysznicem a od wczoraj zamiast oliwki (skończyła się) wprowadziłam olej kokosowy. Mam wrażenie, że skóra jest mniej nawilżona, ale dam mu szansę..
Siostra przytyła 27kg w ciąży a mama 25kg i ani jednego rozstępu! I gdzie te predyspozycje genetyczne?! Ja myślę, że sama sobie jestem winna bo nic mnie nie hamowało jadłam co popadło i zdecydowanie za dużo przytyłam w za krótkim czasie. Co każdą wizytę czyli co 3 tyg minimum 3kg do przodu. Teraz od 21 grudnia waga -1kg. Żałuję, że nie opamiętałam się wcześniej... fakt, że piersi i brzuch smaruję regularnie od pierwszego dnia ciąży a pupę i uda dopiero kiedy zobaczyłam rozstępy, więc może i tym niesmarowaniem sobie zaszkodziłam.
Dziewczyny tyle naskrobałyście, że resztę doczytam później.. Nie chcę nadrabiać Was "pobieżnie", więc do pozostałych waszych wypowiedzi odniosę się później :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 12:59
Najbliższa wizyta 15.03
-
Nutella piękna bluza,szczerze mówiąc myślałam że chwalisz się zakupem a tu samodzielnie uszyta!super,nie widzę żadnych niedoskonałości!fajnie mieć taki dryg bo to czysta przyjemność coś uczyć dla swojego dzidziusia;)