Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kordonek, moim zdaniem materacyk 8 cm jest dla maluszka bardzo spoko. Ten z ikeii 10cm to jest tak wysoki, że ja bym mogła na nim spokojnie spać
Wanda, a łykasz preparaty witaminowe? W poprzedniej ciąży mój gin mówił, że to "pasza na porost dzidzi"...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 12:05
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Pati- pewnie podlega, ale woleliśmy nie ryzykować- kupować wózek, potem odsyłać na gwarancję, a znając życie to takie "wypadki" zdarzają się wtedy, kiedy wózek potrzebny
A początkowo zastanawialiśmy się nad używanym wózkiem, więc to była zupełnie inna sprawa.
-
Wanda to może rzeczywiście powinni ci włączyć insulinę, przecież teraz najważniejsze jest dobro malutkiej.
-
mam pytanie czy któraś bierze dodatkowo Magnez? Czy jakiś dedykowany ciężarnym?
wczoraj miałam kolejny SR i mimo ze dużo moich znajomych mi odradzało, że przy szpitalu i za taką cenę - to jestem bardzo zadowolona - można pytać o wszystko, nawet w kwestii zdrowia, sytuacji nietypowych jakie dzieją się na konkretnym oddziale:) więc jak macie możliwość wybrać SR przy szpitalu to polecam:)Antonelka lubi tę wiadomość
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
mamaaniołków3 wrote:mam pytanie czy któraś bierze dodatkowo Magnez? Czy jakiś dedykowany ciężarnym?
wczoraj miałam kolejny SR i mimo ze dużo moich znajomych mi odradzało, że przy szpitalu i za taką cenę - to jestem bardzo zadowolona - można pytać o wszystko, nawet w kwestii zdrowia, sytuacji nietypowych jakie dzieją się na konkretnym oddziale:) więc jak macie możliwość wybrać SR przy szpitalu to polecam:)
Ja biore magnez b6 max z firmy sanofii.
Warto wybrac ten magnez, ktory jest w formie leku a nie suplement diety.mamaaniołków3 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Wanda1986 wrote:Dziewczyny, nie nadrobię Was bo właśnie wyszłam po tygodniu ze szpitala, ale pojawił się kolejny kłopot, podejrzenie hipotrofii, na usg 3 tyg temu brzuszek był mniejszy o dwa tygodnie od nóżek i główki a teraz jest już 4 tyg mniejszy. Mam sporo czynników ryzyka min cukrzycę ciążową i niedokrwistość więc to możliwe niestety. Dziewczyny które miały podejrzenie lub diagnozę hipotrofii w poprzednich lub tej ciąży napiszcie jak to było u Was? Jak to paskudztwo zdiagnozowali? Czy hipotrofia zostawiła trwałe ślady? Konsekwencji może być mnóstwo albo może nie być żadnej, boję się.
Moja kuzynka urodziła hipotrofika 2220 w 38 tygodniu. Były dłużej w szpitalu, chyba 6 dni, żeby mała zaczęła prawidłowo przyrastac na wadze. Poza tym było wszystko ok. Mała rozwija się prawidłowo. Jest troszeczkę mniejsza od mojej choć starsza o 4mce. No ale moja za to jest wyższa niż średnia w jej wieku
-
Dziewczyny zmienię temat. Jestem na stronie tej apteki gemini i "wstępnie" kompletuję kosmetyki i apteczne rzeczy dla malucha. Jestem przy Pampersach Premium Care, mniejsze opakowania nawet nie wychodzą drogo a na początek chyba użyję tych i później będę zmieniać na tańsze. Powiedzcie mi:
rozmiar 1 od 2,5kd go 5 kg opakowanie ma 22 szt wzięłam 2 opakowania, będzie ok? Czy pójdzie więcej i wziąć opakowanie po 88szt? Czyu wręcz przeciwnie wziąć tylko jedno opakowanie po 22szt? czytałam, że małe dzieci w pierwszych dniach przebiera się nawet 12 razy w ciągu doby, więc 44 szt chyba będą ok na początek?
rozmiar 2 od 3kg do 6 kg opakowanie po 22 szt czy opakowanie po 96szt? Na razie mam w koszyku 2 x 22 szt
z wit. D może faktycznie się wstrzymam i lekarz po porodzie wypisze krople w postaci leku a nie sumplement?
jakiś sprawdzony i niedrogi inhalator dla noworodka?
Coś skutecznego na laktację? Nam w SR polecano Femaltiker ale w ulotce napisane by brać 1-2 saszetki dziennie czyli wystarczy raptem na tydzień a kosztuje 14 zł. Jakiś inny sprawdzony środek mlekopędny, który popijałabym razem z Femaltikerem? Czy lepiej nie mieszać?Najbliższa wizyta 15.03
-
Ja miałam gbs dodatni w pierwszej ciąży teraz nawet jeśli wyjdzie ujemny to będą mnie traktować jak przy dodatnim. U nas w domu jeszcze odeszły mi wody o 22:00 zanim dotarłam do szpitala i mnie przyjęli było już dobrze po 23. Dostałam antybiotyk ale tylko jedną dawkę bo gdy przyszła pora na drugą to Ewelina już była na świecie. Niestety crp wyszło jej wysokie ponieważ się zaraziła ode mnie i musiałyśmy spędzić tydzień w szpitalu bo podawali jej antybiotyk dożylnie co 12 godzin. Generalnie trzeba jechać do szpitala jak tylko odejdą wody. A moja przyjaciółka też miała dodatni ale jej przebijali pęcherz w szpitalu przy rozwarciu 8cm i potem już poszło ekspresem i synek zdrowiutki. Wszystko zależy od tego jak długo dziecko przebywa jeszcze w brzuchu po odejściu wód.
-
Koronku ja planuje mieć 2 paczki jedynek (pampers+dada) małych i 2 paczki dwojek (też dada i pampers) ale dużych. O ile jedynki są wątpliwe- bo dziecko może urodzić się spore to dwójki już na pewno będą w użyciu i o ile pamiętam nie tak krótko.inhalator mam ale kupiony jak Miki miał 1.5 roku więc nie wiem czy się sprawdzi u maluszka.
Na laktację piłam różne ziołowe herbatki. Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie czy nie - raczej krążą opinie żeby dużo pić- nieważne czego -
każde piwo bezalkoholowe? nam na SR mówili ale konkretnie o karmi
a Octenispet biorąc pod uwagę, że będzie na pępuszek i na moje krocze po porodzie to 50ml czy 250 ml?
czopki glicerynowe dla noworodka 1g, 2g czy 2,5g?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 14:24
Najbliższa wizyta 15.03
-
Rozowy Kordonku kolezanka urodzila miesiac temu 2,8 i 57 - papmers premium 1 byly za duze, dada ok.
Prawdopodobnie pampers 0 bylyby ok.
Ja raczej tez kupie 1 a w razie czego bedziemy kombinowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 16:50
-
W przerwie skokow zapraszam na szampana - 30+0, 8 miesiac i 70 dni do big day.
"Bedzie, bedzie sie dzialo......cos tam cos tam i nocy bedzie malo"mamaaniołków3, sunshine, ojejku, Milka1991, lis87, misKolorowy, Donia12, Kjopa3, nutella_ lubią tę wiadomość
-
wiem że to było milion razy wałkowane ale nie zapisałam sobie:P
co do pielęgnacji pępuszka
i co do tzw ciemieniuchy czy jakoś tak:)Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017