X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie tez bede w takiej sytuacji, ze cos nawet nie bedzie tkniete ale najwyzej oddam moze do jakiegos domu dziecka, osrodka samotnej matki.

Ale masz racje - oliwka w razie czego jest, ojwj kokosowy tez wiec to cudo sobie daruje :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to juz skończone 28 tc ;)
    Jeszcze 10 tyg i moge bezpiecznie rodzic w donoszonych terminie ;)
    Juz sie nie moge doczekać kiedy zobaczę synka i go przytule :)

Antonelka, ojejku lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:32

sunshine, Antonelka, Jagah, pati87, sallvie lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko, ja kupiłam jakiś specjalny spray na ciemieniuszke, ale zapewne odlozylabym ten zakup gdybym mieszkała w Pl. W Pl macie tak niesamowity wybor wszystkiego i cos na każda kieszeń:), super.

Ojejku, ja rownież mam bóle kręgosłupa, basen i odpoczywanie bardzo pomagają. A brzuszek tez mam mały. Wczoraj chyba przegielam ze spinningiem, bo po zajęciach dolny odcinek kręgosłupa bolał jeszcze bardziej. Ciekawe bo do początku stycznia nie miałam żadnych dolegliwości, teraz czuje, ze jestem ciężaróweczka:)

Leżę na kanapie zanim maz wstanie i czuje jak Marianka buszuje:)) rozczulają mnie słowa męża, ktory przychodzi z pracy i mowi: cześć dziewczyny:D zobaczymy jak to bedzie jak na chwile go zostawię z wrzeszczaco-płacząca dziewczyna hehe.
    Ja juz z przygotowaniami prawie gotowa, torba do szpitala tez juz prawie spakowana, nic tylko leżeć i pachnieć... i czekac:))

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ja wczoraj zaczęłam 30 tc:))
    Niesamowite jak ten czas leci:))
    Ja wracam z weekendu wieczorem a od jutra znów będę składać chyba kolejne zamówienie bo niby dużo już mam ale widzę że niektóre z Was to już i torbę mają spakowana:)))
    W sobotę dostałam wiadomość że km wysłana została już nasza robiona na zamówienie półeczka domek nad łóżeczko,za tydzień mają być meble więc chyba zacznę prac żeby mieć to gdzie poukładać bo póki co wszystko w łóżeczku leży w workach:)))
    Pozdrawiam Was niedzielnie!

Taśka22, Antonelka, pati87 lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku jestem rehabilitantka i tez czasami mam pacjentki w ciąży...nie zgodzę się ze należy unikać rehabilitacji,no może powinno się unikać rehabilitantow którzy nie znają się na kręgosłupie i nie potrafią rozpoznać z czego wynika ból kręgosłupa.
    w ciąży zmienia się ustawienie kręgosłupa i miednicy,środek ciężkości  przez rosnacy brzuch i bóle mogą wynikać bardzo często z tego. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo to prowadzimy zabiegi dla.kobiet w ciąży  (w tym przypadku masaz) nawet jak kregoslup jie boli,aby zadbać o kręgosłup, rozluźnić napięcie miesniowe i żeby po ciąży kręgosłup nie wysiadł całkiem.
    Także polecam jednak pójść do kogoś kto się na kręgosłupie zna bo to naprawdę może pomoc:)
    Ciąża dla kręgosłupa to ogromne obciążenie i jeśli tylko wszystko z nią dobrze i nie ma Przeciwskazan to o kręgosłup należy zadbać.

Antonelka, ojejku lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia- bardzo Wam kibicujemy, trzymajcie się dziewczyny!

Ooo, mi też dokucza ból... I poranki bywają trudne, bo budzę się cała odrętwiała. Ręce nogi, plecy wszystko boli. A brzuch dalej mały, co to będzie jak wreszcie zacznie rosnąć? Ma silne postanowienie poprawy i obiecuję sobie że do kolejnej ciąży przygotuję się kondycyjne, bo jestem leń. Dobrze, że chociaż można czasami pomarudzić i człowiek wie, że nie jest sam ;)

Dzisiaj z samego rana zafundowałam mężowi przygodę. Wstałam do łazienki, a pomiędzy nogami wbiegły mi koty do sypialni (mają zakaz spania w naszym pokoju). Wróciłam do łóżka, mąż otworzył jedno oko i mówię "Koty weszły". On oczy, jak 5 zł, przerażenie na twarzy i pyta się "jak to wody Ci odeszły"? :D :D :D Biedak prawie zawału dostał :D

agadana, ojejku, Jagah, Omon, Monna lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk prawie chłopa zabiłaś rano :)

Marsylia - kciuki za Wikusię! A Tu kochana jak się czujesz po cc?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie :)

Przymierzam się do zakupu kocyka do fotelika samochodowego. I mam dylemat wybrać taki z wypełnieniem czy bez? Fotelika zamierzam używać przede wszystkim w samochodzie. Raczej nie przewiduję stosowania go jako gondoli. Chodzi przede wszystkim o takie sytuacje: wyjście ze szpitala - droga między szpitalem a samochodem, wizyty u lekarza itp, czyli typowo takie sytuacje gdzie dziecko w foteliku musi być przeniesione przez parking...

Znalazłam takie 2 strony i myślę intensywnie:

https://www.mibebe.com.pl/pl/searchquery/kocyk+do+fotelika/4/phot/5

https://minkycm.pl/kocyki-do-nosidelka/otulacz/spiworek-do-fotelika/2

atdc2n0at8s9ecys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhaha Karolczyk, świetna pobudka :D

Nas obudził kurier z Ikei, przywieźli szafę dla potomka, cały pax 75cm, wysoki na 230 - dla młodego ! Mogę dalej kuuuupować bo będe miała w końcu gdzie to wkładać :D :D

Antonelka, Karolczyk, Jagah lubią tę wiadomość

• itania Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Co do herbatek pobudzajacych laktacje to u mnie najlepiej sprawdzila sie tzw. bawarka, czyli herbata z mlekiem ;)

Femaltiker zawiera słód jęczmienny, który pobudza wzrost prolaktyny i wpływa na laktację. Dlatego też poleca sie piwa bezalkoholowe. Z kolei bawarka, czyli herbata z mlekiem nie jest polecana ze względu na zawartość teiny w herbacie.

Hmmm ja się chyba zaopatrzę w ten Femaltiker, ponoć wiele karmiących go zachwala i istnieją jakies badania ze rzeczywiście pobudza laktację.

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itania wrote:
    Femaltiker zawiera słód jęczmienny, który pobudza wzrost prolaktyny i wpływa na laktację. Dlatego też poleca sie piwa bezalkoholowe. Z kolei bawarka, czyli herbata z mlekiem nie jest polecana ze względu na zawartość teiny w herbacie.

Hmmm ja się chyba zaopatrzę w ten Femaltiker, ponoć wiele karmiących go zachwala i istnieją jakies badania ze rzeczywiście pobudza laktację.
    kurczę, czytam, i femaltiker ma w składzie gluten, tak samo jak wszystkie te piwa bezalkoholowe, chyba zostanie mi ta bawarka z teiną ;)

itania lubi tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna wrote:
    Cześć dziewczyny, zaczynam dziś 31tc. Mój termin to 2 kwietnia. Na jednym USG mi go potwierdzili, a na drugim powiedzieli że może być 29 marca. Przełom miesięcy, więc będę obserwować zarówno kwietniówki jak i marcówki :)

Wczoraj zaczęłam przygotowywać potrzebną listę rzeczy i biorę się za jej kompletowanie :)
    Terminy z usg tylko sa brane pod uwagę z 1 trymestru. Gdy kobieta ma nieregularne@ lub długie cykle.
    I tak nie wiadomo kiedy sie urodzi. Zazwyczaj jest to do 14dni przed lub po terminie porodu.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku to super taka niespodzianka z rana:)ja jakoś w przyszły weekend mam mieć już mebli resztę i wreszcie to można będzie poukładać:))
    To pewnie trraz zarobiona jestes;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Vero Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja na laktacje kupiłam bocianek i herbatkę z hipp a jak bedzie to zobaczymy.
    Wczoraj tez kupiłam. Wkładki laktacyjne z medeli i wyglądają duzo lepiej sa przede wszystkim mniejsze niż te z avent...
    zaraz składamy nasz mamaroo ;) juz doczekac sie nie mogę tej kruszynki Często mi sie śni tez tak macie ?

Antonelka lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero mój mąż nie może już się doczekać:) Ja jeszcze nic nie mam dla dziecka, więc póki co wytrzymam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 12:43

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia- mocne kciuki za Ciebie i Wiktorie, usciski!

Karolczyk- to sie nazywa konkretna pobudka :D mialabys chlopa na sumieniu :P

ojejku- wspolczuje problemow z kregoslupem, ale mimo wszystko poszlabym na konsultacje do fizjo, bo brzuch jeszcze urosnie, a plecy ot tak, nie odpuszcza.. Z kolei na pewno dzisiejsza paczka z IKEI dodala Ci troche energii ;)

itania- no i spoko, kazdy pije co uwaza, za sluszne. Ani mnie, ani dziecku teina nie zaszkodzila, a wyszlo duzo taniej i smaczniej :D

Mialam wczoraj gosci, objadlam sie smacznymi kanapeczkami i piwem Ice Tea, i moge polecic gre towarzyska o nazwie EGO z firmy Trefl ;) A dzisiaj od rana mam spadek mocy, jakbym wczoraj wyczerpala wszelkie poklady energii.

Musze zrobic jeszcze zakupy w aptece, czekam na pizamy i pakuje torbe do szpitala. Siedze z kawa, czuje wewnetrzne baunsy, Diabolina z Tata ukladaja wieze z klockow, fajnie mi jest ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, bardzo lubie Ego, lubie tez Taboo i w Sylwestra gralam w gre Tajniacy i wlasnie niedawno ja zamowilam.

Nutella, zerknij na ta kiecke. Dostalam od siostry, w takie wzory przypominajace o Polsce, kupiona na DaWanda. Kosztowala wcale nie tak malo, nie wyglada na skomplikowany do uszycia ubranko. Moze tez sie tak rozkrecisz?:)
    c82b3c2a85646db5med.jpg

Dziewczyny, wlasnie wyprasowalam gore ciuszkow w rozmiarze 62 i podczas tego prasowania nasunely mi sie dwa pytania:

1. Czy te ubranka prasuje sie za kazdym razem? czytalam, ze prasowanie zabija bakterie, ale tez przeciez ladniej te ubranka wygladaja jak sa wyprasowane. Natomiast jest to meczace prasowac tyle ubranek duzym zelazkiem, ciezko wyprasowac dokladnie i wyobrazam sobie, ze jak bede zmeczona niewyspaniem i innymi sytuacjami to ostatnia rzecza o ktorej bede marzyc to bedzie prasowanie ubranek.

2. W czym takie malenstwa spia? mam dwie malutkie pizamki-pajacyki z h&m, ale chyba moze spac w czymkolwiek co jest wygodne, prawda? np. jakis pajacyk...

Milka1991, nutella_ lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, w wielu sklepach w dziale "piżamki" są właśnie pajacyki :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa- na sukience wzory lowickie, moja slabosc, bo ja lubie takie kwiatki i ogolnie esy floresy <3 ;)

Co do ubranek to mialam kazde wyprasowane, zwlaszcza ze przez pierwszy tydzien szybko znalazlam sobie ulubione zestawy i stroje, i one najczesciej byly w uzytku :) A prasowanie takich malutkich ciuchow, z jednego rzutu pralki to niewiele zajmuje czasu, daaaasz rade ;)

Do snu najczesciej zakladalam pajacyka, bo nozki i plecki byly dobrze zasloniete, nic sie nie podwijalo i w nocy bylo mi wygodnie przebrac dziecko rozpinajac tylko dolna czesc pajacyka. Niektore zestawy ubranek maja teraz dodatkowy material przy rekawach, ktory mozna wywinac i zakryc dlonie maluszka, fajny patent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:05

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ