X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale, że jak? 10 ruchów przez te 12 godzin? Czy miałąś namyśli, że w każdej godzinie po 10 ruchów? Wszędzie jest raczej o 10 ruchach na godzinę... mój lekarz mówił, że alarmujące jest 6 godzin bez ruchów.. ehh

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim skromnym zdaniem na te liczenie ruchów też trzeba trochę patrzeć przez palce. Przecież dziecko tak jak dorosły człowiek może mieć bardziej leniwy dzień albo po prostu spać przez kilka godzin, w których rzekomo powinniśmy naliczyć te 10 ruchów...

Omon lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Korcia, moja mała wczoraj się nie ruszała... dziś rano też... aż chciałam jechać do szpitala, wypiłam 2 szklanki zimnego soku pomarańczowego i od tej pory rusza się :) może miała wczoraj leniwy dzień...

Reni ja miałam operacje na żylaki (cała długość nogi, cięcie przy kostce, w pachwinie i na łydce) jakieś 4 lata temu. Bardzo szybko się zagoiło (no nosiłam te pończochy specjalne uciskowe na całą długość) i teraz nic nowego (odpukać) nie wyskoczyło ale jeśli coś Ci się pojawia może pogadaj z lekarzem czy teraz powinnaś nosić takie pończochy? Miałam też duże, wystające w wieku 24 lat. Może nie wycięli Ci wszystkiego jak trzeba?:/ albo masz bardzo dużą tendencję do ich tworzenia. Są też kuracje ostrzykiwaniem jakimś itp. ale podobno na dłuższą metę nieskuteczne.

Ja po operacji przez tydzien mialam problemy z chodzeniem, tzn nawet z pojsciem do wc.Ponad 2 m-ce na zwolneniu byłam, ale miałam przykurcz i utykałam. Wycieli chyba wszystko. Miałam 7 szwów więc nie dużo, przy kostce, lydce, pod kolanem, nad , w pachwinach. Mam nawet gdzies ponczochy antyzylakowe, takie jak po operacji, ale ze względu na + 11 kg w nie nie wejde. W miasteczku w którym mieszkam uwaga nigdzie nie ma , a w aptekach nie chcą zamówić bo uważają że w sklepach medycznych.
    Czuję teraz jak wstaję takie ciągnięcie z tylu w kolanie tam gdzie żylaki..
    Może przejdzie...

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych ruchów to jak młody ma dobry dzień to non stop sie rusza.
    Nie ma chwili przerwy.
    A jest dzień albo kilka godzin gdzie prawie nic nie drgnie. Muszę wypić cos zimnego i pogadać z nim żeby cos poczuc.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pani Ginekolog mówi że odchodzi się od liczenia ruchów, po prostu muszą być. Owszem cały dzień bez ruchów do powód żeby jechać na IP, ale nie ma reguły że ma być w ciągu dnia tyle czy tyle. Każdy Dzieciak ma inny temperament i trudno oczekiwać że wszystkie Maluchy będą ruszać się tak samo.

Monna lubi tę wiadomość

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, Ilae zgadzam się z Wami co do tych ruchów ale... wszystko fajnie do chwili aż Twoja dzidzia przestaje się ruszać jak wcześniej(jak miałam wczoraj). Wtedy nagle logika upada i szuka się jakiegoś schematu do którego chciałoby się przypasować. A mała widocznie miała bardzo leniwy dzień bo dziś wszystko wróciło do normy.

Reni no o te pończochy to i tak najpierw lekarza spytaj czy w ciąży można. Wiem, że z nimi problem bo ja chciałam takie z dużą zawartością bawełny żeby się nie przegrzewać i też trochę po sklepach medycznych się nachodziłam. Do tego wiadomo, że to musi być bardzo dokładnie dopasowane (w sklepie mierzyli mi udo, łydkę, kostkę itp. pewnie miałaś podobnie).

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka, Jagah- dzięki, najprostsze rozwiązania są najlepsze :) A o takich body na ramiączkach to nie słyszałam, muszę wysłać męża do Tesco na przeszpiegi :-)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa..wizyte mam dopiero 15.02..a noga 3 dzien dokucza. Co prawda nie jest to bol wielki,tylko dyskomfort.
    Pamietam ze kupowalam w rozmiarze S i ciezko sie zakladalo....a teraz na bank beda za male,no i z racji duzego brzuszka mam problemy z ubieraniem...hehe

Mozna jakos oszacowac wage dziecka przy porodzie?
    U mnie w 27t0d Maluszek ważyl 1063 g.Wiem, że niektorzy lekarze podaja orientacyjna wage...ile teraz srednio nabieraja na wadze Dzieciaki tygodniowo?

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • itania Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, ale czy ja w którymś miejscu napisałam, że masz pic Femaltiker, Bocianek, piwo karmi itp, a nie pić bawarki?:P Każdy ma swój rozum i robi jak uważa, a akurat wczoraj czytałam opowieść Superstyler o jej walce o laktację, stad to info o ktorym wczesniej nie wiedziałam. Ja tez słyszałam wczesniej o polecanej bawarce, a nie wpadłam na to ze rzeczywiście w herbacie jest teina.
    Tak naprawde laktacja jest w głowie, cokolwiek wypijemy wierząc w działanie danego specyfiku to może pomóc.
    Ja akurat nie cierpię bawarki, wiec jej nie piłam- po prostu dlatego ze jej nie lubie, a nie dlatego ze zawiera teine (o czym w ogole zapomniałam) ale rozjaśniło mi się, czemu poleca się piwo ciemne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 17:09

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was cierpi na żylaki?
    Ja niestety tak, mimo młodego ? wieku miałam juz jedną operację 2 lata temu.
    Wiedziałam, że w ciąży pewnie wrócą...ale zrobił mi się z tyłu nogi na zgięciu kolana i boli... od 2 dni nie moge normalnie stać dłużej niż parę minut bez ruchu. Miałam robione usg jakieś 3 m-ce temu i zakrzepów nie bylo. Ginekolog też ogląda i na razie nic na to nie daje. Fakt, że ostatnie 3 dni miałam dość intensywne i pewnie dlatego czuję tego żylaka..macie jakieś sposoby na to żeby nie czuć dyskomfortu?
    Leże z nogami w górze...ale średnio działa
    Ja miałam oferowane ponad 10 lat temu i mam nowe (też kwalifikują się do operacji). Mi gin powiedział, że jak tylko będzie mnie boleć albo puchnąć to mam do niego uderzać. Miałam taką sytuację w październiku i miałam włączony clexane. Możesz smarować to miejsce np. Lotion1000 albo czymś z heparyną. Powtórzyłabym usg tego miejsca, bo to może coś się dziać.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, ja noszę rajstopy i pończochy uciskowe. Rajstopy mają taki specjalny regulowany panel na brzuchu. Są wskazane przy żylakach w ciąży. Miałam 1 stopień kompresji, ale w piątek naczyniowiec powiedział, żebym kupiła 2.

Reni1982 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Vero Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała sie rusza ale tez leniwiej niż zawsze , nawet nie wiecie jak sie cieszę wszystko zamówione!! Teraz zakupy tylko dla przyjemności Haha rzeczy typu materac, ochraniacze nosidełko itd wszystko bedzie za 2tyg:) uff to teraz odpoczynek

Antonelka lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie liczę bo chyba bym zwariowala jeszcze z moją głową jakbym miała siedzieć i liczyc:)))
    Tez czuje ruchy i czuje ze jest ok lub czasem coś mnie niepokoi.
    Jak ostatnio byłam na izbie przyjęć z powodu polipa to była dziewczyna co słyszałam jak mówi że jest w 33 tc i nie czuje od rana ruchów,połączyli ja do ktg i okazało się że wszystko jest ok po prostu taki miał dzieciak dzień...ja czasem też tak mam że raz czuje bardziej a czasem są wieczory że czuję tylko jakieś małe ruchy i faktycznie zależy to od dnia tak jak u nas:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    AniaStaraczka, Jagah- dzięki, najprostsze rozwiązania są najlepsze :) A o takich body na ramiączkach to nie słyszałam, muszę wysłać męża do Tesco na przeszpiegi :-)
    Nooo takie właśnie 5 paki da gladziutkich białych sa:)

Karolczyk lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Vero Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki 3pack body na ramiączkach w zarze powinny byc w promocji :)

Antonelka, Karolczyk lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania.ogg też się nad tym mlekiem zastanawiam. Kupić-nie kupić :-P Tylko,że właśnie jak będzie kryzys czy dziecko się nie naje a mleka w piersiach już nie będzie to będzie słabo. Więc chyba jedno opakowanie trzeba by zakupić na wszelki wypadek. Najwyżej komuś się odda lub odsprzeda jeśli się nie zużyje :-)

Ja nie piłam żadnych herbatek,bawarek itp. na laktację Udało się karmić prawie 1,5 roku. Dodatkowo należę do osób które mało piją (moim zdaniem to jest może 1,5l dziennie maks). Za to w pierwszej ciąży zawsze po zupie zabielanej śmietaną leciała siara-w innych przypadkach nie :-)

Ja rzeczy na początku prasowałam i teraz też będę przez jakiś czas bo ja nie kupuję specjalnego proszku dla malucha. Kiedyś lekarka w szpitalu mówiła,że najlepiej prać w 60 stopniach bo wszystkie zarazki są zabijane. Tak prałam ale teraz większość rzeczy jest na 40 stopni. No i mówiła,że zbawienne są promienie słońca dlatego warto wystawiać pościel na słońce do przewietrzenia.

Jak to jest z ciążami w rodzinie? Bo czasem lekarze pytają czy w rodzinie były poronienia lub wcześniejsze porody itp. Moja mama poroniła drugą ciążę a brata urodziła w 33tc bo odeszły jej wody.

A i witam w III TRYMESTRZE :-D Jej w końcu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 18:49

Donia12, Omon, niania.ogg lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poluje na body bez rekawkow z kappahl - widzialam juz na instgramie kappahl ale jeszcze nie ma go w sprzedazy on line.
    Pewnie wkrotce bedzie bo wiosna coraz blizej :-)

Ja chyba tez kupie jakies mleczko w zapasie ale raczej po szpitalu - z tego co wiem to maja rozne rodzaje na oddziale i zapytam, ktore lekarz zarekomenduje lub jesli beda musieli dokarmiac to moze wybiore to samo.

Bobas wspolczuje Ci bolu...Biedna jestes. Trzymam kciuki aby specjalista pomogl.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jedno opakowanie mleka, przyjaciółka poleciła mieć w zapasie. Chociaż ja to nie moge Wam radzić, bo u mnie jeden wyjazd grudniowy do Pl zaowocował zakupami w aptece na dwa wielkie kartony. W swoich zapasach mam cos na każda okazje i każda bolączkę haha, nic mnie nie zaskoczy;)

atat, Vero, Antonelka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Niebieska, ze tak wlasnie zastanawiam sie od rana z czego wynika tak bogata oferta akcesoriow i produktow dla dzieci w PL vs Norwegia.
    Nie pamietam jak Norwegia ale zawsze Skandynawia kojarzyla mi sie jako prorodzinna a za tym moglaby isc bogata oferta dla mam i dzieci.
    Nie wglebialam sie w temat. Ciekawa jestem z czego to wynika. Masz jakies przemyslenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 19:15

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce mieć tak dwa w 1 tzn karmić piersią ale i butla jak wyjdę z domu. Nie jestem wyrodna matka ale nie chce odciagac mleka, chce mm z różnych powodów i co radzicie jak same to chcecie rozwiązać? Trzeba czekac do jakiejś wizyty że by zapytać pediatre czy same wybieracie mleko?

Filipek - 09.03.17 :)
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ