X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, szybko można się przyzwyczaić do prasowania takich małych. Ja prasuję, bo nie wyobrażam sobie, żeby mała miała chodzić w takich nieuprasowanych. Z resztą ja wszystko prasuję.
    Co do spania to moja spała w body albo pajacyku, ale to był środek lata. Z resztą takich małych nie przebiera się na noc jakoś specjalnie :)
    A i jeszcze była rozmowa o pieluszkach 1, więc u nas sporo poszło, bo chodziła w nich chyba ze 3 miesiące. I też zauważyłam, że Pampersy białe 1 są większe niż Dada 1.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kochane za Wasze opinie! no dobra...moze to tylko chwilowa refleksja po wyprasowaniu wszystkich ubranek oraz poscieli i przescieradla dla nas. Chwilowo mam dosyc:P ale zapewne znajac mnie to nie bede chciala zakladac Malej brzydko pogniecionych ubran.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Jagah, bardzo lubie Ego, lubie tez Taboo i w Sylwestra gralam w gre Tajniacy i wlasnie niedawno ja zamowilam.

Nutella, zerknij na ta kiecke. Dostalam od siostry, w takie wzory przypominajace o Polsce, kupiona na DaWanda. Kosztowala wcale nie tak malo, nie wyglada na skomplikowany do uszycia ubranko. Moze tez sie tak rozkrecisz?:)
    c82b3c2a85646db5med.jpg

Dziewczyny, wlasnie wyprasowalam gore ciuszkow w rozmiarze 62 i podczas tego prasowania nasunely mi sie dwa pytania:

1. Czy te ubranka prasuje sie za kazdym razem? czytalam, ze prasowanie zabija bakterie, ale tez przeciez ladniej te ubranka wygladaja jak sa wyprasowane. Natomiast jest to meczace prasowac tyle ubranek duzym zelazkiem, ciezko wyprasowac dokladnie i wyobrazam sobie, ze jak bede zmeczona niewyspaniem i innymi sytuacjami to ostatnia rzecza o ktorej bede marzyc to bedzie prasowanie ubranek.

2. W czym takie malenstwa spia? mam dwie malutkie pizamki-pajacyki z h&m, ale chyba moze spac w czymkolwiek co jest wygodne, prawda? np. jakis pajacyk...
    Myślę, ze dałabym radę zrobić coś takiego :)

2. Moja mała spała w pajacykach. Ważne dla mnie było żeby miały rozpinane w rozkroku, żeby łatwo było przebierać.

1. Ja poczatkowo prasowałam. Max 2-3 miesiace. Teraz nie wiem jak to będzie wyglądać, bo przy dwójce to może być kiepsko. Jeśli kiepsko Bede stała z czasem to nie będę wcale prasowac. Zresztą nie lubie tego robić. Prasuje tylko te ciuchy co się gniota, a mało takich mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:19

Niebieskaa, Karolczyk lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, mi też włączyły się pajacykowe przemyślenia ;) A taki welurowy pajacyk to zakłada się na gołe ciałko? Właściwie to nie wiem co miałabym pod niego jeszcze założyć... I myślami wybiegłam już do lata. Zakłada się body do spania i takie dwu- trzymiesięczne dzieciątko dalej śpi w rożku?

Niebieska- nienawidzę prasować :D

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was cierpi na żylaki?
    Ja niestety tak, mimo młodego ? wieku miałam juz jedną operację 2 lata temu.
    Wiedziałam, że w ciąży pewnie wrócą...ale zrobił mi się z tyłu nogi na zgięciu kolana i boli... od 2 dni nie moge normalnie stać dłużej niż parę minut bez ruchu. Miałam robione usg jakieś 3 m-ce temu i zakrzepów nie bylo. Ginekolog też ogląda i na razie nic na to nie daje. Fakt, że ostatnie 3 dni miałam dość intensywne i pewnie dlatego czuję tego żylaka..macie jakieś sposoby na to żeby nie czuć dyskomfortu?
    Leże z nogami w górze...ale średnio działa

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczyny też spaly w pajacach, w dzień były ubrane normalnie.
    Ja pracowałam przy pierwszym dziecku jakieś 4 mce, przy drugiej krócej. Wiadomo, są ubranka które trzeba wypracować i są takie,które wystarczy ładnie po praniu powiesić. Teraz pewnie wyprasuje wszystko,potem zobaczę jaka mały będzie miał skórę.

Jestem od wczoraj nerwowa bo mały mało się rusza. Poruszy się tak,jakby chciała nie mógł. Kurcze zawsze coś :(

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Terminy z usg tylko sa brane pod uwagę z 1 trymestru. Gdy kobieta ma nieregularne@ lub długie cykle.
    I tak nie wiadomo kiedy sie urodzi. Zazwyczaj jest to do 14dni przed lub po terminie porodu.

Ja jestem takim przykładem. Ciężko określić co z moim okresem. Więc ja u gina podaje termin porodu z pierwszego usg a nie termin ostatniej miesiączki.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowalam i prasuje wszystko. Mimo że nie znoszę tego robić ale nie wyobrażam sobie dziecka w pogniecionych ciuchach. Jego prasuje hurtowo po praniu,swoje rzeczy na świeżo przed założeniem.
    Drugiego też będę prasować :) robię to że względów estetycznych nie higienicznych (poza kilkoma pierwszymi razami).

Ja piłam herbatki na laktacje ale tak naprawdę to jak któraś wspomniała kwestia żeby po dużo wody.

Młody spał albo w pajacu albo body. Myślę że latem to będzie sam bodziak.

Reni moja siostra ma żylaki i lekarz powiedział jej ze przed ciąża nie ma sensu operować bo itsk w trakcie wyjdą.
    Mi popekqly naczynka przy kolanie lipa ale naczynka zamknąć to chyba nie problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:44

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Zaraz postaram się was nadrobić.
    Ja po nieprzespanej nocy. Mieliśmy z narzeczonym niemiłą sytuację z udziałem jego taty, aż szokda gadać. Ale tak się zdenerwowalam tym i jeszcze musialam narzeczonego odciągać, że pojawiły się jakieś lekkie skurcze. Na szczęście wsiedlismy w samochód i przyjechalismy do moich rodziców. To się uspokoiłam i skurcze przeszły więc odbyło się bez IP.
    Mała dzisiaj szaleje w brzuszku więc już w ogóle jestem spokojna, że nic jej się nie stało.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U.mnie patrzyli też na termin z om bo u drugiej córci miałam na 11.12 a z jej pomiarow na 3-5.01.
    sallvie,to się stroju najadlas. Dobrze,ze samo przeszło.

Również piłam herbatki laktacyjne,kupowałam w rossmanie. Bardzo je lubiłam :)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę się musiała przeprosić z zelazkiem;)swoje rzeczy mam takie ze jak się dobrze rozwiesi i wygladzi ręką to nie trzrba pracować,w bluzka chyba koszulowych nie chodzę więc takich nie mam.
    Mąż z kolei musi mieć wyprasowane koszule i t-shirty woli pracować więc raczej u nas w domu póki co on z zelazkiem działa,on nawet jeansy sobie prasuje;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    A dziewczyny, mi też włączyły się pajacykowe przemyślenia ;) A taki welurowy pajacyk to zakłada się na gołe ciałko? Właściwie to nie wiem co miałabym pod niego jeszcze założyć... I myślami wybiegłam już do lata. Zakłada się body do spania i takie dwu- trzymiesięczne dzieciątko dalej śpi w rożku?

Niebieska- nienawidzę prasować :D
    SA takie fajne zestawy białych gładkich body na ramiączkach np. W Tesco i ja zamierzam takie kupić i wlasnue pod spod zakładać żeby też pieluche w coś wlożyć. Polecam:)

Karolczyk lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje dzieciom wszystko, bo wtedy tkaniny są moim zdaniem przyjemniejsze dla małego ciałka. No i te małe ciuszki to tak raz raz mi idą, za to koszulki taty to mi schodzi na tym.. ;)
    Ja miałam na laktację herbatkę hipp i naprawdę bardzo pomagała. Femaltiker kupiłam przy kryzysie laktacyjnym i pomogl. A propos... Czy kupujecie jakieś mm w razie "w", żeby było w domu? Ja chyba kupię, bo którejś nocy z Helenką ot tak przestało mi lecieć.. cały czas mleko było, a raz jedyny nie. Potem już zawsze miałam w pogotowiu, chociaż od rana znowu było ok z laktacja.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts- u mnie są już spore żylaki, więc razcej w gre wchodzi operacja...ale zastanawiam się jaki jest sens skoro 2 lata temu miałam na tej samej nodze żylaki i usunęli je...dość długo dochodziłam do siebie po operacji...a jak mam powtarzać co 2-3 lata to ja sensu nie widze...:/

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia, moja mała wczoraj się nie ruszała... dziś rano też... aż chciałam jechać do szpitala, wypiłam 2 szklanki zimnego soku pomarańczowego i od tej pory rusza się :) może miała wczoraj leniwy dzień...

Reni ja miałam operacje na żylaki (cała długość nogi, cięcie przy kostce, w pachwinie i na łydce) jakieś 4 lata temu. Bardzo szybko się zagoiło (no nosiłam te pończochy specjalne uciskowe na całą długość) i teraz nic nowego (odpukać) nie wyskoczyło ale jeśli coś Ci się pojawia może pogadaj z lekarzem czy teraz powinnaś nosić takie pończochy? Miałam też duże, wystające w wieku 24 lat. Może nie wycięli Ci wszystkiego jak trzeba?:/ albo masz bardzo dużą tendencję do ich tworzenia. Są też kuracje ostrzykiwaniem jakimś itp. ale podobno na dłuższą metę nieskuteczne.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni no nie wiem, może to wpływ ciąży? Krążenie nie to, nacisk większy?

Kurde wracamy z Torunia i chyba ukruca mi się wycieczki :/ mamy 200 km,fotel mam rozłożony prawie na leżąco a i tak nie mogę wysiedziec tak mi plecy bolą :/ w poprzedniej ciąży też to miałam. Ech...

Femaltikier jest na mleku więc jeszcze nie można mieć przeciwwskazań do nabiału :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania.ogg - kupuje mm Bebilon, na wszelki wypadek jakby moja druga próba z karmieniem okazała się niewypałem ;)

Karolczyk - body welurowe najlepiej sprawdza sie w chłodniejsze dni, a pod spodem można założyć body z krótkim rękawem albo bezrekawnik :) Rożek to chyba u każdego dziecka indywidualnie, dla takiego trzymiesiecznego malucha to lepszy śpiworek do spania :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin mowil ze w razie gdyby sie nie czulo od godziny 9ej conajmniej 10ciu ruchow dziecka do godz 21ej to od razu do szpitala jechac trzeba.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski kręgosłup siadł do końca. Leżę. Jutro na szybko rehabilitacja. Fatalnie się czuje. Nie wiem do końca co mi wysiadł. Czy to rwa czy tylko ledzwie; ( leżę i rycze. Pol życia uprawiakam sporty a tu takie cos.. vrr;(

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dzieki Kochane za Wasze opinie! no dobra...moze to tylko chwilowa refleksja po wyprasowaniu wszystkich ubranek oraz poscieli i przescieradla dla nas. Chwilowo mam dosyc:P ale zapewne znajac mnie to nie bede chciala zakladac Malej brzydko pogniecionych ubran.

Ja tez nad tym zastanwialam sie.
    Zobaczymy jak beda praly sie. Moze jak dobrze rozwiesi sie to nie trzeba bedzie choc ja tez wszystko prasuje.
    Zobaczymy w praniu.

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ