X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku dzięki za cynk, miałam jutro robić zakupy na mamissima, kupon działa :)
    a koszyk na ponad 300 zł to coś się oszczędzi :D

ojejku lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    ojejku dzięki za cynk, miałam jutro robić zakupy na mamissima, kupon działa :)
    a koszyk na ponad 300 zł to coś się oszczędzi :D
    super ! :)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, a powiedz proszę jaki masz materacyk w gondolce skoro prałaś? U mnie jest z kokosem i trochę boję się o to wnętrze. taki "normalny" też bym wyprała pewnie. Może popsikam jak ktoś podpowiadał octeniseptem a na to wyprane prześcieradełko i będzie spoko. W końcu ciałkiem nie będzie dotykać tego materacyka bezpośrednio.

Nie wiem przez kogo zaczęłam kupować na aliexpress ale to wciąga. W ciągu 10 dni od zamówienia doszła mi już 2 rzecz i jestem zadowolona :P na początek zamawiałam jakieś tanie głupoty ale i tak jest bardzo ok :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja uważam, że jest dużo plusów wspólnego pokoju dziecięcego :) ja miałam razem z siostrą, dopóki nie wyprowadziła się do Łodzi na studia, różnica między nami to 5 lat. tak naprawdę, kiedyś rzadko kto miał osobny pokój, często mieszkało się z dziadkami jeszcze :) takie wspólne życie wiele uczy ;p

Jagah, Kjopa3 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania na allegro jak wpiszesz zazu masz wszytskie trzy zabawki , pieska, owieczke i osiolka z roznymi szumami owieszka ma jeszcze bicie serca.

ja zaliczylam drzemke, mowie ja bo Sofia jak hulala tak hula :)

oj dziewczyny wy juz przestance z promocjami :) ja chcialam kupic przescieradla z effi ale jednak kupilam z la milou fajny material a co do kocykow tnajoma chce nam zrobic prezent a ze pieknie tka bedziemy mialy kocyk z kapturkiem :)

Polecam strone maja fajne promocje na kosze na pranie
    pieluszki liu joe

http://www.papillonbabyshop.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:16

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa-IGA- no wlasnie, kiedys dzieci mieszkaly razem ze wzgledu na brak miejscowki, u mnie teraz bez problemu znajdzie sie pokoj dla Mlodszej, ale dzielenie pokoju z Siostra to wydaje mi sie, ze stwarza lepsze warunki do harcowania, opiekowania sie soba wzajemnie. Wiem, ze starsze dziecko ma inne potrzeby, ale polowe dnia spedza w szkole i pokoj stoi pusty. A ruch zaczyna sie glownie wieczorem, kiedy idziemy do kapieli, bijemy sie poduszkami albo czytami ksiazki ;) Mysle, ze czas i kontakty miedzy dziewczynami najlepiej mi zobrazuja sytuacje. Poki co, zamawiam dla Diaboliny duze lozko, najwyzej za 2 lata bede sie martwic i kombinowac ze spaniem :D

ojejku- jak zrobie przeginke z zakupami to obiecuje, ze dam Mezowi namiar na Ciebie, kusicielu! :P

Kjopa3 lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zapełnilam koszyk a potem zobaczyłam cos u dwóch innych sprzedawców. Chyba jakoś nie umiem kupować "większych" zakupów u jednego sprzedawcy:/ to mi nie gra albo tamto, a pojedynczo nie opłaca się kupować...
    No i lubię jednak podotykać, pooglądać. Chyba nie dla mnie zbiorowe zakupy przez internet, tzn często coś kupuje ale pojedyncze sztuki i zwykle chodzi o droższe rzeczy.
    Po tą drobnice pewnie zgłoszę się do sklepu i apteki.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja tam mam piankowy.

Iga.G też tak myślę. Mieliśmy razem pokój i było super mimo różnicy wieku.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa i Iga, ja mialam wspolny pokoj z siostra do czasu, az ona sie wyprowadzila. Jest miedzy nami 6 lat roznicy i do tej pory pamietam, ze plakalam jak bobr, kiedy ona sie wyprowadzala. Wiadomo, ze byly zgrzyty i mniejsze lub wieksze konflikty, ale tak jest zawsze pomiedzy rodzenstwem. Jednak mam cala mase cudownych wspomnien:) do tej pory sie smiejemy z tego, ze np. siostra miala zakaz wieszania plakatu z rodzina Adamsow, bo ja dostawalam histerii:P

I domy wielopokoleniowe tez maja wiele plusow, zgadzam sie Iga. My niestety jestesmy w No sami, ale moze uda sie za jakis czas przeprowadzic blizej siostry. Dziadkow tez musimy czesto odwiedzac w Polsce.

Podobnie z tym kupowaniem wszystkich gadzetow, zabawek, pierdolek. Sprawia mi to ogromna radosc i uwielbiam ogladac Wasze zdobycze, ale na pewno bede tez uzywac wlasnej kreatywnosci oraz kreatywnosci dziecka do tworzenia zabaw i zabawek. Fancy zabawki sa swietne, ale nic nie zastapi dziecku np. skakania po kaluzach, przesypywania maki, grochu i innych produktow, zabawy z woda, malowania patykami po ziemi, robienia instrumentow z butelek czy znajdowania "smieciom" nowych, fascynujacych zastosowan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:25

Kjopa3 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Vero Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie niebieskaa chociaz takie zabawy to na pozniej :) mysle ze te gadzety na teraz sa dla nas :d.

My mamy duzy debowy stol w jadalni, oboje z m wybrazamy sobie nasze upaprane dzeci jedzce same czy malujce farbami :) i ta wizja cieszy nas najbardziej

Niebieskaa lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko odnośnie dziąseł czy któraś wie czy można na krwawiące dziąsła stosować dentosept?

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:09

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    dokladnie niebieskaa chociaz takie zabawy to na pozniej :) mysle ze te gadzety na teraz sa dla nas :d.

My mamy duzy debowy stol w jadalni, oboje z m wybrazamy sobie nasze upaprane dzeci jedzce same czy malujce farbami :) i ta wizja cieszy nas najbardziej

Pewnie! podalam akurat bardziej "dorosle" zabawy. Ale teraz jak bylam na swietach to widzialam synka mojej przyjaciolki bawiacego sie butelka plastikowa. On ma 7 miesiecy i czolgal sie po ziemi, przesuwajac butelke, uderzal w nia, sprawialo mu to kupe radochy:) Kolejna swietna zabawka bylo wyciaganie ubranek siostry z papierowej torby. Bylam zafascynowana jaki byl tym zainteresowany: wkladal ubranka i wykladal, zagladal do torby, gniotl torbe, przesuwal torbe z ubrankami i bez ubranek...czego on to nie wymyslil z ta torba:D
    Oj tak...pewnie ze wiekszosc tych gadzetow to dla nas:) jak w gratisie dostalam do kolyski baldachim to oczywiscie, ze bardzo sie ucieszylam, choc watpie, ze Mariance na cos sie przyda ten baldachim. Moze w slonecznym kraju, ale nie w Norwegii.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczku ale też masz anexa? Bo właśnie ten kokos w materacyku mnie nieco powstrzymuje przed praniem :D Materacyk przez ten kokos jest jakby taki... sztywny i nie wiem jak zadziała na niego wirowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:44

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo chyba miałaś ten komplecik na swojej wishliście :)
    xi4hyzd7dyk6_t.jpg

fajny materiał, nie śmierdzi. Może jest troszkę większy, niż 0-3m jak zamawiałam, ale na pewno się nie zmarnuje :)
    zamawiałam z tego linku https://pl.aliexpress.com/item/2016-New-kids-clothes-girl-baby-long-rabbit-sleeve-cotton-Minnie-casual-suits-baby-clothing-retail/32626107389.html?spm=2114.13010608.0.0.9PE5XW

No i pierwszy raz widziałam moje wypięte dziecko! Moja ciąża spożywcza przysłaniała do tej pory takie widoki ;D

e35qy4ni1wd0_t.jpg

Od dwóch dni mała szaleje. Rzadko kiedy mam chwilę wytchnienia i ciągle ją czuję. Ale coraz częściej czuję rozciąganie, a nie takie typowe kopniaki. Chyba powoli robi się jej mało miejsca. Jutro ją będziemy mierzyć, ostatni raz była mierzona 14. grudnia (22t2d) na połówkowych i ważyła 470g, więc nawet nie włączałam się do dyskusji nt wagi maluszków, bo byłyśmy daleko w tyle ;)

pati87, aniołkowa mama, Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to moja mala miała 1450 g tydzień temu w 29 tc:)a.ginka mówiła że to tak normalnie a trraz się zastanawiam czy nie wielka,w czwartek się dowiem więcej na usg 3 trymestru:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie :)
    Na szczęście u nas wszystko ok. Nela waży ok 1500 g. Miałam dzisiaj pierwsze KTG, też wyszło dobrze.

Wczoraj zaczęłam zapełniać koszyk do Mamissima, ale nie mogłam się zdecydować i przełożyłam zakupy na dzisiaj. Także wieczorem napewno wykorzystam kod :)

Czy któraś z Was zamawiała może ten kocyk muślinowo - bambusowy? Zastanawiam się nad rozmiarem czy brać większy czy mniejszy.

http://www.samiboo.com/pl/p/Pieluszka-Kocyk-biala-Galakyka-z-muslinu-bambusowego-z-jonami-srebra-75100-cm-Ania-Guzik-klips-gratis/2145

Reni1982, Milka1991, Niebieskaa, Vero, IGA.G, misKolorowy, Jagah, Donia12, Kjopa3, Justyna Sz lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam robic dzis obiad na szybko.
    A smaze placki ziemniaczane juz pol godziny. A dopiero prawie polowe usmazylam.
    Jakos za dużo ziemniaków obralam jak dla wojska :)
    Dobrze ze do maszynki je wlozylam takze scierac nie musialam.
    Obiad mam z głowy na 2 lub 3 dni :)
    A placki ziemniaczane kocham ze smietana i keczupem.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ