X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku dzięki za cynk, miałam jutro robić zakupy na mamissima, kupon działa :)
    a koszyk na ponad 300 zł to coś się oszczędzi :D

ojejku lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    ojejku dzięki za cynk, miałam jutro robić zakupy na mamissima, kupon działa :)
    a koszyk na ponad 300 zł to coś się oszczędzi :D
    super ! :)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, a powiedz proszę jaki masz materacyk w gondolce skoro prałaś? U mnie jest z kokosem i trochę boję się o to wnętrze. taki "normalny" też bym wyprała pewnie. Może popsikam jak ktoś podpowiadał octeniseptem a na to wyprane prześcieradełko i będzie spoko. W końcu ciałkiem nie będzie dotykać tego materacyka bezpośrednio.

Nie wiem przez kogo zaczęłam kupować na aliexpress ale to wciąga. W ciągu 10 dni od zamówienia doszła mi już 2 rzecz i jestem zadowolona :P na początek zamawiałam jakieś tanie głupoty ale i tak jest bardzo ok :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja uważam, że jest dużo plusów wspólnego pokoju dziecięcego :) ja miałam razem z siostrą, dopóki nie wyprowadziła się do Łodzi na studia, różnica między nami to 5 lat. tak naprawdę, kiedyś rzadko kto miał osobny pokój, często mieszkało się z dziadkami jeszcze :) takie wspólne życie wiele uczy ;p

Jagah, Kjopa3 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania na allegro jak wpiszesz zazu masz wszytskie trzy zabawki , pieska, owieczke i osiolka z roznymi szumami owieszka ma jeszcze bicie serca.

ja zaliczylam drzemke, mowie ja bo Sofia jak hulala tak hula :)

oj dziewczyny wy juz przestance z promocjami :) ja chcialam kupic przescieradla z effi ale jednak kupilam z la milou fajny material a co do kocykow tnajoma chce nam zrobic prezent a ze pieknie tka bedziemy mialy kocyk z kapturkiem :)

Polecam strone maja fajne promocje na kosze na pranie
    pieluszki liu joe

http://www.papillonbabyshop.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:16

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa-IGA- no wlasnie, kiedys dzieci mieszkaly razem ze wzgledu na brak miejscowki, u mnie teraz bez problemu znajdzie sie pokoj dla Mlodszej, ale dzielenie pokoju z Siostra to wydaje mi sie, ze stwarza lepsze warunki do harcowania, opiekowania sie soba wzajemnie. Wiem, ze starsze dziecko ma inne potrzeby, ale polowe dnia spedza w szkole i pokoj stoi pusty. A ruch zaczyna sie glownie wieczorem, kiedy idziemy do kapieli, bijemy sie poduszkami albo czytami ksiazki ;) Mysle, ze czas i kontakty miedzy dziewczynami najlepiej mi zobrazuja sytuacje. Poki co, zamawiam dla Diaboliny duze lozko, najwyzej za 2 lata bede sie martwic i kombinowac ze spaniem :D

ojejku- jak zrobie przeginke z zakupami to obiecuje, ze dam Mezowi namiar na Ciebie, kusicielu! :P

Kjopa3 lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zapełnilam koszyk a potem zobaczyłam cos u dwóch innych sprzedawców. Chyba jakoś nie umiem kupować "większych" zakupów u jednego sprzedawcy:/ to mi nie gra albo tamto, a pojedynczo nie opłaca się kupować...
    No i lubię jednak podotykać, pooglądać. Chyba nie dla mnie zbiorowe zakupy przez internet, tzn często coś kupuje ale pojedyncze sztuki i zwykle chodzi o droższe rzeczy.
    Po tą drobnice pewnie zgłoszę się do sklepu i apteki.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja tam mam piankowy.

Iga.G też tak myślę. Mieliśmy razem pokój i było super mimo różnicy wieku.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa i Iga, ja mialam wspolny pokoj z siostra do czasu, az ona sie wyprowadzila. Jest miedzy nami 6 lat roznicy i do tej pory pamietam, ze plakalam jak bobr, kiedy ona sie wyprowadzala. Wiadomo, ze byly zgrzyty i mniejsze lub wieksze konflikty, ale tak jest zawsze pomiedzy rodzenstwem. Jednak mam cala mase cudownych wspomnien:) do tej pory sie smiejemy z tego, ze np. siostra miala zakaz wieszania plakatu z rodzina Adamsow, bo ja dostawalam histerii:P

I domy wielopokoleniowe tez maja wiele plusow, zgadzam sie Iga. My niestety jestesmy w No sami, ale moze uda sie za jakis czas przeprowadzic blizej siostry. Dziadkow tez musimy czesto odwiedzac w Polsce.

Podobnie z tym kupowaniem wszystkich gadzetow, zabawek, pierdolek. Sprawia mi to ogromna radosc i uwielbiam ogladac Wasze zdobycze, ale na pewno bede tez uzywac wlasnej kreatywnosci oraz kreatywnosci dziecka do tworzenia zabaw i zabawek. Fancy zabawki sa swietne, ale nic nie zastapi dziecku np. skakania po kaluzach, przesypywania maki, grochu i innych produktow, zabawy z woda, malowania patykami po ziemi, robienia instrumentow z butelek czy znajdowania "smieciom" nowych, fascynujacych zastosowan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:25

Kjopa3 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Vero Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie niebieskaa chociaz takie zabawy to na pozniej :) mysle ze te gadzety na teraz sa dla nas :d.

My mamy duzy debowy stol w jadalni, oboje z m wybrazamy sobie nasze upaprane dzeci jedzce same czy malujce farbami :) i ta wizja cieszy nas najbardziej

Niebieskaa lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko odnośnie dziąseł czy któraś wie czy można na krwawiące dziąsła stosować dentosept?

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:09

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    dokladnie niebieskaa chociaz takie zabawy to na pozniej :) mysle ze te gadzety na teraz sa dla nas :d.

My mamy duzy debowy stol w jadalni, oboje z m wybrazamy sobie nasze upaprane dzeci jedzce same czy malujce farbami :) i ta wizja cieszy nas najbardziej

Pewnie! podalam akurat bardziej "dorosle" zabawy. Ale teraz jak bylam na swietach to widzialam synka mojej przyjaciolki bawiacego sie butelka plastikowa. On ma 7 miesiecy i czolgal sie po ziemi, przesuwajac butelke, uderzal w nia, sprawialo mu to kupe radochy:) Kolejna swietna zabawka bylo wyciaganie ubranek siostry z papierowej torby. Bylam zafascynowana jaki byl tym zainteresowany: wkladal ubranka i wykladal, zagladal do torby, gniotl torbe, przesuwal torbe z ubrankami i bez ubranek...czego on to nie wymyslil z ta torba:D
    Oj tak...pewnie ze wiekszosc tych gadzetow to dla nas:) jak w gratisie dostalam do kolyski baldachim to oczywiscie, ze bardzo sie ucieszylam, choc watpie, ze Mariance na cos sie przyda ten baldachim. Moze w slonecznym kraju, ale nie w Norwegii.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczku ale też masz anexa? Bo właśnie ten kokos w materacyku mnie nieco powstrzymuje przed praniem :D Materacyk przez ten kokos jest jakby taki... sztywny i nie wiem jak zadziała na niego wirowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:44

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo chyba miałaś ten komplecik na swojej wishliście :)
    xi4hyzd7dyk6_t.jpg

fajny materiał, nie śmierdzi. Może jest troszkę większy, niż 0-3m jak zamawiałam, ale na pewno się nie zmarnuje :)
    zamawiałam z tego linku https://pl.aliexpress.com/item/2016-New-kids-clothes-girl-baby-long-rabbit-sleeve-cotton-Minnie-casual-suits-baby-clothing-retail/32626107389.html?spm=2114.13010608.0.0.9PE5XW

No i pierwszy raz widziałam moje wypięte dziecko! Moja ciąża spożywcza przysłaniała do tej pory takie widoki ;D

e35qy4ni1wd0_t.jpg

Od dwóch dni mała szaleje. Rzadko kiedy mam chwilę wytchnienia i ciągle ją czuję. Ale coraz częściej czuję rozciąganie, a nie takie typowe kopniaki. Chyba powoli robi się jej mało miejsca. Jutro ją będziemy mierzyć, ostatni raz była mierzona 14. grudnia (22t2d) na połówkowych i ważyła 470g, więc nawet nie włączałam się do dyskusji nt wagi maluszków, bo byłyśmy daleko w tyle ;)

pati87, aniołkowa mama, Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to moja mala miała 1450 g tydzień temu w 29 tc:)a.ginka mówiła że to tak normalnie a trraz się zastanawiam czy nie wielka,w czwartek się dowiem więcej na usg 3 trymestru:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie :)
    Na szczęście u nas wszystko ok. Nela waży ok 1500 g. Miałam dzisiaj pierwsze KTG, też wyszło dobrze.

Wczoraj zaczęłam zapełniać koszyk do Mamissima, ale nie mogłam się zdecydować i przełożyłam zakupy na dzisiaj. Także wieczorem napewno wykorzystam kod :)

Czy któraś z Was zamawiała może ten kocyk muślinowo - bambusowy? Zastanawiam się nad rozmiarem czy brać większy czy mniejszy.

http://www.samiboo.com/pl/p/Pieluszka-Kocyk-biala-Galakyka-z-muslinu-bambusowego-z-jonami-srebra-75100-cm-Ania-Guzik-klips-gratis/2145

Reni1982, Milka1991, Niebieskaa, Vero, IGA.G, misKolorowy, Jagah, Donia12, Kjopa3, Justyna Sz lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam robic dzis obiad na szybko.
    A smaze placki ziemniaczane juz pol godziny. A dopiero prawie polowe usmazylam.
    Jakos za dużo ziemniaków obralam jak dla wojska :)
    Dobrze ze do maszynki je wlozylam takze scierac nie musialam.
    Obiad mam z głowy na 2 lub 3 dni :)
    A placki ziemniaczane kocham ze smietana i keczupem.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ