Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kjopa, a powiedz proszę jaki masz materacyk w gondolce skoro prałaś? U mnie jest z kokosem i trochę boję się o to wnętrze. taki "normalny" też bym wyprała pewnie. Może popsikam jak ktoś podpowiadał octeniseptem a na to wyprane prześcieradełko i będzie spoko. W końcu ciałkiem nie będzie dotykać tego materacyka bezpośrednio.
Nie wiem przez kogo zaczęłam kupować na aliexpress ale to wciąga. W ciągu 10 dni od zamówienia doszła mi już 2 rzecz i jestem zadowolonana początek zamawiałam jakieś tanie głupoty ale i tak jest bardzo ok
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Kjopa ja uważam, że jest dużo plusów wspólnego pokoju dziecięcego
ja miałam razem z siostrą, dopóki nie wyprowadziła się do Łodzi na studia, różnica między nami to 5 lat. tak naprawdę, kiedyś rzadko kto miał osobny pokój, często mieszkało się z dziadkami jeszcze
takie wspólne życie wiele uczy ;p
Jagah, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
ania na allegro jak wpiszesz zazu masz wszytskie trzy zabawki , pieska, owieczke i osiolka z roznymi szumami owieszka ma jeszcze bicie serca.
ja zaliczylam drzemke, mowie ja bo Sofia jak hulala tak hula
oj dziewczyny wy juz przestance z promocjamija chcialam kupic przescieradla z effi ale jednak kupilam z la milou fajny material a co do kocykow tnajoma chce nam zrobic prezent a ze pieknie tka bedziemy mialy kocyk z kapturkiem
Polecam strone maja fajne promocje na kosze na pranie
pieluszki liu joe
http://www.papillonbabyshop.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:16
17.03.2017Sofia
-
Kjopa-IGA- no wlasnie, kiedys dzieci mieszkaly razem ze wzgledu na brak miejscowki, u mnie teraz bez problemu znajdzie sie pokoj dla Mlodszej, ale dzielenie pokoju z Siostra to wydaje mi sie, ze stwarza lepsze warunki do harcowania, opiekowania sie soba wzajemnie. Wiem, ze starsze dziecko ma inne potrzeby, ale polowe dnia spedza w szkole i pokoj stoi pusty. A ruch zaczyna sie glownie wieczorem, kiedy idziemy do kapieli, bijemy sie poduszkami albo czytami ksiazki
Mysle, ze czas i kontakty miedzy dziewczynami najlepiej mi zobrazuja sytuacje. Poki co, zamawiam dla Diaboliny duze lozko, najwyzej za 2 lata bede sie martwic i kombinowac ze spaniem
ojejku- jak zrobie przeginke z zakupami to obiecuje, ze dam Mezowi namiar na Ciebie, kusicielu!Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie zapełnilam koszyk a potem zobaczyłam cos u dwóch innych sprzedawców. Chyba jakoś nie umiem kupować "większych" zakupów u jednego sprzedawcy:/ to mi nie gra albo tamto, a pojedynczo nie opłaca się kupować...
No i lubię jednak podotykać, pooglądać. Chyba nie dla mnie zbiorowe zakupy przez internet, tzn często coś kupuje ale pojedyncze sztuki i zwykle chodzi o droższe rzeczy.
Po tą drobnice pewnie zgłoszę się do sklepu i apteki.
-
Kjopa i Iga, ja mialam wspolny pokoj z siostra do czasu, az ona sie wyprowadzila. Jest miedzy nami 6 lat roznicy i do tej pory pamietam, ze plakalam jak bobr, kiedy ona sie wyprowadzala. Wiadomo, ze byly zgrzyty i mniejsze lub wieksze konflikty, ale tak jest zawsze pomiedzy rodzenstwem. Jednak mam cala mase cudownych wspomnien:) do tej pory sie smiejemy z tego, ze np. siostra miala zakaz wieszania plakatu z rodzina Adamsow, bo ja dostawalam histerii:P
I domy wielopokoleniowe tez maja wiele plusow, zgadzam sie Iga. My niestety jestesmy w No sami, ale moze uda sie za jakis czas przeprowadzic blizej siostry. Dziadkow tez musimy czesto odwiedzac w Polsce.
Podobnie z tym kupowaniem wszystkich gadzetow, zabawek, pierdolek. Sprawia mi to ogromna radosc i uwielbiam ogladac Wasze zdobycze, ale na pewno bede tez uzywac wlasnej kreatywnosci oraz kreatywnosci dziecka do tworzenia zabaw i zabawek. Fancy zabawki sa swietne, ale nic nie zastapi dziecku np. skakania po kaluzach, przesypywania maki, grochu i innych produktow, zabawy z woda, malowania patykami po ziemi, robienia instrumentow z butelek czy znajdowania "smieciom" nowych, fascynujacych zastosowan.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:25
Kjopa3 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
dokladnie niebieskaa chociaz takie zabawy to na pozniej
mysle ze te gadzety na teraz sa dla nas :d.
My mamy duzy debowy stol w jadalni, oboje z m wybrazamy sobie nasze upaprane dzeci jedzce same czy malujce farbamii ta wizja cieszy nas najbardziej
Niebieskaa lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Vero wrote:dokladnie niebieskaa chociaz takie zabawy to na pozniej
mysle ze te gadzety na teraz sa dla nas :d.
My mamy duzy debowy stol w jadalni, oboje z m wybrazamy sobie nasze upaprane dzeci jedzce same czy malujce farbamii ta wizja cieszy nas najbardziej
Pewnie! podalam akurat bardziej "dorosle" zabawy. Ale teraz jak bylam na swietach to widzialam synka mojej przyjaciolki bawiacego sie butelka plastikowa. On ma 7 miesiecy i czolgal sie po ziemi, przesuwajac butelke, uderzal w nia, sprawialo mu to kupe radochy:) Kolejna swietna zabawka bylo wyciaganie ubranek siostry z papierowej torby. Bylam zafascynowana jaki byl tym zainteresowany: wkladal ubranka i wykladal, zagladal do torby, gniotl torbe, przesuwal torbe z ubrankami i bez ubranek...czego on to nie wymyslil z ta torba:D
Oj tak...pewnie ze wiekszosc tych gadzetow to dla nas:) jak w gratisie dostalam do kolyski baldachim to oczywiscie, ze bardzo sie ucieszylam, choc watpie, ze Mariance na cos sie przyda ten baldachim. Moze w slonecznym kraju, ale nie w Norwegii.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Kasieniaczku ale też masz anexa? Bo właśnie ten kokos w materacyku mnie nieco powstrzymuje przed praniem
Materacyk przez ten kokos jest jakby taki... sztywny i nie wiem jak zadziała na niego wirowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:44
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniołkowa mamo chyba miałaś ten komplecik na swojej wishliście
fajny materiał, nie śmierdzi. Może jest troszkę większy, niż 0-3m jak zamawiałam, ale na pewno się nie zmarnuje
zamawiałam z tego linku https://pl.aliexpress.com/item/2016-New-kids-clothes-girl-baby-long-rabbit-sleeve-cotton-Minnie-casual-suits-baby-clothing-retail/32626107389.html?spm=2114.13010608.0.0.9PE5XW
No i pierwszy raz widziałam moje wypięte dziecko! Moja ciąża spożywcza przysłaniała do tej pory takie widoki
Od dwóch dni mała szaleje. Rzadko kiedy mam chwilę wytchnienia i ciągle ją czuję. Ale coraz częściej czuję rozciąganie, a nie takie typowe kopniaki. Chyba powoli robi się jej mało miejsca. Jutro ją będziemy mierzyć, ostatni raz była mierzona 14. grudnia (22t2d) na połówkowych i ważyła 470g, więc nawet nie włączałam się do dyskusji nt wagi maluszków, bo byłyśmy daleko w tylepati87, aniołkowa mama, Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Kurcze to moja mala miała 1450 g tydzień temu w 29 tc:)a.ginka mówiła że to tak normalnie a trraz się zastanawiam czy nie wielka,w czwartek się dowiem więcej na usg 3 trymestru:)))
-
Witamy się po wizycie
Na szczęście u nas wszystko ok. Nela waży ok 1500 g. Miałam dzisiaj pierwsze KTG, też wyszło dobrze.
Wczoraj zaczęłam zapełniać koszyk do Mamissima, ale nie mogłam się zdecydować i przełożyłam zakupy na dzisiaj. Także wieczorem napewno wykorzystam kod
Czy któraś z Was zamawiała może ten kocyk muślinowo - bambusowy? Zastanawiam się nad rozmiarem czy brać większy czy mniejszy.
http://www.samiboo.com/pl/p/Pieluszka-Kocyk-biala-Galakyka-z-muslinu-bambusowego-z-jonami-srebra-75100-cm-Ania-Guzik-klips-gratis/2145Reni1982, Milka1991, Niebieskaa, Vero, IGA.G, misKolorowy, Jagah, Donia12, Kjopa3, Justyna Sz lubią tę wiadomość
-
Ja mialam robic dzis obiad na szybko.
A smaze placki ziemniaczane juz pol godziny. A dopiero prawie polowe usmazylam.
Jakos za dużo ziemniaków obralam jak dla wojska
Dobrze ze do maszynki je wlozylam takze scierac nie musialam.
Obiad mam z głowy na 2 lub 3 dni
A placki ziemniaczane kocham ze smietana i keczupem.