X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej wagi jeszcze to rzeczywiście no ka mam jakieś tam porównanie na starsza ku a dla puerwororki moich gabarytów te 3600 było mega dużo wiec dobrze ze urodził się 2 tyg przed czasem. Mi lekarz mówił ze najwięcej przybiera po 32 tyg jak zaczyna gromadzić tłuszczyk.. no zobaczymy jak to będzie tym razem.. niby drugi poród łatwiejszy i szybszy.. chociaż to mnie nie cieszy bo mam lęki ze nie dojadę na czas. Pierwszy poród był 3 h.. koleżanka ostatnio urodziła 2 w 40 min a pierwszy poród 13h zakończony kleszczami.. także po 37 tyg rizbijam namiot pod szpitalem;d

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:
    Mam pytanko odnośnie dziąseł czy któraś wie czy można na krwawiące dzi
    ąsła stosować dentosept?
    Na poprzednim forum mieliśmy dentystkę i mówiła, że w ciąży można stosować.

mamaaniołków3 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi z usg to moja była podejrzewana o hipotrofię. Jednak w szpitalu liczyło się to, że przyrasta a nie faktyczna waga z usg ;) więc hipotrofię wykluczyli i stwierdzili, z se po prostu będzie niecałe 3kg. Urodziła się 3650, więc nie trafili.
    U koleżanki syn miał mieć koło 3 kg a urodził się 4050.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co do.prania to trochę źle się wyrwzilam, bieliznę, pościel czy ręczniki zawsze piore przed założeniem ale rzeczywiście sporo ciuchów nie. Ale macie zupełna rację i od dzisiaj już będę prala wszystko :)

Jagah dzięki Bogu że je tylko my tacy jesteśmy!! Jakiś czas temu koleżanka miała urodziny, poszliśmy na pizze, większa ekipą,oczywiście my z dzieckiem ajej siostra z mężem mówią że syn z niania. To.smialam się pytając czy ludzie tak robią?! :)
    Mam przyjaciółkę która ma syna w podobnym wieku i mogłabym jej podrzucić młodego ale jakoś nie mam serca :) no ale.mysle że kiedyś będzie trzeba zacząć żyć inaczej :)

Co do wagi to ja zgadzam się z Anotelka i Anak. Uważam że lekarz może przewidywać aczkolwiek na tym etapie to bardziej dla przyjemności rodzica, ewentualnie kontroli nie prawidłowości.
    Mój gin przed porodem wymierzyl mi młodego prawie co do grama, robił to długo i dokładnie bo bardzo usilnie zastanawiał się nad cc.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae dzięki za recenzję! zamówię, brałaś rozmiar 0-3 miesiące i wychodzi większy tak? Na ile byś go oceniła? Bo wtedy bym taki wzięła (nie chcę bardzo maluśkiego). A myślisz, ze to faktycznie bawełna? :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagah eforts, ja mysle podobnie . Czemu nie wziasc dziecka ze soba...

Ja mam wieczor panienski, przed slubem koscielnym wierzcie lub nie z 15 bliskich mi kolezanek, tylko dwie nie maja dziecka ( 5 ma malenkie ) wlacznie plus nasze wiec prawdopodobnie bede miala "spa panienskie" w jednym ze spa gdzie mozna zabrac dzieciaczki na weekend :)

eforts lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wiecie albo znacie z opowieści innych - wyszlo mi bardzo wysokie ciśnienie w oczach. Przy normie do 21 ja mam 27. Generalnie w ciąży ciśnienie spada a podczas porodu rośnie. Okulistka mowi że nie ma zmian na siatkowce więc to nie jest wskazanie do cc. Ja słyszałam ze wysokie ciśnienie podczas porodu nie jest dobre bo może dojść do uszkodzenia siatkowki. Ktoś coś wie w tym temacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 14:52

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Oj chciałabym anexa, ale kupiliśmy inny. Nie, mam zwykły piankowy materacyk. Z kokosem rzeczywiście nie da rady pralki wykorzystać. W łóżeczku mammy materac z kokosem, to go odświeżyłam gąbką na razie, ale ten pomysł z octeniseptem też mi się spodobał.
    Kasieniaczku, wystaw materacyk na mróz, póki mamy zimę, to wymrozi trochę tych zarazków ;)

Venice wrote:
    Witamy się po wizycie :)
    Na szczęście u nas wszystko ok. Nela waży ok 1500 g. Miałam dzisiaj pierwsze KTG, też wyszło dobrze.

Wczoraj zaczęłam zapełniać koszyk do Mamissima, ale nie mogłam się zdecydować i przełożyłam zakupy na dzisiaj. Także wieczorem napewno wykorzystam kod :)

Czy któraś z Was zamawiała może ten kocyk muślinowo - bambusowy? Zastanawiam się nad rozmiarem czy brać większy czy mniejszy.

http://www.samiboo.com/pl/p/Pieluszka-Kocyk-biala-Galakyka-z-muslinu-bambusowego-z-jonami-srebra-75100-cm-Ania-Guzik-klips-gratis/2145
    ten kocyk jest bardzo cieniutki, właściwie jak otulacze bambusowe, ja kupiłam tylko otulacze a kocyki juz grubsze mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 14:52

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:10

Awf3p2.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie gniewajcie się za radę ale nie powinno się używanego materacyka używać ponownie,nie chodzi o kwestie higieniczne tylko ortopedyczne-materacyk już używany jest jak używana wkładka do butów,a tu chodzi o kręgosłup na którym niestety odbija się spanie na już używanym przez inne ciałko materac. Jesli nie chodzi o kwestie finansowe to dobrze radzę. Sami kupiliśmy używane łóżeczko,państwo dodali też materacyk ale kupujemy nowy...

kahaśka, Antonelka, niania.ogg lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Omon Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram to co napisała AniaStaraczka. Nam położna w SR też mówiła, że wiele rzeczy możemy mieć używanych, ale materacyk do łóżeczka musi być nowy, bo właśnie się odkształca.

kahaśka lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tu była mowa o materacykach w gondolce. To trudniej dokupić nowy na wymiar chyba niż do łóżeczka.
    Co do materacyka w łóżeczku też dostałam "w zestawie" i zastanawiam się nad dokupieniem cienkiego lateksowego na wierzch. Co o tym myślisz? Jeśli chodzi o to, że materacyk się odkształca czy coś używany hmm.. w tym łóżeczku jest piankowy i nie wygląda jakby dostosowywał swój kształt... jak to jest??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 15:24

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też kupiliśmy nowy materac, mimo, iż oddali nam dwa używane. nie jest to bardzo duży wydatek, więc wolałam kupić

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin, ja bym skonsultowała z innym okulistą. Masz jeszcze czas ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Korcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą waga u dzieci tak bardziej orientacyjnie. U mnie młodsza miała mieć 2900 ur się 2500. Wg mnie te 0,5 kg to akurat ten błąd w pomiarze. I faktycznie najważniejszy jest proporcjonalny przyrost.

Kurcze, 1.5 kg miłości w brzuszki. Super. To już dużo.

Ja jestem fanką octaniseptu i wszysko nim psikam ( psychoza jakas), przewijak, zabawki plastikowe, nowe kremy dla dzieci, buty w środku.... etc

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Ilae dzięki za recenzję! zamówię, brałaś rozmiar 0-3 miesiące i wychodzi większy tak? Na ile byś go oceniła? Bo wtedy bym taki wzięła (nie chcę bardzo maluśkiego). A myślisz, ze to faktycznie bawełna? :)

Dla porównania dwie fotki
    2osnmogwtyg3_t.jpg
    6g2mcaaf0anb_t.jpg

Jeśli o spodenki chodzi, obok tych z Ali leżą z H&M z metki rozmiar 68.
    Jeśli o bodziaki chodzi, koszulka z Ali leży obok gruszkowego bodziaka z KappAhl i białego w grochy bodziaka ze Smyka. Obydwa bodziaki rozmiar 68. Jak widać - rozmiar rozmiarowi nie równy, parodia :D
    Moim zdaniem to takie 68-74 przyszło, na metce rozmiar 70, ale tymi rozmiarami nie ma się co sugerować. W każdym razie nie jest to na pewno 0-3m :)

Co do materiału - nie wiem jak 100% bawełnę czuć w rękach :D ale przyjemny w dotyku. I chwilkę szło, zamówione było 16. grudnia, więc szło dobry miesiąc. Ale przyszło, to się liczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 15:35

3jvzdf9h7tp5lfxx.png

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Aniu tu była mowa o materacykach w gondolce. To trudniej dokupić nowy na wymiar chyba niż do łóżeczka.
    Co do materacyka w łóżeczku też dostałam "w zestawie" i zastanawiam się nad dokupieniem cienkiego lateksowego na wierzch. Co o tym myślisz? Jeśli chodzi o to, że materacyk się odkształca czy coś używany hmm.. w tym łóżeczku jest piankowy i nie wygląda jakby dostosowywał swój kształt... jak to jest??
    A to nie doczytałam sorki,ale może info się przyda:)
    Ten nasz co dostaliśmy w spadku też dzieciak spał 2 lata i naprawdę wygląda jak nowy,jakby się nie odkształcil,ale kupimy nowy.
    Co do nakładki lateksowej to pewnie ze zawsze coś...:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide na wizytę , 28t3d starszy synek dokładnie w tym samym czasie miał +/- 1420gram;)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dla porównania dwie fotki
    2osnmogwtyg3_t.jpg
    6g2mcaaf0anb_t.jpg

Jeśli o spodenki chodzi, obok tych z Ali leżą z H&M z metki rozmiar 68.
    Jeśli o bodziaki chodzi, koszulka z Ali leży obok gruszkowego bodziaka z KappAhl i białego w grochy bodziaka ze Smyka. Obydwa bodziaki rozmiar 68. Jak widać - rozmiar rozmiarowi nie równy, parodia :D
    Moim zdaniem to takie 68-74 przyszło, na metce rozmiar 70, ale tymi rozmiarami nie ma się co sugerować. W każdym razie nie jest to na pewno 0-3m :)

Co do materiału - nie wiem jak 100% bawełnę czuć w rękach :D ale przyjemny w dotyku. I chwilkę szło, zamówione było 16. grudnia, więc szło dobry miesiąc. Ale przyszło, to się liczy :D
    Ale ładne zakupy;) sama się zastanawiałam nad tym Ali tylko zastanawiam się właśnie czy zdąży dojść,może zamówię coś większego po prostu i wtedy będzie bez znaczenia;)
    A jak dziewczyny z tymi kosztami wysyłki,kiedyś jakiś gość pisał że mu nagle jakąś. Opłatę za clo przywalili a.on nie wiedział,wszystko ok z tymi opłatami??

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że była już o tym mowa...ale teraz nie mogę odnależć wątku...jakie kosmetyki apteczne są potrzebne na początek ?

I czy któraś używała kremu na odparzenia Penaten?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ