X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn 13.01 był oszacowany na 1220,a dziś już niby 1700. Niby 500 gram w 10 dni, nie wiem czy to w ogóle możliwe? ;)

Milka, wpisz proszę w wolnej chwili mojemu dziecku imię Julian.

Milka1991, Jagah, Kjopa3, sallvie, nutella_ lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Już to robiłam przy -15 stopniach. Zapomniałam zupełnie ;) Dzięki za przypomnienie. Może innym się przyda, bo u nas teraz ok. 5 stopni na plusie.

Edit: Tak przy okazji. Ile czekałyście na realizację zamówienia u JustineX? U mnie właśnie mija tydzień od zamówienia i dostarczenia wpłaty i cisza, jak makiem zasiał. Widzę, że mają informację o sporej ilości zamówień i realizacja może się wydłużyć, ale ile ona trwa "normalnie" nie wiem. To samo mam z kołyską - też tydzień mija i cisza, ale ją zamawiałam za pobraniem. Aha i JustineX ma urlop od 31 stycznia, jakby któraś chciała zamówienie składać, w tych okolicach.
    ooo to mnie pocieszyłaś z tym urlopem ;) poczekam więc z zamówieniem u niej do pensji pod koniec lutego. Miałam zamawiać w tym tygodniu, ale już po raz drugi mnie 5-10-15 zgubiło ;) Poszło 300 zł - 175 na Mikołaja i 125 na Lidkę :) Mogli by już zakończyć te wyprzedaże w końcu ;)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Mój syn 13.01 był oszacowany na 1220,a dziś już niby 1700. Niby 500 gram w 10 dni, nie wiem czy to w ogóle możliwe? ;)

Jak patrzę na swoją wagę z 10 dni temu i na tą dzisiaj to chciałabym, żeby to było możliwe :D :D Całość w dziecko - byłoby idealnie :P

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Wiem,że była już o tym mowa...ale teraz nie mogę odnależć wątku...jakie kosmetyki apteczne są potrzebne na początek ?

I czy któraś używała kremu na odparzenia Penaten?

Ja kupuje tylko jeden kremik z firmy Lavera i płyn do kąpieli z babydream - tyle z kosmetyków ;) im więcej tym gorzej dla skory maluszka . Jesli obawiacie sie o tyłeczek to proponuje chusteczki nawilżane zastąpić ściereczka z woda i często wietrzyć dupke ;)

Reni1982 lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • ilae Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ale ładne zakupy;) sama się zastanawiałam nad tym Ali tylko zastanawiam się właśnie czy zdąży dojść,może zamówię coś większego po prostu i wtedy będzie bez znaczenia;)
    A jak dziewczyny z tymi kosztami wysyłki,kiedyś jakiś gość pisał że mu nagle jakąś. Opłatę za clo przywalili a.on nie wiedział,wszystko ok z tymi opłatami??

Za paczki malutkie z ubrankami rzadko kiedy się czepiają. Jeżeli się czepiają - często wystarczy screen z kosztem zakupu wysłać, żeby wiedzieli, że nie płacisz majątku za paczkę. Wiadomo coś tam się ryzykuje.
    Paczki idą max 2 miesiące - jeżeli w tym czasie nie dostaniesz, zakładasz spór o zwrot kosztów i tyle. Ja teraz mam przerwę, bo się przeprowadzamy niedługo. Tu na nasz adres nie zamówię, bo może już nas nie być, teściów nie chcę zasypywać paczkami, a na nowy adres może nas tam JESZCZE nie być, bo może paczka być w tydzień :P więc takim sposobem moja Wishlista rooośnie :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do JustineX - zamówienie złożyłam 16 stycznia późnym wieczorem w poniedziałek, wysłali je 20 stycznia w piątek, wczoraj je odebrałam. No i wczoraj rano pisałam o braku smoczków w paczce, do tej pory cisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 15:52

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ilae. Czyli zdecydowanie zamówię na 0-3 miesiące i poczeka na malutką :P zawsze myślałam, że te "chińskie" rozmiary to bardziej malutkie wychodzą ale lepiej za duże niż za małe.

Co do ryzyka hmm.. póki nie zamawiasz czegoś za 50$-100$ to ja bym się chyba nie martwiła bo cło do niższych kwot nie obowiązuje więc raczej nie widzę ryzyka akurat w tym kierunku... ja tam na pewno bym się odwoływała jakby mi do zakupów za powiedzmy 20$ cło doliczyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 16:14

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do prania dla dzidziusia co polecacie??lovela czy coś innego?czy do tego też jest jakiś płyn do płukania osobny czy jak to wygląda?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:10

Awf3p2.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w tej kwestii chyby ile osob tyle opinii :) ja nie mam dostepu do waszych proszkow wiec kupilam niemiecki plyn antybaketryjny dla dzeci do prania w tym wypiore jako pierwsze pranie, i mam ariel baby i plyn do plukania dla dzieci wiec w tym jako drugie pranie.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała waży 1500 gram. Niby wychodzi ze jest młodsza o tydzień. Wszystko jest w normie. Mam płytkę z badania. Pan doktor druków mi zdjęcie buzi w 4d. Ale nie jest jakieś super bo mała nie chciała zapozowac. Odwróciła się główka w dół. W marcu się przeprowadzamy na większe mieszkanie z balkonem i winda. Mam nadzieje ze zdążymy ze wszystkim przed porodem. Ciuszki będę w marcu prac

Milka1991, pati87, Misiu2017, IGA.G, Niebieskaa, kahaśka, nutella_, Kjopa3 lubią tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja kompletuje zamówienie u justinex i jutro zamowie. Które wkładki laktacyjne są lepsze, Canpol czy baby ono ? I które podkłady poporodowe, Bella mama czy Canpol ?
    Zamowie też te woreczki na pampersy, tanio wychodzi :)

Zamówienie z mamissima zrobione, teraz tylko czekać na dostawę :D

Mam plan żeby do końca lutego mieć wszystko ogarniete. Czyli jeszcze przede mna wozek lozeczko ubranka kosmetyki. No w ciul. Nsjwiecej roboty zostawilam na koniec. Ale chyba nie tylko ja ;) Marzec chce mieć już spokojny i grzecznie sobie czekać na rozwój sytuacji :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    Canpol sa najciensze z podapasek poporodowych a mimo to sa super chłonne. Kilka mam juz mi je polecalo.

Milka1991 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja wlazlam na mamissima .....i co? Kompletuje pierdolki - zawieszke, przytulanke ......No ale Nina z brzuszka krzyczy kup mi mamus, kup :-)

Niebieskaa, Milka1991, kahaśka, Venice, atat lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny a do prania dla dzidziusia co polecacie??lovela czy coś innego?czy do tego też jest jakiś płyn do płukania osobny czy jak to wygląda?
    Ja polecam płyn do prania Bobini , ma dobry skład ;)

kahaśka lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka moim zdaniem również canpol. Ja też mam już pełny koszyk u justinex i dzisiaj zamawiam.
    Chce w tym tygodniu ogarnąć materiały aby uszyc kocyki.
    Gabi moim zdaniem waga całkiem fajna :)

Milka1991, Gabi 19 lubią tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zbieram na usg :) wieczorem dam znać ile waży Anielka :)

Antonelka, Reni1982, kasieniaczek, Vero lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś zamówiłam Anexa (granatowego) + Fotelik Maxi Cosi Cabrio + Baza Family Fix +adaptery do wózka...ufff...i przed chwilą telefon ze sklepu, że jutro możemy odebrać :)

No najwyższy czas, tak was czytam i widzę, że większość dziewczyn w młodszej ciązy od mojej o jakieś 2-3 tygodnie ma już większość wyprawki. A ja do tej pory byłam bardzo w tyle...

Antonelka, Taśka22 lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka recenzja, dziewczyny. Z ciekawosci zamowilam mala pierdolke na ali. Zaraz idzie do prania, ale najpierw wysylam Wam fotke. Zajaczek kosztowal niecale 2 dolary, ma w srodku grzechoczace kuleczki i piszczy jak sie go nacisnie, uszka brzmia jak papier.
    f40fc2b5201f9dcamed.jpg
    https://pl.aliexpress.com/item/HOT-super-tanie-ale-Wysokiej-jako-ci-Mamas-Papas-grzechotka-baby-grzechotka-BB-BB-zabawki-dla/32671967651.html?spm=2114.13010608.0.0.xflr0s

Milka1991, Antonelka, pati87, Taśka22 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpię ostatnio na brak czasu :( czytam Was sporadycznie i widząc dziś te 3 z przodu na suwaczkach jestem w lekkim szoku:) matko kiedy to zleciało!!
    Ja jutro zaczynam 28 tc ale też to już całkiem fajny okres:) wizytę mam w nastepną srode :) zobaczymy ile dzidziuś waży.

Najchętniej wzięłabym już kołyskę od kuzynki ale będzie tylko się kurzyć, więc daje spokój ;) wózek od niej odkupujemy, więc ciśnienia nie ma, niech sobie jeszcze jej córa pojeździ bo nam nie trzeba :)

Ciuszki poprane (Ilae osobno piorę jasne, osobno ciemniejsze i kolor, w 40 stopniach. Potem i tak w prasujemy :)

Zostały mi pierdołki dla mnie i małego :) może jak przyjedzie za 2 tyg maż podjedziemy do sklepu:)
    Mata prawdopodobnie jest w piwnicy, muszę ją poszukać. Na pewno w domu jest tiny love gigant ale to już dla bardziej mobilnego dzidziusia. Bardzo ją polecam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 17:48

q5Anp2.pngT2kLp2.png
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ