Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój syn 13.01 był oszacowany na 1220,a dziś już niby 1700. Niby 500 gram w 10 dni, nie wiem czy to w ogóle możliwe?
Milka, wpisz proszę w wolnej chwili mojemu dziecku imię Julian.Milka1991, Jagah, Kjopa3, sallvie, nutella_ lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
kasieniaczek wrote:Już to robiłam przy -15 stopniach. Zapomniałam zupełnie
Dzięki za przypomnienie. Może innym się przyda, bo u nas teraz ok. 5 stopni na plusie.
Edit: Tak przy okazji. Ile czekałyście na realizację zamówienia u JustineX? U mnie właśnie mija tydzień od zamówienia i dostarczenia wpłaty i cisza, jak makiem zasiał. Widzę, że mają informację o sporej ilości zamówień i realizacja może się wydłużyć, ale ile ona trwa "normalnie" nie wiem. To samo mam z kołyską - też tydzień mija i cisza, ale ją zamawiałam za pobraniem. Aha i JustineX ma urlop od 31 stycznia, jakby któraś chciała zamówienie składać, w tych okolicach.poczekam więc z zamówieniem u niej do pensji pod koniec lutego. Miałam zamawiać w tym tygodniu, ale już po raz drugi mnie 5-10-15 zgubiło
Poszło 300 zł - 175 na Mikołaja i 125 na Lidkę
Mogli by już zakończyć te wyprzedaże w końcu
-
niania.ogg wrote:Mój syn 13.01 był oszacowany na 1220,a dziś już niby 1700. Niby 500 gram w 10 dni, nie wiem czy to w ogóle możliwe?
Jak patrzę na swoją wagę z 10 dni temu i na tą dzisiaj to chciałabym, żeby to było możliweCałość w dziecko - byłoby idealnie
-
Reni1982 wrote:Wiem,że była już o tym mowa...ale teraz nie mogę odnależć wątku...jakie kosmetyki apteczne są potrzebne na początek ?
I czy któraś używała kremu na odparzenia Penaten?
Ja kupuje tylko jeden kremik z firmy Lavera i płyn do kąpieli z babydream - tyle z kosmetykówim więcej tym gorzej dla skory maluszka . Jesli obawiacie sie o tyłeczek to proponuje chusteczki nawilżane zastąpić ściereczka z woda i często wietrzyć dupke
Reni1982 lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
AniaStaraczka85 wrote:Ale ładne zakupy;) sama się zastanawiałam nad tym Ali tylko zastanawiam się właśnie czy zdąży dojść,może zamówię coś większego po prostu i wtedy będzie bez znaczenia;)
A jak dziewczyny z tymi kosztami wysyłki,kiedyś jakiś gość pisał że mu nagle jakąś. Opłatę za clo przywalili a.on nie wiedział,wszystko ok z tymi opłatami??
Za paczki malutkie z ubrankami rzadko kiedy się czepiają. Jeżeli się czepiają - często wystarczy screen z kosztem zakupu wysłać, żeby wiedzieli, że nie płacisz majątku za paczkę. Wiadomo coś tam się ryzykuje.
Paczki idą max 2 miesiące - jeżeli w tym czasie nie dostaniesz, zakładasz spór o zwrot kosztów i tyle. Ja teraz mam przerwę, bo się przeprowadzamy niedługo. Tu na nasz adres nie zamówię, bo może już nas nie być, teściów nie chcę zasypywać paczkami, a na nowy adres może nas tam JESZCZE nie być, bo może paczka być w tydzieńwięc takim sposobem moja Wishlista rooośnie
-
Co do JustineX - zamówienie złożyłam 16 stycznia późnym wieczorem w poniedziałek, wysłali je 20 stycznia w piątek, wczoraj je odebrałam. No i wczoraj rano pisałam o braku smoczków w paczce, do tej pory cisza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 15:52
-
Dzięki Ilae. Czyli zdecydowanie zamówię na 0-3 miesiące i poczeka na malutką
zawsze myślałam, że te "chińskie" rozmiary to bardziej malutkie wychodzą ale lepiej za duże niż za małe.
Co do ryzyka hmm.. póki nie zamawiasz czegoś za 50$-100$ to ja bym się chyba nie martwiła bo cło do niższych kwot nie obowiązuje więc raczej nie widzę ryzyka akurat w tym kierunku... ja tam na pewno bym się odwoływała jakby mi do zakupów za powiedzmy 20$ cło doliczyli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 16:14
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Dziewczyny a do prania dla dzidziusia co polecacie??lovela czy coś innego?czy do tego też jest jakiś płyn do płukania osobny czy jak to wygląda?
-
Ania w tej kwestii chyby ile osob tyle opinii
ja nie mam dostepu do waszych proszkow wiec kupilam niemiecki plyn antybaketryjny dla dzeci do prania w tym wypiore jako pierwsze pranie, i mam ariel baby i plyn do plukania dla dzieci wiec w tym jako drugie pranie.
17.03.2017Sofia
-
Mała waży 1500 gram. Niby wychodzi ze jest młodsza o tydzień. Wszystko jest w normie. Mam płytkę z badania. Pan doktor druków mi zdjęcie buzi w 4d. Ale nie jest jakieś super bo mała nie chciała zapozowac. Odwróciła się główka w dół. W marcu się przeprowadzamy na większe mieszkanie z balkonem i winda. Mam nadzieje ze zdążymy ze wszystkim przed porodem. Ciuszki będę w marcu prac
Milka1991, pati87, Misiu2017, IGA.G, Niebieskaa, kahaśka, nutella_, Kjopa3 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Teraz ja kompletuje zamówienie u justinex i jutro zamowie. Które wkładki laktacyjne są lepsze, Canpol czy baby ono ? I które podkłady poporodowe, Bella mama czy Canpol ?
Zamowie też te woreczki na pampersy, tanio wychodzi
Zamówienie z mamissima zrobione, teraz tylko czekać na dostawę
Mam plan żeby do końca lutego mieć wszystko ogarniete. Czyli jeszcze przede mna wozek lozeczko ubranka kosmetyki. No w ciul. Nsjwiecej roboty zostawilam na koniec. Ale chyba nie tylko jaMarzec chce mieć już spokojny i grzecznie sobie czekać na rozwój sytuacji
-
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny a do prania dla dzidziusia co polecacie??lovela czy coś innego?czy do tego też jest jakiś płyn do płukania osobny czy jak to wygląda?
kahaśka lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
dziś zamówiłam Anexa (granatowego) + Fotelik Maxi Cosi Cabrio + Baza Family Fix +adaptery do wózka...ufff...i przed chwilą telefon ze sklepu, że jutro możemy odebrać
No najwyższy czas, tak was czytam i widzę, że większość dziewczyn w młodszej ciązy od mojej o jakieś 2-3 tygodnie ma już większość wyprawki. A ja do tej pory byłam bardzo w tyle...Antonelka, Taśka22 lubią tę wiadomość
-
Malutka recenzja, dziewczyny. Z ciekawosci zamowilam mala pierdolke na ali. Zaraz idzie do prania, ale najpierw wysylam Wam fotke. Zajaczek kosztowal niecale 2 dolary, ma w srodku grzechoczace kuleczki i piszczy jak sie go nacisnie, uszka brzmia jak papier.
https://pl.aliexpress.com/item/HOT-super-tanie-ale-Wysokiej-jako-ci-Mamas-Papas-grzechotka-baby-grzechotka-BB-BB-zabawki-dla/32671967651.html?spm=2114.13010608.0.0.xflr0sMilka1991, Antonelka, pati87, Taśka22 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Cierpię ostatnio na brak czasu
czytam Was sporadycznie i widząc dziś te 3 z przodu na suwaczkach jestem w lekkim szoku:) matko kiedy to zleciało!!
Ja jutro zaczynam 28 tc ale też to już całkiem fajny okres:) wizytę mam w nastepną srodezobaczymy ile dzidziuś waży.
Najchętniej wzięłabym już kołyskę od kuzynki ale będzie tylko się kurzyć, więc daje spokójwózek od niej odkupujemy, więc ciśnienia nie ma, niech sobie jeszcze jej córa pojeździ bo nam nie trzeba
Ciuszki poprane (Ilae osobno piorę jasne, osobno ciemniejsze i kolor, w 40 stopniach. Potem i tak w prasujemy
Zostały mi pierdołki dla mnie i małegomoże jak przyjedzie za 2 tyg maż podjedziemy do sklepu:)
Mata prawdopodobnie jest w piwnicy, muszę ją poszukać. Na pewno w domu jest tiny love gigant ale to już dla bardziej mobilnego dzidziusia. Bardzo ją polecam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 17:48