Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa- u mnie wiedziala garstka osob w rodzinie, znajomych doslownie kilka, a post informacyjny na FB rozwial wszelkie domysly. Nareszcie temat 'kiedy nastepne dziecko?!' zostal skutecznie zamkniety
A poza tym, to mnostwo gratulacji i kilka odswiezonych kontaktow ze swiezo upieczonymi mamuskami.
Kolejna sprawa to USG, mamy podobny schemat. Mnie czeka USG w 28 oraz 32/34tc, i koniec. KTG przed porodem, przy skurczach. W PL jednak jest zupelnie inny system opieki ciezarnej, jest wiecej badan kontrolnych. Gdybym mogla wybierac to jednak, na koncowce ciazy chcialabym miec wiecej USG, nie poprawi to rozwoju dziecka, ale na pewno mialabym wiekszy komfort psychiczny i chociaz minimalna kontrole w zakresie poziomu wod plodowych/jakosci lozyska/pepowiny, itd. Coz, pozostaje Nam trwanie przy pozytywnym mysleniu i nie odchodzeniu od zmyslow, ta opcja jest mozliwa dopiero po porodzie
Antonelka- rowniez lubie jak ktos wstawia zdjecia z informacja o ciazy, przyjemnie jest popatrzec, pogratulowac i zyczyc zdrowej, fajnej ciazy. Przy czym, uwazam tez ze jest mnostwo sposobow i pomyslow na przekazanie tych wiadomosci, i np. nie wyobrazam sobie wrzucenia zdjecia USG. W pierwszej ciazy, mlodsza siostra Meza wrzucila na FB zdjecie z USG z ksztaltem glowki i rysami twarzy MOJEGO dziecka, informujac cale otoczenie, ze czekamy na corke.. Myslalam, ze wybuchne z nerwow. W sekundzie wykonalam do Niej telefon, aby usunela ta informacje, bo zdjecia byly wyslane tylko do wgladu rodziny
-
Dostawalyscie od Justinex jakieś maile z potwierdzeniem wysyłki? Ja zrobiłam zakupy w pt, mają 4 dni robocze na wysyłkę, liczyłam, że dziś najpóźniej paczka wyjdzie, a oni mi przysłali dzisiaj, że dziękują za zamówienie i że przyjmują do realizacji, a o wysyłce poinformują. ????? A może któraś z Was ma numer do sklepu?https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
sunshine wrote:jutro jadę z reklamacją Anexa...
rama jest krzywa, jedno z przednich kół nie dotyka do ziemi...
Dobrze, ze wyszlo to teraz....
Kupowalas kiedy wozek? W sklepie stacjonarnym czy on line? Pytam w kontekscie odstapienia od umowy7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Nutella trzymam kciuki żeby ten Lekarz z dzisiaj się mylil. Dobrze,ze Idziesz do innego.
Ja też po wizycie, mały waży ok 1668 - czyli podobnie jak u was, wszysko jest w porządku,lekarz zaskoczony, że tak ładnie rośnie. No ale niestety odwrócił się i jest nogami na dole. I ja już się stresuję,że się nie odwrócizawsze coś. Mam nadzieję,że zrobi jeszcze mamie prezent i się odwróci.
.Antonelka, Jagah, pati87, karolyn, Milka1991, nutella_, Kjopa3, kasieniaczek, IGA.G, Donia12, She Wolf, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
sunshine wrote:jutro jadę z reklamacją Anexa...
rama jest krzywa, jedno z przednich kół nie dotyka do ziemi...
A mogę wiedzieć jaki model kupiłaś? Ja kupiłam crossa jest jeszcze w pudle, czekam do końca remontu bo inaczej sie zakurzu. Mam nadzieje ze bedzie z nim wszystko dobrze. Czy kupiłaś przez internet, czy w sklepie jakimś konkretnym? -
Antonelka wrote:Dobrze, ze wyszlo to teraz....
Kupowalas kiedy wozek? W sklepie stacjonarnym czy on line? Pytam w kontekscie odstapienia od umowy
Wózek kupowałam w sklepie bobowózki. Zamawiałam w internecie, z odbiorem w sklepie. Zamawiałam we wtorek, wczoraj odebralam. Dzwoniłam do sklepu i pani powiedziała, żeby podjechać z samą ramą. Mają jeszcze taki wózek wiec wymienią. Ale będe chciała tą ramę sprawdzić w sklepie.
Niestety mąż jutro nie da rady się wyrwać z pracy, wiec załatwimy to w sobotę rano. -
lis87 wrote:A mogę wiedzieć jaki model kupiłaś? Ja kupiłam crossa jest jeszcze w pudle, czekam do końca remontu bo inaczej sie zakurzu. Mam nadzieje ze bedzie z nim wszystko dobrze. Czy kupiłaś przez internet, czy w sklepie jakimś konkretnym?
kupiłam sport, pewnie się taki felerny egzemlarz trafił. w sklepie oglądaliśmy ten z wystawy i jeździliśmy nim i było wszystko ok.
Mąż oczywiście wku.....ny. Ale takie rzeczy się zdarzają. Nawet w najdroższych, zdarzają się jakieś uszkodzone egzemplarze. Sam niedawno kupił plecak na laptopa, wybrał jakiś drogi, dobrej firmy, i...na następny dzień mu się rączka urwała...
Zdarza się, ważne żeby wymienili.
-
Sunshine to jak sa otwarcie na szybkie zalatwienie spr to ok.
W przypadku zakupu przez internet ale odbior w sklepie tracimy prawo do odstapienia od umowy (nie dam sobie reko uciac ale tak jest na 99%) chyba, ze sprzedawca pojdzie nam na reke.
Licze na to, ze szybko zalatwicie sprawe7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja nie jestem zbyt pro spolecznosciowa (jeśli chodzi o.portale), generalnie nie składam życzeń przez fb i nie mam przypomnienia o moich itd.
Nie przeszkadzają mi zdjęcia dzieci, ciąży itd ale zdjęcia usg to moim zdaniem średni pomysł. Do tego informowanie na fb w 4 albo 5 tc uważam za przesadzone ale to tylko moje zdanie. Nie mówię że to źle, zwyczajnie nie po mojemu.
My np w ogóle nie wrzucamy zdjęć młodego na fb.
I też nie lubię postów jak mi źle, dlaczego, nie powiem. Także tu mam zdanie takie jak Anotelka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 17:10
-
lis87 wrote:A mogę wiedzieć jaki model kupiłaś? Ja kupiłam crossa jest jeszcze w pudle, czekam do końca remontu bo inaczej sie zakurzu. Mam nadzieje ze bedzie z nim wszystko dobrze. Czy kupiłaś przez internet, czy w sklepie jakimś konkretnym?
Lisku,
Jeśli mogę Ci coś doradzić, to - jak tylko możecie, nawet w tym remoncie - wyjmijcie wózek, złóżcie i sprawdźcie, czy wszystko z nim ok. Potem możecie go zapakować z powrotem.
W moim otoczeniu w ciągu ostatniego tygodnia 4 osoby były zmuszone reklamować nowe wózki (nie konkretnie Anexa, różnych firm). Zdarza się dużo problemów. Naprawdę warto sprawdzić, czy wszystko jest ok, bo jak to wyjdzie w okolicy wyjścia dziecka na świat, to może być większy kłopot.lis87 lubi tę wiadomość
-
My rownież kupiliśmy z sklepie bobowozki. Akurat jak przyjechaliśmy ona mowi, ze na ten wózek czeka sie 2miesiace-szok. Na szczęście był w jakimś innym sklepie na stanie i nam go przysłali. Mam nadzieje, ze bedzie dobry. Pytała babka czy nam go złożyć, stwierdziliśmy ze poczekamy i zrobimy to w domu. Wczoraj natknęłam sie na nieciekawa opinie apropo ramy tego wózka-najnormalniej w swiecie sie złamała! Byłam w szoku, mam nadzieje ze to po prostu takie egzemplarze. W każdym moze byc cos nie tak. Oby u was wszystko zakończyło sie po Waszej myśli-bo wózki da naprawdę Ladne i jakieś ogromne i jeździ sie nimi tez przystępnie. Także trzymam kciuki i obyśmy były zadowolonymi posiadaczkami tych wózków
sunshine lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyatat wrote:Serio?
Ja na wczorajszym USG mialam podane AFI 21/22, lekarz powiedzial ze podwyzszone ale bez znaczenia klinicznego.
Dr google mowi, że norma 5-20 ale o wielowodziu mówi sie od 25. Wiec niby jestem spokojna a niby cos tam sie denerwuje...
Troche sie martwie zeby tych wód tak duzo za duzo nie bylo.Tym się nie przejmuj, to nieznaczne przekroczenie, bez znaczenia klinicznego, pewnie do obserwacji i tyle
Milka1991 wrote:Ojejku ciekawe jak Ci wyjdzie to afi na następnej wizycie. Dziwna sprawa z tymi wodami. Raz za dużo raz za mało.
Skoro mówisz że nie ma wycieku to co się z nimi dzieje ? Wyparowuja ? Wchlaniaja się jakoś ?
Nic nie wyparowuje, macica cały czas rośnie, a afi to suma cm przestrzeni z płynem mierzona w 4 punktach chyba, mały rośnie, macica rośnie, a objętościowo wód nie przybywa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 17:30
-
Antonelka wrote:Sunshine to jak sa otwarcie na szybkie zalatwienie spr to ok.
W przypadku zakupu przez internet ale odbior w sklepie tracimy prawo do odstapienia od umowy (nie dam sobie reko uciac ale tak jest na 99%) chyba, ze sprzedawca pojdzie nam na reke.
Licze na to, ze szybko zalatwicie sprawe
Nie ma różnicy czy odbiór w sklepie, czy w domu kurier, mamy 14dni na zwrot, na zakupy przez internet teraz są większe prawa i przywileje dla kupującego (prowadzę sklep internetowy) do tego taki wózek ma rowniez swoja gwarancje.
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Dziewczyny a te AFI powinnam miec gdzies na usg? Bo nie widze hmmmm lekarz użył tylko sformułowania ze nawet duzo wód, ale nic wiecej, a ja sie nie dopytywałam brzuch nie jest duzy a wizyte mam za 4tyg
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Ja poinformuje fb po porodzie. Dodam jakies subtelne zdjecie malego cos takiego typu jak wstawila jagah, chociaz nie powiem, ze mnie nie nakrecilyscie dodaniem czegos fajnego:))) hmmmm...co zod zdjec usg zwlaszcza przed 12 tc dla mnie to glupie ale kazdy robi jak uwaza:)
-
Witam po dlugiej przerwie, nie nadrobie forum, nie ma szans
Chcialam zapytac czy ktoras z mam boryka sie z hemoroidami? Jak sobie radzic.. mnie dopadly pare dni temu, boli mocno siedziec nie dam rady...
Druga nurtujaca kwestia to twardnienie brzucha... Od dwoch dni albo twardnieje mi brzuch albo dzieci sie tak wypinaja, zaczelam myslec o skurczah braxtona-hicksa, ale jako tako bolu zadnego nie odczuwam, ale twardnienie i jakby uczucie ciagniecia, hmm przy skurczach to chyba jednak bol bym czula? Jak je w ogole rozpoznac? -
nick nieaktualnyTeklaa wrote:Dziewczyny a te AFI powinnam miec gdzies na usg? Bo nie widze hmmmm lekarz użył tylko sformułowania ze nawet duzo wód, ale nic wiecej, a ja sie nie dopytywałam brzuch nie jest duzy a wizyte mam za 4tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 17:43