X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko.Sz Jakbym o sobie czytała nogi to mam jak serdelki , ciężko mi chodzić i potwornie się męczę nie wiem jak ja Marysię do przedszkola zaprowadzać będę , a nie mam za bardzo kogo poprosić , do pomocy ta ciocia co czasem z córeczkami zostaje , a to bardzo żadko się zdarza mieszka Ona na samym końcu naszej miejscowości , i mój mąż zazwyczaj po nią jeździ lub ona rowerem przyjeżdża , ale to też już dla niej ciężki kawałek chleba ma już 65 lat jej mąż jest po wylewie alkoholik , i musi tyle jechać więc już jej tak nie chcę ciągle o coś prosić , mam sąsiadkę która kiedyś mi jako jedyna bardzo pomagała , niestety strasznie się rozchorowała nie może chodzić , jej mąż też kuleje i nie do słyszy , i jestem praktycznie sama , mąż też nie może tak z pracy się zrywać bo ma 14 km .

Nasza tajemnicza Ania też mnie kopie jak szalona szczególnie w nocy , i nie mogę wcale spać tak szaleje .

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, taśka, sallvie wysłałam do Was prośbę o udostępnienie profilu na IG (dufin_) :)

Antonelka, sallvie lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie
    Pomysl o slubie i o weselu na spokojnie. Co i jak wam pasuje.
    Ja slub bralam cywilny (bo moj nie dostal jeszcze rozwodu koscielnego) nikt nam pieniedzy nie dal by nam pomoc. Tylko rodzice dali dzien przed slubem po kopercie łacznie od nich rodzicow i tesciow dostalismy 6000zl wiec srednio. Kasy nie mielismy calej na wesele uzbieranej ale w razie czego chcielismy korzystać z limitow na kontqch i kartach kredytowych bo wiadomo ze goscie cis tam w kopercie przyniosa.
    Wesesle bylo z najblizsza rodzina czyli 60osob. Robilismy w restauracji bo taniej po 100zl/osobe a w domach weselnych u nas od 160zl/osoba.
    Suknie slubna kupilam uzywana na olx sliczna za 350zl drozej by mnie wynioslo wypozyczenie. Garnitur szyla krawcowa wiec tez 350zl kosztowal. Wzięliśmy dja wiec koszt 1000zl ( za zespol u nas od 3000zl sie płaci) auto znajomych.
    Staralam sie jak najtaniej wszystko zalatwic. Powiem tak zrobilismy to wesele dzieki limitom na kontach naszych bo wiedzielismy ze dzieki nim bedzie kasa.
    Obraczek szukalismy rok temu po calym miescie ceny za gram w obrqczkach u mnie byly od 150zl do 230zl. Wiec zamowilsmy obraczki tam gdzie najtansze. Dodam ze para obraczek srednio wazy 8gram wiec kilkaset zlotych na tym zaoszczedzilismy.

Zastanowcie sie czy wam na tym slubie tak bardzo zalezy.
    Moze dowiedzcie sie po restauracjach czy wam na 80 osób przyjecia nie zrobia. Bo np ta restauracja w ktorej mialam wesele imprezy do 100osob robi. Zawsze to taniej.

Szczęśliwa Mamusia, sallvie lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja mam AFI 10,5

No właśnie, podobno to jest normalny wynik. Już AFI blisko granicy normy czyli 18-20 powinien zastanowic.
    Ale chociaż wiem od czego te 16kg i wielki brzuchol.
    No trzeba uważac i kontrolować wody - USG co tydzien lub dwa.
    Mój lekarz ma niezle oko, bo widzial mnie w styczniu po niecalych trzech tygodniach i od razu powiedzial ze sie mocno powiekszylam i to chyba wody. Bo wszedzie wygladam jak przed ciaza, tylko ten brzuch.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Antonelka, taśka, sallvie wysłałam do Was prośbę o udostępnienie profilu na IG (dufin_) :)

Zanim polapiemy sie kto jest kto w realu to chwila minie hi hi hi

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia serdecznie ci współczuję bo ja ledwo chodzę a nie wiem jak ty sobie radzisz jeszcze z dzieciaczkami. Na szczęście jeszcze tylko jakieś dwa miesiące;-) musimy dać rade

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat mi mowil w listopadzie ze mam duzo wód, na gornej granicy. Teraz mam wizytę we wtorek wiec ciekawe co tam się dzieje, bo ja już 17 kg przytyłam wiec może to i u mnie dużo wód na to wpłynęło, bo naprawdę się nie przejadam, a slodyczy jem tyle co i przed ciążą.

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 My też mamy cywilny zaprosiliśmy tylko moją rodzinę czyli ogólnie 6 osób było , sukienkę zwyczajną wieczorową kupiłam w kolorze ecru , mąż garnitur dzieci też miałam w co ubrać 5 min i po sprawie . Nie ukrywam że zawsze marzyłam o białej sukni , ale u nas już nie chodzi tu o pieniądze ani jak to mąż uważa co ludzie mówią , lub dla zasady z własnej woli chcę zawrzeć taki kościelny , a że ja bez bierzmowania mąż też i ateista więc sprawy się trochę inaczej u nas mają , kiedyś proboszcz mi powiedział żebyśmy do niego razem przyszli to nam " pomoże " nie raz mężowi tam mówiłam abyśmy poszli , mąż sądzi , że pieniędzy chce bo za darmo nic nie ma B-) . I dałam już sobie spokój nic na siłę , będzie chcial sam z własnej woli to pójdziemy razem :-) .

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka hehe.. racja ;)

atat ja też do przodu 16kg ale nikt mi nie mówił o za dużej ilości wód płodowych, więc nie mam na co zgonić ;D Chociaż samego AFI nikt mi nigdy nie podawał, tylko opis słowny "w normie". Myślę, że na tych badaniach trzeciego trymestru powinnam mieć taką informację, najwyżej zapytam. Wodę pochłaniam namiętnie, sześciopak wystarcza mi na 3 dni a do tego tak jak piszesz kawa, herbata, soki.. zawsze dużo piłam ale w ciąży to już sam mąż się za głowę łapie bo co chwile jeździ po wodę ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm w lidlu fajna ta pościel i kołderka

mamaaniołków3 lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Venice Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na IG jestem jaki 212chic jakby co :)

Antonelka lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, koszul nie będzie.

Jakby co to zaproszenie na IG z kotem to ja ;) U mnie profil otwarty

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• annak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że z tymi ślubami i weselami to jest tak samo jak z wyprawką dla dziecka.
    Każdy musi znaleźć swój złoty środek, który będzie wypadkową możliwości finansowych + wewnętrznych potrzeb.
    Dla mnie dzień ślubu i imprezy po (raczej nie nazwałabym tego weselem) był absolutnie najpiękniejszym dniem w życiu i nigdy go nie zapomnę (mam nadzieję, że za ok. 1,5 miesiąca będę mogła powiedzieć, że pojawił się drugi dzień, który może konkurować z tamtym o miano najlepszego ;-)).
    W każdym razie - był to cudowny dzień. Czuliśmy się świetnie, wszystko odbyło się na luzie, jak ja to zawsze mówię (zgodnie z prawdą) szczęka bolała mnie od uśmiechania się. Pamiętam każdą chwilę i żałuję, że już mam to za sobą.

Ślub był cywilny, ale miałam białą suknię. Chcieliśmy, żeby wszystko było super, żeby całe życie to pamiętać.
    Rozumiem osoby, które przywiązują do tego mniejszą wagę (np. po to, aby odłożyć pieniądze na inny cel), ale my chcieliśmy, aby to był dzień marzeń.

Dzisiaj, gdybym stawała ponownie w obliczu tego wydarzenia i miałabym do wyboru: zorganizować ślub szybciej, ale nie do końca tak, jak bym chciała vs. poczekać dłużej i zrobić tak jak wymarzyłam, to zdecydowanie wybrałabym to drugie.
    Bo wiedziałam, że to będzie jeden jedyny taki dzień w życiu. Że nigdy go już nie powtórzę i marzyłam, żeby było super i w naszym stylu :-)

Ach, jak zazdroszczę wszystkim osobom, które mają to jeszcze przed sobą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 15:31

Szczęśliwa Mamusia, misKolorowy lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Iga, koszul nie będzie.

Jakby co to zaproszenie na IG z kotem to ja ;) U mnie profil otwarty

A jaki masz nick :-)?

• Venice Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Was poznać dziewczyny :) Dobrze wiedzieć z kim się pisze :)

p19us65gm2vs5uf6.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    A jaki masz nick :-)?
    kserwin

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Antonelka hehe.. racja ;)

atat ja też do przodu 16kg ale nikt mi nie mówił o za dużej ilości wód płodowych, więc nie mam na co zgonić ;D Chociaż samego AFI nikt mi nigdy nie podawał, tylko opis słowny "w normie". Myślę, że na tych badaniach trzeciego trymestru powinnam mieć taką informację, najwyżej zapytam. Wodę pochłaniam namiętnie, sześciopak wystarcza mi na 3 dni a do tego tak jak piszesz kawa, herbata, soki.. zawsze dużo piłam ale w ciąży to już sam mąż się za głowę łapie bo co chwile jeździ po wodę ;)
    HeH ja tak z wodą miałam w pierwszym trymestrze,że normalnie nie nadazalismy z kupowaniem wody,tak mnie suszylo non stop:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Niebieska jak bedziesz ma IG to zaakceptuj abym mogla Ciebie obserwowac :-)

ile masz dobrego jedzenia na instagramie!!! ojejuuu na komorce mam pelno takich zdjec jedzenia, jak na nie popatrze to od razu przypominaja mi sie pyszne smaki.

Ale nie wiem kim sa inne dziewuszki, ujawnijcie sie!

Antonelko, a polecisz jakies konta ciekawe (moga byc dzieciowe)? ja mam np. soie albo superstyler... ale uzywam rzadko ig wiec nie za bardzo wiem co w trawie piszczy

Edit: ok..czyli mam Antonelke, Taske, kahaske, a 212chic to kto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 15:42

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka dziękuję za opinię o lidlowskich ciuszkach! Ostatnio nie było ale teraz zapoluję na 50/56 skoro wychodzą większe :) Jak nie dostanę to 62/68 też się doczekają na swoją kolej. Dobrze wiedzieć, że po dłuższym użtkowaniu też są ok :)

Justyna, dzięki za linka. Myślałam, że droższe są te cuda! W weekend chyba przysiądziemy żeby coś wybrać ale o tym słyszałam dużo dobrego :) A z wózka jesteś zadowolona?:D Mój też stoi złożony tylko folią zabezpieczony. Podobno pasy biodrowe w spacerówce są do niczego ale można dokupić nową wkładkę i będzie ok ale to już duuuużo później. Ja sobie dokupiłam tylko zwykłą parasolkę i uchwyt na kubek.

Ślub i wesele też były dla mnie najcudowniejszym dniem. EEEhhhh... tak miło wspominać :):) Chrzciny chcemy zrobić w tym samym miejscu! (ale na mniejszej sali oczywiście).

kahaśka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska pozniej napisze, ktora sa fajne :-)

Od razu moge polecic nanuszka, daria rybicka, moje dolce vita :-) superstyler :-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ