X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ale fajnie, ze Was mam na IG :-)

A moze dopiszemy w tabelce nasze nicki na IG bo to chwila czasu minie zanim sie poznamy :-)

i ja sie ciesze! specjalnie dla Was chyba zaczne zamieszczac cos w temacie dzieciecym:D

Alez Wy jestescie pieknymi i zadbanymi kobietami, like it!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam troszke wam ponarzekam.... martwia mnie te wyniki lecze sie u dwoch lekarzy i obydwaj mnie olali:( jest mi smutno zle i sie martwie:(
    jestem z Łodzi u ktorego wydalam multum kasy bedzie dopiero w poniedzialek. Napislam maila na rejsteracje i dalam DW do lekarza bo jego adres mam nie od lekarza a od genetyka ktory wyslal mi wyniki pappy i w dw byl mail do niego. Moj gin lokalny rano kazal dzwonic wieczorem a teraz mnie kasuje. Wszedzie jest info ze ddimer do 2000 jest dopuszczalny potem niebezpieczny ja ma 2500 tj 30 tydzien i zyj czlowieku do poniedzialku :(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna bardzo dziękuję za opinię o tym foteliku!!! Pewnie nawet na niego się zdecydujemy a teraz wiem, że do tego samego wózka będzie na pewno pasować :)

Sallvie co do wesela i orkiestry/DJa/fotografów pozwolę się wtrącić bo 8 lat dorabiałam sobie jakokelnerka na dużej sali weselnej.

DJ/orkiestra, jeśli nie macie funduszy na jakąś sprawdzoną orkiestrę (a koszty to nawet 5 tys.) to zdecydowanie polecam Dj-a(oczywiście do wszystkich polecam przejechać się na próby a najlepiej na wesele na którym grają, na chwilkę, często jest taka możliwość). Wiadomo, można trafić na złego dj-a i złą orkiestrę ale orkiestry częściej muszą sobie robić przerwy, mają ograniczony repertuar i zdarza się, że się piją sobie za dużo i jakość ich utworów spada z biegiem nocy... No i płacisz lub przygotowujesz jedzonko dla całej orkiestry a nie 1 osoby. Wiadomo, z dj-em może być podobnie ale on zawsze może włączyć nawet głupią play-listę.

Kamerzysta/fotograf, do mnie akurat nie przemawiają filmy z wesel, mam tylko nagrane przez mojego brata z zabaw i mam też bardziej profesjonalny film z kościoła. Poszukiwania fotografa trochę mi zajęły ale mieliśmy super po szkole filmowej (fotografii) z dużym doświadczeniem, mieliśmy też cudną sesję ślubną innego dnia i gotowy album. Za całość (zdjęcia obrobione z ślubu i wesela od 8 rano do 2 w nocy + całodniowa sesja plenerowa innego dnia + film z kościoła, który kręcił jego kolega) daliśmy 1,8 tys. Trochę wysiłku i uda się znaleźć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 18:38

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    i ja sie ciesze! specjalnie dla Was chyba zaczne zamieszczac cos w temacie dzieciecym:D

Alez Wy jestescie pieknymi i zadbanymi kobietami, like it!
    A ja mam wyjątkowo zadbanego kota mhihih

karolyn, Antonelka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    przepraszam troszke wam ponarzekam.... martwia mnie te wyniki lecze sie u dwoch lekarzy i obydwaj mnie olali:( jest mi smutno zle i sie martwie:(
    jestem z Łodzi u ktorego wydalam multum kasy bedzie dopiero w poniedzialek. Napislam maila na rejsteracje i dalam DW do lekarza bo jego adres mam nie od lekarza a od genetyka ktory wyslal mi wyniki pappy i w dw byl mail do niego. Moj gin lokalny rano kazal dzwonic wieczorem a teraz mnie kasuje. Wszedzie jest info ze ddimer do 2000 jest dopuszczalny potem niebezpieczny ja ma 2500 tj 30 tydzien i zyj czlowieku do poniedzialku :(
    Monika, w 3 trymestrze do 1800 to norma, więc twój wynik jest tylko trochę zawyżony. Mi ostanio naczyniowiec powiedział, że nawet 5000 nie jest tragiczne. Tragedia by była jakby było 25000. Poczekaj spokojnie do wizyty, na pewno zwiększą Ci dawkę.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaska dziekuje ale mala sie dzis mniej rusz apewnie ze sresu nawet 10 ruchow nie naliczylam ;/ musze sie dzis zrelaskowac jakos bo masakra juz pije 2 butleke wody mineralnej zeby rozrzedzic krew jakos

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzisiaj pomysle o Instagramie :D Mam teraz duzo wolnego czasu, lubie czasem pstyknac konkret fotke, a i chetnie lukne okiem na pomysly i aranzacje innych :)

Wiem, ze niektorzy maja juz dosc tematow kocykowych ;) Szkoda tylko, ze dzisiaj odkrylam kocyk, ktory mnie zabil doszczetnie. Takiego wlasnie wzoru dlugo szukalam, w sensie warkocza i splotow. Ehhh, i boli mnie serce, no.

Dziewczyny,
    macie jakies propozycje badz ulubione, lekkie kolacyjki? :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae gratuluje nowego mieszkanka, z tego co kojarzę to wrzucałaś nam kiedyś link do tego mieszkanka. Super gniazdko i w dobrej cenie, już niedługo będziesz urządzać pokoik dla maleństwa :))

Tika zgrabny brzuszek jak na bliźniaki ;)

Ja mam teraz tak, że co chwilę jestem głodna, a waga też teraz idzie do góry, staram się przegryźć jakiś owoc, albo warzywko, żeby w kółko nie jeść. Ale duży plus w końcu zaczęło trochę iść w biust :D

Sallvie my też sami uzbieraliśmy na nasz ślub i zrobiliśmy wszystko tak jak chcieliśmy i był to najpiękniejszy dzień w naszym życiu :) moi rodzice w miarę możliwości coś nam pomogli pod koniec i teściowa też, choć tego od nich nie oczekiwaliśmy, z właścicielem sali dogadaliśmy się, że wpłacamy połowę przed weselem, a drugą połowę po, więc z tego co dostaliśmy od gości to zapłaciliśmy, podobnie z orkiestrą i fotografem. Myślę, że dobrze myślisz, żeby najpierw wziąć ślub cywilny, a kościelny jak już sobie coś odłożycie i zorganizować to po swojemu :)

Omon pocieszyłaś mnie, że we wrocławiu większa kultura w tych lidlach, bo ja to też zazwyczaj jestem wieczorem, jak nie ma już takich „bójek o towar”, a też się wybieram tego 02.02 zapowiedziałam już mężowi, tego dnia wchodzi też gazetka dla majsterkowicza, więc i on dla siebie coś znajdzie ;)

Monika34 nie stresuj się, bo tym nie pomożesz dziecku, to że lekarz odrzuca połączenia to nie musi oznaczać, że cię olewa, może właśnie przyjmuje pacjentki? Poczekaj spokojnie, a jeśli tak bardzo się niepokoisz to możesz pojechać na IP i tam skonsultować się z lekarzem, choć ja myślę, że gdyby wynik był bardzo zły i wymagał natychmiastowej wizyty to lekarz by cię na nią umówił.

Dziewczyny, trochę wam zazdroszczę tego IG, że możecie się poznać, ja nie posiadam ;)

_tika lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    kahaska dziekuje ale mala sie dzis mniej rusz apewnie ze sresu nawet 10 ruchow nie naliczylam ;/ musze sie dzis zrelaskowac jakos bo masakra juz pije 2 butleke wody mineralnej zeby rozrzedzic krew jakos
    Najważniejsze, że się rusza. Zawsze możesz podjechać na IP to zrobią ktg. Tylko mogą zostawić na obserwację.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie-- ja osobiście postawiłąbym na dobrego fotografa.Do zdjęć wraca się często. Natomiast jeśli chodzi o kamerzystę-uważam że to zbędny wydatek...filmu i tak potem się nie ogląda....tu mam inne rozwiązanie- My sami chcielismy mieć filmik z wesela ale taki krotki- 10-15 minutowy,żeby byly zawarte w nim-przysięga, pierwszy taniec- wszystko w skrocie.
    Zawsze mozna poprosić kogoś z gości lub znajomego żeby zrobił taki filmik. Nawet jeśli trzeba by zapalcić za to to symbolicznie...
    Oczywiście nie neguje jak ktoś chce cały film :)
    Podsuwam pomysł do rozważenia :)

sallvie lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piekne z was kobitki, ciekawe konta IG:)

Monika - to normalne ze sie martwisz jesli nie daje ci to spokoju podjedz na IP, ulzy Ci troszke ai dzidzia zacznie sie wiercic.

sallvie - popieram co napisala aniolkowa pomyslcie czy na pewno chcecie kamerzyste nawet taki Pan "Zenek " duzo bierze my inwestujemy na nasz slub w koscielny w swietnego fotografa beda sesje z dzidzia , 2 fotografow od rana do rana z nami, sesja w plenerze itd . I dlatego rezygnujemy z kamerzysty bo ja osobiscie nie lubie gdy patrza w talerze itd, bedziemy miec tylku kilku minutowy filmik nagrany przez fotografa ...

jagah - ja wlasnie zrobilam warzywa ( moga byc z paczki na patelnie ja wole swieze ) thai mix plus, paryczki, brokuly marchewka kalafior mozna ugotowac na parze lub podsmazyc na oliwie,wlewam szklanke bulionu az zmiekna, dodaje kasze gryczana przyprawiam , gdy kasza bedzie juz miekka wbijam dwa jajka i scinam mocno jak jajecznice, mieszam wszystko razem na sam koniec wlewam sos sojowy i posypuje swieza kolendra sycace a lekkie i zdrowe :)

sallvie, Jagah lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy jesteście wielkie normalnie !! Nawet w kwestii ślubu dostaje od was tyle cudownych rad że szok :)

Normalnie jakbym mogła to bym was wszystkie pozapraszala w nagrodę na ten mój ślub ! :)

Milka1991, Reni1982, ilae, Teklaa lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie my połączyliśmy nasz ślub ze chrzestem. Mieliśmy dużo rzeczy pożyczonych, w tym samochód. Za sale zapłaciliśmy zaliczkę, a resztę z kopert. w odatku po znajomosci więc 100 zł za osobe :) Suknie miałam używaną po dwóch osobach za grosze, ale była prześliczna. A córce kupiłam super kiecke na... aliexpress. Wszystko po taniosci, ale nawet nikt z gości nie wiedział :P
    Bynajmniej sami za wszystko zaplacilismy i zorganizowalismy to w 3 miesiące :)

ilae, duśkaaa lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    A czy ktoras zdecydowala sie na adamex barletta? To byla milosc od pierwszego wejrzenia i przyznam ze nie czytalam opinii wiem ze sa negatywne ale nie moglismy kupic drozszego wozka i tak sie zastanawiam czy tylko ja taka odważna na tego adamexa? Anex bie podobal sie mezowi a szkoda i tu wygrala skretnosc kol, amortyzatory to ze jest duży i wysoki. Mam kolor pik4, kupujac bylam pewna ze jest czarny a to granat. Tak przeklamuja katalogi adamexa...
    Ja mam adamexa i nie narzekam. :) była jazda probna. Córkę wozilam w spacerowce o jestem zadowolona. Ale zależy kto co oczekuje

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala wariowac zaczela wiec sie troszk euspokilam :) no juz nie daje mamusi plezec w spokoju:) a u nas to sredni lekarze co do heparyny wiec czekam do poniedzialku:)wyplam 3l nie wiem jak zmiescilam:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja mam adamexa i nie narzekam. :) była jazda probna. Córkę wozilam w spacerowce o jestem zadowolona. Ale zależy kto co oczekuje
    Ja oczekiwalam duzego wysokiego wozka ktory bedzie sie dobrze prowadzil i przede wszystkim bedzie wygodny dla dziecka. Nie mige patrzec na te designerskie wózki za 5tys w ktorych dziecko siedzi czy lezy scisniete jak sardynka :) to mam nadzieje ze spelni te niewygorowane oczekiwania.
    Nie bylam przekonana do koloru ale mąż nie chciał czarnego a dzisiaj pomyślałam że co za różnica jaki to kolor, ważne kogo w nim będę wozic a i czarny na dlugie godziny latem moglby sie nie sprawdzić. Tak sobie tłumaczę hihi

Filipek - 09.03.17 :)
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Ja oczekiwalam duzego wysokiego wozka ktory bedzie sie dobrze prowadzil i przede wszystkim bedzie wygodny dla dziecka. Nie mige patrzec na te designerskie wózki za 5tys w ktorych dziecko siedzi czy lezy scisniete jak sardynka :) to mam nadzieje ze spelni te niewygorowane oczekiwania.
    Nie bylam przekonana do koloru ale mąż nie chciał czarnego a dzisiaj pomyślałam że co za różnica jaki to kolor, ważne kogo w nim będę wozic a i czarny na dlugie godziny latem moglby sie nie sprawdzić. Tak sobie tłumaczę hihi
    Ja wlasnie tez chciałam coś z koloru pik- wydaje mi się że ten co ty. Ale... Mąż chciał rainbow mint więc mu odpusciłam, bo lubie miętę z szaroscia :) i mi to w sumie bez większej roznicy.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu ! Za 12 godzin wszystko się wyjaśni i mam nadzieję, że będę pisała do was dobre wieści. Na 8.30 mam wizytę :)

aniołkowa mama, Milka1991, Reni1982, Kjopa3 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja wlasnie tez chciałam coś z koloru pik- wydaje mi się że ten co ty. Ale... Mąż chciał rainbow mint więc mu odpusciłam, bo lubie miętę z szaroscia :) i mi to w sumie bez większej roznicy.
    Mój to granatowy pik a reszta taki jakby ciemny jeans. Wlasnie ten pik mnie urzekl ale generalnie odpuscilam mężowi żeby wybrał coś samodzielnie synkowi bo mój chsrakter ciężki i zazwyczaj musi być jak ja chcę:) teraz oczywiście jak to baba weszłam do sklepu zobaczyć nowości i był jeden granat z czetwonym piękny ale nie barletta tylko inny model. Chyba bardziej mi sie podoba ale staram sie nie myśleć. Nie pamiętam czy barletta byl tylko ze wzgledu na kolor czy cos jeszcze.
    Także ten dziewczynki, jak już macie wózek kupiony to absolutnie nie sprawdzajcie co sie pojawiło w nowych kolekcjach :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to wyślij SMS moze porod odbiera? A tak to relax! Wytrzymasz w razie czego na IP

A ja mam dylemat obejrzałam dzis na spokojnie ten wózek od teściowej graco i kurczę spoko jest tylko ze to tylko spacerówka :( fajna lekka jakieś 5kg ma i co ja mam teraz zrobic :/ minusem jest to ze dziecko jest tylko przodem do świata, a nie do mnie czytałam ze dziecko na początku powinno miec kontakt z mama, a pózniej w miarę chęci poznawania świata obrócić, tak wiec zonk i poprostu musze kupić wszystko, a spacerówka kiedyś sie przyda

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ