X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.agumama.pl/truskawki-bez-smaku-dzieci-z-in-vitro/

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ilae Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Jejuuu ! Za 12 godzin wszystko się wyjaśni i mam nadzieję, że będę pisała do was dobre wieści. Na 8.30 mam wizytę :)
    trzymam mocno kciuki!

Mi się własnie podobają wózki szary z miętą, ale mąż się upiera na kolorach kawy/czekolady albo ten:

http://www.maluszeksklep.pl/upload/products/2405/max/coletto-florino-carbon-0.jpg

A myślicie, że taki kolor dla córeczki byłby odpowiedni, czy to raczej bardziej pod synka?
    http://www.coletto.pl/uploads/products/product_53_44_image.jpg

Urzekła mnie ta mięta, fajnie ogólnie wygląda, ale jakoś mam wrażenie, że bardziej dla chłopca takie kolory właśnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:28

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten drugi mi osobiscie bardziej do chlopca pasuje :) ale to kwestia gustu oczywiście

Filipek - 09.03.17 :)
  • Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Monika to wyślij SMS moze porod odbiera? A tak to relax! Wytrzymasz w razie czego na IP

A ja mam dylemat obejrzałam dzis na spokojnie ten wózek od teściowej graco i kurczę spoko jest tylko ze to tylko spacerówka :( fajna lekka jakieś 5kg ma i co ja mam teraz zrobic :/ minusem jest to ze dziecko jest tylko przodem do świata, a nie do mnie czytałam ze dziecko na początku powinno miec kontakt z mama, a pózniej w miarę chęci poznawania świata obrócić, tak wiec zonk i poprostu musze kupić wszystko, a spacerówka kiedyś sie przyda
    tak zrobilam napislam smsa napisalm wyniki i napislam ze jak wymaga wczesniejszej konsultacji prosze o informację bo nie odbiera

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za zaproszenia, a także za akceptacje na ig;)
    Ja w sumie odgrzebałam tylko dzięki Wam ale może postaram się czasem coś pododawać.
    Nie pamiętałam nawet opcji haha:) chyba jestem zacofana:) Wszystkie jesteście zadbane i cudne mamuśki :) chyba nasz wątek zebrał same piękne kwietniowe mamuśki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:38

Antonelka lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    tak zrobilam napislam smsa napisalm wyniki i napislam ze jak wymaga wczesniejszej konsultacji prosze o informację bo nie odbiera

To rekaksujcie się ❤️

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Gakin, moja kumpela ma adamexa i jest bardzo zadowolona. My też go braliśmy pod uwagę. Myślę,że Będziesz zadowolona.

Sellvie,co do ślubu,to najlepiej liczyć na siebie i robić jam wam się podoba. My robiliśmy wesele na 100 osób. Jak się zareczylismy to rodzice powiedzieli ze coś doloza. Jak już mieliśmy termin i sale to każdy zapytała się swoich ile są w stanie dać abyśmy mogli zaplanować budżet. Także moi dali 1/4,teście prawie 1/4a ubieralismy resztę.Koleżanki z pracy mówiły pk co wesele, bez sensu wydana kasa. Ale ja nie żałuję,bo było super,mimo,że ja na początku chciałam tylko obiad. I przychylam się do dziewczyn,że lepiej zainwestować w dobrego fotografa. Pamiątka cudowna.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Ja oczekiwalam duzego wysokiego wozka ktory bedzie sie dobrze prowadzil i przede wszystkim bedzie wygodny dla dziecka. Nie mige patrzec na te designerskie wózki za 5tys w ktorych dziecko siedzi czy lezy scisniete jak sardynka :) to mam nadzieje ze spelni te niewygorowane oczekiwania.
    Nie bylam przekonana do koloru ale mąż nie chciał czarnego a dzisiaj pomyślałam że co za różnica jaki to kolor, ważne kogo w nim będę wozic a i czarny na dlugie godziny latem moglby sie nie sprawdzić. Tak sobie tłumaczę hihi
    A gdzie kupowałaś wózek? :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    A gdzie kupowałaś wózek? :)
    W askocie na braniborskej, wroclaw.
    Kupilam juz w grudniu bo jak uslyszalam ze na zamówienie jest do 10tyg czekania to sie balam że cos sie może opóźnić i będzie lipa. I ostatecznie mielismy zamawiać wlasnie pik4 i sie okazało że ten akurat był w magazynie. Miał dobrą cenę 2w1 1490zl no i jakoś eolalam sklep stacjonarny.
    Cieszę się że już mam bo nowe kolekcje weszly w połowie stycznia gdybym sie teraz miala decydować to 10tyg byłoby dluuugo bo Filip zaplanowany na koniec marca jest :)

• sunshine Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Mąż mi marudził, że uparłam się na tego Anexa, a trzeba go od razu do reklamacji oddawać (on chciał kupić wózek do 1500, ale mi się żadne nie podobaby - a opinie...no cóż nawet o Stokke znajdą się negatywne). A mnie coś tkneło i kazałam mu napompować koła...I wiecie co? Wszystko jest ok. Teraz każde koło dotyka do podłoża podczas jazdy. :) Wiec to wcale nie była krzywa rama.

Koła się dość ciężko pompuje- to fakt. No ale przecież nie trzeba tego robić codziennie :)

Uffffff :)

Omon, lis87, Justyna Sz, Taśka22, Teklaa, Antonelka lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa sunshine... możliwe, że też nie pomyślałam żeby podpowiedzieć... my też mamy dopompowane :)

sunshine lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin dzięki za info, może przejadę się na tą braniborską, bo na zakrzowie w Askocie wydaje mi się, że mały wybór mają, wstępnie zdecydowaliśmy się na Bebbetto w hurtowni Bajka (tu czas oczekiwania do 5tyg), ale skoro jeszcze nie zamówiliśmy to rozejrzymy się jeszcze za innymi :)

sunschine fajnie, że jednak wózek jest ok i nie musicie go reklamować :)

Monika lekarz na pewno się odezwie, zrelaksuj się teraz :)

A pisałyście o ułożeniu dzieciaczków, większość układa się już główką do dołu, a u nas Michaś leży bardzo dziwnie, jak to pani dr powiedziała, odwrotnie niż większość dzieci, bo leży poprzecznie, plecki ma u góry, a nóżki zawinięte pod spód, stopy przy twarzy, więc czuje jak wypina mi główkę z prawej strony i pupkę z lewej ;) na usg jest napisane ułożenie miednicowe, ale ma jeszcze 10 tygodni, żeby się odpowiednio ułożyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 21:50

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla mam dokladnie ten sam dylemat ale ja już nie mam wyjścia :( mam spacerówkę z graco dla bliźniąt jedno za drugim. Starsza córka będzie w siedzisku z przodu a synek z tyłu i oboje kierunkiem jazdy do przodu. Jak będę musiała z obiegiem gdzieś iść to nie będę miała wyjscia. Jak sama z małym to będę korzystać z wózka który używamy teraz Polak z przekładnią rączką.a córkę Ewa. Mąż do parasolki będzie brał no jakoś będzie trzeba sobie radzić...

Teklaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu na Żmigrodzkiej jest tez fajny sklep z wózkami, nie pamiętam nazwy ale sa po drugiej stronie ulicy niż HascoLek, nie jest olbrzymi ale maja fajny wybór wg mnie.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ułożeniem dziecka to trochę przesada. Mnie miesiąc przed porodem synka jeden gin mnie nastraszyl że muszę masować brzuch żeby dziecko się obrzucili bo będę musiała mieć cesarkę a jeszcze to łożysko co jest nisko... Wyszłam roztrzęsiona bliska płaczu i umówiłam się na pierwszą wizytę do mojego doktorka zaraz po jego powrocie z wakacji i co? Uspokoił mnie że dziecko potrafi nawet 2tyg przed porodem przefiknąć głową w dół. Miał rację. Wszystko było ok z jego ułożeniem do porodu.

Korcia lubi tę wiadomość

• Gakin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mis my nie jezdzilismy po innych sklepach bo wiedzialam co chce tzn adamex bebetto jedo i jeszcze jedna firma wchodzila w grę. Wszystkie akurat byly w askocie wszystkie pomacalismy pojezdzilismy i ten wygral bo sie lekko prowadzi ijak dlanie boskie amortyzatory :) czas oczekiwania nas bardzo zaskoczył no ale podobno adamexy tak maja przynajmniej niektore

• Korcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś kolorowy,mój od 18 tyg był głową w dół i teraz się odwrócił i leży nogami na dole. Ja już się martwię,bo czasu na odwrócenie coraz mniej. Ale wierzmy, że dzieci pójdą nam na rękę i fikna :)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio był główką w dół ale mam wrażenie że sie cały czas kręci czuje go rano z lewej w ciagu dnia mi nogi pod zebra wciska z prawej ciekawe jak to z nim jest :)

• misKolorowy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że maluchy jeszcze się kilkakrotnie przekręcą, bo przecież mamy jeszcze sporo czasu :) Mnie lekarka wcale nie straszyła, sama powiedziała, że ma jeszcze sporo czasu na odwrócenie się, tylko, że trzeba będzie to sprawdzać :)

Ojejku dzięki, już sobie wygooglowałąm gdzie to jest i tam też sobie zajadę po SR, albo przed, bo z kamieńskiego, to już nie daleko :)
    Gakin Mi też podobały się Anexy, Adamex i bebetto ewentualnie Coletto (ale w nich nie podoba mi się spacerówka), ale stacjonarnie nie trafiłam na żaden Adamex, żeby go pomacać i przetestować, a skoro tam jest to pojedziemy w jakiś wolny dzień, bo już luty zapasem, a my nadal nie wybraliśmy ;)

Hashija lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin mg kupiliśmy Adamexa i tez barletta była miłością od pierwszego wejrzenia już na jesieni:)ale pan nam doradził identyczny z Adamexa tylko mniejszy i lżejszy adamex pajero alu,a wzór jest ten sam:)także jest piekny,w obyciu też nam bardzo odpowiada,lekko chodzi,prowadzi się dobrze,mam nadzieję że negatywy się nie sprawdza:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ