Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
-
nutella_ wrote:Jejuuu ! Za 12 godzin wszystko się wyjaśni i mam nadzieję, że będę pisała do was dobre wieści. Na 8.30 mam wizytę
Mi się własnie podobają wózki szary z miętą, ale mąż się upiera na kolorach kawy/czekolady albo ten:
http://www.maluszeksklep.pl/upload/products/2405/max/coletto-florino-carbon-0.jpg
A myślicie, że taki kolor dla córeczki byłby odpowiedni, czy to raczej bardziej pod synka?
http://www.coletto.pl/uploads/products/product_53_44_image.jpg
Urzekła mnie ta mięta, fajnie ogólnie wygląda, ale jakoś mam wrażenie, że bardziej dla chłopca takie kolory właśnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:28
-
Teklaa wrote:Monika to wyślij SMS moze porod odbiera? A tak to relax! Wytrzymasz w razie czego na IP
A ja mam dylemat obejrzałam dzis na spokojnie ten wózek od teściowej graco i kurczę spoko jest tylko ze to tylko spacerówkafajna lekka jakieś 5kg ma i co ja mam teraz zrobic
minusem jest to ze dziecko jest tylko przodem do świata, a nie do mnie czytałam ze dziecko na początku powinno miec kontakt z mama, a pózniej w miarę chęci poznawania świata obrócić, tak wiec zonk i poprostu musze kupić wszystko, a spacerówka kiedyś sie przyda
Monika34 -
Dzięki za zaproszenia, a także za akceptacje na ig;)
Ja w sumie odgrzebałam tylko dzięki Wam ale może postaram się czasem coś pododawać.
Nie pamiętałam nawet opcji haha:) chyba jestem zacofana:) Wszystkie jesteście zadbane i cudne mamuśkichyba nasz wątek zebrał same piękne kwietniowe mamuśki;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:38
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Monika34 wrote:tak zrobilam napislam smsa napisalm wyniki i napislam ze jak wymaga wczesniejszej konsultacji prosze o informację bo nie odbiera
To rekaksujcie się ❤️
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Nutella, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
Gakin, moja kumpela ma adamexa i jest bardzo zadowolona. My też go braliśmy pod uwagę. Myślę,że Będziesz zadowolona.
Sellvie,co do ślubu,to najlepiej liczyć na siebie i robić jam wam się podoba. My robiliśmy wesele na 100 osób. Jak się zareczylismy to rodzice powiedzieli ze coś doloza. Jak już mieliśmy termin i sale to każdy zapytała się swoich ile są w stanie dać abyśmy mogli zaplanować budżet. Także moi dali 1/4,teście prawie 1/4a ubieralismy resztę.Koleżanki z pracy mówiły pk co wesele, bez sensu wydana kasa. Ale ja nie żałuję,bo było super,mimo,że ja na początku chciałam tylko obiad. I przychylam się do dziewczyn,że lepiej zainwestować w dobrego fotografa. Pamiątka cudowna. -
Gakin wrote:Ja oczekiwalam duzego wysokiego wozka ktory bedzie sie dobrze prowadzil i przede wszystkim bedzie wygodny dla dziecka. Nie mige patrzec na te designerskie wózki za 5tys w ktorych dziecko siedzi czy lezy scisniete jak sardynka
to mam nadzieje ze spelni te niewygorowane oczekiwania.
Nie bylam przekonana do koloru ale mąż nie chciał czarnego a dzisiaj pomyślałam że co za różnica jaki to kolor, ważne kogo w nim będę wozic a i czarny na dlugie godziny latem moglby sie nie sprawdzić. Tak sobie tłumaczę hihi -
misKolorowy wrote:A gdzie kupowałaś wózek?
Kupilam juz w grudniu bo jak uslyszalam ze na zamówienie jest do 10tyg czekania to sie balam że cos sie może opóźnić i będzie lipa. I ostatecznie mielismy zamawiać wlasnie pik4 i sie okazało że ten akurat był w magazynie. Miał dobrą cenę 2w1 1490zl no i jakoś eolalam sklep stacjonarny.
Cieszę się że już mam bo nowe kolekcje weszly w połowie stycznia gdybym sie teraz miala decydować to 10tyg byłoby dluuugo bo Filip zaplanowany na koniec marca jestFilipek - 09.03.17 -
Wiecie co? Mąż mi marudził, że uparłam się na tego Anexa, a trzeba go od razu do reklamacji oddawać (on chciał kupić wózek do 1500, ale mi się żadne nie podobaby - a opinie...no cóż nawet o Stokke znajdą się negatywne). A mnie coś tkneło i kazałam mu napompować koła...I wiecie co? Wszystko jest ok. Teraz każde koło dotyka do podłoża podczas jazdy.
Wiec to wcale nie była krzywa rama.
Koła się dość ciężko pompuje- to fakt. No ale przecież nie trzeba tego robić codziennie
UffffffOmon, lis87, Justyna Sz, Taśka22, Teklaa, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Gakin dzięki za info, może przejadę się na tą braniborską, bo na zakrzowie w Askocie wydaje mi się, że mały wybór mają, wstępnie zdecydowaliśmy się na Bebbetto w hurtowni Bajka (tu czas oczekiwania do 5tyg), ale skoro jeszcze nie zamówiliśmy to rozejrzymy się jeszcze za innymi
sunschine fajnie, że jednak wózek jest ok i nie musicie go reklamować
Monika lekarz na pewno się odezwie, zrelaksuj się teraz
A pisałyście o ułożeniu dzieciaczków, większość układa się już główką do dołu, a u nas Michaś leży bardzo dziwnie, jak to pani dr powiedziała, odwrotnie niż większość dzieci, bo leży poprzecznie, plecki ma u góry, a nóżki zawinięte pod spód, stopy przy twarzy, więc czuje jak wypina mi główkę z prawej strony i pupkę z lewejna usg jest napisane ułożenie miednicowe, ale ma jeszcze 10 tygodni, żeby się odpowiednio ułożyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 21:50
-
Tekla mam dokladnie ten sam dylemat ale ja już nie mam wyjścia
mam spacerówkę z graco dla bliźniąt jedno za drugim. Starsza córka będzie w siedzisku z przodu a synek z tyłu i oboje kierunkiem jazdy do przodu. Jak będę musiała z obiegiem gdzieś iść to nie będę miała wyjscia. Jak sama z małym to będę korzystać z wózka który używamy teraz Polak z przekładnią rączką.a córkę Ewa. Mąż do parasolki będzie brał no jakoś będzie trzeba sobie radzić...
Teklaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z tym ułożeniem dziecka to trochę przesada. Mnie miesiąc przed porodem synka jeden gin mnie nastraszyl że muszę masować brzuch żeby dziecko się obrzucili bo będę musiała mieć cesarkę a jeszcze to łożysko co jest nisko... Wyszłam roztrzęsiona bliska płaczu i umówiłam się na pierwszą wizytę do mojego doktorka zaraz po jego powrocie z wakacji i co? Uspokoił mnie że dziecko potrafi nawet 2tyg przed porodem przefiknąć głową w dół. Miał rację. Wszystko było ok z jego ułożeniem do porodu.
Korcia lubi tę wiadomość
-
Mis my nie jezdzilismy po innych sklepach bo wiedzialam co chce tzn adamex bebetto jedo i jeszcze jedna firma wchodzila w grę. Wszystkie akurat byly w askocie wszystkie pomacalismy pojezdzilismy i ten wygral bo sie lekko prowadzi ijak dlanie boskie amortyzatory
czas oczekiwania nas bardzo zaskoczył no ale podobno adamexy tak maja przynajmniej niektore
Filipek - 09.03.17 -
Pewnie, że maluchy jeszcze się kilkakrotnie przekręcą, bo przecież mamy jeszcze sporo czasu
Mnie lekarka wcale nie straszyła, sama powiedziała, że ma jeszcze sporo czasu na odwrócenie się, tylko, że trzeba będzie to sprawdzać
Ojejku dzięki, już sobie wygooglowałąm gdzie to jest i tam też sobie zajadę po SR, albo przed, bo z kamieńskiego, to już nie daleko
Gakin Mi też podobały się Anexy, Adamex i bebetto ewentualnie Coletto (ale w nich nie podoba mi się spacerówka), ale stacjonarnie nie trafiłam na żaden Adamex, żeby go pomacać i przetestować, a skoro tam jest to pojedziemy w jakiś wolny dzień, bo już luty zapasem, a my nadal nie wybraliśmyHashija lubi tę wiadomość
-
Gakin mg kupiliśmy Adamexa i tez barletta była miłością od pierwszego wejrzenia już na jesieni:)ale pan nam doradził identyczny z Adamexa tylko mniejszy i lżejszy adamex pajero alu,a wzór jest ten sam:)także jest piekny,w obyciu też nam bardzo odpowiada,lekko chodzi,prowadzi się dobrze,mam nadzieję że negatywy się nie sprawdza:)))