Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wlasnie wciągnęłam cała pizzę nie miałam na nic siły aby robic :p teraz relax
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
kahaśka wrote:Tak, szpital Orłowskiego. Mi mój gin dał namiary do pracowni usg (225841138 niby w godzinach 13-14, ale ja wcześniej dzwoniłam) i dziś sobie zadzwoniłam i babka mnie umówiła na 21.09 na pappa a 23.09 z wynikami pappa usg. Skierowanie dostałam od mojego gina. Mi należy się ze względu na wiek na NFZ.
Mam nadzieję ze nie bede miala problemu zeby dostac 2 skierowania bo 10.10 na 16.30 jade do dr Dangel- dlatego ze robi echo serca plodu. I bym chciala jeszcze ta pappe moze uda mi sie na nia tez na 10.l0 zapisac. A najwyzej kilka dni pozniej na usg najlepiej do Roszkowskiego. Bo ja do Warszawy mam 250km.
Zadzwonie w poniedziałek na czerniakowska.
A ty na czerniakowska masz 1 skierowanie? Czy 2 oddzielne na pappe i usg? -
pati87 wrote:
A ty na czerniakowska masz 1 skierowanie? Czy 2 oddzielne na pappe i usg?
Z tego co się orientuję nie można dwóch usg genetycznych robić. Kiedyś jakiejś lasce się przyczepił NFZ do tego. Może akurat wyrywkowo ją sprawdzili
-
kahaśka wrote:Jedno, babka się tylko zapytała skąd skierowanie i ile mam lat.
Z tego co się orientuję nie można dwóch usg genetycznych robić. Kiedyś jakiejś lasce się przyczepił NFZ do tego. Może akurat wyrywkowo ją sprawdzili
No wladnie nie wiem jak to bedxie bo do dr Dangel mam miec skierowanie na echo serca plodu i chcialam wziasc 2 skierowanie na usg genetyczne z pappa wziasc.
Nie chce miec na 2 skieowaniach miec napisane ze to na genetyczne.
Ja do lekarza na nfz mam 1.09 wizyte.
A pytala cie babka o szczegóły skierowania?
Bo ja chce w poniedziałek zadzwonić sie zapisac tylko nie mam skierowania jeszcze w reku. Bo do dr Dangel bez skierowania sie zapisalam tyljo pesel i dane byly potrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 19:52
-
atat wrote:A ja mieszkam przy tym szpitalu i pojęcia nie miałam ze tam Roszkowski przyjmuje!!!
Mam skierowanie z lux med ale noe od lepsza poz.
To musi być lekarz POZ?
Do dr Dangel musi byc skierowanie z nfz aby badanie bylo bezplatne.
A na czerniakowska to nie wiem może. KAHASKA wie???
Wiem tylko ze na amniopunkcje to mialam skierowanie z prywatnego gab Roszkowskiego i amnio mialam na nfz na Czerniakowskiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 19:59
-
kahaśka wrote:Nie pytała, bo z racji wieku się należy. Jak ktoś mniej niż 35 lat to muszą być wskazania. Tylko o wiek pytała i ostatnią @, żeby wyliczyć na kiedy zapisać
-
pati87 wrote:Do dr Dangel musi byc skierowanie z nfz aby badanie bylo bezplatne.
A na czerniakowska to nie wiem może kahadka wie??? -
kahaśka wrote:Z ogólnych informacji wynika, że każdy może skierować, ale mój gin mi wystawił z poradni szpitalnej a nie z prywatnego gabinetu, więc nie wiem jak to jest. I babka się od razu zapytała skąd skierowanie.
-
nick nieaktualnyKochane ja na szybko jest pęcherzyk , sprzęt jest na tyle lipny że nie było widać zarodka, ogólnie jestem z wizyty bardzo zadowolona, będę jeździć w soboty do jego specjalistycznego gabinetu, milka1991 słońce termin mi się zmienił na 7 Kwietnia;) :*.
kahaśka, pati87, nutella_, Ainade, Milka1991, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kochane
Szczęśliwa_Mamusia jak tam Twoja wizyta??? czekamy na relację.... bo też dziś wizytowałaś
Jeszcze wszystkich postów nie nadrobiłam - ale zaraz to uczynię dopiero co do domu weszliśmy z Meżulkiem
Dziś miałam USG - poszliśmy oczywiście razem...
Oto Nasza Kochana Malutka Fasoleczka mierzy 3,5 mmWidzieliśmy pikające serduszko
Ciąża zgadza się z OM - wg USG 6t1d, wszystko jest w jak najlepszym porządku
dziewczyny tak się cieszę... uwierzyłam w tą ciążę i mam nadzieję, że tak będzie do Kwietnia 2017!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c22996f04a46.jpgkahaśka, nutella_, pati87, Antonelka, Niebieskaa, niania.ogg, Teklaa, Milka1991, Omon, vitae13, Szczęśliwa Mamusia, Malunia, sandrita86 lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
kahaśka wrote:A nie możesz mieć na usg i pappe a drugiego na samo echo? Może tak się da?
kahaśka lubi tę wiadomość
-
Malunia - u mnie dokładnie tak jak u Ciebie
Jedyny dodatkowy "objaw" to brzuch, o którym pisałam, stał się wyraźniejszy i zniknęła talia
czytam o tych Waszych prenatalnych, że poniżej 35 roku muszą być wskazania i główkuję. Nam już na pierwszej wizycie lekarka powiedziała, że jest takie badanie i pozostawia to nam do przemyślenia w domu w gronie rodzinnym i podjęcia decyzji. A mam lat 27 i żadnej historii choroby.. oczywiście robiłabym to płatnie ale pracując w labie mam 70% rabatu więc zapłacę śmieszne pieniądze i tym bardziej byłabym chętna. Może na następnej wizycie dowiem się coś więcej
sy_la - duża ta Twoja fasolka! Moja miała 3 mm a wydaje się połowę mniejszaMalunia lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03