X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    hej ja po wizycie :)
    mala wazy 1866 czyli chyba ok? wymiarowo napisane, że 32+0. a;e mam cos niepokjacego i moze ktoras z was pomoze.
    Po pierwsze powiedzial taki tekst tym 0-4 prosze sie nie przejmowac dziecko niejest duze jest przecietne wazne ze rosnie ladnie i niejest male. Na wykresie mam dwa krzyzyki ( bo to prenatlne bylo) ja mowie ale o co chodzi a on a nic wszystko w porzadku. ktos cos wie?
    i druga kwestia mam miec rozwiaznie po skonczonym 37 tygodniu ciazy. Wszystk ze wzgledu na moje poronienia i robione przpelywy co tydzien. i z atydzine ide do szpitalana podanie sterydow na rozwoj plucek. dodam ze zapomnialam mu powiedzie cz ebralam encorton do 12tc teraz jak ztymw yjade to mi chyba podziekuje;/ tos wie co to sie wogole podaje? dodam ze przpelywy i usgi wszystko jest ok.

A co jest to 0-4?
    Dwa krzyzyki - ze moze druga ciaza? Dwa XX plec zenska. A gdzie masz to napisane? A co ma encorton do niezadowolenia lekarza? Nierozumiem....i tak beda robic wywiad w szpitalu o przyjmowane leki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 21:46

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Bobas spanie w staniku wcale nie jest w ciazy takie oczywiste. Ja przez cały okres karmienia nie używałam wkładek laktacyjnych, bo mi nic nie przemakalo. Miałam mało pokarmu, wiec to nie powiedziane ze wszystkie będziemy musiały spać w biustonoszu, bo nam bedzie cos przeciekać.

W pierwszej ciazy mój biust był olbrzymi, jak karmiłam moja pierś była większa niż główka dziecka. Pozniej schudłam bardzo duzo i mój biust teraz jest w stanie fatalnym, ale po tej ciazy ide sobie go zrobic. Nigdy nie byłam za silikonem, ale nie robię tego tylko dla wyglądu a raczej z racji problemów z dobraniem biustonosza. Po pierwsze o sieciowkowych biustonoszach mogę zapomnieć. To nie trzyma mi biustu. Jestem szczupła (raczej byłam) obwód miałam 60 a miseczkę FF (rozmiaroa angielska). Takich obwodów w sieciówkach nie znajdę, kupuje tylko biustonosze Freya, Panache itp. Ale ich cena to niestety około 50€ za biustonosz, zazwyczaj nawet wiecej. Ponadto o bluzkach bez pleców mogę zapomnieć, o bluzkach z głębokim dekoltem także, bo zawsze widać mi biustonosz. Dla mnie to horror. Mam nadzieje ze jak sobie zrobię biust to bede mogą wyskoczyć czasem bez biustonosza, bądź w jakimś sieciowkowym wyciętym czymś i bedzie super :)

Różowy kordonku w kwietniu rajstopki? Raczej bedzie za ciepło. Ja nawet przy -15 nie ubiegam córce pod spod rajstop no ale Ja osobiście nie lubię dzieci w rajstopach. Szczególnie jak u lekarza małe dzieci maja same rajstopy i bluzkę. Nie wiem co to za moda. Wyglada jakby mama zapomniała dziecku założyć spodni. Ja sama nie lubię ubierać rajstop dla mnie sa niewygodne. Jak mam gości i sukienkę to jak pójdą od razu ide je zdjąć, wiec sama dziecko w nie nie pakuje, ale to moze ja mam cos nie tak z głowa na tym punkcie hehe

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tylko chcialam zapytac czy ma wplyw podanie sterydu na plucka na to ze braam encorton. temat nie wte strone idzie wogole.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Niebieskaa dziekuje :) pokaze pewnie nie jutro ale wrzuce jakies zdjecie w sobotę , dodatkowo w sobote moje 30 urodziny, wiec podwojna Impreza. Wlasnie zabieram sie za robienie pasty jajecznej I hummus to juz zeby jutro miec mniej roboty :) rodzina przylatuje z Polski wiec bardzo sie cieszę

Co do sukienki na slub cywilny mialam okazje kupic sukienke la mania w bardzo dobrej cenie nowa od znajomej, tylko na rzecz ciazy musiałam zmienić ciutke tył z zamkiem zeby biust sie ładnie ułożył :)

Kręgosłup daje popalić dzisiaj cały dzień na nogach uff...odezwę sie w sobotę buziaki dla was
    No żartujesz jesteś z 4.02. 1987? Ja też, ;))))

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dziewczyny ja tylko chcialam zapytac czy ma wplyw podanie sterydu na plucka na to ze braam encorton. temat nie wte strone idzie wogole.

Nie mam pojecia ale raczej nie bo mnostwo moich kolezanek bralo encorton (nie wiem czy ten leka masz na mysli) i mialo podawane sterydy ze wzgledu na ryzyko wczesniejszego porodu.
    Encorton jest dosc czesty przy in vitro.

• Gakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Zadalas dwa pytania ;) poki co odpowiedzialysmy na pierwsze. Ale zgadzam się z tym że jak pójdziesz doo szpitala to Cię wypytaja o to ci przyjmowalas i wtedy gdyby ten lek miał mieć jakiś wpływ na sterydy będą wiedzieli co zrobić. Nie chcesz mówić lekarzowi to powiedz to w szpitalu :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin jest orynatorem nawet nie mam skierowania mam byc o 12 w szpitalu z ubraniem sam sie zajmie wszystkim nikt nie bedzie pytal o nic.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie zmienia faktu że możesz wtedy o tym powiedzieć

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia. Niech ten dzień będzie najpiękniejszy w Waszym życiu.

Monika mój synek ma ok.1700g i odpowiada 30+4tc więc waga Twojej małej jest super.Co do reszty nie znam się.

Ja też zwsze śpię bez stanika.Tylko w czasie laktacji to robiłam :-).

Niebieska bardzo profesjonalna jesteś ;-) Czasem lekarze o tym zapominają a moim zdaniem oddzielenie pracy od źycia osobistego jest bardzo ważne ale też na pewno czasem trudne.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine wytrzymasz,wszystko będzie dobrze!

Vero, wspaniałego i cudownego dnia wam życzę!

Podczas karmienia warto spać w staniku. Raz zapomniałam ubrać na początku po kąpieli i obudziłam w nocy mokra, dodatkowo zalałam kołdrę,prześcieradło, materac. Masakra. Teraz pod prześcieradło podłoże sobie podkład. Za to wkładki laktacyjne używalam tylko na początku,potem już nie musiałam.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://jollein.pl/kategoria/kocyki-bawelniane-tkane

ma ktos koc z tej firmy?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    http://jollein.pl/kategoria/kocyki-bawelniane-tkane

ma ktos koc z tej firmy?

Ja zamowilam ale oddalam....jakis cienki wydawal mi sie.

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ja zamowilam ale oddalam....jakis cienki wydawal mi sie.
    bo chce zamowic taki duzy dla starszaka, i wlasnie zastanawiam sie nad ttym albo tym z colorstoreis.. chyba ze moze wiesz gdzie jeszcze moge znalesc taki duzy tkany kocyk?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    bo chce zamowic taki duzy dla starszaka, i wlasnie zastanawiam sie nad ttym albo tym z colorstoreis.. chyba ze moze wiesz gdzie jeszcze moge znalesc taki duzy tkany kocyk?

Wg mnie ladny jest colorstories merino ale on chyba tylko maly jest.
    Colorstories bawelniany - on jest jakby luzniejszy. Zobacz jeszcze effii (nie dotykalam) lub poofi - tylko nie wiem czy maja rozmiar dla starszaka. Effii ma chybq kaszmirowe wiec moze byc milutki.
    Albo zaryzykuj - najwyzej zwrocisz :-)

• Kad Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Ja mam dwa colorstories Cotton Classic w różu dla niemowlaka i starszaka. Jak na taka cenę spodziewałam sie chyba czegoś lepszego,mimo wszystko zostawiłam, bo sa ladne. Bardzo sie rozciągają i dosyć sie mocno mną, sa ciężkie. Moja córka jak go wytarmosila to nie wyglądał ciekawie :)
    Tak wyglada rozłożony niewyprasowany
    8809bfad3e5c7258med.jpg[/URL]
    Tak splot
    5b55b68fc7de3615med.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 22:43

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad mam porownanie - rzeczywiscie ten bawelniany jest gorszy i dlugo schnie a ten z welny merino jest duzo duzo lepszy.
    Bawelniany z kapturkiem uplasowalabym posrodku.

P.S.
    A co on tak pomarszczyl sie? Ja pralam ale nie prasowalam i tak nie pogniotl sie. Moze warto zareklamowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 22:48

Kad lubi tę wiadomość

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad wrote:
    Ja mam dwa colorstories Cotton Classic w różu dla niemowlaka i starszaka. Jak na taka cenę spodziewałam sie chyba czegoś lepszego,mimo wszystko zostawiłam, bo sa ladne. Bardzo sie rozciągają i dosyć sie mocno mną, sa ciężkie. Moja córka jak go wytarmosila to nie wyglądał ciekawie :)
    Tak wyglada rozłożony niewyprasowany
    8809bfad3e5c7258med.jpg[/URL]
    Tak splot
    5b55b68fc7de3615med.jpg[/URL]
    no wlasnie bo jak mam wydac 200zl na kocyk to wiecie co..
    jest jeszcze opcja ze kupie welne merino baby i moja mama zrobi koc sama;) ale to jej troche zajmie ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie czytałam o kocykach Colorstories wczesniej, teraz juz nie bede dokupować, bo mam juz La millou z jednorozcami minky, w pingwiny minky light, z kolekcji velvet i ten z Color Stories to juz mi wystarczy :) do tego pochwale sie Wam kołyska z Allegro. Dokupiłam do niej pościel Kalamati. Jak ktos szuka pościeli do kołyski to polecam
    0d1b4fd30e554287med.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 22:55

Antonelka, Jagah, Kjopa3, bobas2015, Donia12, aniołkowa mama, sallvie, Omon lubią tę wiadomość

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to moje dziecię to mały wariat. Dwa dni kładą ją na brzuszek a ona nie chce tak leżeć i zapiera się stópkami i rączkami i się podnosi do góry. Przeważnie udaje jej się podnieść pupkę i trochę brzucha. Wczoraj udało jej się 2 pompki zrobić. I na bok też próbuje się przekręcić. Pielęgniarki są nią zachwycone, mówią, że dawno tak aktywnego pacjenta nie miały :)
    Wiki waży już 846g, trochę urosła (widać po pieluszce, że mniej ją zakrywa), tętno powoli się stabilizuje, skacze tylko wtedy, gdy zaczyna się intensywnie wiercić na wszystkie strony.

A męża to mam ochotę zabić, wskrzesić i tak w kółko, no do szału mnie doprowadza. Mówi - zanim Wiktorię weźmiemy, to muszą jej badanie krwi zrobić. Za chwilę znowu - a gdzie będziemy ją chrzcili? I bądź tu mądry, chce ją zabrać do domu mimo wszystko czy co?
    Wczoraj chciał dotknąć Wiktorię, ale bał się zapytać pielęgniarki czy może. Jak podeszła do nas to mówię, że mąż chce dotknąć córki i się boi. Oczywiście żadnych przeciwskazań nie było, ale co się potem nasłuchałam, że niedobra żona jestem bo mówię, że on się czegoś boi, to moje. Pytam go jak się czuł dotykając córkę, a on, że nic mi nie powie. Na siłę prawie z niego wyciągnęłam, że to było dla niego bardzo wzruszające przeżycie i faktycznie się bał żeby jej krzywdy nie zrobić. I jeszcze, że się przeraził jak pielęgniarka zmieniała Wiktorii pieluszkę - za nóżki ją chwyciła, podniosła do góry i tyle, a dla niego to wyglądało jakby nią rzucała i chciał nawet na nią krzyczeć żeby krzywdy dziecku nie robiła :D

Jagah, Taśka22, Gakin, kahaśka, Wanda1986, annak, atat, vitae13, Kjopa3, Donia12, Antonelka, stowtotka, Milka1991, ojejku, Korcia, kasieniaczek, Peg, Niebieskaa, pati87, sunshine, Biszkopciki, sallvie, mamaaniołków3, Omon, ilae, Hope_, IGA.G lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia cudownie czytać twoje wpisy :) malutka jest cudowna oglądałam wcześniej filmik, uśmiech nie schodził mi z twarzy.
    Wiesz co, ja to bym męża wprost zapytała jakie są jego plany gdyby diagnoza zd się potwierdziła bo rzeczywiście osiwiec można z niepewności. Choć wiele wskazuje.na to że Wiki ukradła już i jego serce. Oby tak było, bardzo trzymam kciuki żebyście byli szczęśliwą rodziną.

kahaśka lubi tę wiadomość

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ