X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja kupuje,mam robiony za zamówienie ( kolorystyka)
    Polecam kuamka.pl

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam ten kokon:

miałam go przy moim synku, sprawdził się super. Prałam go kilka razy (wyciągalam tylko piankę spod spodu) i wcale się nie odkształcił.

https://pl.dawanda.com/product/109025247-kokon-niemowlecy-otulacz-szary-w-grochy

I ponawiam pytanie o ładne czapeczki :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia, dzięki, niestety na stronie jakoś nie widzę gdzie są te materiały do wyboru.... a także jaki jest czas oczekiwania. Nie wiem czy to ja nie mogę znaleźć czy strona tak niedopracowana...

Chętnie pooglądam inne jak ktoś już zamawiał i może polecić :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Właśnie wróciłam z zakupów stanikowych. Stan po zakupach staniki-0 : body-3 szt ;) W ogóle byłam w Triumfie, Esotiq, Dolce Vita, Gattcie, Calcedoni i innych i się dowiedziałam wszędzie, że staników do karmienia 65-70 w obwodzie się nie produkuje. O to Ci nowość! No i w kilku sklepach zamiast 70C proponowali 75D "bo to to samo", ale już nie umieli odpowiedzieć na pytanie to po co nadają podwójną rozmiarówkę temu samemu stanikowi? ;) No porażka jakaś. Właśnie mi się sklepy w mieście skończyły. Mamy nawet na miejscu hurtownie bielizny i tam jest cały przekrój rozmiarów, ale nie sprzedają detalicznie. Już się nawet z jedną właścicielką sklepu (takiego małego lokalnego) chciałam dogadać, że ja sobie pojadę do tej hurtowni, zmierzę, zapisze jej modele i rozmiary i niech ona mi to z marżą ściągnie na sklep, nawet zaliczkę zapłacę, bo ma cały towar od nich, ale nie chciała się zgodzić, bo przecież ten 75D to na pewno dobry będzie. Szkoda, że teściowa działalność zamknęła, bo handlowała właśnie bielizną i ze ślubną nie było problemu. Nie zostaje mi nic innego, jak internet.

Na osłodę kupiłam body dla Lilki w TkMaxie znalazłam 3-pak kopertowych od Carter's za 40 zł akurat w rozmiarze 62, którego potrzebowałam. Tym samym wyprawka dla małej zamknięta ;D

Sorry za jakość, ale mój telefon nie zna pojęcia ostrości obrazu ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d36b1a30f92d.jpg

Kasieniaczek mysle ze złe zrozumiałaś Paniaw sklepie, 70C to to samo co 75B. Tzn. To jest ta sama miseczka ale obwód troszkę większy. Chyba o to jej chodziło

"W przypadku, gdy chcesz zmienić ciasność obwodu biustonosza pozostając jednocześnie przy tej samej objętości miseczek przeliczaj 1 rozmiar miseczek na 1 rozmiar obwodu. Tzn. zmniejszając obwód o 1 rozmiar, zwiększ miseczki też o 1 rozmiar. Odwrotnie – jeden rozmiar obwodu do góry, to jeden rozmiar miseczek w dół.

Odpowiadające sobie rozmiary (pod względem objętości miseczek), to np. 85A, 80B, 75C, 70D, 65DD, 60E."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 18:30

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    No i w kilku sklepach zamiast 70C proponowali 75D "bo to to samo", ale już nie umieli odpowiedzieć na pytanie to po co nadają podwójną rozmiarówkę temu samemu stanikowi? ;)

Nic nie pokręciłaś? Raczej 75C to to samo co 70D ale tylko jeśli chodzi o miskę ;) Bo jeśli 75C jest dobre w misce ale potrzebuję mniejszego obwodu to nie mogę wziąć 70C bo ten przy mniejszym obwodzie ma tez mniejsza miskę mimo, że oba są "C". Muszę więc wziąć 70 ale "pozornie" zwiększyć miskę biorąc "D" wtedy w miskach 75C i 70D są takie same.

Ja przed ciążą nosiłam 60D ale potrzebowałam większego obwodu przy zachowaniu tej samej głębokości miski, więc musiałam kupić 65C. Jeżeli potrzebowałabym jeszcze większego obwodu z tą samą miską to musiałabym wziąć 70B :) Wszystkie te 3 rozmiary mają taką samą miskę.

Antonelka wyniki dobre ale masz tak podobne wartości do poprzednich, że aż się zastanawiam czy ktoś próbki po prostu nie pomylił w poprzednim badaniu.. nie takie cuda widziałam.. wartość 148, którą podaną masz po 2h mogła być wartością po 1h tylko ktoś źle opisał materiał, wtedy wynik miałabyś niemal identyczny do dzisiejszego! Albo to przypadek, że wartości są podobne tylko w odwróconej kolejności, po prostu rzuciło mi się to w oczy, pewnie zboczenie zawodowe :)

eforts ja też się zdziwiłam cenom używanym woombie i zdecydowanie wole kupić nowy "niemarkowy" ;) To chodzi głównie o zachowanie ciasnoty, więc krój ten sam.

Też chętnie popatrzę na czapeczki ale dla chłopca ;) O ile z cienkich jeszcze jest jakiś wybór to z tych grubszych w ogóle nie wiem jakich szukać. Wełnianych? Polarkowych? Rany.. czapeczki tez kupujecie w dwóch rozmiarach 56 i 62 czy noworodek przeważnie każdy mieści się w 56? Jak są fajne czapeczki to takie wkładane bez wiązania a boję się, że zawieje te małe uszka i takie czapki sa dobre dla starszaków.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stowtotka wrote:
    Ja też kupiłam - dwa 2,3-6kg i dwa 6-9kg. Każdy innej firmy :-)

Kupiłam też kosz na pieluchy tommee tippee sangenic. Jakoś nie wyobrażam sobie biegania z każdą pieluchą w nocy po domu a przewijak mam w sypialni. Kosz pakuje każdą pieluszkę w oddzielny pakunek i podobno sprawdza się na każdym etapie pieluchowania, nawet tym "zapachowym".
    Tak moja koleżanka mi opowiadała ze ten kosz jest świetny:)tylko ze oni też mieszkają w domu i trochę mają metrów długości przejścia do kosza i mają miejsce.my mieszkamy w mieszkaniu więc odległość do kosza nie jest długo wyprawa i wystarcza mi woreczki z rossmana na zużyte poeluchy:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika wrote:
    Ja polecam ten kokon:

miałam go przy moim synku, sprawdził się super. Prałam go kilka razy (wyciągalam tylko piankę spod spodu) i wcale się nie odkształcił.

https://pl.dawanda.com/product/109025247-kokon-niemowlecy-otulacz-szary-w-grochy

I ponawiam pytanie o ładne czapeczki :)
    O prosze!!!ja mam taki sam:)))na razie czeka na małą ale póki co jestem zadowolona z wyglądu i jakosxi:))

Czapeczki zobacz w nexcie są porządne a wychodzą w dobrej cenie,ja mam już kilka.

_tika lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Stowtotka a powiedz kochana po co Ci aż cztery? Mię mogłaś się opanować? :D

Ja musze zobaczyć czy warto kupić używany bo widzę że się cenią i może lepiej kupić nowy nie oryginalny.

To była przemyślana decyzja. Po dwa każdego rozmiaru żeby był na zmanę. Dwa rozmiary, nie wiem jak duże będzie dziecko więc nie wiem jak długo posłuży mniejszy rozmiar. Stąd dwa większe - żebym nie musiała potem w ostatniej chwili szukać. Z relacji tych, z którymi rozmawiałam, u większości woombie się sprawdziły. Co do firmy, wszystkie wydają mi się fajne. Zmajome "dzieciate" też tak w większości uważają a przekonam się sama :-) Awaryjnie mam też otulacze grow, polarkowy swaddle me, duże pieluszki bambusowe no i oczywiście z dziesięć kocyków.

Psychicznie przygotowuję się na kolki. U mnie w rodzinie wszystkie dzieci je miały. Mój plan to:
    -woombie
    -termofor z pestek wiśni
    -szumiś
    -tummy tub
    -sabsimplex/espumisan 100

eforts lubi tę wiadomość

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka co tam u Ciebie?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka dobra organizacja :)
    Całym sercem polecam Ci i każdej z dziewczyn zaopatrzyć się w delicol. Żadna chemia, enzym który występuje naturalnie u dzieci, tylko czasami w zbyt małych ilościach. Enzym odpowiadający za trawienie laktozy (albo białka) nie pamiętam :)
    W każdym polecam go wszystkim i zawsze :)

Kordonku na tulik.pl mają ładne i chyba w dobrej cenie.

Jagah lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko dziwne ze zlecila Ci krzywa przy stosowaniu diety. Mi diabetolog juz po 4 diach diety mowila ze powtorka nie ma sensu. Tak samo lekarze mowia dziewczynom na slodkich mamach na fb.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliki ponoć sa większe niż woombie, mimo że niby rozmiar ten sam. Ja kupiłam za 70zl już z przesyłką woombie air, to wychodzi 100zl taniej niż nowy. Stan idealny, jedynie wzór wybrałabym pewnie inny ale ten, który kupiłam tez nie jest zły ;)

eforts lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Jestem na etapie poszukiwania kokonu. Ktoś coś poleci?:) Kupiłyście już lub kupujecie?:)

Tiny star, sleepe - ja nie kupilam poki co ale moze skusze sie pozniej :-)
    Na razie nie widze potrzebu czestego uzywania ale bardzo fajna sprawa

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:24

Awf3p2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Antonelko dziwne ze zlecila Ci krzywa przy stosowaniu diety. Mi diabetolog juz po 4 diach diety mowila ze powtorka nie ma sensu. Tak samo lekarze mowia dziewczynom na slodkich mamach na fb.

Moja lekarka to panikara. Mnie nie skierowala do diabetologa bo wyniki w normie, internistka to samo powiedziala.
    Moze nie wierzyla mi, ze bede uwazalam na jedzenie. Ale moja dieta nie jest w 100% idealna - w sensie wg przykladow diet ukladanych przez diabetologow. Jadam owoce ale malo, warzywa do kazdego posilku, pieczywo tylko ciemne, makaron rzadko, ryz tez ale jadam.

Rozowy Kordonku ja tez na to zwrocilam uwage. Powiem o tym lekarce ale chyba niemozliwe aby pomylili sie az dwa razy.
    A moze taka moja natura, ze po 1 h rosnie a nie spada... sama juz nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 20:42

karolyn lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jestem po badaniu i nic nie wiem...
    Lekarz niemowa. Powiedział tylko że wdrożymy leczenie i podamy sterydy. Tak wiec leżę przy kroplowce z magnezem i dostałam celestone pierwsza dawkę. Jutro druga. To był najgorszy zastrzyk w moim życiu. Strasznie bolało. Nie wiem jak jutro go przeżyje...
    Mała waży ok. 1700 G
    P.s. Jestem tępa dzida że o nic nie zapytałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 20:47

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co czapeczwk ja ladne widzialam w effii kaszmirowe.
    Ja kupilam czapeczke z grubszej, pikowanej bawelny w coodo for kids

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:25

Milka1991 lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Lokoko sie odezwala? Kurcze fajnie byloby jesli, ktoras z nas zamierzala zniknac na jakis czas przed porodem dawala znaka, ze zajeta, nie ma glowy do forum, musi odsapnac.
    Sa Dziewczyny, ktore rzadziej pisza ale czesc z nas jest aktywna i wiadomo...kazdy jakos martwi sie jak komus cos dzieje sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 20:52

Milka1991, Taśka22, karolyn lubią tę wiadomość

• Korcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ale co właściwie się dzieje.?dacie radę,wszystko dla Malutkiej.

Aniołkowa to prawda,strona jest w fazie tworzenia się. Ja się dużo kontaktowałam przez fb. (Też kuamka)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ