X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kordonku na tulik.pl mają ładne i chyba w dobrej cenie.

Patrzyłam ale ponad 100 zł za jeden otulacz to dla mnie przesada. Identyczny kokon obserwuję za 70 zł nowy i to 2 szt! :)
    Antonelka wrote:
    Rozowy Kordonku ja tez na to zwrocilam uwage. Powiem o tym lekarce ale chyba niemozliwe aby pomylili sie az dwa razy.
    A moze taka moja natura, ze po 1 h rosnie a nie spada... sama juz nie wiem...

Nie no, jeśliby się pomylili to raz albo poprzednio albo teraz. Bo masz prawie takie same wartości tylko w innej kolejności. Teraz po 1h masz tyle ile poprzednio po 2h (148) i odwrotnie po 2h masz prawie tyle co ostatnio po 1h (105/120) ale oczywiście to nie musi być błąd :) Może trzymanie się diety podziałało w ten sposób?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia od kilku dni bolał mnie brzuch a dziś już tak dość mocno więc zdecydowałam się na ip. Na razie czuje się dobrze. Może jutro coś się więcej dowiem ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Nie no, jeśliby się pomylili to raz albo poprzednio albo teraz. Bo masz prawie takie same wartości tylko w innej kolejności. Teraz po 1h masz tyle ile poprzednio po 2h (148) i odwrotnie po 2h masz prawie tyle co ostatnio po 1h (105/120) ale oczywiście to nie musi być błąd :) Może trzymanie się diety podziałało w ten sposób?

Moze jakies dziwadlo cukrowe jestem hi hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 21:27

7.03.2017 - Nina jest z nami

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie odnośnie termoopakowań na buteleczki z mlekiem. Któraś z Was kiedyś polecała takie, gdzie jest możliwość podpięcia się w aucie i podgrzania mleczka. Niestety znalazłam takie tylko z firmy babyono i moim zdaniem są brzydkie! Takie materiałowe.. no nie wiem.. a faktycznie taka opcja byłaby przydatna przy wyjazdach, macie jakieś takie termoopakowania na oku? Możecie polecić jakieś ładne? :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z izby przyjęć bo tak mi się zaczął co kilka brzuch napinac-stawiać że się trochę prRstraszylam.podołączyli mnie do ktg i wyszedł jeden maleńki skurczyk bez znaczenia,zrobili usg dopochwowa szyjka długa i trzyma więc na szczęście wszystko ok,może stres,może zaparcia,nie wiadomo.ważne że jest dobrzr i nie musiałam zostawać w szpitalu.

atat, karolyn, Antonelka, Korcia lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ilae Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stowtotka wrote:
    To była przemyślana decyzja. Po dwa każdego rozmiaru żeby był na zmanę. Dwa rozmiary, nie wiem jak duże będzie dziecko więc nie wiem jak długo posłuży mniejszy rozmiar. Stąd dwa większe - żebym nie musiała potem w ostatniej chwili szukać. Z relacji tych, z którymi rozmawiałam, u większości woombie się sprawdziły. Co do firmy, wszystkie wydają mi się fajne. Zmajome "dzieciate" też tak w większości uważają a przekonam się sama :-) Awaryjnie mam też otulacze grow, polarkowy swaddle me, duże pieluszki bambusowe no i oczywiście z dziesięć kocyków.

Psychicznie przygotowuję się na kolki. U mnie w rodzinie wszystkie dzieci je miały. Mój plan to:
    -woombie
    -termofor z pestek wiśni
    -szumiś
    -tummy tub
    -sabsimplex/espumisan 100

Za zarejestrowanie się w BebiKlub przysyłają termoforek z pestek wiśni za free, właśnie dziś odebrałam :)

Milka trzymam za Was kciuki, wszystko będzie dobrze!

stowtotka, Milka1991 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka daj znac jutro. Ja tez mialam sterydy w ciazy z Dominikiem ale bylam tak wystraszona, ze zastrzyki nic mnie nie bolaly.
    Mam dwa rozki i teraz zastanawiam sie nad tym woombie bo kuzynka tez zachwalala...moze poczekam az Tomasz sie urodzi jesli faktycznie odruch moro bedzie bardzo czesty to zamowimy.
    W sumie moze byc bo w domu mam rozwrzeszczanego 4,5 latka...czasem sie smieje, ze biedny ten nasz drugi syn bedzie. Od poczatku w ciezkich warunkach ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka przesyłam zatem dużo ciepłych myśli!

Ania staraczka dobrze,że skończyło się na strachu.

Milka1991, AniaStaraczka85 lubią tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdyby przyszło wam do głowy zamawiać na Allegro od użytkownika LaPu to odradzam.
    Brak kontaktu a jak już jest to kobieta jest tak opryskliwa i arogancka ze masakra.

Paczka nie przyszła wiec nie wiem jak z jakością, ale szkoda nerwów.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszyłyście kiedyś, że marcówki zaczęły się już rozpakowywać. No to.. na FB obserwuję kwietniówki i oprócz bliźniaków jedna dziewczyna urodziła synka kilka dni temu a dzisiaj inna w 31 tc córeczkę!

Się dzieje..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam badana to wszedł lekarz i mówi tak-ta ciąża będzie do rozwiązania dzisiaj przez cc-ja tak słucham az mi się ciemno zrobiło przed oczami ale ten doktorek co mi robił usg wyczuł pismo nosem i mówi do mnie-ale nie pani-:))))) Obok mieli jakąś konsultacje i chodziło o inną pacjentke ech jak to trzrba uważać kiedy i co się mówi:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jak z waszym pulsem? Ja codziennie wieczorem sprawdzam ciśnienie, zawsze jest ok 125/86, 120/80 no naprawdę Ladne ale puls czasami 86-94 ale głownie to takie 100-107-110 serce wali jak szalone, nie czuje sie wtedy najlepiej. Np przed chwila zmierzyłam i mam te 110, czuje sie rozdrażniona, wystraszona, bardzo niespokojnie a serce tak wali, ze o zaśnięciu nie ma mowy. Czytałam ze puls w ciąży jest dużo wyższy, więcej krwi itp. Ale no idzie zwariować, jak widziałam ze niektóre kobiety maja po 125, to ja bym sie chyba juz przekręciła.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyśmy my dotrawaly do bezpiecznych terminów. Powiem wam że tego się boję teraz. Cała ciążę leżę mało chodzę oszczedzam sie, oby dotrwać do terminu cc

Filipek - 09.03.17 :)
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio siedze jak na bombie a moj maz to juz w ogole. Jak tylko powiem ała to ten juz na równe nogi "jedziemy, zaczęło sie", stał sie monotematyczny :P juz zaczyna mnie wkurzać tym gadaniem :) siada otwiera piwo i juz gadanie, ze lepiej pic nie bedzie i czy aby na pewno dzisiaj sie nie wybieram do szpitala rodzic. Jakbym jeszcze to wcześniej miałam ustalone z Michałem :D tak synku dzisiaj to ten dzien, tata nie moze napić sie piwa w sobotę wieczorem :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis, u mnie ciśnienie zupełnie inaczej. ok. 105/56 zwykle, a puls ok. 70.

Mój mąż z kolei uważa, że jeszcze tyyyyle czasu do porodu :P

lis87 lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chyba tego samego męża co aniołkowa mama

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehe, mój w poprzedniej ciąży się obraził jak nie pozwoliłam mu jechać na zawody strażackie trzy tygodnie przed terminem. Samochodem nie byłoby problemu, ale autokarem przez pół Polski, bez szans żeby wrócić w razie czego. Uważał że przesadzam, bo przecież do terminu jeszcze trzy tygodnie! A dziecko urodzi się w terminie więc po co panika! Trzy dni potem Franek się wykluł :)

lis87, Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to uważa, że wszystkiego mamy już tyyyyyle, łóżeczko spoko, ale po co wszystko inne :)

Dziewczyny jak rozpoznać twardnienie brzucha? :/ ostatnio mała mi się rozpycha mocno, ale jak powiedzmy czuję ją pod pępkiem, ale jak pomacam się nad pępkiem tam gdzie dno macicy, to czuję twardą kulkę. Do tej pory mi się wydawało, że nie mam żadnych twardnień, ale teraz już zgłupiałam... Nie boli mnie, tylko takie uczucie, jakby mi ściskało brzuch od pępka w dół, u góry jest tylko twardy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 23:40

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez mówi ze tyle czasu... i ciągle ze mamy czas... pomimo że już doznał ze czas mija szybko..
    Dziś skończyłam 30 lat.. nie wiem kiedy to minęło. wiecie co marze żeby dotrwać do tego 36 tyg i rodzic.. jestem zmęczona ruszam się jak żółw moje więzadła coraz gorzej żylaki coraz większy.. nie nadąża za starszakiem..

Monika34 lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Mój to uważa, że wszystkiego mamy już tyyyyyle, łóżeczko spoko, ale po co wszystko inne :)

Dziewczyny jak rozpoznać twardnienie brzucha? :/ ostatnio mała mi się rozpycha mocno, ale jak powiedzmy czuję ją pod pępkiem, ale jak pomacam się nad pępkiem tam gdzie dno macicy, to czuję twardą kulkę. Do tej pory mi się wydawało, że nie mam żadnych twardnień, ale teraz już zgłupiałam... Nie boli mnie, tylko takie uczucie, jakby mi ściskało brzuch od pępka w dół, u góry jest tylko twardy.
    Poznasz napewno-to takie uczucie że cały brzuch robi się jak kamień i trwa to kilka do kilkunastu sekund-nie boli ale jest nieprzyjemne,tak jakby skurcz łydki chwytal tylko ze brzuch.czasem dochodzi uczcie jakby brakowało skóry na brzuchu że aż mam wrażenie że muszę się schylic

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ