Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts wrote:Kordonku na tulik.pl mają ładne i chyba w dobrej cenie.
Patrzyłam ale ponad 100 zł za jeden otulacz to dla mnie przesada. Identyczny kokon obserwuję za 70 zł nowy i to 2 szt!
Antonelka wrote:Rozowy Kordonku ja tez na to zwrocilam uwage. Powiem o tym lekarce ale chyba niemozliwe aby pomylili sie az dwa razy.
A moze taka moja natura, ze po 1 h rosnie a nie spada... sama juz nie wiem...
Nie no, jeśliby się pomylili to raz albo poprzednio albo teraz. Bo masz prawie takie same wartości tylko w innej kolejności. Teraz po 1h masz tyle ile poprzednio po 2h (148) i odwrotnie po 2h masz prawie tyle co ostatnio po 1h (105/120) ale oczywiście to nie musi być błądMoże trzymanie się diety podziałało w ten sposób?
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Nie no, jeśliby się pomylili to raz albo poprzednio albo teraz. Bo masz prawie takie same wartości tylko w innej kolejności. Teraz po 1h masz tyle ile poprzednio po 2h (148) i odwrotnie po 2h masz prawie tyle co ostatnio po 1h (105/120) ale oczywiście to nie musi być błąd
Może trzymanie się diety podziałało w ten sposób?
Moze jakies dziwadlo cukrowe jestem hi hi hiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 21:27
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
mam pytanie odnośnie termoopakowań na buteleczki z mlekiem. Któraś z Was kiedyś polecała takie, gdzie jest możliwość podpięcia się w aucie i podgrzania mleczka. Niestety znalazłam takie tylko z firmy babyono i moim zdaniem są brzydkie! Takie materiałowe.. no nie wiem.. a faktycznie taka opcja byłaby przydatna przy wyjazdach, macie jakieś takie termoopakowania na oku? Możecie polecić jakieś ładne?Najbliższa wizyta 15.03
-
A ja wróciłam z izby przyjęć bo tak mi się zaczął co kilka brzuch napinac-stawiać że się trochę prRstraszylam.podołączyli mnie do ktg i wyszedł jeden maleńki skurczyk bez znaczenia,zrobili usg dopochwowa szyjka długa i trzyma więc na szczęście wszystko ok,może stres,może zaparcia,nie wiadomo.ważne że jest dobrzr i nie musiałam zostawać w szpitalu.
atat, karolyn, Antonelka, Korcia lubią tę wiadomość
-
stowtotka wrote:To była przemyślana decyzja. Po dwa każdego rozmiaru żeby był na zmanę. Dwa rozmiary, nie wiem jak duże będzie dziecko więc nie wiem jak długo posłuży mniejszy rozmiar. Stąd dwa większe - żebym nie musiała potem w ostatniej chwili szukać. Z relacji tych, z którymi rozmawiałam, u większości woombie się sprawdziły. Co do firmy, wszystkie wydają mi się fajne. Zmajome "dzieciate" też tak w większości uważają a przekonam się sama
Awaryjnie mam też otulacze grow, polarkowy swaddle me, duże pieluszki bambusowe no i oczywiście z dziesięć kocyków.
Psychicznie przygotowuję się na kolki. U mnie w rodzinie wszystkie dzieci je miały. Mój plan to:
-woombie
-termofor z pestek wiśni
-szumiś
-tummy tub
-sabsimplex/espumisan 100
Za zarejestrowanie się w BebiKlub przysyłają termoforek z pestek wiśni za free, właśnie dziś odebrałam
Milka trzymam za Was kciuki, wszystko będzie dobrze!stowtotka, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Milka daj znac jutro. Ja tez mialam sterydy w ciazy z Dominikiem ale bylam tak wystraszona, ze zastrzyki nic mnie nie bolaly.
Mam dwa rozki i teraz zastanawiam sie nad tym woombie bo kuzynka tez zachwalala...moze poczekam az Tomasz sie urodzi jesli faktycznie odruch moro bedzie bardzo czesty to zamowimy.
W sumie moze byc bo w domu mam rozwrzeszczanego 4,5 latka...czasem sie smieje, ze biedny ten nasz drugi syn bedzie. Od poczatku w ciezkich warunkachMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, gdyby przyszło wam do głowy zamawiać na Allegro od użytkownika LaPu to odradzam.
Brak kontaktu a jak już jest to kobieta jest tak opryskliwa i arogancka ze masakra.
Paczka nie przyszła wiec nie wiem jak z jakością, ale szkoda nerwów.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Jak byłam badana to wszedł lekarz i mówi tak-ta ciąża będzie do rozwiązania dzisiaj przez cc-ja tak słucham az mi się ciemno zrobiło przed oczami ale ten doktorek co mi robił usg wyczuł pismo nosem i mówi do mnie-ale nie pani-
)))) Obok mieli jakąś konsultacje i chodziło o inną pacjentke ech jak to trzrba uważać kiedy i co się mówi:)
-
Dziewczyny mam pytanie, jak z waszym pulsem? Ja codziennie wieczorem sprawdzam ciśnienie, zawsze jest ok 125/86, 120/80 no naprawdę Ladne ale puls czasami 86-94 ale głownie to takie 100-107-110 serce wali jak szalone, nie czuje sie wtedy najlepiej. Np przed chwila zmierzyłam i mam te 110, czuje sie rozdrażniona, wystraszona, bardzo niespokojnie a serce tak wali, ze o zaśnięciu nie ma mowy. Czytałam ze puls w ciąży jest dużo wyższy, więcej krwi itp. Ale no idzie zwariować, jak widziałam ze niektóre kobiety maja po 125, to ja bym sie chyba juz przekręciła.
-
Ja tez ostatnio siedze jak na bombie a moj maz to juz w ogole. Jak tylko powiem ała to ten juz na równe nogi "jedziemy, zaczęło sie", stał sie monotematyczny
juz zaczyna mnie wkurzać tym gadaniem
siada otwiera piwo i juz gadanie, ze lepiej pic nie bedzie i czy aby na pewno dzisiaj sie nie wybieram do szpitala rodzic. Jakbym jeszcze to wcześniej miałam ustalone z Michałem
tak synku dzisiaj to ten dzien, tata nie moze napić sie piwa w sobotę wieczorem
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Ehe, mój w poprzedniej ciąży się obraził jak nie pozwoliłam mu jechać na zawody strażackie trzy tygodnie przed terminem. Samochodem nie byłoby problemu, ale autokarem przez pół Polski, bez szans żeby wrócić w razie czego. Uważał że przesadzam, bo przecież do terminu jeszcze trzy tygodnie! A dziecko urodzi się w terminie więc po co panika! Trzy dni potem Franek się wykluł
lis87, Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość
-
Mój to uważa, że wszystkiego mamy już tyyyyyle, łóżeczko spoko, ale po co wszystko inne
Dziewczyny jak rozpoznać twardnienie brzucha?ostatnio mała mi się rozpycha mocno, ale jak powiedzmy czuję ją pod pępkiem, ale jak pomacam się nad pępkiem tam gdzie dno macicy, to czuję twardą kulkę. Do tej pory mi się wydawało, że nie mam żadnych twardnień, ale teraz już zgłupiałam... Nie boli mnie, tylko takie uczucie, jakby mi ściskało brzuch od pępka w dół, u góry jest tylko twardy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 23:40
-
Mój tez mówi ze tyle czasu... i ciągle ze mamy czas... pomimo że już doznał ze czas mija szybko..
Dziś skończyłam 30 lat.. nie wiem kiedy to minęło. wiecie co marze żeby dotrwać do tego 36 tyg i rodzic.. jestem zmęczona ruszam się jak żółw moje więzadła coraz gorzej żylaki coraz większy.. nie nadąża za starszakiem..Monika34 lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
ilae wrote:Mój to uważa, że wszystkiego mamy już tyyyyyle, łóżeczko spoko, ale po co wszystko inne
Dziewczyny jak rozpoznać twardnienie brzucha?ostatnio mała mi się rozpycha mocno, ale jak powiedzmy czuję ją pod pępkiem, ale jak pomacam się nad pępkiem tam gdzie dno macicy, to czuję twardą kulkę. Do tej pory mi się wydawało, że nie mam żadnych twardnień, ale teraz już zgłupiałam... Nie boli mnie, tylko takie uczucie, jakby mi ściskało brzuch od pępka w dół, u góry jest tylko twardy.