Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołkowa te kolderki są tez hm duże.. dziecko w tym tonie. Ja zaczęłam używać około roku wtedy do niej dorósł a duży to chłop;) ostatnio czytałam wpis jednej mamy ze właśnie obudziła się w nocy a jej noworodek cały zakryte kolderka i ledwo dyszal wiec kolderka poszła do szafy.. przyznam że też miałam kolderki uszyjowaba na przyjęcie małego ale no fakt to za duże na początek.. ja stosowałam kocyki i śpiworki
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Hej
Bobas & Vero- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spelnienia Marzen i zadowolenia z siebie!
aniolkowa mama- my rowniez wybralismy materace lateksowe, dla Starszej i Mlodszej, z firmy Havea. Jesli chodzi o uzycie kolderki, spiworkow, utulaczy.. to opinii jest tysiace, bo kazde dziecko jest inne, a rodzice tez maja swoje wizjeU mnie w szpitalu polozne ciasno owijaly dziecko pielucha, ale sama w domu nie potrafilam zrobic tego tak dokladnie.. dlatego wspomagalam sie otulaczem, i to mi wiele pomagalo. Potem Diabolina zasypiala w spiworkach, bo byly wygodne i bezpieczne. Kolderka weszla w obieg po skonczonym roku, kiedy widzialam, ze corka sobie radzi z nakrywaniem/odkrywaniem siebie.
Taska- powodzenia na egzaminieskonczysz szkole i znowu kolejne nauki przed Toba, w sensie macierzynskie
Jesli chodzi o podejscie Meza do wyprawki i ogolnie rozwiazania to u nas trwa odliczanie w tygodniachOboje mamy swiadomosc, ze przy drugim dziecku cala akcja moze przyjsc szybciej niz wyznaczony termin. Mimo wszystko, do konca lutego czekamy na lozko dla Diaboliny, zeby zwolnila lozeczko-tapczanik dla Maluszka. Mysle, ze poczatkiem marca bede miala przygotowany kacik w calosci. Poki co, Maz sprawdzil wozek, napompowal kola, no i odnowil szczebelki do lozeczka, takze ma dzialania postepujace na plus
W lutym ma ostatnie dwie delegacje, a potem rezygnuje z wszelkich kursow wyjazdowych i okazji do spozycia %%
-
ilae wrote:Za zarejestrowanie się w BebiKlub przysyłają termoforek z pestek wiśni za free, właśnie dziś odebrałam
Milka trzymam za Was kciuki, wszystko będzie dobrze!
Bo ja do wszystkich klubow dzieciecych sie rejestrowalam w polowie grudnia i nic nie dostalam z zadnej firmy. -
pati87 wrote:A kiedy sie rejestrowalas?
Bo ja do wszystkich klubow dzieciecych sie rejestrowalam w polowie grudnia i nic nie dostalam z zadnej firmy.
Chyba 27. grudnia się rejestrowałam. Dostałam tę szmatkę sensoryczną i termoforek właśnie, osobnymi paczkami. Na dodatek z Hippa przyszła też teczuszka maluszka, poradnik dla przyszłej mamy i jakaś próbka chusteczek do pupki. -
Aniołkowa prałam w 40stopniach chyba. Tam chyba była metka. W naszym proszku prałam. Ja też powoli zaczynam prać ale to co do torby potrzeba a na ciuszki też jeszcze miejsca nie mam.
-
She Wolf wrote:Kordonku ile bedziesz czekala na wozek?
od 4 do 6 tygodni ale podobno zazwyczaj są wcześniej, mamy czekać na telefon, więc jak przyjdzie to dam znać
Odnośnie tych rączek przy buzi podczas spania niemowlęcia.. własnie dlatego zastanawiam się czy nie lepsza będzie zwykła pielucha bambusowa.. można owinąć dziecko jak nam się podoba np. układając mu rączki przy buźce i w ten sposób spętaćAle to tylko moja teoria, w praktyce pewnie nie jest to wcale takie łatwe
aniołkowa mama ja myślę, że po prostu kołderka jest za ciepła na lato, więc z dwojga złego wolę kocykkołderkę kupię na jesień/zimę, akurat synek będzie starszy, mniejsze ryzyko, że się w niej utopi a i w domu będzie już chłodniej nocą
She Wolf lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Moja kołderka i poduszeczka poczekają
Kupiłam cały zestaw po prostu
Co do otulaczy to widzę, że woombie jest zainany na całą długość. Może ewentualnie wezmę na rzepy motherhood, o wiele tańszyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 12:40
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
ilae wrote:Chyba 27. grudnia się rejestrowałam. Dostałam tę szmatkę sensoryczną i termoforek właśnie, osobnymi paczkami. Na dodatek z Hippa przyszła też teczuszka maluszka, poradnik dla przyszłej mamy i jakaś próbka chusteczek do pupki.
-
Hej
A ja po ktg,coś tam się delikatnie pisało. Mam luteine, no spe, magnez w kroplowce i dzis wieczorem druga dawka celestonu. Czekam na wyniki z moczu i krwi. Lekarze coś tam obradowali, wymacali i mówili że twardy brzuch i coś tam swoim żargonem...no nic, czekamy -
Pati to Twoje DHA wcale nie wychodzi tanio ale może dlatego, że to z alg. Mnie wszystko jendo czy z ryb czy z alg
Pregna DHA wychodzi korzystniej ale posuzkam jeszcze innych...
Jeszcze szukam co do "apteczki" na początek.
Wiem, że:
- kropelki z DHA+ wit. D
- maść nagietkowa na wysypkę
- bepanthen
- sudocrem
- pedicetamol
- czopki glicerynowe
- sól fizjologiczna
- frida z wkładami
POMÓŻCIE!! :*Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Milka1991 wrote:Hej
A ja po ktg,coś tam się delikatnie pisało. Mam luteine, no spe, magnez w kroplowce i dzis wieczorem druga dawka celestonu. Czekam na wyniki z moczu i krwi. Lekarze coś tam obradowali, wymacali i mówili że twardy brzuch i coś tam swoim żargonem...no nic, czekamyMilka1991 lubi tę wiadomość
-
U mnie z tym panikowaniem męża to tez troszkę inaczej. Moja ciąża jest dość trudna-od poczatku cukrzyca ciazowa, która moze nc przyczyna wczesnego porodu niestety (teraz dostałam i suknie do kolacji i na noc, także juz kłuje sie jak cpun 4rszy dziennie glukometrem i dwa azy strzykawka
) do tego moj szew szyjkowymi, bo Michał sie pchał juz w 20tygodniu. Jak leżałam to sie nie martwił, ale teraz więcej chodzę bo remont no i przygotowania całe do maluszka. Także to go stresuje, ze szew nie wytrzyma albo skok cukru
stad ta cała panika, lekarz cały czas jak przychodzę do niej to mowi aby dotrwać chociaż do 34tc to bedzie juz bezpiecznie dla maluszka. Strasząc przy tym męża
moja siostra urodziła wcześniaka, myśle ze to nie jest genetyczne ale wiemy jakie to jest stresujące dla rodziców i poem wiele pracy z dzieckiem. Ja tam wierze, ze wszystko gdzie dobrze
Ja kupiłam kołderkę i poduszeczkę, moja położna z SR odradzała wszelakie ptulacze te zapinane na zamek. Nic spróbujemy z kołderka jak bedzie trzeba to kupi sie taki otulacz
Która z dziewczyn kupiłam bujaczek 4mooms i moze cos o nim powiedziec? Ja szukałam inne ale tak sie napaliłam na ten bujaczek, ze żaden inny mi sie nie podoba
I jaka nianie elektroniczna polecacie, jakaś z kamerkajest tego tyle, ze nie wiemy co wybrać
-
Lis a Ty masz jeszcze szew? Moje wszystkie znajome z szwem przenosily ciążę wiec luzik. Z resztą wg mojej lekarki 32 tydz jest juz bezpieczny i większość dzieci dobrze sobie radzi
lis87 lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Aniołkowa ja mam jeszcze octanisept, gaziki że spirytusem, lefax ( na kolki)
Milka,szkoda,że nic konkretnego Ci nie mówią. Ale pewnie jutro Dowiesz się czegoś więcej. Najważniejsze,że z córeczka jest dobrze.
Lisku,niech Michał siedzi jak.najdluzej w brzuszkuaniołkowa mama, lis87, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Lis a Ty masz jeszcze szew? Moje wszystkie znajome z szwem przenosily ciążę wiec luzik. Z resztą wg mojej lekarki 32 tydz jest juz bezpieczny i większość dzieci dobrze sobie radzi
Tak tak jeszcze mam, w połowie marca mi go ściagają. Mam nadziejec, ze jako ściągną to pójdzie od razu, bo z cukrzyca ciazowa nie czekają do terminu tylko wywołują wcześniej poród a wolałabym aby on sie sam zaczął niż lezec w szpitalu i aby podawali oxy. Także jak zdejmą to ja bede biegać po piętrach i po 9miesiacach zagrożonej ciąży bałamucić męża w jakis szpitalach katach żeby szybciej poszłoilae, bobas2015, sunshine, Jagah lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale miałam przeboje z praniem rozkow,ochraniacza itp.coś dałam na delikatne wirowanie i wyszło całe mokre i potem samo wirowania na 800 i tez mokre więc się wkurzylam bo się lało po podłodże więc stwierdziłam raz kozie śmierć i dałam 1000 obrotów i odwirowalo sie dobrze,nic się nie odkształciło wszystko na swoim miejscu,może troszkę się zmielo ale to jakby nie problem :)także na dziś mam dość prania
-
ilae wrote:My się przeprowadzamy dopiero 18. lutego. Przeraża mnie to wszystko. Zanim się przeprowadzimy do końca, rozpakujemy... A mnie czeka tyle sprzątania, prania, prasowania. Jakoś zaczynam się bać, że nie zdążę ze wszystkim
Spokojnie dasz rademacie logos kto moglby pomoc? Mi dwa lata temu samo pakowanie zajelo kilka dni. Nawet nie wiedzialam ze AZ type rzeczy mielismy. Sporo rzeczy wyrzucilam. I od razu rozpakowywania mniej
Najwazniejsze żebyś sie nie forsowala i nie denerwowala.