Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A my wczoraj byliśmy u tygodniowej córeczki kuzynki mojego męża
takie to malusie, że już coraz bardziej nie mogę się doczekać kwietnia
Ale jak tam było 25 stopni w pokoju i mała owinięta w ciepły polarkowy kocyk i na to jeszcze grubszy kocyk złożony o dwa, to doznałam szoku. A ubrana w body z długim rękawkiem i śpioszki. Dziecko na dodatek w wózku w gondoli, z zasłoniętą budką. Ja to bym się ugotowała, a co dopiero taki maluszeknic się nie odzywałam, ale dla mnie takie przesadne przegrzewanie dziecka to przegięcie. Przecież zalecana temperatura 25 stopni w pomieszczeniu jest przy kąpieli malucha, gdzie jest bez ubranek, a nie przez cały czas...
No i witam się w 31. tygodniu
Jak fajnie wygląda już 30 na suwaczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 11:21
Omon, Milka1991, Jagah, Vero lubią tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Jeśli chodzi o czas oczekiwania na wózek Adamex to może sprostuje bo akurat kupilismy-zamówiliśmy we wtorek,w piatek już był do odbioru:)
Chodzi o najnowszy model, nie wiem jak inne, byliśmy w mama i ja i praktycznie to co biorą na wystawę to im schodzi, teraz był taki jasny z miętą dlatego pewnie zależnie od koloru, bo aż mi się wierzyć nie chciało że tyle czasuale pan uprzedzał że nawet 2 miesiące, inne np. 2 tyg, ale później też patrzyłam na ciężkość gondoli/spacerówki na stronie i kurczę zdziwiona byłam że najnowszy model, a jest taki ciężki, może nie będą go ciągnęła na 4 piętro, ale jednak biorę to pod uwagę, do tego pan zwrócił nam indywidualną uwagę na te niskie oparcie w spacerówce, a my wysocy, podobały mi się zaciągane daszki, ale jednak my wysocy ja 181 mąż 189 i jednak patrzę wnikliwie na długości i odpadł, no i się go jakoś boję, ale jest to kwestia indywidualna już wiem że trzeba patrzeć na różne aspekty w najbliższym czasie idziemy na podejście numer dwa tym razem z miarką
i wszystko będę na nowo, na spokojnie mierzyła, oglądała i testowała - roana, baby design oraz jedo mam nadzieję że uda się wybrać i będzie z głowy
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Milka1991 wrote:I się zaczęły skurcze u nas kwietniowek
Kochane magnez luteina no spa i heja do przodu. Mnie już brzuch w ogóle nie boli ale napięcia są cały czas i tak pewnie już zostanieważne żeby to nie były silne i regularne skurcze
Tak nam też gin powiedział magnez i jeszcze raz magnez, nie zapeszając twardość brzucha już nie jest taka jak wcześniej, odpoczywajcie jak najwięcej szczególnie teraz, żadne malowania, przestawiania mebli - poczekajcie na męża
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
misKolorowy wrote:Super ten domek, chciałam taki tylko w kolorze miętowo-szarym, ale teraz widzę, że ta pani zawiesiła działalność
no nic będę szukać dalej, bo na fb też je widziałam
Tez chce domek w kolorach, biel-szary-mięta -
nick nieaktualnyWitam sie po weekendzie :*:*:*:*.
Trzymam mocno kciuki , za wizytujące się dziś :*:*:*:*.
Boże ledwo żyję rano zaprowadziłam Marysię do przedszkola poszłam do spożywczego i do apteki , jestem w połowie drogi do domu i z przedszkola dzwonią że Marysia mi zwymiotowała , rano jedliśmy parówki , wczoraj bigos do kotletów i samą żółcią wymiotowała ani parówek nie zwróciła czy bułki blada jak ściana , a teraz żywe dziecko dałam jej płatki na mleku i serek może coś źle pogryzła brzuszek mówi że jej nie boli , gorączki czy biegunki nie ma , przetrzymam ją już te parę dni w domu odpocznę sobie od przedszkola.Mąż przyjechał i zawiózł mnie i Gabrysię . Jutro wizytę ma moja siostra bez USG poprosi gina o badanie tętna , bo martwi się tym że się jeszcze maleństwo nie rusza . Dziś też moja najmłodsza siostra ma powtórkę egzaminów wstępnych z prawa jazdy
. A i udało nam się sprzedać lejący się złom , strasznie mi szkoda tego samochodu , bo to tylko męża wina że był w takim stanie
, ten samochód a mamy VW Golf nie nadaje się na mnie nie mogę do niego wsiąść a nawet jak wsiądę to ciężko mi wysiąść , bo nie moge się podnieść a ten co sprzedaliśmy to miał duże wygodne siedzenia , łatwo było mi wsiąść i wysiąść był przestronny , ten drugi co w stodole stoi to na wysokość siedzenia ma takie same tylko palnąć mojego męża w łeb
. Z nie ciekawych wieści mąż cioci mojego męża znów upił się jak świnia , upadł w domu uderzył głową o podłogę , nic mu się nie stało ale w głowie mu się pomieszało i biedna musi przy nim siedzieć i pilnować .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 11:39
-
ilae wrote:A my wczoraj byliśmy u tygodniowej córeczki kuzynki mojego męża
takie to malusie, że już coraz bardziej nie mogę się doczekać kwietnia
Ale jak tam było 25 stopni w pokoju i mała owinięta w ciepły polarkowy kocyk i na to jeszcze grubszy kocyk złożony o dwa, to doznałam szoku. A ubrana w body z długim rękawkiem i śpioszki. Dziecko na dodatek w wózku w gondoli, z zasłoniętą budką. Ja to bym się ugotowała, a co dopiero taki maluszeknic się nie odzywałam, ale dla mnie takie przesadne przegrzewanie dziecka to przegięcie. Przecież zalecana temperatura 25 stopni w pomieszczeniu jest przy kąpieli malucha, gdzie jest bez ubranek, a nie przez cały czas...
No i witam się w 31. tygodniu
Jak fajnie wygląda już 30 na suwaczkuJagah lubi tę wiadomość
-
kahaśka wrote:Czasem noworodki mają problem z regulacją temperatury ciała i szybko robią się chłodne wtedy trzeba objąć bardziej niż podpowiadałaby logika. Moja tak miała a dodatkowo brała lek na serce, który zwiększał te problemy. W efekcie latem zawsze miała skarpetki i inne matki patrzyły na mnie jak na wariatkę.
Sęk w tym, że mała w 100% zdrowa, żadnych problemów z regulacją temperatury ciała nie ma... Było wręcz widać, że ma jakby wilgotne włoski na karku. Ale każdy robi jak uważa za słuszne
edit
A tu moje łupy z ostatniego tygodnia
Wszystkie 3 bodziaki od lewej są z Pepco i mają rozmiar 62... Gdzie sens, gdzie logika?te po prawej rozmiar 80, a podobne rozmiarowo do tych z lewej na 62cm. Nie ogarniam
To akurat z Ali. Myślałam, że będzie na lato, ale chyba będzie ciut za duża jeszcze. Zamówiłam rozmiar 4-6m-cy, na metce niby rozmiar 80. Choć za 2,82$ chyba się opłaciło, bo bawełna ta na górze w paski na prawdę fajnej jakości, dół podszyty taką jakby haleczką. Urzekła mnie, czekam na resztęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 12:03
Omon, Donia12, Jagah, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
Drogie Cioteczki, jako że my się Wam jeszcze nie przedstawiliśmy dziś z początkiem 33 tygodnia postanawiamy naprawić ten karygodny błąd
Oto my z dumnie wypiętym brzuchem
Omon, Różowy_Kordonek, Milka1991, ilae, Taśka22, Justyna Sz, Jagah, karolyn, Niebieskaa, pati87, sunshine, Korcia, Kjopa3, misKolorowy, Venice lubią tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
aniołkowa mama wrote:Pati to Twoje DHA wcale nie wychodzi tanio ale może dlatego, że to z alg. Mnie wszystko jendo czy z ryb czy z alg
Pregna DHA wychodzi korzystniej ale posuzkam jeszcze innych...
Jeszcze szukam co do "apteczki" na początek.
Wiem, że:
- kropelki z DHA+ wit. D
- maść nagietkowa na wysypkę
- bepanthen
- sudocrem
- pedicetamol
- czopki glicerynowe
- sól fizjologiczna
- frida z wkładami
POMÓŻCIE!! :*
ale to DHA, o którym pisze Pati ma 60 tabletekFaktycznie wychodzi najtaniej, ja do tej pory kupowałam Prenatal DHA 60tabl. za 43/53 zł.
co do apteczki, mam położna mówiła, że wit D lepsza w proszku niż w kropelkach bo łatwiej zaaplikować prosto do buźki, a kropelki się rozlewają, chyba, że będziesz dolewać do mleka.. maści nagietkowej nie kupuję bo w pierwszej kolejności na wysypkę wypróbuję mąkę ziemniaczaną. Wit D planuję kupić tą omegamed baby + DHAWiem, że kwasy będzie miało ode mnie z pokarmu, ale wtedy nie będę musiała łykać 2 tabletek tylko jedną
Przyda Ci się jeszcze Octenisept i jakiś espumisan.
Milka czytałam, że glukoza w moczu często wychodzi u ciężarnych i nie musi to świadczyć o cukrzycy. Po prostu zmienia się filtracja nerek i zaczynają przepuszczać cząsteczki, które do tej pory (przed ciążą) były za duże by się do moczu dostać np. cukier albo białko.
Teklaa ja własnie też zawiesiłam oko na baby design husky ale męża nie ujął. Wzięliśmy właśnie Roan Bass Soft, ale o tym już pisałam
Czas oczekiwania na wózek uzależniony jest od tego, czy dostawca akurat ma dany kolor na stanieu nas nie umieli się określić, powiedzieli nam, że przeciętnie 4-6 tygodni ale bywa i dużo szybciej. Wszystko zależy od tego co jest na stanie
Venice dokładnie nad tym samym otulaczem się zastanawiam i tez myślałam wziąć z kimś "na pół"bo dwa mi raczej niepotrzebne tym bardziej, że posłużą krótko, więc raczej dam radę na bieżąco go przeprać.
ilae no sukieneczka może być za duża4-6 miesięcy to dziecka ma przeważnie rozmiar 62/68, więc.. w grudniu będzie jak znalazł to 80!
hehee..
Milka1991 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Ja dziewczyny też mam problem z mężem czasem bo nie odbiera telefonu, jeszcze póki co na szczęście nie było podbramkowej sytuacji ale prosiłam tyle razy żeby trraz był pod telefonem to zawsze jest wytłumaczenie że był w kuchni w pracy albo na śniadaniu to ja się pytam czy nie możesz. Mieć telefony przy sobie??? Po to ten telefon jest to oj zawsze tłumaczy że jakbym coś się działo i bym dzwoniła długo to ktoś by go z pokoju zawołał,ech szkoda gadać
))) już nie urzezbie nic z niego:))
Co do tego twardnienia to mnie to nie boli ale jest takie nieprzyjemne tak jakby skóry też brakowało w tym momencie i jakby trzrba się było zgiac,ale nie ma bólu okresowego wtedy. Czasem zdarza mi się delikatny ból okresowy ale to rzadziej niż raz na 2 dni i dosłownie kilka sekund więc mam nadzieję bez znaczenia -
aniołkowa https://pl.aliexpress.com/item/summer-fashion-new-baby-girl-ball-gown-dress-lace-cotton-material-3-colors-age-0-2/1832377012.html?spm=2114.13010608.0.0.yadnxe
Kordonku mój ciążowy mózg mi podpowiedział, że skoro mała urodzi się w kwietniu, no to na sierpień/wrzesień będzie pasować, ale jak widać Chińczycy mają inne rozmiarówki
JustineX dosłał mi brakujące w paczce smoczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 13:08
-
Dzięki Kordonku, zastanowię się nad tą witaminą D z DHA dla małej chociaż myślałam wziąć MAMA DHA premium + dla siebie, kosztuje 40 zł, jest 60 kapsułek ale w każdej jest aż 400 mg DHA więc mam nadzieję, że starczyłaby jedna kapsułka
Zalecana dawka to 400-600mg dziennie prawda?
Nie wiadomo też jak mi "wyjdzie" karmienie piersią a mleka modyfikowane czesto są wzbogacane o DHA.
Octenisept i gaziki (jałowe oraz suche) mam ale zapomniałam napisaćCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
ilea- polubilam za nowa kolekcje odziezy, sukieneczka urocza, szkoda ze sprzedawca nie posiada mniejszych rozmiarow
Co do odwiedzin u malenstwa w rodzinie, my rowniez bardzo cieplo ubieralismy Diaboline w sierpniu, bo szybko tracila cieplote ciala. A jesli widac spocone wloski to mala dygresja dla rodzicow raczej wskazana
I ja stalam sie chrapaczem, glownie jak leze calkiem na prosto i plaskoJak podniose wyzej poduszke to czuje, ze nawet przepona mi lepiej pracuje i wtedy nie chrapie, bo raz mi sie zdarzylo chrapnac i sama siebie obudzic!
Dobra, u mnie postep. Lozko i materace zamowione.
Pozostaja mi przescieradla, polka, lista w aptece i kilka pierdolek.
Zamierzalam kupic dwie lalki metoo, wiecie, taki podarunek w imie sily siostrAle stwierdzilam, ze Diaboline juz nie interesuja takie maskotki, po prostu bedzie to tylko dekoracja. No i mysle, ze kupie ozdobne poduszki do przytulania i chyba tiulowe spodniczki
Musze cos wymyslec
ilae lubi tę wiadomość