X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! U Ciebie teraz wszystko się zaczyna. 2 w 1 :)

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie DHA i wit. D3. Czy witaminę K też będziecie podawać? ARtykuł:
    https://parenting.pl/portal/witamina-k-dla-niemowlat

Może jednak wit. D+K to dobre rozwiązanie? Ehh... łąpie mnie panika z tym wszystkim... nie ogarnę, nie zdążę, nie nauczę się...

Inhalator potrzebny...? niezbędny...?

EDIT: widzę, że teraz witaminę K podaję się noworodkom w Polsce raz w szpitalu po urodzeniu. muszę się dowiedzieć czy u mnie jest podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 09:30

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nawilżaj gardło, isla jak czerwone mozesz tantum verde psikadlo, pij duzo wody, ale nie pij gorącego, syrop prenalen

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Vero wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! U Ciebie teraz wszystko się zaczyna. 2 w 1 :)

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie DHA i wit. D3. Czy witaminę K też będziecie podawać? ARtykuł:
    https://parenting.pl/portal/witamina-k-dla-niemowlat

Może jednak wit. D+K to dobre rozwiązanie? Ehh... łąpie mnie panika z tym wszystkim... nie ogarnę, nie zdążę, nie nauczę się...

Inhalator potrzebny...? niezbędny...?
    Aniolkowa ja liczę że mi lekarz wszystko powie - co dawać o co nie. Za czasów syna były inne zalecenia dla dzieci karmionych piersią i inne dla tych na mm (może teraz też tak jest ? ) więc nie przejmuje się tym za bardzo. Liczę na to że przy wychodzeniu ze szpitala wszystko mi powiedzą. Inhalator tak naprawdę potrzebny przy pierwszej poważnej infekcji - u nas to było zapalenie krtani jak mały miał 1.5 roku. I wtedy poleciałam do sklepu medycznego i kupiłam. Dziecko było już na tyle duże że nie musiałam inwestować w żaden super cichy albo super piękny. Korzystamy z niego do dzisiaj choć na szczęście już coraz rzadziej :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Dzisiaj mialam ciezka noc - od 03:00 do 5:00 nie spalam mimo, ze polozylam sie o 0:30.
    Zaliczam siw chyba do grona tych co nie moga spac w ciazy....kazdej nocy mam krotsze lub dluzsze atrakcje tego typu.

A dzisiaj w nocy troche bolal mnie brzuch - tak okresowo. Czy to cos znaczy - w sensie zblizajacego sie porodu?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam z mezem w ikei po komodę na ubranka, ale w końcu nie kupiliśmy bo mężowi spodobała sie ta seria do przechowywania dla dzieci i mielismy przemyśleć co wybrać, a teraz zastanawiam się czy jest sens kupować takie meble typowo dla dzieci? Na jak długo posłużą, to mnie zastanawia fajne są dostosowane do wzrostu, zaokrąglone ehs nie wiem, nie wiem

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Vero Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymam kciuki !!

Dziękuje jeszcze raz za życzenia , ja dzisiaj w nastroju do ogarniania mieszkania ;) po gościach.
    Lubię mieć swój porządek, jutro dokończę zakupy w aptece dla Zosi wogole tyle nowych głosów ze całe trzy dni strasznie sie wiercila i kopała ze teraz ledwo czuje tylko jak sie rozciąga, odsypia imprezę :)

Co raz bardziej nie mogę sie doczekac tego maleństwa

Teklaa, Antonelka, Omon, Milka1991 lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa bylismy też oglądać wózki na żywo trafiliśmy na fajnego pana, chyba z 1,5h wszystko nam spokojnie pokazywał ;) i będziemy wybierać spośród polskich marek, miłość to mutsy czy tez emmaljunga minęły pokazał nam 5 i tak xlander odpadł bo ma tylko teleskopowa rączkę, a nam ze względu na wzrost jednak brakuje ustawienia w nadgarstku, adamex podobał sie mężowi ale nie wiem czy dlatego bo był ostatni i dostał juz małego mętliku ;) ale powuedzialam mu ze boje sie ich bo gdzie przeczytam to ciagle cos sie z nimi dzieje, małe/większe sprawy i sa czesto serwisowane, patrząc na parametry to ciężkie nawet te najnowsze modele do tego czas oczekiwania 2miesiace i pan powiedział ze dla nas ważna info bo maja niskie plecki w spacerówce - a my wysocy, tak wiec zostały nam do ponownego obmacania i pomierzenia 3 marki: roan ktory jakos bardzo mi podchodzi bo tez o starszych modelach czytam pozytywy do tego jest wysoki (a my wysocy) dwie marki ktore nie znam ale spodobały sie nam baby design oraz jedo czy któraś myślała o nich? Ma doświadczenie? Jakieś modele godne uwagi? Jedo teraz wypuścił kompletnie nowy model nie wiedziałam ze to nasze polskie produkty :)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Aaaa bylismy też oglądać wózki na żywo trafiliśmy na fajnego pana, chyba z 1,5h wszystko nam spokojnie pokazywał ;) i będziemy wybierać spośród polskich marek, miłość to mutsy czy tez emmaljunga minęły pokazał nam 5 i tak xlander odpadł bo ma tylko teleskopowa rączkę, a nam ze względu na wzrost jednak brakuje ustawienia w nadgarstku, adamex podobał sie mężowi ale nie wiem czy dlatego bo był ostatni i dostał juz małego mętliku ;) ale powuedzialam mu ze boje sie ich bo gdzie przeczytam to ciagle cos sie z nimi dzieje, małe/większe sprawy i sa czesto serwisowane, patrząc na parametry to ciężkie nawet te najnowsze modele do tego czas oczekiwania 2miesiace i pan powiedział ze dla nas ważna info bo maja niskie plecki w spacerówce - a my wysocy, tak wiec zostały nam do ponownego obmacania i pomierzenia 3 marki: roan ktory jakos bardzo mi podchodzi bo tez o starszych modelach czytam pozytywy do tego jest wysoki (a my wysocy) dwie marki ktore nie znam ale spodobały sie nam baby design oraz jedo czy któraś myślała o nich? Ma doświadczenie? Jakieś modele godne uwagi? Jedo teraz wypuścił kompletnie nowy model nie wiedziałam ze to nasze polskie produkty :)
    Jeśli chodzi o czas oczekiwania na wózek Adamex to może sprostuje bo akurat kupilismy-zamówiliśmy we wtorek,w piatek już był do odbioru:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Dziewczyny kaszle strasznie az mnie caly brzuch boli twardnieje:/
    U mnie niestety przed świętami skończyło się na antybiotyku:( 5 nocy nie przespalam z.powodu kaszlu i ponieważ walczyłam wszystkimi możliwymi domowymi metodami i nic się jie zmieniało to zdecydowałam się na antybiotyku bezpieczny dla dzięcka który lekarz kazał wziąć w razie braku poprawy.jak zobaczyłam co się dzieje z brzuchem podczas tych ataków kaszlu to jednak się zdecydowałam i szybko miałam spokój...także trraz jestem zdania że jak się już wypróbuje wszystkiego innego i nic to trzrba wybrać mniejsze zło...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • _tika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam antybiotyk bo mam zapalenie oskrzeli :( podobno jest bezpieczny w tym tygodniu ciąży.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VERO ode mnie też wszystkiego naj!

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dzien dobry :-)

Dzisiaj mialam ciezka noc - od 03:00 do 5:00 nie spalam mimo, ze polozylam sie o 0:30.
    Zaliczam siw chyba do grona tych co nie moga spac w ciazy....kazdej nocy mam krotsze lub dluzsze atrakcje tego typu.

A dzisiaj w nocy troche bolal mnie brzuch - tak okresowo. Czy to cos znaczy - w sensie zblizajacego sie porodu?
    Mam nadzieję że nie bo ja tak często miewam- wieczorami albo nocą. Spać. Też ostatnio coś nie mogę :( dzisiaj obudziłam się po 4 i dupa...

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wszystkiego najcudowniejszego!

Dziewczyny, czy Wy też przy twardnieniach macie obolały brzuch? Ja się od 2-3 dni strasznie męczę :/ Zauważyłam u siebie te skurcze przepowiadające,ale kompletnie ich nie odczuwam, kilka razy tylko złapałam się na tym, że mam bardzo twardy brzuch i jest twardy aż pod samym mostkiem więc to pewnie to. Ale od pojawienia się tych twardnień boli mi brzuch - nie przy twardnieniu a ogólnie jak chodzę czy coś robię - to normalne?

Co do panikujących mężczyzn to zazdroszczę :) U nas to ja panikuję i mam wrażenie, że mój mąż kompletnie nie ma wyobraźni :P Wrzeszczę na niego jak otwiera piwo, bo mam z tyłu głowy, że coś może się stać i nie będzie komu mnie na ip zawieźć. Nie mówię już o przedwczesnym porodzie, ale przecież może się mnóstwo rzeczy wydarzyć... Ale w zeszłym tygodniu już zadeklarował, że koniec z piwem, więc chociaż pod tym względem jestem już spokojniejsza, ale z kolei dostaję szału jak gdzieś pojedzie niby na chwilę i nie weźmie telefonu. Z odbieraniem telefonu też u niego różnie.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka - w przeciwieństwie do Ciebie, miałam dzisiaj jedną z lepszych nocy w ubiegłym czasie, tylko z jedną wycieczką do wc. A mimo wszystko obudziłam się z brzuchem twardym jak kamień i bólem okresowym :/ Czuję, że Orzeszkowa też dziwnie się wypiela. Wzięłam nospe i dłużej zostanę w łóżku, nic przyjemnego, ale to chyba macica tak daje czadu, tak sobie tłumacze ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

Milka mam nadzieję, że niedługo wyjdziesz ze szpitala i następny pobyt tam będzie wtedy kiedy będziesz rodzić.

Antonelka mnie czasami też tak brzuch boli jak na okres, ale przechodzi. Jeśli Twój ból jest mocny to może lepiej skonsultować z lekarzem.

Co do otulaczy to ja kupiłam SwaddleMe na zamek, taki od narodzin do 1 miesiąca chyba. W opakowaniu były 2 i kupiłam z koleżanką na pół. Na potem mam jeszcze jeden otulacz, taki na rzepy, ale nie wiem z jakiej firmy, bo to moja mama kupowała i dopiero przywiezie w kwietniu. Rożek też mam, ale rożek tak nie otuli dziecka mocno jak te otulacze. Ja kupiłam, bo podobno to uspokaja dzieci, więc zobaczymy...

Milka1991 lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się zaczęły skurcze u nas kwietniowek ;)
    Kochane magnez luteina no spa i heja do przodu. Mnie już brzuch w ogóle nie boli ale napięcia są cały czas i tak pewnie już zostanie ;) ważne żeby to nie były silne i regularne skurcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 10:39

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon u mojego też ciężko z odbieraniem telefonów, często nawet jak piszę do niego sms to nie ma odpowiedzi i nie wiem czy przeczytał czy nie. A pracę ma taką, że odebranie telefonu czy chociaz odpisanie krótkiej odpowiedzi nie jest problemem...

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama kiedyś chyba Ty wrzucilas piękną ballade o dzieciach nienarodzonych. Nie mogę znaleźć. Podrzucisz mi linka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 10:58

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Omon u mojego też ciężko z odbieraniem telefonów, często nawet jak piszę do niego sms to nie ma odpowiedzi i nie wiem czy przeczytał czy nie. A pracę ma taką, że odebranie telefonu czy chociaz odpisanie krótkiej odpowiedzi nie jest problemem...
    Ja już nie raz miałam ochotę napisać sms "wody mi odeszły" i wyłączyć telefon, ale za każdym razem się powstrzymywałam, bo to chyba jednak trochę przegięcie, chociaż nosa by mu to utarło ;)
    A kilka razy naprawdę mnie niesamowicie zdenerwował. Np. ostatnio zawiózł mnie na krzywą cukrową - po czym musiał jeszcze wujka w jedno miejsce podwieźć, więc się umówiliśmy, że go odwiezie i przyjdzie do laboratorium, albo przynajmniej będzie pod telefonem, bo jeśli znowu zwymiotuję to będzie można już wracać. Oczywiście pół godziny po wypiciu już do niego zadzwoniłam, żeby po mnie przyjechał, ale nie odebrał - więc napisałam sms, żeby po mnie przyjechał, na co odpisał "teraz nie mogę". Telefonu nie odbierał, na kolejne smsy nie odpisywał, więc siedziałam w tym laboratorium jak debil.
    Później zrobiłam mu awanturę, bo inaczej się umawialiśmy a po tej glukozie ledwo siedziałam, na co on jak gdyby nigdy nic "Ty mi tylko nawrzucać potrafisz, a pewnie ani przez chwilę nie pomyślałaś, że mogłem mieć wypadek i być w szpitalu". Jak powiedziałam, że szybciej by mi wody odeszły to stwierdził, że przesadzam, bo przecież jeszcze dwa miesiące do terminu. No i weź tu się z takim dogadaj.
    A żeby było zabawniej to w domu chucha na mnie i dmucha, żebym nic nie robiła, nie dźwigała itd. :P

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon no u mnie dokładnie to samo. Ja mam plan, że jeśli zacznie się coś dziać a z nim nie będzie kontaktu to zadzwonię do jego firmy.

atdc2n0at8s9ecys.png
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ