Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka dziękuję, widziałam ten płyn. ALe to już nie potrzebuję innego "sprzętu" do tego? Wlewam to prosto z tego pojemniczka i tyle...? Bo gdzie indziej to widziałam takie 2 l worki z rurką i opis, że to całe jakoś się wlewa..
Czyli TYYYLKO to 150 ml wystarczy:
http://www.aptekagemini.pl/enema-plyn-doodbytniczy-150ml.html ???? i nic więcej? żadnego "sprzętu"?
Dzięki za linka do lewatywki z miodu ale nie chciałabym już kolejnych źródeł zakupów
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Gakin wrote:Angelika napisz proszę na kiedy wychodzi ci termin porodu wg usg? Zaintrygował mnie ten twój 10 marca
twoje dzieciatko jest jakoś większe niż wychodzi z wieku ciąży?
Pisala, ze dwa tygodnie do przodu ma dzidzius.
Zreszta mnie ten termin jakos nie dziwi. Czesto planowane CC robia w 38 tc u mnie jesli tak by bylo to tez ok 11-18.03. - 18.03 zaczynam 38+0. U mnie termin z OM (mimo in vitro wyszedl na 1.04.) a z usg I trymestru na 30.03.ale do marcowek nie przepisuje sie7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dzięki Antonelko, ciężko spamietac te wszystkie informacje no a znaleźć cos to same wiecie
pytam bo jesteśmy na tym samym etapie ja jeszcze nie mam terminu cc ale jak zobaczylam 10.03 to mnie strach.oblecial że to za miesiąc już a ja nie koniecznie jestem przygotowana gdybym miała mieć w podobnym terminie
mój mały miał wymiary zgodne z wiekiem przynajmniej miesiąc temu tak było. Ajj jeszcze tydzień niepewności, strasznie mi sie teraz dluzy do wizyty a od ostatniej już 6 razy mialam sny związane z ustalaniem terminu cc. Także ten, moja głowa swiruje już równo
Filipek - 09.03.17 -
O rzeczywiście
no to ciekawe na kiedy będziemy miały termin. To że w marcu to jestem pewna pewnie lekarz dostosuje do swojego dyzuru w szpitalu. Zastanawia mnie yo właśnie, on pracuje w przychodni od pon do czwartku chyba czasem do 14 czasem od 14, w soboty w innej całe dnie i jeszcze szpital. Jego doba chyba dłuższa jest
Filipek - 09.03.17 -
Witam sie w 33 tygodniu
u mnie jesli dzidzius nie zmieni tempa wzrostu rowniez skonczy sie cesarka. Chcialabym sprobowac sn, ale juz z Wiki byl problem bo rozwarcie nie postepowalo- wstepnie zapisalam sie na 5 kwietnia, czyli dzien przed terminem
dziewczyny jakiej firmy majtki poporodowe sa z wysokim stanem???
bo kupilam z canpolu i okazaly sie z niskim, a po poprzedniej ciazy mialam z niskim i non stop musialam pilnowac czy nie koncza sie na bliznie na co przy dwojce dzieci ciezko moze byc zwracac uwageagjot1979, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam majtki z canpolu i nie pomyślałam zupełnie że one mogą być za niskie. Dzięki za cynk, też się chętnie dowiem jakie kupowalyscie po cc.
Ja bym nie mogła mieć terminu cc dzień przed terminem bo moje nerwy mogłyby przyspieszyć akcję porodowaale skoro ja w ogóle nie biorę pod uwagę sn to chyba lekarz będzie wiedział jak termin wyznaczyć a z Filipem przeprowadze poważna rozmowę wychowawczą żeby trzymał się wyznaczonego terminu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 17:16
Agga lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
kahaśka wrote:Muszę swoje oblookać. Ostatnio znalazłam te stare hehe. Czemu ich nie wyrzuciłam to nie wiem
Stare na bank były wysokie
to czekam na cynk, te z babyono wygladaja faktycznie na wysokie, ale juz nie mam ochoty kupowac w ciemno
Kahaska Twoje dzieciaczki beda w jednym pokoju od poczatku spac czy kazde bedzie mialo swoj pokoik? Widze, ze dzisiaj wizytujesz- trzymam kciuki! -
Antonelka wrote:Pisala, ze dwa tygodnie do przodu ma dzidzius.
Zreszta mnie ten termin jakos nie dziwi. Czesto planowane CC robia w 38 tc u mnie jesli tak by bylo to tez ok 11-18.03. - 18.03 zaczynam 38+0. U mnie termin z OM (mimo in vitro wyszedl na 1.04.) a z usg I trymestru na 30.03.ale do marcowek nie przepisuje sie
To z terminem porodu jesteś dokładnie jak jatermin z OM (po skorygowaniu bo stymulacja do in vitro sie przedłużyła) 1.04. A z USG genetycznego 30.03. Punkcję mialam 8.07 a transfer 11.07.
Antonelka lubi tę wiadomość
-
sunshine wrote:To z terminem porodu jesteś dokładnie jak ja
termin z OM (po skorygowaniu bo stymulacja do in vitro sie przedłużyła) 1.04. A z USG genetycznego 30.03. Punkcję mialam 8.07 a transfer 11.07.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja się na przyszłej wizycie dowiem czy dostaje skierowanie na CC czy jednak mały zrobił mamusi prezent i się odwrócił. Mój lekarz robi 38-39 tydz jak ma właśnie dyżur.
Właśnie przyszedł szlafrok z dolce sonno i powiem wam,za jak na tą cenę jestem bardzo zadowolona. I dobrze,że kupiłam rozmiar M.Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Jagah wrote:No ładnie, spora grupa się rozpakuje w marcu, zaliczy cycowanie, kolki i bezsenne noce, a ja dopiero pod koniec kwietnia poznam smak podwójnego macierzyństwa, ojj
czuję stresik i dobrą adrenalinke na samą myśl
Nie jestes samado tego nie wiadomo czy dziewczyny z konca kwietnia nie urodza po tp czyli w maju.
Niezła rozbieznosc będzie miedzy wiekiem naszych dzieci.
Ja tp mam na 20.04.
Corke 11 lat temu urodzilam 10dni po tp i to porod byl wywolywany takze wiem jak ciezkie sa ostatnie dni ciąży tym bardziej po tp. -
Jagah wrote:No ładnie, spora grupa się rozpakuje w marcu, zaliczy cycowanie, kolki i bezsenne noce, a ja dopiero pod koniec kwietnia poznam smak podwójnego macierzyństwa, ojj
czuję stresik i dobrą adrenalinke na samą myśl
ale pewnie mała zazdrosc mnie wezmie jak zaczną się porody, a u mnie cisza