X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika napisz proszę na kiedy wychodzi ci termin porodu wg usg? Zaintrygował mnie ten twój 10 marca :) twoje dzieciatko jest jakoś większe niż wychodzi z wieku ciąży?

Filipek - 09.03.17 :)
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka dziękuję, widziałam ten płyn. ALe to już nie potrzebuję innego "sprzętu" do tego? Wlewam to prosto z tego pojemniczka i tyle...? Bo gdzie indziej to widziałam takie 2 l worki z rurką i opis, że to całe jakoś się wlewa..

Czyli TYYYLKO to 150 ml wystarczy:
    http://www.aptekagemini.pl/enema-plyn-doodbytniczy-150ml.html ???? i nic więcej? żadnego "sprzętu"?

Dzięki za linka do lewatywki z miodu ale nie chciałabym już kolejnych źródeł zakupów :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Angelika napisz proszę na kiedy wychodzi ci termin porodu wg usg? Zaintrygował mnie ten twój 10 marca :) twoje dzieciatko jest jakoś większe niż wychodzi z wieku ciąży?

Pisala, ze dwa tygodnie do przodu ma dzidzius.
    Zreszta mnie ten termin jakos nie dziwi. Czesto planowane CC robia w 38 tc u mnie jesli tak by bylo to tez ok 11-18.03. - 18.03 zaczynam 38+0. U mnie termin z OM (mimo in vitro wyszedl na 1.04.) a z usg I trymestru na 30.03.ale do marcowek nie przepisuje sie :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Antonelko, ciężko spamietac te wszystkie informacje no a znaleźć cos to same wiecie ;) pytam bo jesteśmy na tym samym etapie ja jeszcze nie mam terminu cc ale jak zobaczylam 10.03 to mnie strach.oblecial że to za miesiąc już a ja nie koniecznie jestem przygotowana gdybym miała mieć w podobnym terminie :) mój mały miał wymiary zgodne z wiekiem przynajmniej miesiąc temu tak było. Ajj jeszcze tydzień niepewności, strasznie mi sie teraz dluzy do wizyty a od ostatniej już 6 razy mialam sny związane z ustalaniem terminu cc. Także ten, moja głowa swiruje już równo :)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin ja tez jeszcze nie mam terminu i tez jestem na Waszym etapie.
    Dopiero 27.02. planowo mam ewentulana kwalifikacje i wyznaczenie terminu w szpitalu - jesli bedzie decyzja o CC

• Gakin Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rzeczywiście :) no to ciekawe na kiedy będziemy miały termin. To że w marcu to jestem pewna pewnie lekarz dostosuje do swojego dyzuru w szpitalu. Zastanawia mnie yo właśnie, on pracuje w przychodni od pon do czwartku chyba czasem do 14 czasem od 14, w soboty w innej całe dnie i jeszcze szpital. Jego doba chyba dłuższa jest :)

• Agga Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 33 tygodniu ;)
    u mnie jesli dzidzius nie zmieni tempa wzrostu rowniez skonczy sie cesarka. Chcialabym sprobowac sn, ale juz z Wiki byl problem bo rozwarcie nie postepowalo- wstepnie zapisalam sie na 5 kwietnia, czyli dzien przed terminem ;)

dziewczyny jakiej firmy majtki poporodowe sa z wysokim stanem???

bo kupilam z canpolu i okazaly sie z niskim, a po poprzedniej ciazy mialam z niskim i non stop musialam pilnowac czy nie koncza sie na bliznie na co przy dwojce dzieci ciezko moze byc zwracac uwage

agjot1979, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam majtki z canpolu i nie pomyślałam zupełnie że one mogą być za niskie. Dzięki za cynk, też się chętnie dowiem jakie kupowalyscie po cc.
    Ja bym nie mogła mieć terminu cc dzień przed terminem bo moje nerwy mogłyby przyspieszyć akcję porodowa :) ale skoro ja w ogóle nie biorę pod uwagę sn to chyba lekarz będzie wiedział jak termin wyznaczyć a z Filipem przeprowadze poważna rozmowę wychowawczą żeby trzymał się wyznaczonego terminu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 17:16

Agga lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga chyba babyono

Agga lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę swoje oblookać. Ostatnio znalazłam te stare hehe. Czemu ich nie wyrzuciłam to nie wiem ;) Stare na bank były wysokie

Agga lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Agga Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Muszę swoje oblookać. Ostatnio znalazłam te stare hehe. Czemu ich nie wyrzuciłam to nie wiem ;) Stare na bank były wysokie

to czekam na cynk, te z babyono wygladaja faktycznie na wysokie, ale juz nie mam ochoty kupowac w ciemno ;)

Kahaska Twoje dzieciaczki beda w jednym pokoju od poczatku spac czy kazde bedzie mialo swoj pokoik? Widze, ze dzisiaj wizytujesz- trzymam kciuki!

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Pisala, ze dwa tygodnie do przodu ma dzidzius.
    Zreszta mnie ten termin jakos nie dziwi. Czesto planowane CC robia w 38 tc u mnie jesli tak by bylo to tez ok 11-18.03. - 18.03 zaczynam 38+0. U mnie termin z OM (mimo in vitro wyszedl na 1.04.) a z usg I trymestru na 30.03.ale do marcowek nie przepisuje sie :-)

To z terminem porodu jesteś dokładnie jak ja :) termin z OM (po skorygowaniu bo stymulacja do in vitro sie przedłużyła) 1.04. A z USG genetycznego 30.03. Punkcję mialam 8.07 a transfer 11.07.

Antonelka lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was a miedzy czasie uganiam sie za corka bo wlazi na lozko i skacze podskakuje albo na fotel z fotela na lawe i na parapet. A to juz co chce napisać to zapomne.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    To z terminem porodu jesteś dokładnie jak ja :) termin z OM (po skorygowaniu bo stymulacja do in vitro sie przedłużyła) 1.04. A z USG genetycznego 30.03. Punkcję mialam 8.07 a transfer 11.07.
    Ja punkcje 9.07 a transfer 12.07 :-)

• Korcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na przyszłej wizycie dowiem czy dostaje skierowanie na CC czy jednak mały zrobił mamusi prezent i się odwrócił. Mój lekarz robi 38-39 tydz jak ma właśnie dyżur.

Właśnie przyszedł szlafrok z dolce sonno i powiem wam,za jak na tą cenę jestem bardzo zadowolona. I dobrze,że kupiłam rozmiar M.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też mówił o 38-39 tygodniu a TP też na 1.04. Liczę jednak na drugą połowę marca

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Jagah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie, spora grupa się rozpakuje w marcu, zaliczy cycowanie, kolki i bezsenne noce, a ja dopiero pod koniec kwietnia poznam smak podwójnego macierzyństwa, ojj :D czuję stresik i dobrą adrenalinke na samą myśl ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    No ładnie, spora grupa się rozpakuje w marcu, zaliczy cycowanie, kolki i bezsenne noce, a ja dopiero pod koniec kwietnia poznam smak podwójnego macierzyństwa, ojj :D czuję stresik i dobrą adrenalinke na samą myśl ;)

Nie jestes sama :) do tego nie wiadomo czy dziewczyny z konca kwietnia nie urodza po tp czyli w maju.
    Niezła rozbieznosc będzie miedzy wiekiem naszych dzieci.

Ja tp mam na 20.04.
    Corke 11 lat temu urodzilam 10dni po tp i to porod byl wywolywany takze wiem jak ciezkie sa ostatnie dni ciąży tym bardziej po tp.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    spieszy ci się ? Bo ja nie mam czasu na rodzenie :P ale pewnie mała zazdrosc mnie wezmie jak zaczną się porody, a u mnie cisza :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą 9 dni po TP, po wywoływaniu i skończyło się CC. A to był lipiec i upały po 40 stopni.
    Teraz mam wrażenie, że niedoczekam do terminu nawet cc

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ