X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella dzięki za pomoc :) problem w tym, że te wszystkie materiały były na jednej aukcji więc teoretycznie powinno być to samo. A tak to takie strzelanie w ciemno na co się trafi.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa wpisz sobie w wyszykiwarce w aptece gemini enema i CI wyskoczy lewatywa :)

edit: tutaj masz linka: http://www.aptekagemini.pl/enema-plyn-doodbytniczy-150ml.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:46

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie, że dostałyście już wszystkie przesyłki od dolcesono? A zamawiałyście na ich stronie czy na allegro? u mnie nadal cisza pomimo prób dzwonienia i pisania maila. Nie wiem już co robić.

Ania staraczka gdzie chodzisz do szkoły rodzenia?

8p3ogywlikdf22k2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):):)

właśnie się dowiedziałam, że moja druga siostra jest w ciąży!!!
    Anielka będzie miała dwójkę rodzeństwa ciotecznego z tego samego roku :):) a tak się wcześniej martwiłam, że spora różnica będzie między rodzeństwem :)

Niebieskaa, eforts, Antonelka, sallvie, karolyn, Jagah, nutella_, Taśka22, pati87 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wicia gniazda, chciałabym to poczuć, bo mi się nie chce nic ;p

mamaaniołków3 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnoście ubranek, nam na szkole rodzenia mówili, że lepsze są ubranka używane, prane wielokrotnie niż nowe uprane raz. podobno bawełnę trzeba uprać ileś razy, żeby była miękka i najlepiej przepuszczała powietrze. ja mam sporo ubranek od sióstr, ale mam też nowe i nie będę ich prała kilka razy ...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Mówicie, że dostałyście już wszystkie przesyłki od dolcesono? A zamawiałyście na ich stronie czy na allegro? u mnie nadal cisza pomimo prób dzwonienia i pisania maila. Nie wiem już co robić.

Ania staraczka gdzie chodzisz do szkoły rodzenia?
    Na kopernika:)

A Ty też Kraków??czy ta sama.szkoła?:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Kraków, ale do szkoły rodzenia się nie wybieram :) Byłam pewna, że mają ubranka dla malucha ale nie pamiętałam jak jest z podkładami dla nas dlatego pytam :)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Pokażcie jakie kupujecie/macie te lewatywy? Ja widzę takie jakieś plastikowe cuda, worki albo gruszki i jakieś płyny ;/ jakie to ma być?
    Ja tez szukam w necie...znalazlam na ebay cos takiego co przed chwila dziewczyny pokazywaly:
    http://www.ebay.com/itm/Aboca-Melilax-6-Micro-Enemas-with-Promelaxin-for-Pediatric-and-Adults-SELECT-/282278559742?var=&hash=item41b91cfffe:m:mVPci-uo8leE8d7Ne-9kznA
    Ale znalazlam juz na norweskim forum co moge kupic tutaj w aptece i to wlasnie kupie, male opakowanie plynu, ktory wstrzykuje sie okolo 15 min wczesniej.
    koniczynkaa wrote:
    Niby przesylka miala dotrzec w zeszlym tygodniu, ale nie dotarla...wiec po chamsku zasypalam ich mailami, gdzie napisalam, ze jak przesylka nie bedzie wyslana w tym tygodniu to zglaszam sprawe na policje (pare innych argumentow jeszcze uzylam)
    Wczoraj dostalam taka odpowiedz:
    Witam Serdecznie,

Paczka wychodzi dzisiaj, nr paczki powinien być już na mailu.

Co do realizacji jest mi niezmiernie przykro, że doszło do takiej sytuacji nie jest ona jednak wynikiem braku szacunku do klienta,

a oszukaniem nas przez firmę która miała magazynować i wysyłać nasze produkty.

Dlatego też teraz składem nieadekwatnym do powstałego bałaganu realizujemy wysyłki w trybie reklamacyjnym.

Z poważaniem

Jakub Engler

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alescie naprodukowaly,muszę nadrobić,u mnie teściowka na kawce była i takie mam.zaległości teraz.ale fajnie pogadalysmy,powiefzuala trochę i super bo jakiś taki kontakt mamy że sobą słaby choć bardzo poprawne relacje,ona po prostu bliżej z siostra męża:)więc się ciesze się tak wpadła i posiedziała.

A ja niestety mam meeega przeziębienie i nie spałam od 4 rano ale byłam na badaniach to mi lekarz w gardło zajrzał i na szczęście nic się poważniejszego nie dzieje,oby skończyło się na katarze.

Nutella masz talent!piękne rzeczy!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Też Kraków, ale do szkoły rodzenia się nie wybieram :) Byłam pewna, że mają ubranka dla malucha ale nie pamiętałam jak jest z podkładami dla nas dlatego pytam :)
    Ale.rodzimy rozumiem w tym samym szpitalu?:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Gratulacje dla siostry !!!

Dziewczynki trzymajcie kciuki za ładną pogodę w piątek i sobotę bo mam zaplanowane 2 sesje ciążowe !! :)

IGA.G, Antonelka, Milka1991 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak w tym samym szpitalu, może się tam spotkamy :)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawy łóżkowe leżą i kwiczą :P najpierw mąż był chory, później złapało mnie, a jak już jesteśmy zdrowi to ja straciłam chęci. A jak mam już chęci, to męża nie ma. Wieczorem mam tak jak Wy, zmęczona jestem i ani o tym nie myślę. Za to mąż dobiera się do mnie przy każdej możliwej okazji ;D mnie jakoś boli wszystko, jestem tak opuchnięta na dole, dziwnie sucho jest i chyba dlatego nawet mnie nie ciągnie aż tak, jak przed ciążą.

Tak w ogóle to nudziło mi się dzisiaj. Ale nie na tyle by sprzątać :D więc zrobiłam ubrankowy bilans. Wiecie, że mam tylko 2 bodziaki z krótkim rękawkiem na 62cm?!

Dziewczyny, któraś z Was kupowała te bodziaki http://allegro.pl/komplet-hello-world-body-3-pak-rozm-50-56-i6130561017.html. Jak ma się materiał? Fajna gatunkowo bawełna? Brakuje mi kopertowych bodziaków na czas ochrony pępuszka, coś muszę dokupić. Mam tylko dwie sztuki i to z długim rękawkiem. A te cenowo wyglądają bardzo korzystnie.

Tak wyglądała moja sypialnia z 2h temu ;D
    k0cn2uv4jvj8_t.jpg

Ps. edit
    Kupujecie zestaw do wózka? Np coś takiego?
    http://allegro.pl/zestaw-do-wozka-minky-kocyk-poduszka-nowe-wzory-i6529562879.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:56

Jagah lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja musze sie pozalic:( tesciowa zadzwonila dzis do mnie bo mega dlugiej przerwie (mieszka w Austrii) i zapytala co mi potrzeba. Powiedzialam, ze wszystko mam ale, ze nalegala to na poczekaniu wymyslilam laktator elektryczny, ktory losztuje sporo, a na pewno mi sie przyda. Przytaknela i powiedziala, ze popatrzy. Maz dzwoni i mu opowiadam, a on do mnie, ze po co mi laktator, ze lepiej cos dla dziecka, jakas lampa projektor itp. Nie wiem czy to hormony ale poczulam sie okropnie :( zwlaszcza, ze nigdy nie wypomina mi niczego. Raczej ja jemu:/ mi sie widocznie juz nic nie nalezy od jego mamy ehh:( chociaz wiadomo, ze laktator to rzecz tez dla dziecka, bo co niby bedzie jadl jak pojade na uczelnie 70 km pd domu:/ masakra...nawet nie chce mi sie z nim gadac dzis...

q5Anp2.pngT2kLp2.png

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Antonelka ja też po przejściach i u mnie ten pierwszy gin który mnie prowadził do trraz od samego początku nastawial mnie ze że względu na moją "przeszłość poloznicza" rozsądnie byłoby dać temu dziecku maximum komfortu i zrobić cc a że przy okazji mam strasznie niski próg bólu i poród naturalny nie wchodzi w grę,to tak się też nastawilam.pamiętam co sie ze mną działo jak miałam krwawienie po laparo z ciążą pozamaciczna ech szkoda gadać jaki to był dla mnie ból nie do zniesienia i boję się że z boku stracę nad sobą kontrolę przestanę współpracować i coś się stanie dzieckiem wtedy...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Wam ta lewatywe.nie ma się czego bać. Ja jak miałam rok temu pierwsza laparoskopie to miałam lewatywKE taka wlewke i czułam się mega komfortowo a tak bez to bym się bała niespodzianki na sali operacyjnej...

Na początku się bałam że nie zdążę dobiec do kubelka ale to naprawdę parę. Minut mija zanim cokolwiek się zacznie dziać więc spacerowalam po korytarzu i spokojnie zdążyłam także naprawdę luzik,nie wyobrażam sobie nie mieć nawet przed cc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    U mnie sprawy łóżkowe leżą i kwiczą :P najpierw mąż był chory, później złapało mnie, a jak już jesteśmy zdrowi to ja straciłam chęci. A jak mam już chęci, to męża nie ma. Wieczorem mam tak jak Wy, zmęczona jestem i ani o tym nie myślę. Za to mąż dobiera się do mnie przy każdej możliwej okazji ;D mnie jakoś boli wszystko, jestem tak opuchnięta na dole, dziwnie sucho jest i chyba dlatego nawet mnie nie ciągnie aż tak, jak przed ciążą.

Tak w ogóle to nudziło mi się dzisiaj. Ale nie na tyle by sprzątać :D więc zrobiłam ubrankowy bilans. Wiecie, że mam tylko 2 bodziaki z krótkim rękawkiem na 62cm?!

Dziewczyny, któraś z Was kupowała te bodziaki http://allegro.pl/komplet-hello-world-body-3-pak-rozm-50-56-i6130561017.html. Jak ma się materiał? Fajna gatunkowo bawełna? Brakuje mi kopertowych bodziaków na czas ochrony pępuszka, coś muszę dokupić. Mam tylko dwie sztuki i to z długim rękawkiem. A te cenowo wyglądają bardzo korzystnie.

Tak wyglądała moja sypialnia z 2h temu ;D
    k0cn2uv4jvj8_t.jpg

Ps. edit
    Kupujecie zestaw do wózka? Np coś takiego?
    http://allegro.pl/zestaw-do-wozka-minky-kocyk-poduszka-nowe-wzory-i6529562879.html
    Nie martw się,my z powodu polipa doczesnowego nie możemy od poczat ku ciąży...i dajemy radę,ale rozmawiamy o tym bo to dziwna sytuacja ale.oboje jesteśmy zgodni że w takiej sprawie to naprawdę można wytrzymać nawet i dłużej:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilea- nie kupuje zadnego dodatkowego zestawu do wozka, wystarczy mi rozek/spiworek plus kocyk :) Lepiej taki zestaw dokupic do spacerowki, bo w dluzszym okresie bedziemy go uzytkowac.

Antonelka- a jakbys na meble zafundowala sobie okleine? Sa teraz takie piekne wzory i mozliwosci, ze moze nie musialabys zmieniac wszystkich mebli. Chyba, ze marzy Ci sie inne ustawienie, ksztalt i poleczki to zmienia postac rzeczy ;)

Dla dziewczyn, ktore szyja badz poszukuja ciekawych wzorow polecam:
    http://sweetcraft.pl/ ;)

aniolkowa mama- jeszcze raz wklejam linka do lewatywek z miodu ;)
    http://www.melilax.pl/melilax-aboca/charakterystyka-produktu/

karolyn- sciskam Cie cieplo, nie przejmuj sie! Wydaje mi sie, ze Twoj Maz nie mial niczego zlego na mysli, postaraj sie zmienic kierunek myslenia i wytlumacz Mezowi, ze dziecko jest bardzo wazne, ale Twoje piersi, laktacja i wyjscie z domu to priorytet na dluzsza mete ;)

IGA- czesto tak bywa w zyciu, ze czlowiek martwi sie na zapas, a tutaj bach i nowa ciazunia w otoczeniu :D Gratulacje dla siostry, duzo zdrowia :)

PS!
    Wlasnie zauwazylam, ze na moich bawelnianych leginsach, na szwie pojawily sie biale rozciagniete gumki! Cholera, to jednoznaczny dowod na niekontrolowany rozrost posladow.. I co, trzeba kupic nowe, bo bede swiecic majtami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:30

ilae, IGA.G lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawy łóżkowe wygladaja tak, ze nawet spimy w osobnych pokojach ostatnio bo:
    - moja bezsennosc
    - jego przeziebienie
    - moje przeziebienie

od poczatku ciazy prawie nic bo krwiak, bo strach, bo to bo tamto.
    Ale oboje rozmawiamy i wiemy, ze najwazniejsze dziecko i damy rade.

Moze przed porodem poprobujemy tak w ramach przygotowania do porodu :)
    Tak jak lis pisala, bede bałamucic meza w szpitalnych korytarzach :)

lis87 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ