Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołkowa wpisz sobie w wyszykiwarce w aptece gemini enema i CI wyskoczy lewatywa
edit: tutaj masz linka: http://www.aptekagemini.pl/enema-plyn-doodbytniczy-150ml.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:46
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
właśnie się dowiedziałam, że moja druga siostra jest w ciąży!!!
Anielka będzie miała dwójkę rodzeństwa ciotecznego z tego samego rokua tak się wcześniej martwiłam, że spora różnica będzie między rodzeństwem
Niebieskaa, eforts, Antonelka, sallvie, karolyn, Jagah, nutella_, Taśka22, pati87 lubią tę wiadomość
-
a odnoście ubranek, nam na szkole rodzenia mówili, że lepsze są ubranka używane, prane wielokrotnie niż nowe uprane raz. podobno bawełnę trzeba uprać ileś razy, żeby była miękka i najlepiej przepuszczała powietrze. ja mam sporo ubranek od sióstr, ale mam też nowe i nie będę ich prała kilka razy ...
-
koniczynkaa wrote:Mówicie, że dostałyście już wszystkie przesyłki od dolcesono? A zamawiałyście na ich stronie czy na allegro? u mnie nadal cisza pomimo prób dzwonienia i pisania maila. Nie wiem już co robić.
Ania staraczka gdzie chodzisz do szkoły rodzenia?
A Ty też Kraków??czy ta sama.szkoła? -
aniołkowa mama wrote:Pokażcie jakie kupujecie/macie te lewatywy? Ja widzę takie jakieś plastikowe cuda, worki albo gruszki i jakieś płyny ;/ jakie to ma być?
http://www.ebay.com/itm/Aboca-Melilax-6-Micro-Enemas-with-Promelaxin-for-Pediatric-and-Adults-SELECT-/282278559742?var=&hash=item41b91cfffe:m:mVPci-uo8leE8d7Ne-9kznA
Ale znalazlam juz na norweskim forum co moge kupic tutaj w aptece i to wlasnie kupie, male opakowanie plynu, ktory wstrzykuje sie okolo 15 min wczesniej.
koniczynkaa wrote:Mówicie, że dostałyście już wszystkie przesyłki od dolcesono? A zamawiałyście na ich stronie czy na allegro? u mnie nadal cisza pomimo prób dzwonienia i pisania maila. Nie wiem już co robić.
Wczoraj dostalam taka odpowiedz:
Witam Serdecznie,
Paczka wychodzi dzisiaj, nr paczki powinien być już na mailu.
Co do realizacji jest mi niezmiernie przykro, że doszło do takiej sytuacji nie jest ona jednak wynikiem braku szacunku do klienta,
a oszukaniem nas przez firmę która miała magazynować i wysyłać nasze produkty.
Dlatego też teraz składem nieadekwatnym do powstałego bałaganu realizujemy wysyłki w trybie reklamacyjnym.
Z poważaniem
Jakub Engler
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Alescie naprodukowaly,muszę nadrobić,u mnie teściowka na kawce była i takie mam.zaległości teraz.ale fajnie pogadalysmy,powiefzuala trochę i super bo jakiś taki kontakt mamy że sobą słaby choć bardzo poprawne relacje,ona po prostu bliżej z siostra męża:)więc się ciesze się tak wpadła i posiedziała.
A ja niestety mam meeega przeziębienie i nie spałam od 4 rano ale byłam na badaniach to mi lekarz w gardło zajrzał i na szczęście nic się poważniejszego nie dzieje,oby skończyło się na katarze.
Nutella masz talent!piękne rzeczy! -
koniczynkaa wrote:Też Kraków, ale do szkoły rodzenia się nie wybieram
Byłam pewna, że mają ubranka dla malucha ale nie pamiętałam jak jest z podkładami dla nas dlatego pytam
-
Iga Gratulacje dla siostry !!!
Dziewczynki trzymajcie kciuki za ładną pogodę w piątek i sobotę bo mam zaplanowane 2 sesje ciążowe !!IGA.G, Antonelka, Milka1991 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
U mnie sprawy łóżkowe leżą i kwiczą
najpierw mąż był chory, później złapało mnie, a jak już jesteśmy zdrowi to ja straciłam chęci. A jak mam już chęci, to męża nie ma. Wieczorem mam tak jak Wy, zmęczona jestem i ani o tym nie myślę. Za to mąż dobiera się do mnie przy każdej możliwej okazji
mnie jakoś boli wszystko, jestem tak opuchnięta na dole, dziwnie sucho jest i chyba dlatego nawet mnie nie ciągnie aż tak, jak przed ciążą.
Tak w ogóle to nudziło mi się dzisiaj. Ale nie na tyle by sprzątaćwięc zrobiłam ubrankowy bilans. Wiecie, że mam tylko 2 bodziaki z krótkim rękawkiem na 62cm?!
Dziewczyny, któraś z Was kupowała te bodziaki http://allegro.pl/komplet-hello-world-body-3-pak-rozm-50-56-i6130561017.html. Jak ma się materiał? Fajna gatunkowo bawełna? Brakuje mi kopertowych bodziaków na czas ochrony pępuszka, coś muszę dokupić. Mam tylko dwie sztuki i to z długim rękawkiem. A te cenowo wyglądają bardzo korzystnie.
Tak wyglądała moja sypialnia z 2h temu
Ps. edit
Kupujecie zestaw do wózka? Np coś takiego?
http://allegro.pl/zestaw-do-wozka-minky-kocyk-poduszka-nowe-wzory-i6529562879.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:56
Jagah lubi tę wiadomość
-
Ehh a ja musze sie pozalic:( tesciowa zadzwonila dzis do mnie bo mega dlugiej przerwie (mieszka w Austrii) i zapytala co mi potrzeba. Powiedzialam, ze wszystko mam ale, ze nalegala to na poczekaniu wymyslilam laktator elektryczny, ktory losztuje sporo, a na pewno mi sie przyda. Przytaknela i powiedziala, ze popatrzy. Maz dzwoni i mu opowiadam, a on do mnie, ze po co mi laktator, ze lepiej cos dla dziecka, jakas lampa projektor itp. Nie wiem czy to hormony ale poczulam sie okropnie
zwlaszcza, ze nigdy nie wypomina mi niczego. Raczej ja jemu:/ mi sie widocznie juz nic nie nalezy od jego mamy ehh:( chociaz wiadomo, ze laktator to rzecz tez dla dziecka, bo co niby bedzie jadl jak pojade na uczelnie 70 km pd domu:/ masakra...nawet nie chce mi sie z nim gadac dzis...
-
Antonelka ja też po przejściach i u mnie ten pierwszy gin który mnie prowadził do trraz od samego początku nastawial mnie ze że względu na moją "przeszłość poloznicza" rozsądnie byłoby dać temu dziecku maximum komfortu i zrobić cc a że przy okazji mam strasznie niski próg bólu i poród naturalny nie wchodzi w grę,to tak się też nastawilam.pamiętam co sie ze mną działo jak miałam krwawienie po laparo z ciążą pozamaciczna ech szkoda gadać jaki to był dla mnie ból nie do zniesienia i boję się że z boku stracę nad sobą kontrolę przestanę współpracować i coś się stanie dzieckiem wtedy... -
Dziewczyny polecam Wam ta lewatywe.nie ma się czego bać. Ja jak miałam rok temu pierwsza laparoskopie to miałam lewatywKE taka wlewke i czułam się mega komfortowo a tak bez to bym się bała niespodzianki na sali operacyjnej...
Na początku się bałam że nie zdążę dobiec do kubelka ale to naprawdę parę. Minut mija zanim cokolwiek się zacznie dziać więc spacerowalam po korytarzu i spokojnie zdążyłam także naprawdę luzik,nie wyobrażam sobie nie mieć nawet przed cc -
ilae wrote:U mnie sprawy łóżkowe leżą i kwiczą
najpierw mąż był chory, później złapało mnie, a jak już jesteśmy zdrowi to ja straciłam chęci. A jak mam już chęci, to męża nie ma. Wieczorem mam tak jak Wy, zmęczona jestem i ani o tym nie myślę. Za to mąż dobiera się do mnie przy każdej możliwej okazji
mnie jakoś boli wszystko, jestem tak opuchnięta na dole, dziwnie sucho jest i chyba dlatego nawet mnie nie ciągnie aż tak, jak przed ciążą.
Tak w ogóle to nudziło mi się dzisiaj. Ale nie na tyle by sprzątaćwięc zrobiłam ubrankowy bilans. Wiecie, że mam tylko 2 bodziaki z krótkim rękawkiem na 62cm?!
Dziewczyny, któraś z Was kupowała te bodziaki http://allegro.pl/komplet-hello-world-body-3-pak-rozm-50-56-i6130561017.html. Jak ma się materiał? Fajna gatunkowo bawełna? Brakuje mi kopertowych bodziaków na czas ochrony pępuszka, coś muszę dokupić. Mam tylko dwie sztuki i to z długim rękawkiem. A te cenowo wyglądają bardzo korzystnie.
Tak wyglądała moja sypialnia z 2h temu
Ps. edit
Kupujecie zestaw do wózka? Np coś takiego?
http://allegro.pl/zestaw-do-wozka-minky-kocyk-poduszka-nowe-wzory-i6529562879.html -
ilea- nie kupuje zadnego dodatkowego zestawu do wozka, wystarczy mi rozek/spiworek plus kocyk
Lepiej taki zestaw dokupic do spacerowki, bo w dluzszym okresie bedziemy go uzytkowac.
Antonelka- a jakbys na meble zafundowala sobie okleine? Sa teraz takie piekne wzory i mozliwosci, ze moze nie musialabys zmieniac wszystkich mebli. Chyba, ze marzy Ci sie inne ustawienie, ksztalt i poleczki to zmienia postac rzeczy
Dla dziewczyn, ktore szyja badz poszukuja ciekawych wzorow polecam:
http://sweetcraft.pl/
aniolkowa mama- jeszcze raz wklejam linka do lewatywek z miodu
http://www.melilax.pl/melilax-aboca/charakterystyka-produktu/
karolyn- sciskam Cie cieplo, nie przejmuj sie! Wydaje mi sie, ze Twoj Maz nie mial niczego zlego na mysli, postaraj sie zmienic kierunek myslenia i wytlumacz Mezowi, ze dziecko jest bardzo wazne, ale Twoje piersi, laktacja i wyjscie z domu to priorytet na dluzsza mete
IGA- czesto tak bywa w zyciu, ze czlowiek martwi sie na zapas, a tutaj bach i nowa ciazunia w otoczeniuGratulacje dla siostry, duzo zdrowia
PS!
Wlasnie zauwazylam, ze na moich bawelnianych leginsach, na szwie pojawily sie biale rozciagniete gumki! Cholera, to jednoznaczny dowod na niekontrolowany rozrost posladow.. I co, trzeba kupic nowe, bo bede swiecic majtamiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:30
ilae, IGA.G lubią tę wiadomość
-
U nas sprawy łóżkowe wygladaja tak, ze nawet spimy w osobnych pokojach ostatnio bo:
- moja bezsennosc
- jego przeziebienie
- moje przeziebienie
od poczatku ciazy prawie nic bo krwiak, bo strach, bo to bo tamto.
Ale oboje rozmawiamy i wiemy, ze najwazniejsze dziecko i damy rade.
Moze przed porodem poprobujemy tak w ramach przygotowania do porodu
Tak jak lis pisala, bede bałamucic meza w szpitalnych korytarzachlis87 lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1