X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym cewnikiem to tez się bałam jak fix wyciągania i jeszcze miałam dren i nie wiedziałam do gorsze ale pielęgniarka podczas usuwania cewnika powiefzuala że mam wziąć głęboki wdech i wtedy usunela-super sprawa połowa bólu mniej a jak lekarz usuwał dren to kazał kaszlnac i powiem Wam byłam w szoku bo ani się obejrzałam a dren był już wyciągniety

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zapalenie tchawicy kaszel tragiczny mam.duomox ledwo zipie. I do tego mam uczucie malych pluc i nasila sie przez chorobe . niech juz skonczy ta choroba...

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Dziewczyny mam zapalenie tchawicy kaszel tragiczny mam.duomox ledwo zipie. I do tego mam uczucie malych pluc i nasila sie przez chorobe . niech juz skonczy ta choroba...
    To powinno pomóc,też właśnie miałam zapalenie krtani i tcgawicy co brałam antybiotyk,po 2 dawce już mogłam dłużej przespac moc a potem już było o niebo lepiej

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dzisiejsze szalenstwo.
    Wrzucam link przez zapodaj bo tinypic cos nie dziala :-/

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b02d91db4fe.jpg

Agga, Donia12, agadana, Jagah, sallvie, Omon, sunshine, misKolorowy lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Agga Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smakowicie wyglada, nic tylko schrupac! :)

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie: waga mniej więcej 2kg :D dalej chłopak, przepływy ok, wody w normie. Następna wizyta za 2 tygodnie i do powtórki choroby weneryczne. Toxo robiłam juz 3 razy, wiec nie trzeba ;)

W ogóle to było opóźnienie godzinkę i same ciężarne. Jedna mówiła, że ma skierowanie na CC od gina i pojechała na kwalifikację do ordynatora szpitala, w którym chce rodzic a ten na korytarzu nawet nie patrząc w papiery stwierdził, że bzdury i ma rodzic SN :O (warszawski renomowany szpital ;))

Donia12, karolyn, Milka1991, Kjopa3, Jagah, pati87, stowtotka, Biszkopciki lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska - mam nadzieje, ze to nie moja Woloska :-/

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Kahaska - mam nadzieje, ze to nie moja Woloska :-/
    Nie :) Orłowskiego

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Wam powiem.. mam dość.. bezproblemowo ciąża jest dla mnie aktualnie wyzwaniem.. nikt z osceopatow nie umie mi pomóc na ból.. chodzę ledwo kuleje mega.. boli ze łzy lecą co chwile.. nie mam pomocy a mój roczniak wymaga mega uwagi.. ciężko mi się oddycha wszystko mnie już wkurza. W pierwszej ciąży było po prostu genialnie.. teraz odliczam i wolę juz płacz i kolki niż ten ból.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    To powinno pomóc,też właśnie miałam zapalenie krtani i tcgawicy co brałam antybiotyk,po 2 dawce już mogłam dłużej przespac moc a potem już było o niebo lepiej
    Mialas 2xdziennie.po 1g?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34

Wysłany: 9 lutego 2017, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Mialas 2xdziennie.po 1g?
    Ja akurat dostałam amotax ale to ta sama grupa leków,tylko w moim syntetyczna.dawkowania nie pamiętam ale coś mi się kojarzy ten 1 g właśnie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • agadana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko suuuuper te Twoje rogaliki! Zdradzisz dokładny przepis?

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana, wg zaleceń lekarza wstaje wcześniej zjeść śniadania, później koło południa pewni się zdrzemnę. ketony w moczu wysokie, uznał, że za mało jem... jak za mało jak już 13 kg na plusie! jestem przerażona.

a tak ogólnie to wszystko ok, szyjka trzyma, Anielka na szybko podglądnięta, plan porodu omówiony.

i o dziwo następna wizyta planowa za 4 tyg, czyli w 37 tc! kazał zapisać się za dwa tyg, ale jak nic się nie będzie działo, wyniki będą w normie to moge przyjść dopiero za 4 tyg.

Monna lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:33

• pati87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc z rogalem super :)
    Mąż trochę jeszxze wueczorem ponarzekal ze nie ma sie do mnie jak przytulic :) i ze grodze sie od niego :)

Dzis snigam na 12 na rzesy, a potem po 14ej jade na USG na nfz.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• sallvie Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też na nogach :) Jade zaraz na podpis i UP i na pobranie krwi do laboratorium :)

Monna U mnie mimo ponad 15kg na + rozstepy pojawiły się tylko na piersiach. Nie smarowalam się żadnymi olejkami, masciami i innego typu zapobiegaczom na rozstepy :)
    Jak dla mnie rozstępy to sprawa indywidualna i zależą one w dużej mierze od tego jak esastyczna skórę mamy :)

bobas Kochana mega Ci wspolczuje :( ale pamiętaj że już bliżej jak dalej i odetchniesz z ulgą. Skończą się te wszystkie dolegliwości !

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak korzystając z uprzejmości teściowej kupujemy nowy wózek:) tylko nie wiem jeszcze jaki:/ odkąd miałam kupić od kuzynki roana teo nie oglądałam już wózków i kompletnie nie wiem czego szukać.

Kołyskę też kupujemy nową i znów ten sam problem:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    witam się z rana, wg zaleceń lekarza wstaje wcześniej zjeść śniadania, później koło południa pewni się zdrzemnę. ketony w moczu wysokie, uznał, że za mało jem... jak za mało jak już 13 kg na plusie! jestem przerażona.

a tak ogólnie to wszystko ok, szyjka trzyma, Anielka na szybko podglądnięta, plan porodu omówiony.

i o dziwo następna wizyta planowa za 4 tyg, czyli w 37 tc! kazał zapisać się za dwa tyg, ale jak nic się nie będzie działo, wyniki będą w normie to moge przyjść dopiero za 4 tyg.
    Ja w ciazy z synem zawsze mialam ketony w moczu to twierdzil, ze malo pije:/ mialam 20na plusie do porodu

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    mamaaniołków3 a masz może takie zdjęcie z USG gdzie widać te włoski? Zawsze mnie zastanawiało jak to widać :) U mnie nikt o włoskach nie wspominał :( Odnośnie lewatywy ja jestem chętna, nie wyobrażam sobie by przy porodzie rodzinnym zrobić klocka.. Wiem, że to częste i normalne, ale chyba nie dla męża, który stoi obok ;D

eforts więc spróbuj z hardem :) Hard to taki lakier z semilaca, który jest gęstszy bo służy do przedłużania paznokci na szablonie, ale kiedyś wyczytałam, że przy słabej płytce można go nałożyć cienko na bazę i dopiero na to kolor i teraz robię tak cały czas. Moja teściowa tez widzi dużą różnicę w trwałości lakieru kiedy nałoży harda a kiedy zapomni. No ale musiałabyś spróbować bo mam koleżankę, której i tak nic to nie dało..

sunshine ja myślałam o tych metkach, tylko klops jak ktoś będzie chciał sprzedać ubranka.. nie dojdzie się ładu, które na jaki rozmiar :D

ja stwierdziłam, że te ubranka 0-3 m będę trzymała oddzielnie. Nie mieszała ich z większymi. Ja będzie mi z czegoś wyrastał to do schowam do worka z opisem właśnie 0-3m. i potem bede sprzedawać nie jako 56 czy 62, tylko jako 0-3m. To jedyne rozwiązanie jakie mi wpadło do głowy :)
    Po cichu jeszcze liczę, że może przydadzą nam się znowu te ubranka. Ale mąż na razie jest na nie - w związku z komplikacjami w ciąży. Mimo to przekonałam go, żebyśmy jeszcze nie oddawali ostatniego zarodka do adopcji, wiec może...

atdc2n0at8s9ecys.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    A propos odcinania metek i ewentualnego późniejszego sprzedawania ubranek, to mam jeszcze taki pomysł:
    można zrobić teraz zdjęcia tym ubrankom, tak, żeby było widać wzór danego ciuszka + metkę (aby nie było wątpliwości, co jest czym i w jakim rozmiarze). Potem, przy sprzedaży, można zaprezentować te zdjęcia, gdyby kupujący chciał (na potwierdzenie rozmiaru, marki, serii, etc.). Plus oczywiście dodać wyjaśnienie, że się odrywało z troski o delikatną skórę naszego ukochanego dziecka.

Ja mam w ogóle kłopot z tym odcinaniem, bo niektóre te metki są przyszyte jakoś tak ciasno i głęboko, że wydaje mi się, że trudno będzie je obciąć tak, żeby nie został żaden element drażniący. Prawdę mówiąc, sama mam kilka takich ubrań, gdzie pozostawiłam metki, bo po odcięciu ten paseczek, który pozostał drażnił bardziej niż wcześniej cała metka. Mam nadzieję, że w dziecięcych ubraniach jest to jakoś lepiej rozwiązane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:20

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ