X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najfajniejsze są ciuszki z nadrukowana metką.

Annak czasami da się je wręcz wypruc że nic nie zostaje.

Byłam w labie. Przy samym pobraniu krwi wzięło mnie na wymioty. Oczywiście zaczęłam od razu myśleć o ewentualnym cc to prawie padlam :) rozumiem dziewczyny bojace się porodu sn bo ja mam zupełnie odwrotnie i modlę się żeby nic mnie do tego nie zmusiło.
    Jutro mam wizytę i zamawiam, że młody ma głowę w dole :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine nie no ja oczywiście też powycinam metki bo ważniejszy dla mnie dzidziuś niż chęć zarobienia na ubrankach, tym bardziej, że też będę chciała je póki co zostawić. Tylko tak mnie naszło bo dużo rzeczy kupowałam używanych i wszystkie miały metki.. chyba pozbędę się ich głównie z bodziaków bo te są przy ciałku a w jakichś bluzeczkach czy sweterkach nie powinny przeszkadzać. A zbyt krótko obcięte tez potrafią gryźć, więc chyba trzeba by się bawić w wypruwanie..

annak ja jeszcze myślałam, żeby lekko igła i nitką na szyjce po lewej stronie wydziergać rozmiar np. 56 ;) Nie gryzie, nie spierze się, ale chyba faktycznie opcja ze zdjęciami będzie szybsza, albo tak jak sunshine radzi, po prostu wrzucić je do wora 0-3 :)

Rozstępy pojawiły mi się już w połowie ciąży na pośladkach, może dlatego, że ich niczym nie smarowałam a może tak miało być. Lekkie "pajączki" pojawiły mi się też na zewnętrznej stronie ud a poza tym nigdzie.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Dziecko w przedszkolu a ja muszę chyba zabrać się za odkurzanie i mycie podłogi bo już gołym okiem widać jaka "czysta". Wczoraj postanowiłam że będę leżeć - zgodnie z zaleceniem lekarki z 23 stycznia ;) No i jak się położyłam, to zaraz mi się oko przymknęło i tak to właśnie od 12 do 15 wyspałam się tak, że potem w nocy spać nie mogłam, a teraz mnie łeb boli. Także stwierdzam, że leżenie to zło ;) Lepiej już siedzieć przy kompie i przeglądać internety....
    Cholera. Ustawiłam sobie po coś alarm na dzisiaj na 9.30 - coś miałam zrobić :/ tylko kurde nie pamiętam co. Ale lipa :/ Pamiętam tylko jak wczoraj sobie pomyślałam, że na pewno zapomnę więc ustawiłam tel żeby mi przypomniał. No to mam... odmóżdżenie ciążowe wrrr

Odnośnie metek - ja Mikołajowi nie odcinałam i nic mu nie było. Pamiętam, że jak potem odkupowałam od znajomych ubranka (jak Miki miał coś koło 2 lat) to one miały odcięte wszystko:) Za nic w świecie nie dało się dojść co to za rozmiar! Nawet z kurtek były powycinane te metki które są na boku - chociaż wiadomo, że nikt kurtki na gołe ciało nie zakłada :D Także - oni mieli odchył w jedną stronę, a ja w drugą ;)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia
    Nastepnym rqzem nazwij alarm :) nie bedzie problemu. Ja tak czasami robię.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ależ ja o tym pomyślałam i wróciłam do alarmu i go nazwałam, ale przecież nie zapisałam i wyszłam.
    Najlepsze jest to, że ja tego nie robiłam tydzień temu tylko wczoraj wieczorem - co potęguje nieco moje wkurzenie ;) na siebie....

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wychodzę. W końcu :) już jest wszystko ok. Nie wracam tu aż do porodu ;)

kahaśka, Niebieskaa, Donia12, Gakin, lis87, Szczęśliwa Mamusia, Omon, Antonelka, Jagah, sallvie, IGA.G, sunshine, Kjopa3, ilae, Justyna Sz, Korcia, nutella_, pati87, kasieniaczek, misKolorowy lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie odcinałam metek i nie zamierzam. Nigdy nie było obtarcia albo czerwonego na skórze. Jak się okaże, że któreś ubranko obcierac będzie to wtedy wypruję. Nieumiejętnie wycięta metka może gorzej przeszkadzać.

karolyn, Jagah, Kjopa3, ilae lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja tam nie odcinałam metek i nie zamierzam. Nigdy nie było obtarcia albo czerwonego na skórze. Jak się okaże, że któreś ubranko obcierac będzie to wtedy wypruję. Nieumiejętnie wycięta metka może gorzej przeszkadzać.

Ufff, myślałam już, że wyrodna matka jestem :)
    Ja na razie nadal nie mam z czego wycinać i w tym miesiącu się nie zapowiada na to, że będę miała ;) ale jak już wreszcie zrobię tą wyprawkę to wycinać będę tylko wtedy jak będzie taka potrzeba. Mam nadzieję, że nie trafi mi się jakaś królewna na ziarnku grochu...

kahaśka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgadzam z kahaska:) z D. Nie wycinalam teraz tez nie bede chyba, ze ktoras bedzie drapala, albo jakas wyjatkowo wielka. Faktycznie nie raz po wycieciu jest gorzej niz przed mojemu mlodemu nic nigdy nie bylo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:07

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    mamaaniołków3 a masz może takie zdjęcie z USG gdzie widać te włoski? Zawsze mnie zastanawiało jak to widać :) U mnie nikt o włoskach nie wspominał :( Odnośnie lewatywy ja jestem chętna, nie wyobrażam sobie by przy porodzie rodzinnym zrobić klocka.. Wiem, że to częste i normalne, ale chyba nie dla męża, który stoi obok ;D

nie zrobił zdjęcia włoskom - ale na usg taki śmieszny meszek był widoczny:) i doktorek że Pani dziecko to łyse nie będzie:P

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaniołków3 ale to na zwykłym USG czy 3d/4d? :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    mamaniołków3 ale to na zwykłym USG czy 3d/4d? :)

na zwykłym - chyba:P - szczerze nie wiem - bo tyle rzeczy mi sprawdzał że się pogubiłam - nawet ktg zrobił:)

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana wrote:
    Antonelko suuuuper te Twoje rogaliki! Zdradzisz dokładny przepis?

3 szklanki maki, kostka miekkiego masla, 400 ml jogurtu greckiego.
    Zagniatamy i do lodowki na ok 1h. Ja dalam troszke wiecej maki bo cos za bardzo kleilo sie. Mozna dosypac troche cukru jak ktos lubi skodkie.
    Po godzinie wyjelam z lodowki, podzielilam na 3 czesci i rozwalkowalam. Wycielam trojkaty - lepiej takie z podluzone niz wszystkie boki rowne bo latwiej zwija sie. Do srodka dalam powidla a do niektorych dzem porzeczkowy.
    Posmarowalam jajkiem na wierzchu i do piekarnika na 25 minut 180 stopni.
    Smacznrgo :-)

Jagah, Donia12, Niebieskaa, agadana, Agga lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej moje drogie :*:*:*:*:*:*.

Mocno trzymam kciuki , za Wasze wizyty :*:*:*:*.

Boże jak ślisko , sypie śnieg jak nie wiem , no i synka mi rozłożyło lekka gorączka , kaszel , katar dziewczynki też jeszcze katar mają , ech ja chcę już wiosnę albo lato mam dość tych chorób . Mąż wreście du** ruszył , i zaczął skręcać łóżko dla Gabrysi , no nareszcie B-) . Powiem wam że po ludziach chodzą takie niespodziewane wypadki że szok , wczoraj w naszej lokalnej gazecie przeczytałam że taki młody Pan 43 lata miał , wysiadł z samochodu i długo nie wracał jego żona wyszła z domu ( akurat z zakupow wrócili , i zastanawiała się co tak długo nie wraca ) i co okazało się jej mąż utopił się w studzience kanalizacyjnej :-\ , nie wiem czy nie zauważył czy co ta studzienka daleko była od samochodu , i była oznakowana takim paskiem biało - czerwonym szkoda mi bardzo tego Pana i jego rodziny straszna tragedia . Kochane moja siostra stwierdziła że podejrzewa , że gin ją źle prowadzi nic jej nie mówi o ciąży jak ma USG to też nie dokładnie wszystko objaśnia , podejrzewa że może mieć przednie łożysko ( bo ręce jej często drętwieją , sądzi że może dlatego nie czuje maleństwa ) , a jej Pan gin nie sprawdzał łożyska i idzie prywatnie na USG . My czujemy się dobrze , choć jak wiecie ciężko jest pod koniec ciąży , nasze szczęście teraz od samego rana do północy szaleje w brzusiu , bardzo się cieszę że jest ruchliwe i takie żywe :*:*:*:*:* .

• Jagah Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza zmiana kodu na trojke z przodu w tym roku! ;)
    Kolejna w Maju przy urodzinach :D

Dzien dobry w 30 tygodni ciazuni <3 Waga 60,7 kg i obwodzik 96 cm :D
    Tak szczerze, to III trymestr jest dla mnie najlepszy w samopoczuciu. Nie mam problemu z ogarnieciem broszki, ubieraniem skarpetek czy butow. Moje wlosy i paznokcie sa boski, i szczerze mi bedzie brakowalo ich kondycji po porodzie, niestety.. mam swiadomosc, ze ta gesta czupryna odejdzie wraz z hormonami ;)

Aktualizacja balonika, hopsa ha! ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c43229d47b5.jpg

Zaraz wracam do poczytanek! :)

Antonelka, Omon, sallvie, Taśka22, IGA.G, sunshine, Donia12, Kjopa3, Justyna Sz, Niebieskaa, Korcia, agadana, Milka1991, pati87, misKolorowy lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah pieknie wygladasz :-)

Jagah lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Omon Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie planuję wycinać metek. Mam większość ubranek używanych i dosłownie 2-3 sztuki mam bez metki - układając rozmiarami musiałam do innego ubranka przykładać, żeby sprawdzić rozmiar :P Więc wychodzę z założenia, że właśnie w tych była gryząca metka.
    Myślę, że jak jakaś metka będzie przeszkadzać to dziecko da nam o tym znać.

A ja mam dziś pytanie o czkawkę. Do tej pory nie zauważyłam niczego co mogłoby być czkawką, ale wczoraj już myślałam, że to to. Tylko nadal nie jestem pewna, bo cały czas myślałam, że to rytmiczne ruchy odczuwalne w całym brzuchu a u mnie jest to punktowe - jeden pulsujący punkt, ale nie jest to puls ani mój ani dziecka, bo częstotliwość około co 5 sekund, więc tak jak czkawka. Tylko czemu w jednym miejscu?
    No i zdziwiło mnie, że tyle czasu tego nie było a od wczoraj już chyba z 5 razy to się pojawiło.
    I jeszcze jedno subiektywne spostrzeżenie - do tej pory spotykałam się z opiniami, że ruchy są świetne, ale czkawka to jest dopiero coś! A mnie to coś strasznie irytuje :P
    Ma tak któraś z Was? To w końcu czkawka, czy coś innego?

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Pierwsza noc z rogalem super :)
    Mąż trochę jeszxze wueczorem ponarzekal ze nie ma sie do mnie jak przytulic :) i ze grodze sie od niego :)

Dzis snigam na 12 na rzesy, a potem po 14ej jade na USG na nfz.

A mój mąż znalazł jakiś taki sposób że też się przytula do tego rogala. Jakoś to tej części którą ja mam za plecami :)

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolelka- dziekuje za komplement i przepis na rogaliki, juz zapisany w schowku :)

bobas- no strasznie Ci wspolczuje bolu i faktu, ze nie masz mozliwosci po prostu sie polozyc i przeczekac, tylko musisz ogarniac dziecko i dom.. A moze sprobuj jeszcze poszukac innych fizjo, moze ktos cos wiecej doradzi? Szukaj dla siebie pomocy, bo do rozwiazania jeszcze zostal maly kawalek czasu, a przeciez sily musza byc, zeby dobrze wszystko sie zaczelo :* Sciskam cieplo! :)

Metki to w Naszej rodzinie same zabawne historie ;) Nie odcinam, odkad RAZ zrobilam to nieumiejetnie i przed samym wyjsciem, pokazala sie cudowna dziura w bluzce :D Jak Diabolina byla mlodsza to po prostu obserwowalam skore: jak byla zaczerwieniona i podrazniona to wtedy odcinalam i najlepiej jak moglam, wyciagalam kawaleczki nitki z przeszycia, ale szczerze, robilam to moze kilka razy, a takto zadnych rewolucji na skorze nie bylo. A inna sprawa bluzek jest jeszcze fakt, ze niektore maja tak mocne przeszycia i sciegi w srodku (ten szew), ze bardziej podrazniaja cialo niz metka. Najlepsze sa ubranka, ktore maja nadrukowane/naprasowane rozmiarowki w srodku, nie zdaza sie zeprac, bo dziecko juz wyrosnie, hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:58

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny ja się rozłożyłam mega:(((
    Jakiś katar życia,jakby nic nie boli ale wszystko siedzi w okolicy właśnie nosa i głowy generalnie,napój antygrypowy chyba jednak był już za późno i nie uzdrowil mnie;((( czuje się fatalnie nigdy mi tak z nosa nie leciało nie swedziało.Albo w ciąży się gorzej takiej rzeczy przwchodzi albo mąż z pracy przyniósł jakiegoś mega zjadliwego wirusa od jakiegoś dziaciaka czyjegoś z pracy:(
    Najgorsze ze dziś ważne zajęcia na szkole rodzenia o karmieniu a ja po pierwsze nie mam siły bo się strasznie czuje to nie chce pozarazac innych ciężarówek,zadzwonię zapytam czy tego tematu w marcu nie można odrobić bo akurat na ten bardzo chciałam isc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ