X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon, czkawka na bank :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ale z Ciebie szczuplizna!;)))

Jagah lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon u mnie zależy od czkawki, jak jest mniejsza to czuje pulsowanie na dole gdzie główka a jak duża to już spora część brzucha pulsuje. i Anielka ma ją często, codziennie, a nawet kilka razy dziennie. i troszkę irytuje mnie jak ma ją wieczorem jak chce zasnąć ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah,
    Jak patrzę na Twoje zdjęcie, to się wcale nie dziwię, że nie masz problemu z zakładaniem skarpetek, wiązaniem butów i innymi czynnościami.
    Ale czadowa wyglądówa! :-D

Jagah lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ale masz malutki zgrabniutki brzucsio, zazdroszcze! ja mam balon że ho ho i stąd problem z zakładaniem różnych części garderoby. na zimę mam jeszcze buty wiązane, ale się z nimi męczę... wczoraj do gina pojechałam w adidasach żeby tam się nie męczyć z wiązaniem

Jagah lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah jaki Ty masz maluśki brzuszek! Ślicznie wyglądasz, urodzisz i pewnie bedziesz wyglądać jak przed porodem. Jak to możliwe, że ty w obwodzie brzucha masz 96 cm?? Ja mam 89 chyba a brzuch znacznie większy.

Antonelka kupiłam wszystko i biorę się za rogaliki. Ciekawa jestem czy też mi takie apetyczne wyjdą :)

Metek nie obcinałam i nie będę obcinać. Chyba, że coś ewidentnie będzie przeszkadzać to oczywiście utnę.

Antonelka, Jagah lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah przy Tobie to nawet ja jestem w ciąży ! Ha! :) Mnie już brzuchol przeszkadza przy depilacji i ostatnio tak się tym zmęczyłam, że powiedziałam mężowi, że następnym razem to on to musi zrobić ;) To mi wczoraj podesłał jakieś urządzenie z Lidla do depilacji laserowej :D Chyba słabo świadomy, że w ciąży to nie bardzo się nadaje. Ale po ciąży to ja chyba jak Antonelka zainwestuje w swoją wygodę w gabinecie kosmetycznym :P

Łeb mnie rozbolał masakrycznie. Ciśnienie w normie więc pewnie z jakiegoś innego powodu :/ Pić mi się od wczoraj baaardzo chce więc może to odwodnienie? Tylko mnie się znowu chce gazowanego ... a już mi przeszło na jakiś czas.
    Miałam się nie kłaść dzisiaj, ale wzięłam tabletę i chyba muszę przeczekać aż przejdzie...

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    A mój mąż znalazł jakiś taki sposób że też się przytula do tego rogala. Jakoś to tej części którą ja mam za plecami :)

mój tez i czasem sprowadza się to do tego, że ja mu robię miejsce i w efekcie to on ma głowę na rogalu i przerzuconą nogę ;] ale łatwiej mu się przytulić, kiedy ja mam rogala pod brzuchem, wtedy poducha nie przeszkadza no ale to tylko na łyżeczkę :) i tez kawałek rogala wrzuci pod głowę, więc oboje jesteśmy zapleceni xD

sunshine lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:33

Jagah, ilae, Milka1991, sunshine lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziecko jak na ranem przylezie to też od razu w Rogala się ładuje. Nawet mu nie przeszkadza że matka już tam leży i miejsca nie ma.

kahaśka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Wczoraj postanowiłam że będę leżeć - zgodnie z zaleceniem lekarki z 23 stycznia ;) No i jak się położyłam, to zaraz mi się oko przymknęło i tak to właśnie od 12 do 15 wyspałam się tak, że potem w nocy spać nie mogłam, a teraz mnie łeb boli. Także stwierdzam, że leżenie to zło ;) Lepiej już siedzieć przy kompie i przeglądać internety....

Potwierdzam! Wczoraj wstalam duzo wczesniej i mialam lepsza kondycje, spanie i odpoczynek sa fajne, ale na dluzsza mete okropnie zamulaja ;)

Jutro odbieramy autko, takze w przyszlym tygodniu bede miala okazje sie przekonac, jak beda wygladaly Nasze poranki. Obecnie robie pobudke, sniadanie do stolu i na wynos do szkoly plus ogarniecie garderoby corki, i caluski ;) A pozniej bede musiala w tym wszystkim ogarnac siebie, zazyc leki, koniecznie pol kanapki przed wyjsciem i trasa do szkoly i spowrotem :D Ciesze sie, ze w moim ciazowym grafiku pojawi sie taka poranna zmiana, bo to wiecej ruchu dla mnie i szarych komorek ;)

Dzieki wszystkim za mile slowka <3
    Ten moj brzuch jest taki pocieszny ;) Czesto jak spogladam w lustro to mam wrazenie, jakbym widziala osobe ze spuchnietym zoladkiem, a cala reszta chyba ulokowala sie w biodrach. Ciezar siebie najlepiej czuje jak wchodze po schodach.

Venice- obwod mierze na wysokosci pepka, mnie chyba bardziej tyl i boczki wypycha :D Ale masz racje, po porodzie chcialabym szybko wrocic do formy. W lipcu jestesmy zaproszeni na slub, bedzie ten chrzest. Czlowiek chcialby dobrze wygladac i czuc sie swobodnie w swoim ciele.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się łudzę, że jak zacznę karmić to waga poleci w dół razem z moimi kilogramami sprzed ciąży ;)
    Zawsze jak wstanę to zapomnę się zważyć! Przypominam sobie już jak zjem śniadanie :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:33

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah no wyglądasz super!! Myślę, że mam większy brzuchol :D Pokażę jak będę miała siłę sobie zrobić zdjęcie więc pewnie nie dziś bo męczy mnie przeziębienie :/

Przed chwilą jakaś sąsiadka przyszła i zaczęła się na mnie wydzierać, że coś nie tak w pralni zostawiliśmy, chyba, nie wiem o co jej chodziło bo mój francuski jest elementarny i jeszcze bardziej zaczęła krzyczeć ;/ eeh..

Ja tak jak dziewczyny wyżej nie zamierzam wycinać metek.

Co do apteczki zdecydowałam się, że dokupię:
    Dla małej:
    - D-Vitum 96 kapsułek
    - coś z witaminą K (jakby się okazało, że tu małej witaminy K nie podadzą przy urodzeniu)
    - Omegamedbaby + DHA
    Wszystkie powyższe pozycje to raczej groszowe sprawy i potem zobacze co się przyda
    - coś na gorączkę w kropelkach i w czopkach
    - czopki glicerynowe
    - bobotic (to coś w stylu espumisanu)

Dla mnie:
    - lewatywę enema (ten płyn co polecała Koniczynka, dzięki:D)
    Iiii... witaminy i tutaj PYTANKO, czy na okres karmienia zamierzacie brać witaminki podobne lub te same do tych co brałyście w ciąży czy raczej samo DHA?
    Ja się zastanawiam nad:
    1)http://www.aptekagemini.pl/mamadha-premium-plus-60-kapsulek.html
    2)http://www.aptekagemini.pl/omegamed-pregna-60-kapsulek.html
    3)http://www.aptekagemini.pl/prenatal-dha-60-kapsulek.html

Z tym że pozycja numer 1 to zestaw witaminek + DHA a pozycje numer 2 i 3 to tylko DHA (najbardziej przystępne cenowo). Wy na co się nastawiacie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:32

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączyli mi drugi antybiotyk.
    Jeden mam skończyć do soboty, od dzis brać drugi bo zapalenie oskrzeli do tej anginy doszło.
    Koszmar, ten kaszel mnie zabija.
    Do tego inhalator.
    No tak to ja nigdy nie chorowałam!

:(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Dołączyli mi drugi antybiotyk.
    Jeden mam skończyć do soboty, od dzis brać drugi bo zapalenie oskrzeli do tej anginy doszło.
    Koszmar, ten kaszel mnie zabija.
    Do tego inhalator.
    No tak to ja nigdy nie chorowałam!

:(
    Łącze się Kochana w bólu choć mam nadzieję że uda się tym razem bez antybiotyku,właśnie zaraz będę mieć dostawę z apteki w tym sól fizjologiczna do inhalacji,czuje się jakby walec przeze mnie przejechal i jak rzadko mi się to zdarza to dziś zostaje w łóżku

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez.nie lubie jak maly ma czkawke jakos mnie to tak wkurza na dole w brzuchu takie pukanie skrobanie.

Do tego.plynu enema to.chyba trZeba.kupic jeszcze caly zestaw do lewatywy.co?
    Wogole czy ta ilosc starczy tam jest 150ml a czytalam ze 2litry trzeba se zrobić

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala, w sekundzie zalało mi wkładkę różowym śluzem i krwią..

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah Kochana.. Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki !! Pisz zaraz jak coś będziesz wiedziała :(
    Atat Zdrówka !!
    Milka Cieszę się, że wychodzicie z małą :) mówiłam, że Kornelki to silne babki są :)

Dziewczyny słuchajcie, macie może jakieś sprawdzone strony gdzie można złożyć zamówienie na wywołanie zdjęć, i nie drogo to kosztuje? Zazwyczaj wywołuję na empiku ale ostatnimi czasy nie ma fajnej promocji a zdjęcia się zbierają i zbierają :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, szczuplutenka z Ciebie dziolcha i jeszcze ten zgrabniutki brzuszek..mhmmm:)

A propos brzucha...to wczoraj polozna mierzyla mi wymiar brzucha i zaznacza te wymiary na wykresie i widze, ze jakis taki mniejszy ten brzuch niz powinien...polozna stwierdzila, ze jak na razie wyglada na to, ze dziecko nie bedzie duze, ale za 2 tyg kolejna wizyta i bedzie sprawdzac znowu wymiar... jak wzrost naprawde przystopowal to mnie skieruje do szpitala... mowie jej, ze chyba najwazniejsze sa wymiary z usg! a ona:tak tak..no bo dziecko moglo sie inaczej ulozyc, stad te wymiary brzucha sa rozne.. Szkoda gadac..w przyszlym tyg ide na usg to dowiem sie czy jest powod do niepokoju.

Aniolkowa,a w jakim jezyku mowi sie tam gdzie Ty mieszkasz? ciekawe! bo przeciez w Szwajcarii jest kilka urzedowych jezykow, ale chyba wszyscy mowia w niemieckim, prawda? A Ty jakim jezykiem musisz sie poslugiwac?

Antonelko, ja rowniez zapisalam sobie przepis. Ale dzisiaj szaleje z goframi. Kupilam kilka dni temu wreszcie gofrownice/tostownice i mozna dokupic rozne "blaszki" np. do robienia donutow lub innych smakolykow. I niestety wczorajsze i dzisiejsze sniadanie moje i meza to tosty...tak bardzo kojarzy nam sie to z dziecinstwem i Polska:DD ten zapach rozgrzanego tostera mhmhmh hahah:) wlasnie bylam w sklepie i kupilam zamiennik cukru, truskawki, borowki, serek waniliowy itd. i dzis bedzie uczta gofrowa...chociaz goffry postaram sie zrobic bardziej dietetyczne.

Ja rowniez nie bede wypruwac ani obcinac metek, polowa ciuszkow Marianki pochodzi z wielkiej paki, ktora kupilam w listopadzie.. czesc ciuszkow jest uzywana, czesc nowa..ale wszedzie sa metki, wiec domyslam sie, ze poprzednia wlascicielke ubranek nic nie gryzlo.

Bylam na basenie i wracajac...podjechalam do apteki i wyposazylam sie w zatyczki do uszu (biore do szpitala) i pojemniczki z plynem do zrobienia lewatywy... troche sie boje tych eksperymentow, ale wczesniej probowac na pewno nie bede:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:13

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 1523 1524 1525 1526 1527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ