Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Omon u mnie zależy od czkawki, jak jest mniejsza to czuje pulsowanie na dole gdzie główka a jak duża to już spora część brzucha pulsuje. i Anielka ma ją często, codziennie, a nawet kilka razy dziennie. i troszkę irytuje mnie jak ma ją wieczorem jak chce zasnąć ;p
-
Jagah,
Jak patrzę na Twoje zdjęcie, to się wcale nie dziwię, że nie masz problemu z zakładaniem skarpetek, wiązaniem butów i innymi czynnościami.
Ale czadowa wyglądówa!Jagah lubi tę wiadomość
-
Jagah ale masz malutki zgrabniutki brzucsio, zazdroszcze! ja mam balon że ho ho i stąd problem z zakładaniem różnych części garderoby. na zimę mam jeszcze buty wiązane, ale się z nimi męczę... wczoraj do gina pojechałam w adidasach żeby tam się nie męczyć z wiązaniem
Jagah lubi tę wiadomość
-
Jagah jaki Ty masz maluśki brzuszek! Ślicznie wyglądasz, urodzisz i pewnie bedziesz wyglądać jak przed porodem. Jak to możliwe, że ty w obwodzie brzucha masz 96 cm?? Ja mam 89 chyba a brzuch znacznie większy.
Antonelka kupiłam wszystko i biorę się za rogaliki. Ciekawa jestem czy też mi takie apetyczne wyjdą
Metek nie obcinałam i nie będę obcinać. Chyba, że coś ewidentnie będzie przeszkadzać to oczywiście utnę.Antonelka, Jagah lubią tę wiadomość
-
Jagah przy Tobie to nawet ja jestem w ciąży ! Ha!
Mnie już brzuchol przeszkadza przy depilacji i ostatnio tak się tym zmęczyłam, że powiedziałam mężowi, że następnym razem to on to musi zrobić
To mi wczoraj podesłał jakieś urządzenie z Lidla do depilacji laserowej
Chyba słabo świadomy, że w ciąży to nie bardzo się nadaje. Ale po ciąży to ja chyba jak Antonelka zainwestuje w swoją wygodę w gabinecie kosmetycznym
Łeb mnie rozbolał masakrycznie. Ciśnienie w normie więc pewnie z jakiegoś innego powoduPić mi się od wczoraj baaardzo chce więc może to odwodnienie? Tylko mnie się znowu chce gazowanego ... a już mi przeszło na jakiś czas.
Miałam się nie kłaść dzisiaj, ale wzięłam tabletę i chyba muszę przeczekać aż przejdzie...
-
sunshine wrote:A mój mąż znalazł jakiś taki sposób że też się przytula do tego rogala. Jakoś to tej części którą ja mam za plecami
mój tez i czasem sprowadza się to do tego, że ja mu robię miejsce i w efekcie to on ma głowę na rogalu i przerzuconą nogę ;] ale łatwiej mu się przytulić, kiedy ja mam rogala pod brzuchem, wtedy poducha nie przeszkadza no ale to tylko na łyżeczkęi tez kawałek rogala wrzuci pod głowę, więc oboje jesteśmy zapleceni xD
sunshine lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
nick nieaktualny
-
Donia12 wrote:Wczoraj postanowiłam że będę leżeć - zgodnie z zaleceniem lekarki z 23 stycznia
No i jak się położyłam, to zaraz mi się oko przymknęło i tak to właśnie od 12 do 15 wyspałam się tak, że potem w nocy spać nie mogłam, a teraz mnie łeb boli. Także stwierdzam, że leżenie to zło
Lepiej już siedzieć przy kompie i przeglądać internety....
Potwierdzam! Wczoraj wstalam duzo wczesniej i mialam lepsza kondycje, spanie i odpoczynek sa fajne, ale na dluzsza mete okropnie zamulaja
Jutro odbieramy autko, takze w przyszlym tygodniu bede miala okazje sie przekonac, jak beda wygladaly Nasze poranki. Obecnie robie pobudke, sniadanie do stolu i na wynos do szkoly plus ogarniecie garderoby corki, i caluskiA pozniej bede musiala w tym wszystkim ogarnac siebie, zazyc leki, koniecznie pol kanapki przed wyjsciem i trasa do szkoly i spowrotem
Ciesze sie, ze w moim ciazowym grafiku pojawi sie taka poranna zmiana, bo to wiecej ruchu dla mnie i szarych komorek
Dzieki wszystkim za mile slowka
Ten moj brzuch jest taki pociesznyCzesto jak spogladam w lustro to mam wrazenie, jakbym widziala osobe ze spuchnietym zoladkiem, a cala reszta chyba ulokowala sie w biodrach. Ciezar siebie najlepiej czuje jak wchodze po schodach.
Venice- obwod mierze na wysokosci pepka, mnie chyba bardziej tyl i boczki wypychaAle masz racje, po porodzie chcialabym szybko wrocic do formy. W lipcu jestesmy zaproszeni na slub, bedzie ten chrzest. Czlowiek chcialby dobrze wygladac i czuc sie swobodnie w swoim ciele.
-
nick nieaktualny
-
Jagah no wyglądasz super!! Myślę, że mam większy brzuchol
Pokażę jak będę miała siłę sobie zrobić zdjęcie więc pewnie nie dziś bo męczy mnie przeziębienie
Przed chwilą jakaś sąsiadka przyszła i zaczęła się na mnie wydzierać, że coś nie tak w pralni zostawiliśmy, chyba, nie wiem o co jej chodziło bo mój francuski jest elementarny i jeszcze bardziej zaczęła krzyczeć ;/ eeh..
Ja tak jak dziewczyny wyżej nie zamierzam wycinać metek.
Co do apteczki zdecydowałam się, że dokupię:
Dla małej:
- D-Vitum 96 kapsułek
- coś z witaminą K (jakby się okazało, że tu małej witaminy K nie podadzą przy urodzeniu)
- Omegamedbaby + DHA
Wszystkie powyższe pozycje to raczej groszowe sprawy i potem zobacze co się przyda
- coś na gorączkę w kropelkach i w czopkach
- czopki glicerynowe
- bobotic (to coś w stylu espumisanu)
Dla mnie:
- lewatywę enema (ten płyn co polecała Koniczynka, dzięki:D)
Iiii... witaminy i tutaj PYTANKO, czy na okres karmienia zamierzacie brać witaminki podobne lub te same do tych co brałyście w ciąży czy raczej samo DHA?
Ja się zastanawiam nad:
1)http://www.aptekagemini.pl/mamadha-premium-plus-60-kapsulek.html
2)http://www.aptekagemini.pl/omegamed-pregna-60-kapsulek.html
3)http://www.aptekagemini.pl/prenatal-dha-60-kapsulek.html
Z tym że pozycja numer 1 to zestaw witaminek + DHA a pozycje numer 2 i 3 to tylko DHA (najbardziej przystępne cenowo). Wy na co się nastawiacie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:32
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Dołączyli mi drugi antybiotyk.
Jeden mam skończyć do soboty, od dzis brać drugi bo zapalenie oskrzeli do tej anginy doszło.
Koszmar, ten kaszel mnie zabija.
Do tego inhalator.
No tak to ja nigdy nie chorowałam!
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Dołączyli mi drugi antybiotyk.
Jeden mam skończyć do soboty, od dzis brać drugi bo zapalenie oskrzeli do tej anginy doszło.
Koszmar, ten kaszel mnie zabija.
Do tego inhalator.
No tak to ja nigdy nie chorowałam!
-
Ja tez.nie lubie jak maly ma czkawke jakos mnie to tak wkurza na dole w brzuchu takie pukanie skrobanie.
Do tego.plynu enema to.chyba trZeba.kupic jeszcze caly zestaw do lewatywy.co?
Wogole czy ta ilosc starczy tam jest 150ml a czytalam ze 2litry trzeba se zrobić -
Jagah Kochana.. Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki !! Pisz zaraz jak coś będziesz wiedziała
Atat Zdrówka !!
Milka Cieszę się, że wychodzicie z małąmówiłam, że Kornelki to silne babki są
Dziewczyny słuchajcie, macie może jakieś sprawdzone strony gdzie można złożyć zamówienie na wywołanie zdjęć, i nie drogo to kosztuje? Zazwyczaj wywołuję na empiku ale ostatnimi czasy nie ma fajnej promocji a zdjęcia się zbierają i zbierająMilka1991 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Jagah, szczuplutenka z Ciebie dziolcha i jeszcze ten zgrabniutki brzuszek..mhmmm:)
A propos brzucha...to wczoraj polozna mierzyla mi wymiar brzucha i zaznacza te wymiary na wykresie i widze, ze jakis taki mniejszy ten brzuch niz powinien...polozna stwierdzila, ze jak na razie wyglada na to, ze dziecko nie bedzie duze, ale za 2 tyg kolejna wizyta i bedzie sprawdzac znowu wymiar... jak wzrost naprawde przystopowal to mnie skieruje do szpitala... mowie jej, ze chyba najwazniejsze sa wymiary z usg! a ona:tak tak..no bo dziecko moglo sie inaczej ulozyc, stad te wymiary brzucha sa rozne.. Szkoda gadac..w przyszlym tyg ide na usg to dowiem sie czy jest powod do niepokoju.
Aniolkowa,a w jakim jezyku mowi sie tam gdzie Ty mieszkasz? ciekawe! bo przeciez w Szwajcarii jest kilka urzedowych jezykow, ale chyba wszyscy mowia w niemieckim, prawda? A Ty jakim jezykiem musisz sie poslugiwac?
Antonelko, ja rowniez zapisalam sobie przepis. Ale dzisiaj szaleje z goframi. Kupilam kilka dni temu wreszcie gofrownice/tostownice i mozna dokupic rozne "blaszki" np. do robienia donutow lub innych smakolykow. I niestety wczorajsze i dzisiejsze sniadanie moje i meza to tosty...tak bardzo kojarzy nam sie to z dziecinstwem i Polska:DD ten zapach rozgrzanego tostera mhmhmh hahah:) wlasnie bylam w sklepie i kupilam zamiennik cukru, truskawki, borowki, serek waniliowy itd. i dzis bedzie uczta gofrowa...chociaz goffry postaram sie zrobic bardziej dietetyczne.
Ja rowniez nie bede wypruwac ani obcinac metek, polowa ciuszkow Marianki pochodzi z wielkiej paki, ktora kupilam w listopadzie.. czesc ciuszkow jest uzywana, czesc nowa..ale wszedzie sa metki, wiec domyslam sie, ze poprzednia wlascicielke ubranek nic nie gryzlo.
Bylam na basenie i wracajac...podjechalam do apteki i wyposazylam sie w zatyczki do uszu (biore do szpitala) i pojemniczki z plynem do zrobienia lewatywy... troche sie boje tych eksperymentow, ale wczesniej probowac na pewno nie bede:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:13
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017