Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapewne wszystkie spicie jak wszyscy w szpitalu ja nie moge spac mam takie wzdecia a nie moge kupy zrobic:/ juz nawet siedzialam ba ubikacji w szpitalu 2razy i nic zwariowac idzie. Ja chce do domu.cala wode wypilamminetalna jogurt zjaflam teraz matko szok. I tak se siedze spac przez to nie moge.
Monika34 -
Dziewczyny,
Mecie jakieś sprawdzone sposoby na ból szyi?
Nie daje już rady. Boli szyja tak ze spać nie moge, do tego doszedł ból głowy.
Pomóżcie
Wzięłam Apap.
Smaruje spirytusem owijam szalikiem, termofor przykładamponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Monika34 wrote:Zapewne wszystkie spicie jak wszyscy w szpitalu ja nie moge spac mam takie wzdecia a nie moge kupy zrobic:/ juz nawet siedzialam ba ubikacji w szpitalu 2razy i nic zwariowac idzie. Ja chce do domu.cala wode wypilamminetalna jogurt zjaflam teraz matko szok. I tak se siedze spac przez to nie moge.
Moze poproś pielęgniarki i jakiś czopek?
I espumisan.
To powinno pomoc, do tego ciepła melisa i trochę ruchu.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Jestem w szpitalu. Wczoraj mialam badania znowu na fotelu i usg dopochwowo. Szyjka ma 2 cm skrocila sie o ponad polowe. Lezalam pod pompa do rana. Wczoraj zastrzyk ze sterydu i dzis rano drugi. Na rozwoj plucek. Boli mnie podbrzusze i krzyz na dole brzuch nisko. Dodatkowo jestem po 2 cieciach. Będziemy obserwowac. Tetno maluszka jest oki. Strasznie sie boje.
[img][/img]
-
angelika będzie dobrze, ja też jestem w szpitalu i dziś mam drugi zastrzyk ze sterydami.
lez grzecznie to wszystko będzie dobrze. jeszcze parę tygodni. nie wiem czy to od tego zastrzyku nie boli ,bo mnie cała noc brzuch bolał.
Monika zgłoś to u lekarza na obchodzie to dostaniesz czopek albo syrop.
-
Angelika czy w szpitalu tez uwazaja, ze Dzidzius duzy bo pisalas wczoraj ze prawie miesiac do przodu?
Kurcze glupio to zabrzmi ale czy nie ma opcji, ze miesiac wczesniej zaszlas w ciaze?
Chba na wczesniejszych usg nie bylo takich rozbierznosci?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kjopa3 wrote:Na dziecko jest L4 płatne 100%
My dostaliśmy ten wózek Jane slalom pro i rozglądałam się za fotelikami do nich. Po pierwsze to gondola którą mam mogę w niej przewozić dziecko bo ma specjalne adaptery i certyfikaty do tego ale chyba to nie jest zbyt bezpieczne i zajmuje dwa miejsca z tyłu.
Druga rzecz mają też foteli który się rozkłada-jest gondolą i fotelikiem w jednym:
http://allegro.pl/fotelik-gondola-jane-matrix-light-2-i6707310463.html#thumb/1
a tu filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=NsUYCDLQYpI
Mają też ale nie wszystkie dobre wyniki w testach na fotelik info. -
Dziewczyny duzo milosci przy okazji Walentynek
Vero
mialas ochote cos nabyc wiec takie cos wpadlo mi w oko:
Walentynkowa promocja. Wszystkie nasze produkty w SERCA -15%. Promocja trwa dzisiaj do północy.
Życzymy Wam dużo miłości:-)
http://sklep.pinknomore.pl/Jagah lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Cześć Dziewczyny,wczoraj już nie pisałam bo wróciłam późno z wizyty.
U nas wszystko w porządku,mała waży już prawie 2200 g. Jest ułożona głową w dół jak ostatnio,szyjka jest długa i trzyma,termin przesunął się nieznacznie na 9 kwietnia ale i tak będzie cc więc.pewnie ciut wcześniej ale jeszcze się nie umowilysmy konkretnie.
Poza tym to dalej walczę z chorobą z zapaleniem zatok prawdopodobnie,ale zaczęłam wczoraj sobie robić nebulizacje z soli fizjologicznej i to fajnie działa bo po zabiegu zaraz fajnie się nos.oczyszcza
Mam nadzieję że się obejdzie bez antybiotyku bo gorączki nie mam i każą póki co leczyć się objawów o
Życzę miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty;))
pati87, Milka1991, Niebieskaa, Korcia, Jagah, kasieniaczek, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość
-
atat wrote:Dziewczyny,
Mecie jakieś sprawdzone sposoby na ból szyi?
Nie daje już rady. Boli szyja tak ze spać nie moge, do tego doszedł ból głowy.
Pomóżcie
Wzięłam Apap.
Smaruje spirytusem owijam szalikiem, termofor przykładam
W każdym razie radzę się udać do fizjo najlepiej jakiegoś poleconego przez kogoś znajomego -
Witam z rana. Dużo miłości dla Was z okazji Walentynek.
Ja leżę w łóżeczku i przeglądam internet. Kompletuje rzeczy u JustineX. Niektóre rzeczy ma dostępne w kilku tylko wzorach, nie wiecie czy je uzupełnia?
Zasiłek opiekuńczy jest 80% płatny i tu się nic nie zmieniło. Ojciec dziecka (niekoniecznie mąż) może po porodzie wziąść opiekę na Dziecko, jeżeli stan kobiety uniemożliwia jej wyłączną opiekę nad dzieckiem, czyli niekoniecznie cesarka. Natomiast zasiłek opiekuńczy na kobietę może wziąść tylko mążWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 09:07
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Aniu życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia. Jaka mała duża!! Cieszę się że wszystko dobrze. Masz wskazania do cc czy po prostu chcesz?
Ja Wam musze powiedzieć, że czym bliżej porodu tracę cywilną odwagę hehehe. Przy pierwszym porodzie człowiek się mniej stresuje bo nie wie co go czeka.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
IGA.G wrote:Katka i jakby w szpitalu nie dostał to rodzinny może wystawić zwolnienie na żonę czy dziecko? a jak dziecko nie ma jeszcze nr pesel? bo na to się chyba czeka??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 09:21
-
Atat, pewnie powinnaś trafić do jakiegoś specjalisty. Mi jeden lekarz (po obejrzeniu szyi i rtg) kiedyś polecił noszenie takiego kołnierza jak po wypadku ale długo się tego podobno nie powinno używać bo "rozleniwia mięśnie". Chwilowo faktycznie przynosi mi to ulgę. Dostałam wtedy też skierowanie na rehabilitację bo coś mam nie tak z jakimiś kostkami w odcinku szyjnymCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
A ja szczerze mówiąc nie słyszałam żeby po porodzie zwolnienie było wystawiane na dziecko spotkałam się tylko że na żonę. Ale też się nigdy specjalnie tym nie interesowalam.
I zwolnienie jest płatne 80%.
Nam starczy 2 tyg tacierzynskiego.
Kotka mam to samo że drugiego.porodu bije się bardziej mimo iż pierwszy był w porządku
Anotelka ja też pomyślałam że Angelika mogła zajść w ciążę miesiąc wcześniej, różnie to bywa z tymi miesiączkami ale od początku była by duża rozbieżność. Tak myślę.
Angelika a zmierzyli Ci w szpitalu młodego jeszcze raz?
Swoją drogą meldunek nadal nie mamy imienia. Mąż nawet zgodził się na Tomka ale już jakoś do mnie nie przemawia. Myślę że to problem ze mną a nie imieniem
-
Pierwszy poród miałam długi i ciężki, szyjka nie chciała mi się otwierać mimo skurczy. Wtedy akurat byłam pewna że to mój ostatni w życiu poród hehe. Ale dziewczyny nie ma też się co nastawiać negatywnie, wiele moich koleżanek miało lekkie porody. Nie ma reguły. Ja tylko się martwię, że po 10 latach to będzie tak jakbym rodziła pierwszy raz.
Majtki poporodowe kupywalyscie jednorazowe czy wielokrotnego użytku. Widzę że JustineX ma majtki Hartmana i się zastanawiam.