Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna 8921 wrote:MisKolorowy - już nie sosuje się niczego na pępek? nie chodziłam wprawdzie do szkoły rodzenia, ale zatem moja położna jest starej daty bo powiedziała żeby kupić te gaziki ze spirytusem i octanisept. no cóż, zobaczymy w jakim stanie będzie pępek:) ja nie wiem, czy któraś z Was ma jeszcze takie myśli ale i przy synku i teraz przy córce mam myśli - czy położna dobrze ten pępek zawiąże?
żeby nie był wystąjący:P nie lubię swojego ciążowego jak tak wystaje, a syn to się go w ogóle boi:))
)a co do zawiązania to nie myślałam nigdy o tym, myślałam, że zakładają ten klips i tyle
Ale się zamieszania z tym fb zrobiło...
Szczęśliwa mamusia popieram to ci dziewczyny piszą lekarz powinien sprawdzić narządy płciowe po to żeby sprawdzić, czy dziecko dobrze się rozwija, rozumiem, że na którymś badaniu nie dał rady, ale do 8 miesiąca ani razu mu się to nie udało?
Sallvie, a myślałaś o tym jak byś zareagowała po porodzie gdybyś w głowie miała cały czas, że synek, a urodziła byś córeczkę? Pamiętam, że twoja reakcja na płeć to było załamanie i płacz, a gdybyś tak zareagowała po porodzie, dziecko czuło by twoje emocje, to są reakcje których nie przewidziany.
Kordonku my chyba w podobnym czasie zamawialysmy wózek i prawie razem będziemy odbierać -
aniołkowa mama wrote:Szczęśliwa mamusiu ale jak mógł sprawdzić czy wszystko w porządku i nie zauważyć czy sprawdza chłopca czy dziewczynkę...? Jedno wyklucza drugie...
-
Dostałyście link w prywatnych wiadomościach.
Aniołkowa mama na nic nie namawiam, ale przecież Milka napisała, że będzie wklejać zdjęcia itd. Tylko poprostu nie "normalnego" konta na fb. Wiadomo będzie, że ona to ona. Nie dodajemy się do znajomych tylko stworzyłyśmy grupę gdzie ewentualnie można wrzucić fotkę, albo relację ze szpitala jak już będziemy się rozpakowywaćTakże zapraszam Cię do tej grupy, póki co nie ma nikogo anonimowego- o to obawiać się nie musisz.
Dajcie kilka dni, żeby ogarnąć tą grupę i później będzie już łatwiej. Na początku lekki chaos jest nieunikniony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:00
misKolorowy, Niebieskaa, Taśka22, Milka1991, kahaśka lubią tę wiadomość
-
Venice wrote:Dostałyście link w prywatnych wiadomościach.
nie dostałam linku - pewnie dla tego że abonamentu nie mam wykupione:D
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Agga, ja tez będę rodzic na Łubinowej - oczywiście, jesli nadal wszystko będzie ok. Tam rodziłam córkę w 2010, wspominam wszystko bardzo mile. Przerażają mnie szpitale, a tam się czułam jak w domu
Agga lubi tę wiadomość
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
Niebieskaa, może chciałabyś poczytać jakieś książki o porodach?
Ja bardzo, bardzo, bardzo obawiam się sn, ale nie jestem na tyle zdeterminowana, aby zdecydować się na cc "na życzenie". Żebym się dobrze nastawiła koleżanka polecała mi:
Irena Chołuj "Urodzić razem i naturalnie", oraz książki autorów:Sheila Kitzinger i Ina May. Mi nie udało się ich wypożyczyć, chyba będę musiała kupić.
Przeczytałam za to "3550 cudów nardzin" Jeannette Kalyte i dało mi to pozytywny obraz porodu
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
aniolkowa mama usunęłam część zdjęć żeby właśnie później moja buźka nie krążyła po internetach:) wysle ci kilka zdjec z roznymi pozami na twojego meila ( bo go jeszcze chyba mam) tylko poczekam az siostra mi je ładnie obrobi w programie, bo na razie ja tylko kilka przerobilam sama na czarno biale, bo nie widac wtedy przebarwien i korzystniej sie wyglada hehe:)
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
miskolorowy Nie załamałabym się, gdyby okazała się druga dziewczynka
Chciałabym synka, to prawda moje marzenie, ale chyba nie wszystko możemy mieć tak jak sobie to wymarzymy
Najważniejsze, żeby małe były zdrowe tylko tyle
Przy Neli się z początku załamałam ale przeszło mi już na drugi dzień, a dzisiaj ponad miesiąc po tym jak się dowiedziałam, że to najprawdopodobniej dziewczynka, to cieszę się z niej tak samo jakby była chłopcem
PS nawet dziwnie by mi teraz było jakby się na kilka tygodni przed porodem okazało, że ona to jednak onTym bardziej, że tyle rzeczy jest przygotowane na dziewczynkę.
Teraz bym musiała na gwałt szukać ciuszków chłopięco-uniwersalnych bo połowa by wypadłaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Czy któraś z Was jeszcze nie jest spakowana i nie ma popranych ubranek? Ja zwlekam jak mogę. Leń mnie taki ogarnął, że szok!.W ogóle nie chce mi się zabierać za tą torbę szpitalną,
Przyszedł kocyk z królikiem...Jest cudowny! Nie zamawiałam z Allie, tylko przez sklep BabyBear - wczoraj zamówiłam i dzisiaj już przyszedł.Taśka22 lubi tę wiadomość
-
Pisałyście o pielęgnacji pępka - ja aktualnie nie jestem w temacie bo tym razem nie chodzę na SR, ale siedem lat temu zalecano właśnie octanisept i... Pępek bardzo długo sie goił. Przyszla położna i rach ciach wyczyscila porządnie spirytusem. Tak tez robiłam później i bylo dużo lepiej. Tym razem chyba spróbuję tymi jednorazowymi wacikami nasączanymi.
A powiedzcie.. Jak to jest z tym pępkiem? Dopóki nie odpadnie to nie moczy sie go? Zastanawia mnie to jak to jest, bo jak ktoś ma np. Wiaderko do kąpieli, to tam nie da sie nie zmoczyc pępka.. Macie jakies doświadczenia w tym temacie?16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
No tak ból bioder,pleców,spojenia itp. Jeszcze troszkę damy radę
Tekla,sunshine powodzenia na wizytach.Czekamy na wiadomości jak tam maluchy
Niebieska ja przed pierwszym porodem nie bałam się.Może dlatego,że moje kuzynki i siostra miały małe dzieci.Miałam z nimi kontakt i sobie myślałam,że to coś normalnego i skoro one dały radę to ja na pewno teżTeraz wiem co mnie czeka i ratuje mnie bardzo to że miałam przy pierwszym ZZO i teraz w razie "W" też będę mogła skorzystać.Mam nadzieję,że będzie mi dane rodzić tam gdzie pierwszy raz bo w innych szpitalach może być kłopot z ZZO.
Różowy_Kordonek wrote:Justyna Sz ja biorę komplety po 3 szt zarówno z 56 jak i c 62Strasznie mnie denerwuje jak dziecko ma za małe śpiochy i nawet nóżek nie może rozprostować.
Niebieskaa, sunshine lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaniołkowa mama wrote:Szczęśliwa mamusiu ale jak mógł sprawdzić czy wszystko w porządku i nie zauważyć czy sprawdza chłopca czy dziewczynkę...? Jedno wyklucza drugie...
Powiedzial że widzi nerki itp itd wcześniej sugerował , że widzi zarys warg sromowych , ale ja nic tam nie widziałam oprócz trzech małych kropek . Sam nie raz, mówił zobaczymy jak on się ma , potem że ona i jak tu nie być skołowanym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:11
-
Odnośnie pępka u nas na SR położna mówiła, że nic do pępka nie używamy,ale moczyć można. Ewentualnie psikać octeniseptem jeśli pępek jest zaczerwieniony lub coś się z nim dzieje.
Przy córce z kolei mówili, żeby mimo wszystko psikać Octeniseptem i pępek u nas długo się trzymał, ale nic się z nim nie działo. -
Venice wrote:Czy któraś z Was jeszcze nie jest spakowana i nie ma popranych ubranek? Ja zwlekam jak mogę. Leń mnie taki ogarnął, że szok!.W ogóle nie chce mi się zabierać za tą torbę szpitalną,
Przyszedł kocyk z królikiem...Jest cudowny! Nie zamawiałam z Allie, tylko przez sklep BabyBear - wczoraj zamówiłam i dzisiaj już przyszedł.
W jakiej cenie kupowałam kocyk? Ja weszłam na ich stronę, ale tam tylko Facebook. Był link do Allegro ale tam pusto -
No tak, tak dobrze, że widział nerki ale tak jak MiśKolorowy napisała, lekarz ocenia też albo macicę i wargi albo penisa i jądra...
Mój lekarz ma sprzęt bardzo słabej jakości i wszystko tam widział. To, że Ty nie widzisz to akurat mniej ważneJa tam też mało co widzę. Dla mnie dzidzia wygląda na tym USG czasem jak kosmita.
Dzięki JustynaCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Venice wrote:Czy któraś z Was jeszcze nie jest spakowana i nie ma popranych ubranek? Ja zwlekam jak mogę. Leń mnie taki ogarnął, że szok!.W ogóle nie chce mi się zabierać za tą torbę szpitalną,
Przyszedł kocyk z królikiem...Jest cudowny! Nie zamawiałam z Allie, tylko przez sklep BabyBear - wczoraj zamówiłam i dzisiaj już przyszedł.ubranka miałam ogarniać teraz, ale się rozchorowałam i mi się nie chce, a do torby to nawet nie mam co spakować oprócz koszul i szlafroka
dopiero będę robić zamówienie.