X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 8921 wrote:
    MisKolorowy - już nie sosuje się niczego na pępek? nie chodziłam wprawdzie do szkoły rodzenia, ale zatem moja położna jest starej daty bo powiedziała żeby kupić te gaziki ze spirytusem i octanisept. no cóż, zobaczymy w jakim stanie będzie pępek:) ja nie wiem, czy któraś z Was ma jeszcze takie myśli ale i przy synku i teraz przy córce mam myśli - czy położna dobrze ten pępek zawiąże?:D żeby nie był wystąjący:P nie lubię swojego ciążowego jak tak wystaje, a syn to się go w ogóle boi:))
    )
    Dokładnie tak nam położna mówiła, że odeszli od tych zaleceń gazikiow z alkoholem i octeniseptu, teraz tak jak pisze She Wolf na sam się goić i wysuszyć :) a co do zawiązania to nie myślałam nigdy o tym, myślałam, że zakładają ten klips i tyle :P

Ale się zamieszania z tym fb zrobiło...

Szczęśliwa mamusia popieram to ci dziewczyny piszą lekarz powinien sprawdzić narządy płciowe po to żeby sprawdzić, czy dziecko dobrze się rozwija, rozumiem, że na którymś badaniu nie dał rady, ale do 8 miesiąca ani razu mu się to nie udało?

Sallvie, a myślałaś o tym jak byś zareagowała po porodzie gdybyś w głowie miała cały czas, że synek, a urodziła byś córeczkę? Pamiętam, że twoja reakcja na płeć to było załamanie i płacz, a gdybyś tak zareagowała po porodzie, dziecko czuło by twoje emocje, to są reakcje których nie przewidziany.

Kordonku my chyba w podobnym czasie zamawialysmy wózek i prawie razem będziemy odbierać ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Szczęśliwa mamusiu ale jak mógł sprawdzić czy wszystko w porządku i nie zauważyć czy sprawdza chłopca czy dziewczynkę...? Jedno wyklucza drugie...
    Dokładnie przy dziewczynce widzi przecież macicę, czy jest właściwie umiejscowiona i wargi sromowe, a u chłopca ocenia, czy jest siusiak i jąderka i w opisie badania to powinno być.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Venice Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałyście link w prywatnych wiadomościach.

Aniołkowa mama na nic nie namawiam, ale przecież Milka napisała, że będzie wklejać zdjęcia itd. Tylko poprostu nie "normalnego" konta na fb. Wiadomo będzie, że ona to ona. Nie dodajemy się do znajomych tylko stworzyłyśmy grupę gdzie ewentualnie można wrzucić fotkę, albo relację ze szpitala jak już będziemy się rozpakowywać :) Także zapraszam Cię do tej grupy, póki co nie ma nikogo anonimowego- o to obawiać się nie musisz.

Dajcie kilka dni, żeby ogarnąć tą grupę i później będzie już łatwiej. Na początku lekki chaos jest nieunikniony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:00

misKolorowy, Niebieskaa, Taśka22, Milka1991, kahaśka lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Dostałyście link w prywatnych wiadomościach.

nie dostałam linku - pewnie dla tego że abonamentu nie mam wykupione:D

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• itania Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, ja tez będę rodzic na Łubinowej - oczywiście, jesli nadal wszystko będzie ok. Tam rodziłam córkę w 2010, wspominam wszystko bardzo mile. Przerażają mnie szpitale, a tam się czułam jak w domu :)

Agga lubi tę wiadomość

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • ilae Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:
    nie dostałam linku - pewnie dla tego że abonamentu nie mam wykupione:D

Nie trzeba mieć abonamentu, żeby pisać prywatne wiadomości. Musisz mieć tylko Venice dodaną w przyjaciółkach :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Karolczyk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa, może chciałabyś poczytać jakieś książki o porodach?:) Ja bardzo, bardzo, bardzo obawiam się sn, ale nie jestem na tyle zdeterminowana, aby zdecydować się na cc "na życzenie". Żebym się dobrze nastawiła koleżanka polecała mi:

Irena Chołuj "Urodzić razem i naturalnie", oraz książki autorów:Sheila Kitzinger i Ina May. Mi nie udało się ich wypożyczyć, chyba będę musiała kupić.

Przeczytałam za to "3550 cudów nardzin" Jeannette Kalyte i dało mi to pozytywny obraz porodu :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Venice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaaniołków wysłałam link tylko do dziewczyn, które dały mi namiary do siebie.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Justyna Sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama usunęłam część zdjęć żeby właśnie później moja buźka nie krążyła po internetach:) wysle ci kilka zdjec z roznymi pozami na twojego meila ( bo go jeszcze chyba mam) tylko poczekam az siostra mi je ładnie obrobi w programie, bo na razie ja tylko kilka przerobilam sama na czarno biale, bo nie widac wtedy przebarwien i korzystniej sie wyglada hehe:)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miskolorowy Nie załamałabym się, gdyby okazała się druga dziewczynka :) Chciałabym synka, to prawda moje marzenie, ale chyba nie wszystko możemy mieć tak jak sobie to wymarzymy :) Najważniejsze, żeby małe były zdrowe tylko tyle :)
    Przy Neli się z początku załamałam ale przeszło mi już na drugi dzień, a dzisiaj ponad miesiąc po tym jak się dowiedziałam, że to najprawdopodobniej dziewczynka, to cieszę się z niej tak samo jakby była chłopcem :)
    PS nawet dziwnie by mi teraz było jakby się na kilka tygodni przed porodem okazało, że ona to jednak on :) Tym bardziej, że tyle rzeczy jest przygotowane na dziewczynkę.
    Teraz bym musiała na gwałt szukać ciuszków chłopięco-uniwersalnych bo połowa by wypadła :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jeszcze nie jest spakowana i nie ma popranych ubranek? Ja zwlekam jak mogę. Leń mnie taki ogarnął, że szok!.W ogóle nie chce mi się zabierać za tą torbę szpitalną,

Przyszedł kocyk z królikiem...Jest cudowny! Nie zamawiałam z Allie, tylko przez sklep BabyBear - wczoraj zamówiłam i dzisiaj już przyszedł.

Taśka22 lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • pati87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veinice
    wyslalam ci na priv link do mojego fb

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• itania Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o pielęgnacji pępka - ja aktualnie nie jestem w temacie bo tym razem nie chodzę na SR, ale siedem lat temu zalecano właśnie octanisept i... Pępek bardzo długo sie goił. Przyszla położna i rach ciach wyczyscila porządnie spirytusem. Tak tez robiłam później i bylo dużo lepiej. Tym razem chyba spróbuję tymi jednorazowymi wacikami nasączanymi.

A powiedzcie.. Jak to jest z tym pępkiem? Dopóki nie odpadnie to nie moczy sie go? Zastanawia mnie to jak to jest, bo jak ktoś ma np. Wiaderko do kąpieli, to tam nie da sie nie zmoczyc pępka.. Macie jakies doświadczenia w tym temacie?

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ból bioder,pleców,spojenia itp. Jeszcze troszkę damy radę :-)

Tekla,sunshine powodzenia na wizytach.Czekamy na wiadomości jak tam maluchy :-)

Niebieska ja przed pierwszym porodem nie bałam się.Może dlatego,że moje kuzynki i siostra miały małe dzieci.Miałam z nimi kontakt i sobie myślałam,że to coś normalnego i skoro one dały radę to ja na pewno też ;-) Teraz wiem co mnie czeka i ratuje mnie bardzo to że miałam przy pierwszym ZZO i teraz w razie "W" też będę mogła skorzystać.Mam nadzieję,że będzie mi dane rodzić tam gdzie pierwszy raz bo w innych szpitalach może być kłopot z ZZO.
    Różowy_Kordonek wrote:
    Justyna Sz ja biorę komplety po 3 szt zarówno z 56 jak i c 62 :) Strasznie mnie denerwuje jak dziecko ma za małe śpiochy i nawet nóżek nie może rozprostować.
    Masz rację Kordonku. Ja z synkiem jak byłam w poradni laktacyjnej ładnie go ubrałam w spodnie i bluzeczkę.Oj taki piękny był a babka od laktacji i zarazem położna powiedziała,że te spodnie są za małe.Ja tego nie widziałam bo miał podkurczone nóżki.Mówiła,ze musi mieć więcej swobody i łatwo móc wyprostować nóżki i fikać. Co do krochmalu nie pomogę.

Niebieskaa, sunshine lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Szczęśliwa mamusiu ale jak mógł sprawdzić czy wszystko w porządku i nie zauważyć czy sprawdza chłopca czy dziewczynkę...? Jedno wyklucza drugie...

Powiedzial że widzi nerki itp itd wcześniej sugerował , że widzi zarys warg sromowych , ale ja nic tam nie widziałam oprócz trzech małych kropek . Sam nie raz, mówił zobaczymy jak on się ma , potem że ona i jak tu nie być skołowanym :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:11

• Venice Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pępka u nas na SR położna mówiła, że nic do pępka nie używamy,ale moczyć można. Ewentualnie psikać octeniseptem jeśli pępek jest zaczerwieniony lub coś się z nim dzieje.
    Przy córce z kolei mówili, żeby mimo wszystko psikać Octeniseptem i pępek u nas długo się trzymał, ale nic się z nim nie działo.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Czy któraś z Was jeszcze nie jest spakowana i nie ma popranych ubranek? Ja zwlekam jak mogę. Leń mnie taki ogarnął, że szok!.W ogóle nie chce mi się zabierać za tą torbę szpitalną,

Przyszedł kocyk z królikiem...Jest cudowny! Nie zamawiałam z Allie, tylko przez sklep BabyBear - wczoraj zamówiłam i dzisiaj już przyszedł.

W jakiej cenie kupowałam kocyk? Ja weszłam na ich stronę, ale tam tylko Facebook. Był link do Allegro ale tam pusto :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tak dobrze, że widział nerki ale tak jak MiśKolorowy napisała, lekarz ocenia też albo macicę i wargi albo penisa i jądra...
    Mój lekarz ma sprzęt bardzo słabej jakości i wszystko tam widział. To, że Ty nie widzisz to akurat mniej ważne :D Ja tam też mało co widzę. Dla mnie dzidzia wygląda na tym USG czasem jak kosmita.

Dzięki Justyna :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:

Ja tez jeszcze nie ruszyłam ubranek ani torby do szpitala :D ubranka miałam ogarniać teraz, ale się rozchorowałam i mi się nie chce, a do torby to nawet nie mam co spakować oprócz koszul i szlafroka :P dopiero będę robić zamówienie.

atdcqps62brd8znj.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis mam ich na Instagramie i tam złożyłam zamówienie. Za kocyk zapłaciłam 169 zł. Podobno nie jest on produkowany w Chinach i 100 % bawełna. Ale kto to wie...

lis87 lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ