Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Vero wrote:Dokladnie aniolkowa mysle ze poczekam z ta torba, problem w tym ze zadne inne nie podobaja mi sie bo albo za male albo za duze ehh przemsle
Dziewczyny czy wy tez jestescie takie nieogarniete w ciazy , stluklam wazon znowu, to juz 3 czy 4 szklo ktore stluklam w ciazy!! ;( a taki piekny
Ja ostatnio podczas prasowania ciuszków poparzyłam się a wczoraj uderzyłam się głową o kafelkową półkę pod lustrem chociaż dobrze wiedziałam, że tam jestCiągle zapominam o najbardziej banalnych datach i o tym co miałam zrobić
Szczęśliwa Mamusiu Kochana dziewczynki tutaj po 10 razy słyszały "chłopiec" czy "dziewczynka" ja tylko raz, że dziewczynka i to jeszcze podczas badania gdy maluszek był odwrócony plecami do nas ( nawet twarzy w 3D nie da się zobaczyć ) więc jutro na pewno zapytam raz jeszcze o płeć bo chcę mieć 100% pewności a nie potem niespodziankę przy porodzie, że córce coś nagle wyrosłotakże poniekąd nie jesteś sama :*
Ale już wiem, że przy drugim dziecku do końca nie chcę znać płciSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Dziewczyny, co do domowych sposobów przyspieszenia porodu czy sprawienia, by był łatwiejszy, to Jagah kiedyś wrzuciła taki link http://zyciewpakiecie.blogspot.nl/2013/11/38-tc-jak-miec-fajny-porod.html.
Mam zapisane w zakładkach, zamierzam się stosować
Ale się dziwnie pisze na klawiaturze nie czując ciągle zdrętwiałych palcówJagah lubi tę wiadomość
-
Vero wrote:Dokladnie aniolkowa mysle ze poczekam z ta torba, problem w tym ze zadne inne nie podobaja mi sie bo albo za male albo za duze ehh przemsle
Dziewczyny czy wy tez jestescie takie nieogarniete w ciazy , stluklam wazon znowu, to juz 3 czy 4 szklo ktore stluklam w ciazy!! ;( a taki piekny -
nick nieaktualnysallvie Nam w sumie płeć to obojętna najważniejsze aby maleństwo bylo zdrowe , ale jednak chciałabym jakoś zwracać się do maleństwa np Aniu lub Kubusiu może na USG teraz jak będę mieć się wreście dowiemy , moja siostra cioteczna do samego porodu nie wiedziała czy będą miec synka czy córeczkę , dopiero dowiedziała się jak urodziła z resztą ja tym USG też nie ufam
urodzę i zobaczę na własne oczy to wtedy uwierzę
.
Mi tez coś nie działa ten link .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:22
sallvie lubi tę wiadomość
-
Cześć. Mam konto na Facebooku ale lubię belly. Więcej czytam niż pisze. Jak urodziłam małego to w szpitalu na 3 dzień miałam baby bluza. Cały dzień płakałam. Całe szczęście jak wyszłam do domu było w ok. W ten czwartek idziemy podpisać umowe o mieszkanie. Za tydzień w czwartek mam wizytę. Coś zaczyna mnie skora siedzieć mam nadzieje ze to nie cholestaza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:17
Agga lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Szczęśliwa Mamusiu Coś w tym jest, że jednak fajnie się zwracać do maluszka synku, albo córeczko
Sama chciałam wreszcie jakoś po imieniu do maluszka mówić, dlatego na razie jest Nelunia, albo moja córeczka, nawet jak się synkiem okaże
Ale przy drugim maluszku, chyba mimo wszystko podziękujęBo ja tak jak Ty nie ufam USG tym bardziej, że w moim otoczeniu znam kilka przypadków w przeciągu ostatnich 3-4 lat gdzie USG się pomyliło
Szczęśliwa mamusia a miałaś badania połówkowe? Na połówkowych czy nawet na badaniach trzeciego trymestru lekarz musi ocenić narządy rozrodcze, więc nie ma szans by nie znać płci.. pytałaś w ogóle lekarza o płeć? Niech szuka a nie mówi, że się nie da
Sorry ale dobry lekarz poszturcha w odpowiedni sposób tak, by dziecko ułożyło się inaczej i dojrzy co trzeba, nie za pierwszym to za drugim razem a nie żeby w 8 miesiącu ciągle płci nie znać
No chyba, że to wola rodziców to co innego..
sallviewtedy chyba tym bardziej nastawisz się na chłopca jeśli do porodu nie będziesz znała płci
Zapytam jeszcze raz o krochmal, czy któraś kąpała w tym swoje dzieci? Interesuje mnie dokładna proporcja mąki do wody bo wszędzie piszą co innego a nigdy nie robiłam krochmalu z mąki.
Czytam też, że dobry do mycia ciała jest olej kokosowy i chyba spróbuję. Kupuję nierafinowany do ciała i większy do kuchni, ale tez nie wiem czy to zamiast środka myjącego czy dodatkowo? Niby im mniej kosmetyków tym lepiej ale czy olej "umyje?" Myślałam dać pompkę/dwie płynu z babydream i do tego z łyżkę oleju w celu nawilżeniaEwentualnie olejek migdałowy, ale kupiłam na próbę małą buteleczkę raczej z myślą do wcierania w ciałko. Do kąpieli chyba za drogo wyjdzie, gdzie kupujecie olej migdałowy w korzystnych cenach?
Najbliższa wizyta 15.03
-
Wczoraj jak wracałam z małym od logopedy autobusem miałam nie miła przygodę. Mały usiadł na siedzeniu a ja kasowalam bilet. A jakąś baba zaczęła się za mną przeciskac mówię jej żeby Za czekała a ona dalej się ciśnie. Mówię jej ze jestem w ciąży żeby sie tak nie przeciskala. Jak usiedlismy to ona mówi że ona przodem musi siedzieć i że ona też w ciąży. Baba 60 plus. A ja na cały autobus do niej taka stara i w ciąży akurat. Zaraz potem miałam skurcz od Krzyża. Ja muszę uważać bo łożysko mam z przodu
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Vero a ta torba co wybrałaś nie ma innej wersji kolorystycznej?
Justynko, szukałam twoich zdjęć co wrzucałaś wczoraj ale chyba już usunęłaś? Chciałam pokazać mężowi, że "też takie chce"
Milka.. po prostu mnie dziwi fakt, że jak chcemy, bo rozumiem taka jest idea tego fb, wrzucać zdjęcia "normalne" tj. może nie z uciętą głową czy jakieś filmiki jak ktoś porponował czy też zdjęcia dzieci to nie rozumiem tego, że pokazanie zdjęcia profilowego czy też prawdziwego imienia i nazwiska to wtedy problem. Sądziłam, że idea to znalezienie się tam w bardziej "sprawdzonym" gronie a nie wciąż anonimowo ale jak w ogóle ktoś nie chce się pokazać w internecie to nie rozumiem jak może chcieć wrzucać bardziej, poniekąd intymne zdjęcia, nawet jak jest to tylko w zamkniętej grupie
No nic, każdy zrobi jak chce, niektóre dziewczyny tutaj też wrzucają swoje całe zdjęcia bądź zdjęcia swoich pociech. Ja akurat wśród anonimowych osób nie będę chciała tego robić więc ten pomysł do mnie nie przemówił. Najwyżej zostanę tutajmam nadzieję, że nie wszystkie uciekniecie i dalej tutaj będzie się coś działo
Jeśli chodzi o same rozmowy jest to wygodna forma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:27
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
sallvie wrote:Ale przy drugim maluszku, chyba mimo wszystko podziękuję
Bo ja tak jak Ty nie ufam USG tym bardziej, że w moim otoczeniu znam kilka przypadków w przeciągu ostatnich 3-4 lat gdzie USG się pomyliło
Moje zdanie jest takie, że to nie USG się ufa tylko lekarzowi i to nie USG się pomyliło tylko lekarzPodstawa to znaleźć dobrego lekarza, który nie będzie co wizytę wmawiał, że nie widać, nie da się, bo jemu się nie chce poświecić pacjentce więcej czasu. Na moich prenatalnych lekarka tak szturchała głowica w brzuch aż w końcu synek obrócił się jak trzeba. Płeć to nie tylko "kaprys" rodzica ale narząd jak każdy inny, który po prostu TRZEBA obejrzeć i ocenić czy jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:30
Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Taśka22, Antonelka, karolyn, lis87, Kjopa3, niania.ogg, Peg, eforts, Jagah lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kordonku Spokojnie już mi przeszło nastawienie na chłopca
Wiadomo, fajnie jak by był nie teraz to następnym razem, ale z drugiej strony najważniejsze, żeby się urodziło całe i zdrowe a kochać będę tak samo
No i fajnie będzie mieć taką niespodziankę do samiutkiego końca, wtedy poród będzie już w ogóle niesamowitym przeżyciem
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Kordonku, ja kupiłam olej ze słodkich migdałów na gemini (zdziwiłam się, że nie bardzo ma zapach). Koleżanka polecała też olej lniany. Używała do kąpieli, kilka kropel zamiast czegoś do mycia. Po kąpieli już niczym nie smarowała. Jeśli chodzi o kokosowy to ja używałam u siebie na brzuch. W pierwszym momencie łądnie pachniał ale jak potem ten zapach zostawał na mojej piżamie/szlafroku/czymkolwiek to bardzo mnie drażnił i odniosłam go do kuchni
Na oleju z migdałów jest napisane, że jest polecany dla kobiet w ciąży jako środek przeciwdziałający oraz zmniejszający rozstępy. A także, ze jest delikatnym olejem więc może być stosowany nawet u dzieci.
Ja jeszcze nie stosowałam bo zużywam jakieś oliwki czy inne balsamy co sobie stoją bezczynnie w łazience.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:34
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
umieram od poranka wstałam - tzn wyleciałam z łóżka o 5,30 do łazienki bo poczułam że mi krew z nosa ciurkiem leci:( nogi i ręce mega spuchnięte i na dodatek ciśnienie 150/95 ... i dziś cały czas jak wyjęta z pralki się czuję
dobrze że mam dziś wizytę u gina bo to chyba normale nie jest
a jak już doszłam do głosu podsyłam zdjęcia wózka - kupiliśmy używany od znajomych razem z cybexem i bazami i adapterami
sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, karolyn, lis87, misKolorowy, Kjopa3, Korcia, Różowy_Kordonek, Jagah, vitae13, Omon lubią tę wiadomość
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
nick nieaktualnyRóżowy_Kordonek Na tych penetralnych to też nic nie było widać , dobrym jest lekarzem nie narzekam na prawdę wspiera mnie doradzi , ma specjalistyczny sprzęt , zawsze mnie uspokoi , tak jak pisałam nam to obojętne czy będziemy mieć córeczkę czy synka zawsze go się pytałam o płeć nasze szczęście na tyle jest uparte że nie chce się pokazać , zasłania buzię ściska nogi , nie obwiniam o nic lekarza czy jego sprzętu , jak maleństwo też nie chce współpracować no to już na to wpływu nie mam .
sallvie lubi tę wiadomość
-
Gabi 19 wrote:Wczoraj jak wracałam z małym od logopedy autobusem miałam nie miła przygodę. Mały usiadł na siedzeniu a ja kasowalam bilet. A jakąś baba zaczęła się za mną przeciskac mówię jej żeby Za czekała a ona dalej się ciśnie. Mówię jej ze jestem w ciąży żeby sie tak nie przeciskala. Jak usiedlismy to ona mówi że ona przodem musi siedzieć i że ona też w ciąży. Baba 60 plus. A ja na cały autobus do niej taka stara i w ciąży akurat. Zaraz potem miałam skurcz od Krzyża. Ja muszę uważać bo łożysko mam z przodu
Co za glupia pipa.......jeszcze mogla sobie na beret nakleic, ze nie da siezaplodnic in vitro....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 16:59
Gabi 19 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
aniołkowa strasznie ciężka ta rozkmina, sama jej do końca nie ogarniam
ja się chętnie ujawnię i z nazwiska i z wyglądu ale tylko przed Wami w zamkniętej grupie. nie chcę żeby ktoś ze znajomych czy z rodziny przypadkiem natknął się na mój profil i się zastanawiał czemu zdjęcie moje, a nazwisko inne itd...
no takie to trochę pokręcone...
-
dziekuje Dziewuszki za Wasze opinie nt sn, duzo czytalam o sn i cc, ale ciagle mi malo haha, spoko...niedlugo sie dowiem z czym to sie je. Strach mnie lapie..ale musimy dac rade czy to z cc czy sn...nie ma innego wyjscia:D ja mysle, ze mnie paralizuje tez ten brak wyboru, lubie jednak miec kontrole w pewnych kwestiach i co najwazniejsze: wybor.
Wiecie co...ja prawie zawalu serca dostalam. Dostalam dzis wezwane do sadu jako swiadek w sprawie mojego pacjenta. Sprawa za tydzien! konowal adwokat nie wiem na co czekal, ze dal mi znac tak pozno... juz bylam dwa razy swiadkiem i to nic przyjemnego...stres na maksa, trzeba uwazac na kazde slowo itd. Wiec zalatwilam szybka wizyte u lekarza rodzinnego zeby mi wypisal papier mowiacy o tym, ze ze wzgledu na ciaze i stres nie moge tym razem zeznawac. Uffff...na razie adwokat przyjal ta wersje... mamma miaaa jeszcze mi tego brakowalo na koniec pracy! jeszcze bym im urodzila na sali sadowej i by bylo!Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyilae wrote:Szczęśliwa Mamusiu Kordonkowi chodzi o to, że narządy między nóżkami to narząd jak np. nerki czy pęcherz, który lekarz musi ocenić, czy rozwija się prawidłowo i nie ma żadnych odchyleń od normy.
To tam sprawdzał , wszystko jest w normie.
Justyna 8921 lubi tę wiadomość