X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Dokladnie aniolkowa mysle ze poczekam z ta torba, problem w tym ze zadne inne nie podobaja mi sie bo albo za male albo za duze ehh przemsle

Dziewczyny czy wy tez jestescie takie nieogarniete w ciazy , stluklam wazon znowu, to juz 3 czy 4 szklo ktore stluklam w ciazy!! ;( a taki piekny

Ja ostatnio podczas prasowania ciuszków poparzyłam się a wczoraj uderzyłam się głową o kafelkową półkę pod lustrem chociaż dobrze wiedziałam, że tam jest :) Ciągle zapominam o najbardziej banalnych datach i o tym co miałam zrobić :D

Szczęśliwa Mamusiu Kochana dziewczynki tutaj po 10 razy słyszały "chłopiec" czy "dziewczynka" ja tylko raz, że dziewczynka i to jeszcze podczas badania gdy maluszek był odwrócony plecami do nas ( nawet twarzy w 3D nie da się zobaczyć ) więc jutro na pewno zapytam raz jeszcze o płeć bo chcę mieć 100% pewności a nie potem niespodziankę przy porodzie, że córce coś nagle wyrosło :) także poniekąd nie jesteś sama :*
    Ale już wiem, że przy drugim dziecku do końca nie chcę znać płci :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do domowych sposobów przyspieszenia porodu czy sprawienia, by był łatwiejszy, to Jagah kiedyś wrzuciła taki link http://zyciewpakiecie.blogspot.nl/2013/11/38-tc-jak-miec-fajny-porod.html.
    Mam zapisane w zakładkach, zamierzam się stosować ;)

Ale się dziwnie pisze na klawiaturze nie czując ciągle zdrętwiałych palców :/

Jagah lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Dokladnie aniolkowa mysle ze poczekam z ta torba, problem w tym ze zadne inne nie podobaja mi sie bo albo za male albo za duze ehh przemsle

Dziewczyny czy wy tez jestescie takie nieogarniete w ciazy , stluklam wazon znowu, to juz 3 czy 4 szklo ktore stluklam w ciazy!! ;( a taki piekny
    Mi też wszystko leci z rąk... Poza tym zrobiłam się powolna i strasznie rozkojarzona - zapominam połowę rzeczy, które się do mnie mówi ;)

atdcqps62brd8znj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie Nam w sumie płeć to obojętna najważniejsze aby maleństwo bylo zdrowe , ale jednak chciałabym jakoś zwracać się do maleństwa np Aniu lub Kubusiu może na USG teraz jak będę mieć się wreście dowiemy , moja siostra cioteczna do samego porodu nie wiedziała czy będą miec synka czy córeczkę , dopiero dowiedziała się jak urodziła z resztą ja tym USG też nie ufam :-P urodzę i zobaczę na własne oczy to wtedy uwierzę ;-) .

Mi tez coś nie działa ten link .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:22

sallvie lubi tę wiadomość

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam konto na Facebooku ale lubię belly. Więcej czytam niż pisze. Jak urodziłam małego to w szpitalu na 3 dzień miałam baby bluza. Cały dzień płakałam. Całe szczęście jak wyszłam do domu było w ok. W ten czwartek idziemy podpisać umowe o mieszkanie. Za tydzień w czwartek mam wizytę. Coś zaczyna mnie skora siedzieć mam nadzieje ze to nie cholestaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:17

Agga lubi tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu Coś w tym jest, że jednak fajnie się zwracać do maluszka synku, albo córeczko :) Sama chciałam wreszcie jakoś po imieniu do maluszka mówić, dlatego na razie jest Nelunia, albo moja córeczka, nawet jak się synkiem okaże :)

Ale przy drugim maluszku, chyba mimo wszystko podziękuję :) Bo ja tak jak Ty nie ufam USG tym bardziej, że w moim otoczeniu znam kilka przypadków w przeciągu ostatnich 3-4 lat gdzie USG się pomyliło :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia a miałaś badania połówkowe? Na połówkowych czy nawet na badaniach trzeciego trymestru lekarz musi ocenić narządy rozrodcze, więc nie ma szans by nie znać płci.. pytałaś w ogóle lekarza o płeć? Niech szuka a nie mówi, że się nie da :/ Sorry ale dobry lekarz poszturcha w odpowiedni sposób tak, by dziecko ułożyło się inaczej i dojrzy co trzeba, nie za pierwszym to za drugim razem a nie żeby w 8 miesiącu ciągle płci nie znać :/ No chyba, że to wola rodziców to co innego..

sallviewtedy chyba tym bardziej nastawisz się na chłopca jeśli do porodu nie będziesz znała płci :)

Zapytam jeszcze raz o krochmal, czy któraś kąpała w tym swoje dzieci? Interesuje mnie dokładna proporcja mąki do wody bo wszędzie piszą co innego a nigdy nie robiłam krochmalu z mąki.

Czytam też, że dobry do mycia ciała jest olej kokosowy i chyba spróbuję. Kupuję nierafinowany do ciała i większy do kuchni, ale tez nie wiem czy to zamiast środka myjącego czy dodatkowo? Niby im mniej kosmetyków tym lepiej ale czy olej "umyje?" Myślałam dać pompkę/dwie płynu z babydream i do tego z łyżkę oleju w celu nawilżenia :) Ewentualnie olejek migdałowy, ale kupiłam na próbę małą buteleczkę raczej z myślą do wcierania w ciałko. Do kąpieli chyba za drogo wyjdzie, gdzie kupujecie olej migdałowy w korzystnych cenach?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak wracałam z małym od logopedy autobusem miałam nie miła przygodę. Mały usiadł na siedzeniu a ja kasowalam bilet. A jakąś baba zaczęła się za mną przeciskac mówię jej żeby Za czekała a ona dalej się ciśnie. Mówię jej ze jestem w ciąży żeby sie tak nie przeciskala. Jak usiedlismy to ona mówi że ona przodem musi siedzieć i że ona też w ciąży. Baba 60 plus. A ja na cały autobus do niej taka stara i w ciąży akurat. Zaraz potem miałam skurcz od Krzyża. Ja muszę uważać bo łożysko mam z przodu

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero a ta torba co wybrałaś nie ma innej wersji kolorystycznej?

Justynko, szukałam twoich zdjęć co wrzucałaś wczoraj ale chyba już usunęłaś? Chciałam pokazać mężowi, że "też takie chce" :D

Milka.. po prostu mnie dziwi fakt, że jak chcemy, bo rozumiem taka jest idea tego fb, wrzucać zdjęcia "normalne" tj. może nie z uciętą głową czy jakieś filmiki jak ktoś porponował czy też zdjęcia dzieci to nie rozumiem tego, że pokazanie zdjęcia profilowego czy też prawdziwego imienia i nazwiska to wtedy problem. Sądziłam, że idea to znalezienie się tam w bardziej "sprawdzonym" gronie a nie wciąż anonimowo ale jak w ogóle ktoś nie chce się pokazać w internecie to nie rozumiem jak może chcieć wrzucać bardziej, poniekąd intymne zdjęcia, nawet jak jest to tylko w zamkniętej grupie :D
    No nic, każdy zrobi jak chce, niektóre dziewczyny tutaj też wrzucają swoje całe zdjęcia bądź zdjęcia swoich pociech. Ja akurat wśród anonimowych osób nie będę chciała tego robić więc ten pomysł do mnie nie przemówił. Najwyżej zostanę tutaj :):) mam nadzieję, że nie wszystkie uciekniecie i dalej tutaj będzie się coś działo :) Jeśli chodzi o same rozmowy jest to wygodna forma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:27

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Ale przy drugim maluszku, chyba mimo wszystko podziękuję :) Bo ja tak jak Ty nie ufam USG tym bardziej, że w moim otoczeniu znam kilka przypadków w przeciągu ostatnich 3-4 lat gdzie USG się pomyliło :)

Moje zdanie jest takie, że to nie USG się ufa tylko lekarzowi i to nie USG się pomyliło tylko lekarz ;) Podstawa to znaleźć dobrego lekarza, który nie będzie co wizytę wmawiał, że nie widać, nie da się, bo jemu się nie chce poświecić pacjentce więcej czasu. Na moich prenatalnych lekarka tak szturchała głowica w brzuch aż w końcu synek obrócił się jak trzeba. Płeć to nie tylko "kaprys" rodzica ale narząd jak każdy inny, który po prostu TRZEBA obejrzeć i ocenić czy jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:30

Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Taśka22, Antonelka, karolyn, lis87, Kjopa3, niania.ogg, Peg, eforts, Jagah lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku Spokojnie już mi przeszło nastawienie na chłopca :) Wiadomo, fajnie jak by był nie teraz to następnym razem, ale z drugiej strony najważniejsze, żeby się urodziło całe i zdrowe a kochać będę tak samo :) No i fajnie będzie mieć taką niespodziankę do samiutkiego końca, wtedy poród będzie już w ogóle niesamowitym przeżyciem :)

iv09jw4z732yf0w9.png

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, ja kupiłam olej ze słodkich migdałów na gemini (zdziwiłam się, że nie bardzo ma zapach). Koleżanka polecała też olej lniany. Używała do kąpieli, kilka kropel zamiast czegoś do mycia. Po kąpieli już niczym nie smarowała. Jeśli chodzi o kokosowy to ja używałam u siebie na brzuch. W pierwszym momencie łądnie pachniał ale jak potem ten zapach zostawał na mojej piżamie/szlafroku/czymkolwiek to bardzo mnie drażnił i odniosłam go do kuchni :D

Na oleju z migdałów jest napisane, że jest polecany dla kobiet w ciąży jako środek przeciwdziałający oraz zmniejszający rozstępy. A także, ze jest delikatnym olejem więc może być stosowany nawet u dzieci.
    Ja jeszcze nie stosowałam bo zużywam jakieś oliwki czy inne balsamy co sobie stoją bezczynnie w łazience.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:34

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umieram od poranka wstałam - tzn wyleciałam z łóżka o 5,30 do łazienki bo poczułam że mi krew z nosa ciurkiem leci:( nogi i ręce mega spuchnięte i na dodatek ciśnienie 150/95 ... i dziś cały czas jak wyjęta z pralki się czuję:( dobrze że mam dziś wizytę u gina bo to chyba normale nie jest

a jak już doszłam do głosu podsyłam zdjęcia wózka - kupiliśmy używany od znajomych razem z cybexem i bazami i adapterami

^9DB3360BB93221126D4F57EBB819F22F6BCE85EC07EC71B.jpg
    ^87F29F223B6BBB9783749BAD72418124BFD4F92B03CC353.jpg

sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, karolyn, lis87, misKolorowy, Kjopa3, Korcia, Różowy_Kordonek, Jagah, vitae13, Omon lubią tę wiadomość

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek Na tych penetralnych to też nic nie było widać , dobrym jest lekarzem nie narzekam na prawdę wspiera mnie doradzi , ma specjalistyczny sprzęt , zawsze mnie uspokoi , tak jak pisałam nam to obojętne czy będziemy mieć córeczkę czy synka zawsze go się pytałam o płeć nasze szczęście na tyle jest uparte że nie chce się pokazać , zasłania buzię ściska nogi , nie obwiniam o nic lekarza czy jego sprzętu , jak maleństwo też nie chce współpracować no to już na to wpływu nie mam .

sallvie lubi tę wiadomość

• ilae Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu Kordonkowi chodzi o to, że narządy między nóżkami to narząd jak np. nerki czy pęcherz, który lekarz musi ocenić, czy rozwija się prawidłowo i nie ma żadnych odchyleń od normy.

misKolorowy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi 19 wrote:
    Wczoraj jak wracałam z małym od logopedy autobusem miałam nie miła przygodę. Mały usiadł na siedzeniu a ja kasowalam bilet. A jakąś baba zaczęła się za mną przeciskac mówię jej żeby Za czekała a ona dalej się ciśnie. Mówię jej ze jestem w ciąży żeby sie tak nie przeciskala. Jak usiedlismy to ona mówi że ona przodem musi siedzieć i że ona też w ciąży. Baba 60 plus. A ja na cały autobus do niej taka stara i w ciąży akurat. Zaraz potem miałam skurcz od Krzyża. Ja muszę uważać bo łożysko mam z przodu

Co za glupia pipa.......jeszcze mogla sobie na beret nakleic, ze nie da siezaplodnic in vitro....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 16:59

Gabi 19 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa strasznie ciężka ta rozkmina, sama jej do końca nie ogarniam :) ja się chętnie ujawnię i z nazwiska i z wyglądu ale tylko przed Wami w zamkniętej grupie. nie chcę żeby ktoś ze znajomych czy z rodziny przypadkiem natknął się na mój profil i się zastanawiał czemu zdjęcie moje, a nazwisko inne itd...:D no takie to trochę pokręcone...:)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Dziewuszki za Wasze opinie nt sn, duzo czytalam o sn i cc, ale ciagle mi malo haha, spoko...niedlugo sie dowiem z czym to sie je. Strach mnie lapie..ale musimy dac rade czy to z cc czy sn...nie ma innego wyjscia:D ja mysle, ze mnie paralizuje tez ten brak wyboru, lubie jednak miec kontrole w pewnych kwestiach i co najwazniejsze: wybor.

Wiecie co...ja prawie zawalu serca dostalam. Dostalam dzis wezwane do sadu jako swiadek w sprawie mojego pacjenta. Sprawa za tydzien! konowal adwokat nie wiem na co czekal, ze dal mi znac tak pozno... juz bylam dwa razy swiadkiem i to nic przyjemnego...stres na maksa, trzeba uwazac na kazde slowo itd. Wiec zalatwilam szybka wizyte u lekarza rodzinnego zeby mi wypisal papier mowiacy o tym, ze ze wzgledu na ciaze i stres nie moge tym razem zeznawac. Uffff...na razie adwokat przyjal ta wersje... mamma miaaa jeszcze mi tego brakowalo na koniec pracy! jeszcze bym im urodzila na sali sadowej i by bylo!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Szczęśliwa Mamusiu Kordonkowi chodzi o to, że narządy między nóżkami to narząd jak np. nerki czy pęcherz, który lekarz musi ocenić, czy rozwija się prawidłowo i nie ma żadnych odchyleń od normy.

To tam sprawdzał , wszystko jest w normie ;-) .

Justyna 8921 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu ale jak mógł sprawdzić czy wszystko w porządku i nie zauważyć czy sprawdza chłopca czy dziewczynkę...? Jedno wyklucza drugie...

ilae lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ