X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa w takim razie trzymam kciuki za wizytę. Ja wizytuję dziś o 15. Ciekawa jestem czego się dowiem i jak tam moja szyjka. Mam z nią problemy od 14 tygodnia wiec cudów się nie spodziewam.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Justyna 8921 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia ja mam glukozę ok więc muszę zwalac na anemię:) choć już sama nie wiem co jest przyczyną ale lekarz twierdził że to zbyt niska hemoglobina albo po prostu obciążenie organizmu który przetacza więcej krwi (albo szybciej? Nie pamiętam już:))

bbs9wbc.png
    bkivns2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi się wreszcie udało was nadrobić, ale nie będę już wałkować tematów które były :) Najgorsze, że teraz mam dwa dni całkiem zaplanowane, i nawet jutro wam nie dam znać jak po wizycie bo nie będzie kiedy, jak sobie pomyślę, że znowu będę miała dwa dni do nadrabiania :)
    Ale narzeczony powiedział, że dzisiaj się nudzić nie będę bo mnie gdzieś zabiera ale nie powie gdzie. Nie żebym nie lubiła niespodzianek, ale śmiałam się do niego co przeskrobał, że się za niespodzianki wziął bo to zupełnie nie w jego stylu :)

Miałam dzisiaj dziwny sen :) Chyba przez to, że pisałyśmy o tej naszej pierwszej stronie i żeby utworzyć coś takiego jak "rozpakowane mamusie" :) śniło mi się, że kolejna rozpakowała się ( już w kwietniu na szczęście :D ) aniołkowa a zaraz po niej ja. Mimo, że obie mamy na sam koniec kwietnia haha :)

Dzisiaj mamy 21, czyli za równe dwa miesiące mam termin porodu !! A wszystkie aplikacje pokazują 222 dzień ciąży, czyli zostało nam jeszcze tylko 58 dni !

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow hemoglobina ok, wiec moze to faktycznie jakies przeciazenie organizmu;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn Możesz normalnie wysłać wiadomość bez wykupionego abonamentu :) Ja też nie mam wykupionego :)

Powodzenia wszystkim dzisiaj wizytującym !!

karolyn lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam posty od soboty, wczoraj dokonczylam lekture, taka akcja że bateria padła w telefonie :)

Jestem tydzień na urlopie w Pl, mam ograniczony czas i dostęp do sieci :)

She wolf - jak wrócę do domu to wrzucę Ci dawkowanie specyfików przed porodem, luzik :)

She Wolf lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kjopka ja też czasem miałam okropne noce z biodrami. Przekrecalam się co parę minut jak zaczynały boleć i z powrotem. Pomogła spora twarda poduszka między nogami :)

Venice jeśli będziesz mieć problem z tworzeniem grupy to daj znać, jestem tu od początku więc coś mogę doradzić. Ale myślę że zgłoszą się do Ciebie same stałe bywalczynie ;)

Vero a nie możesz założyć konta fikcyjnego tylko do kontaktu z nami ? Ja takie mam. Żadnych informacji, zdjęć itd...

Karolyn ale najpierw musisz wysłać zaproszenie do venice. Dopiero jak Cię zaakceptuje to możesz wysłać wiadomość ;)

Sallvie pochwal się później gdzie byłaś :)

U mnie też wietrznie i deszczowo. Niech już się robi wiosna. Wystarczy śniegu i zimy.

Ja się zastanawiam czy przed planowanymi cc, z tego co się orientuję pierwsze by były gdzieś w połowie marca, ktoś nas zaskoczy i urodzi naturalnie :D

Agga lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    Hej:) u mnie w Radomiu głowę od wiatru urywa... nawet mój pies nie chciał spacerować. Ja już od dwóch godzin siedzę w pracy i powoli coraz bardziej zaczyna mi doskwierać ból żeber... mam takie dziwne odczucie jakby mnie paliła w tym miejscu skora. Mam nadzieje ze nikt z szefostwa nie złapie mnie na siedzeniu na forum:)
    Cały czas mam problem jaki zestaw ciuszków spakować do szpitala... chyba wezmę same 56, bo ciocia mi mówiła ze nawet jak synek będzie miał kolo 60 cm to i tak dzieciątko podkula nóżki, wiec 56 jest wtedy bardzo dobre. Mam zamiar wziąć 3 pary polspiochow, 3 body rozpinane, 2 pajace rozpinane, 3 czapeczki bez wiązań i dwie pary skarpetek. Na wyjście ze szpitala mąż mi dowiezie śpiocha z kaftanem, pajacyka ocieplanego, czapeczkę i jeszcze w razie co owinę synka kocykiem. Moze coś doświadczone mamy podpowiedzą jakie zestawy ubranek najlepiej się sprawdzają?? Lub pochwalicie się co macie spakowane do szpitala dla waszych pociech??

Moja córa miała 60cm i w 56 chwilę pochodziła, ale tylko chwilkę bo jak się wyprostowala to już za małe były pajace, ale budziki dłużej używała :)

Co do szykowania nie jestem spakowana, pokój nie gotowy, imię nie wybrane wszyscy tylko a może tak a może siak a ja teraz bardziej skupiona na pokoju dziewczynek

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)))Kraków też wietrzny dziś ale szczęśliwy bo wtedy jest dobre powietrze więc nie narzekam:)trochę oprócz tego brzydko i cała noc padało.Nie wiem czy z tego powodu czy innego ale mała tak szalała mi dziś w nocy w brzuchu że znów mi stanęła przed oczami moja niespakowana torebka do szpitala:) tak się kotłowala że zastanawiam się czy ułożenia nie zmienił bąk mały niewdzieczny:)

Dziewczyny te co już rodziły macie sprawdzony jakiś pas poporodowy??zwłaszcza dziewczyny po cc?bo chciałam kupić i nie wiem jakiej firmy i czy powinnam z tym poczekać po porodzie żeby rozmiar dobrać czy trraz już strzelać

Agga lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Agga Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej

Kjopka ja też czasem miałam okropne noce z biodrami. Przekrecalam się co parę minut jak zaczynały boleć i z powrotem. Pomogła spora twarda poduszka między nogami :)

Venice jeśli będziesz mieć problem z tworzeniem grupy to daj znać, jestem tu od początku więc coś mogę doradzić. Ale myślę że zgłoszą się do Ciebie same stałe bywalczynie ;)

Vero a nie możesz założyć konta fikcyjnego tylko do kontaktu z nami ? Ja takie mam. Żadnych informacji, zdjęć itd...

Karolyn ale najpierw musisz wysłać zaproszenie do venice. Dopiero jak Cię zaakceptuje to możesz wysłać wiadomość ;)

Sallvie pochwal się później gdzie byłaś :)

U mnie też wietrznie i deszczowo. Niech już się robi wiosna. Wystarczy śniegu i zimy.

Ja się zastanawiam czy przed planowanymi cc, z tego co się orientuję pierwsze by były gdzieś w połowie marca, ktoś nas zaskoczy i urodzi naturalnie :D
    Ja bym strasznie chciała naturalnie będę pewnie marudzić ginowi czy aby napełnia nie dam rady sn? :p

Milka1991 lubi tę wiadomość

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Agga Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Witajcie:)))Kraków też wietrzny dziś ale szczęśliwy bo wtedy jest dobre powietrze więc nie narzekam:)trochę oprócz tego brzydko i cała noc padało.Nie wiem czy z tego powodu czy innego ale mała tak szalała mi dziś w nocy w brzuchu że znów mi stanęła przed oczami moja niespakowana torebka do szpitala:) tak się kotłowala że zastanawiam się czy ułożenia nie zmienił bąk mały niewdzieczny:)

Dziewczyny te co już rodziły macie sprawdzony jakiś pas poporodowy??zwłaszcza dziewczyny po cc?bo chciałam kupić i nie wiem jakiej firmy i czy powinnam z tym poczekać po porodzie żeby rozmiar dobrać czy trraz już strzelać

Jestem po cc ale nie używałam wtedy. Teraz mam zamiar zapytać giń/ położna po porodzie co i jak . Jeśli się znów skończy cc to napewno od razu po cięciu będę mieć plaster w kształcie plastra miodu a potem plastry sutricon. Tylko pytanie czy octenisept będzie potrzebny? Bo sutricon się przykleja i po chyba tyg zmienia, można się w nim kąpać itd

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty :)

Kad ale ten żel położniczy, to do porodu, położna smaruje nim w koło szyjki, żeby dziecko miało lepszy "poślizg" ponoć pomaga mamie i dziecku, a do balonika jest jakiś żel intymny w zestawie do ćwiczeń.

Korcia ale używanie balonika miało wpływ na popękanie szyjki? Wydaje mi się, że nie powinno mieć wpływu, gdyby go nie używała, to pewnie ta szyjka też by popękała, tyle że pękło by też krocze?

A z takich ciekawostek z mojej wczorajszej sr, to teraz już nie polecają octeniseptu na pępuszek dziecka, kiedyś były takie zalecenia, ale ponoć goiło się różnie, więc teraz zalecają nic na niego nie stosować, powinien być suchy i ładnie się goić, ewentualnie gdyby zabrudzil się od pieluszki to przemyć tylko ciepłą wodą i gazikiem.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, ja zaczynam pekac przed sn...zaczyna sie niestety etap strachu...mozesz mi napisac czemu tak bardzo chcesz sn? kazde dobre slowo na temat tej formy porodu mile widziane:)) bo na razie zaczynam czuc maly paraliz na sama mysl i boje sie, ze jak sie zacznie to utone w lzach, ze nie dam rady... chociaz pewnie i tak sama siebie jeszcze zaskocze jak na to zareaguje.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny już ogarnęłam ;)

Czy ktoraś z Was widziała na żywo wózek delti amelis muki? normalnie się zakochałam wizualnie:)
    mam nadzieję, że znajdę go w którymś sklepie....;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,

Milka, ja mam fb ale osobiscie nie lubie go uzywac, mam go glownie po to by od czasu do czasu napisac wiaodmosci do znajomych w Polsce. Ja poprostu nie jestem zwolennikiem fb :/

Justyna tez caly czas zastanawialm sie nad ubrankami do szpitala, bo nie mam kombinezonu i mysle czy kupic za to mam takie kombinezowe spodenki plus kurteczke w rozm 62, wiec moze to wykorzystam w koncu to tylko na wyjscie ze szpitala i przejscie do samochodu.

Mimo ze szpital zapewnie ubranka na pobyt ja bede miala swoje chce zeby mala jakos wygladala :)wiec biore ubranka ale tylko do rozm 56 .

mam dylemat z ta torba bo nie do konca odpowiada mi kolor:/ mysle czy jej nie zwrocic i nie zamowic innej ehh

Trzymam kciuki za wizytujace .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 09:23

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga wrote:
    Jestem po cc ale nie używałam wtedy. Teraz mam zamiar zapytać giń/ położna po porodzie co i jak . Jeśli się znów skończy cc to napewno od razu po cięciu będę mieć plaster w kształcie plastra miodu a potem plastry sutricon. Tylko pytanie czy octenisept będzie potrzebny? Bo sutricon się przykleja i po chyba tyg zmienia, można się w nim kąpać itd
    Dziś w szkole rodzenia mamy temat cc i pielęgnacji blizny to napisze wieczorem info bo sama nawet nie wiedziałam że są jakieś specjalne plastry

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Agga, ja zaczynam pekac przed sn...zaczyna sie niestety etap strachu...mozesz mi napisac czemu tak bardzo chcesz sn? kazde dobre slowo na temat tej formy porodu mile widziane:)) bo na razie zaczynam czuc maly paraliz na sama mysl i boje sie, ze jak sie zacznie to utone w lzach, ze nie dam rady... chociaz pewnie i tak sama siebie jeszcze zaskocze jak na to zareaguje.
    Niebieska ja niepytana powiem :) zaletą jest taka że nie masz problemu ze wstaniem i wyprostowaniem się:) Ja urodziłam przed 11 a już o 14 po przewiezieniu na oddział byłam pod prysznicem. Mimo iż w środku był armagedon- szyjka szyta w swoich stron + szyta ścianka pochwy + szyte oczywiście nacięcie. Miki urodził się w środę a ja w poniedziałek to już samochód prowadziłam także ten...

Niebieskaa lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wydajemi sie ze smialo mozesz taki zestaw wykorzystac. Rekawki delikatnie mozna zawsze podwinac. ja pajacyka ocieplanego mam wlasnie w rozmiarze 62 zeby mi starczył na dłużej.

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, ja myślę, że te 2 USG to takie jakieś ogólne wytyczne, do których mało kto się stosuje. W Polsce niby też NFZ płaci za 3 ale moje znajome miały na każdej wizycie.
    Jeśli torba Ci się nie podoba na 100% to oddaj i zamów inny kolor/inną. Była droga a potem będziesz się tylko wkurzać patrząc na nią myśląc "mogłam oddać".

Sallvie, mam nadzieję, że nie masz proroczych snów!! w ok. 38 tygodniu bardzo chętnie ale wcześniej mi porodu nie wywołuj ;p

Co do fb, jeśli pozwolicie to ja jednak zaczekam na informację ile tam będzie osób, ile prawdziwych kont a ile fikcyjnych bo nie widzę sensu w przenoszeniu się tam jeśli chcecie logować się z fikcyjnych kont bo... co to zmienia? Może tylko tyle, że nie wszyscy będą mogli tam wejść ale wciąż będzie podglądanie przez anonimowe osoby. Można wejść z prawdziwego konta a zdjęcia mieć dla znajomych to zobaczymy tylko profilowe..

Justyna Sz, Antonelka, Szczęśliwa Mamusia, mada87, sallvie, Niebieskaa, Gakin, Omon lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama dobrze gadasz z tym facebookiem:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ