X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...trudny temat z grupa...
    Bo mozemy isc na zywiol i dopisac te dziewczyny, ktore zglosza sie w terminie 2-3 dni i tyle i uznac, ze to jest grupa. Jesli ktoras z Dziewczyn ze "stalego grona" zglosi sie pozniej to dodajemy. Np Marsylia ma teraz wiadomo na glowie inne tematy wiec domyslam, ze moze codziennie nie jest ma forum ale nie wyobrazam sobie, ze mogloby jej zabraknac jesli chcialaby byc na fb.
    No jakie przyjac kryteria? Tego nie wiem.....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zastanawiam, bo te baloniki tez sa na olx używane do kupienia-tylko myśle czy to nie jest zbyt intymna sprawa aby po kimś to używać.
    Kad Ty miałaś ten balonik wiec moze mi doradzisz w tej kwestii ;)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak mam nadzieje ze tutaj bedziecie zagladac, tak jak wspominalam fb to nie moje miejsce :/

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam ze sr, a wy tyle naskrobałyście, że nie mogłam nadrobić :P

Kad super, że napisałaś opinie o baloniki, u nas położna ze sr bardzo go polecała, mówiła, że odrazu widać, która rodząca go stosowała (polecała akurat aniball) i od tamtej pory się nad nim zastanawiam, teraz utwierdziłas mnie w decyzji, żeby go zakupić ;) tylko zapytam jeszcze lekarza, czy nie widzi przeciwskazan do stosowania go, akurat wizytę mam w 35 tyg to jak da zielone światło to kupuję i do dzieła ;) w środku polecali też żel położniczy, więc stwierdziłam, że też go zakupię, jak można to trzeba sobie pomagać :)
    A Lisku niektóre baloniki są w zestawie z pojemnikiem do sterylizacji (takim do mikrofali) to myślę, że jeszcze by przeszło,choć do mnie taki używany nie przemawia, wolę dopłacić i nie stresować się czym mogę się zarazić kupując używany.

Co do wątpliwości jak sobie poradzimy, to i mnie pojawiły się one w II trymestrze, teraz jestem jakoś bardzo pozytywnie nastawiona i choć wiem, że może być ciężko wierzę, że sobie poradzimy :)

Dzwonili dziś z mega urwisa, że jest nasz wózek, więc jutro po południu jedziemy odebrać :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 23:03

lis87, Omon lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Tak sie zastanawiam, bo te baloniki tez sa na olx używane do kupienia-tylko myśle czy to nie jest zbyt intymna sprawa aby po kimś to używać.
    Kad Ty miałaś ten balonik wiec moze mi doradzisz w tej kwestii ;)
    Pewnie lepiej kupic nowy. Ten balonik jest zrobiony z takiego materiału jak pompka od ciśnieniomierza. Taka gruba guma. W zasadzie jest prosty jak budowa cepa, wiec nie trudno byłoby wyczyścić wszystkie części.

Miś ja do balonika używałam zwykłego żelu intymnego Durex.

http://epino.net.pl/pdf/instrukcja.pdf
    Tutaj jest instrukcja balonika, moze ile sobie poczytać jakie ćwiczenia trzeba nim wykonywać itp. Sa tez obrazki :)

• lis87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opowiedz :) po zdjeciu szwu jak wroce do domu i nic sie nie bedzie działo to zakupie sobie, moze bedzie w aptece :) przed, nie bede ryzykowała mając szew, cos tam jeszcze sobie wkładać, teraz juz nie mam nawet usg dopochwowo żeby go nie naruszać :) i dołącze ten wiesiołek, a potem hulaj dusza piekła nie ma niech sie dzieje co chce :D Michał wychodź, byle szybko :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja mialam na mysli herbatke z lisci malin i wiesiolek, a nie balonik ;)

Dzis pierwszy raz spuchly mi nogi. Czuje sie jak slon :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kordonku ja mialam na mysli herbatke z lisci malin i wiesiolek, a nie balonik ;)

Dzis pierwszy raz spuchly mi nogi. Czuje sie jak slon :/

Z poprzedniego forum na żadną przenoszoną ciążę nie zadziałały ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia się obudziła na mleko i zasnąć nie mogę, wsssssssszzzzzzystko mnie swędzi... :/ Miałam trochę nadziei, że w tej ciąży przejdę suchą stopą, ale w zeszłym tygodniu wyszły mi już przekroczone alaty/aspaty i kwasy żółciowe, czyli powtórka z rozrywki. Eh.. mogłabym mieć więcej dzieci (chyba), ale w ciąży już nigdy nie chciałabym być, no chyba, że ktoś inny odbebnilby za mnie końcówkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 03:12

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Duuuużo czytania wczoraj było :-) Oczywiście już wszystkiego nie pamiętam co chciałam pisać.
    U mnie dziś strasznie wieje.Też macie taką okropną pogodę? Też w nocy strasznie mnie biodra bolą i kręcę się z boku na bok :-/

Sesje macie piękne <3

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Duuuużo czytania wczoraj było :-) Oczywiście już wszystkiego nie pamiętam co chciałam pisać.
    U mnie dziś strasznie wieje.Też macie taką okropną pogodę? Też w nocy strasznie mnie biodra bolą i kręcę się z boku na bok :-/

Sesje macie piękne <3

W Gdyni też duży wiatr.
    Mnie w nocy plecy za to bolą i też się kręcę :/

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Mi lekarz zwrócił na to uwagę, i kazał dużo leżeć. Potem się okazało, że i tak szyjka skrócona i rozwarcie lekkie wiec i tak muszę leżeć...

W czwartek mamy wizyte i zobacze co powie gin wczoraj podeszłam do położnej na SR mówiła ze moze byc taka moja uroda szczupłe bedą bardziej odczuwały dyskomfort zwłaszcza ze to 33tc i maleństwo większe, ale kazała najlepiej skonsultować to z lekarzem bo spinanie brzucha moze powodować prace macicy i rozwieranie szyjki, a ja moge tego nie czuć ehs mam nadzieje ze będzie ok i taka moja uroda

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jesteście mistrzyniami pisania. Od wczoraj nadrabiam i dopiero się udało.

Venice Wysłałam zaproszenie ( potem dopiero mogę wiadomości?)

Ja się zastanawiam,jak to będzie ogarnąć trójkę dzieci. Czasem się boję jak dam rade.
    Nasza najstarsza dała nam ostro popalic, młodsza była mega " cyckowa" ale spokojna,cichutka. Ciekawe jaki będzie mały.
    Matka jest w stanie wszysko przejść dla swojego dziecka.

A mi wczoraj mąż poprasowal połowę ciuszków dla synka. Dzisiaj zadeklarować,że dokonczy resztę. Ale jestem z niego dumna.

Co.do balonika, używała go koja przyjaciółka, krocze całe, szyjka popękala jej Bardzo popękala. W drugiej ciąży już go nie używała

Miłego dnia dla was Mamuśki :)

Kjopa3, Jagah lubią tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam. Ale co z tego kiedy już czasu nie mam odpisać bo dziecko trzeba ogarnąć i zawiezc do przedszkola. Potem na badania i na usg do luxmedu a następnie w gości do koleżanki. W drodze powrotnej pewnie wizyta w przedszkolu a rano znowu do nadrobienia 20 stron :)
    Jezuuuu wy już z wyprawką skonczylyscie a ja jeszcze nie zaczęłam - nie licząc pojedynczych ubranek. Oglądam i oglądam w tych internetach i na nic to się zdaje :)
    Dobrze że wózek i fotelik wybrane to przynajmniej na to już nie muszę patrzeć- pozostało JEDYNIE zamówić...

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Sytuacja ktora opisuje Bobas jest wyjatkowa i na pewno bylas bardzo zmeczona.
    Ja nie wiem dlaczego ale w moim otoczeniu mamy maja spokojne dzieci lub zdarzaja sie gorsze dni ale raczejsa rzadsze niz te dobre.
    Zobaczymy w praniu jaki przydzial dostaniemy :-)

Tez sie zastanawiam jaki przydzial dostane:) na razie w ciazy zbieram tylko komplementy i jakby moja druga ciaza tak wygladala to moge zajsc i w 3. i w 4. :) dokuczaja mi bole kregoslupa, a wczesniej wymioty, ale robie (z malymi wyjatkami) wszystko to co przed ciaza.

I podobnie jak Ty Antonelko...mam w otoczeniu (tzn. wsrod pl przyjaciolek z Wro, bo tu nie znam kobiet w ciazy i z malutkimi dziecmi) dzielne kobiety, ktorym wiadomo, ze bylo ciezko, ale przewazaja piekne dni i one tez sa piekne, spelnione, maja rozne aktywnosci i nie siedza tylko w domu z dzieckiem. I nie znam ani jednej osoby, ktora mialaby jakies ciezsze macierzynskie przezycia.
    Zobaczymy jakie bobo nam sie przytrafi:))

Antonelka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja tez dzis jakaś taka połamana i w nocy bolały plecy ide Was poczytać :)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u mnie w Radomiu głowę od wiatru urywa... nawet mój pies nie chciał spacerować. Ja już od dwóch godzin siedzę w pracy i powoli coraz bardziej zaczyna mi doskwierać ból żeber... mam takie dziwne odczucie jakby mnie paliła w tym miejscu skora. Mam nadzieje ze nikt z szefostwa nie złapie mnie na siedzeniu na forum:)
    Cały czas mam problem jaki zestaw ciuszków spakować do szpitala... chyba wezmę same 56, bo ciocia mi mówiła ze nawet jak synek będzie miał kolo 60 cm to i tak dzieciątko podkula nóżki, wiec 56 jest wtedy bardzo dobre. Mam zamiar wziąć 3 pary polspiochow, 3 body rozpinane, 2 pajace rozpinane, 3 czapeczki bez wiązań i dwie pary skarpetek. Na wyjście ze szpitala mąż mi dowiezie śpiocha z kaftanem, pajacyka ocieplanego, czapeczkę i jeszcze w razie co owinę synka kocykiem. Moze coś doświadczone mamy podpowiedzą jakie zestawy ubranek najlepiej się sprawdzają?? Lub pochwalicie się co macie spakowane do szpitala dla waszych pociech??

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    ....a może to takie oryginalne pieszczoty z mamusią? :-D

#love <3

Ja wczoraj tak samo, najpierw "a co tak kopiesz? Chwila refleksji aaaaa masujesz mamusie! No dobrze ;)))"

Karolczyk lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
  • Justyna 8921 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Syn już w szkole a ja standardowo kazdy ranek zaczynam tak samo - po śniadaniu dopada mnie kolatanie serca i totalna bezmoc i tak aż do ok 12. Pewnie wynika to z anemii, mam nadzieję że żelazo w końcu zacznie się przyswajać.

U nas też wiatr okropny, przez to aż nie mogłam spać w nocy, co chwilę się budzilam.

Justyna.sz ja nadal nie wiem co wziąć do szpitala. Zestawy na pobyt mam takie same z tym że pajac jeden wzięłam na rozmiar 62. Natomiast na wyjście mimo że mam już jedno dziecko dalej nie wiem co wziąć:) najchętniej wzielabym piękne body plus legginsy które zakupiłam ale obawiam się ze położna by mnie wyrzuciła i pewnie skończy się na standardowym zestawie body plus pajac lub kaftanik plus spiochy. Synka rodzilam w październiku było ok 15st i położna nie założyła mu kombinezonu polarowego - został w kaftanie spiochach pajacu (zwyklym) plus kocyk - pamiętam do dziś moje zdziwienie ale ona chyba lepiej wiedziala:)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

bbs9wbc.png
    bkivns2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam wyslac wiadomosc do venice ale czy majac nieoplacone konto moge to zrobic?
    Na ig tez nie ma prywatnych wiadomosci? ;) laik jestem...chyba najlepiej odnajduje sie na fb;)

Justyna mi tak serce kolacze rano. Zwalalm to na cukrzyce ciazowa ale wyniki mam z glulometru ok wiec sama nie wiem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:17

q5Anp2.pngT2kLp2.png
‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ