X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonku pytałaś o balonik Epino. Jeszcze ktos tutaj sie pytał ale tyle dzisiaj naskrobalyscie, ze zanim znajdę kto to mi zejdzie pol dnia :)
    Nie wiem jaka jest różnica między balonikiem Epino a tym drugim. Jak ja rodziłam to popularny był Epino. Przekonały mnie do niego opinie i to, ze w Niemczech gdzie mieszkam mozna go kupić w aptece, wiec jakby to było jakies niewiadomo co to chyba by tego w aptekach nie sprzedawali. Mi balonik bardzo pomógł. Ćwiczyłam od 37tc około godziny a nawet dłużej dziennie. Zalecane było 20minut, ale ja byłam bardzo zdesperowana. Bałam sie, ze jak za wczesnie urodzę to nie zdążę sie rozciągnąć. Balonik powinno sie umieć napompować do 10cm średnicy. Jak go to tylu cm napompowalam to byłam w szoku jak takie cos ma mi sie tam zmieścić. Balonik wkłada sie do połowy i pompuje. Za pierwszym razem napompowalam go do 5cm średnicy i czułam bolesne rozpieranie. Każdego dnia było lepiej i po 2 tygodniach udało mi sie go napompować do średnicy 10cm czyli chyba jakies 32cm obwodu główki.
    Efekt: nie popekalam i nie byłam nacinana !!! Eureka opłaciło sie! A moja skóra nie należy do elastycznych bo jestem jednym wielkim chodzącym rozstępem, wiec wiem ze to zasługa balonika

misKolorowy lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Zawsze możemy zrobić tak, że zgłoszą się jakieś "dyżurne" (najlepiej z końca listy ;-)), które w okresie po Twoim porodzie będą skrupulatnie zapisywały kolejne porody. I potem, jak będziesz się pojawiać, w miarę możliwości i czasu, będziesz na podstawie tych notatek uzupełniać dane na pierwszej stronie :-)

annak świetna myśl ! :D w sumie nie wiem jak długo będę w szpitalu i po powrocie do domu mogę mieć dziesiątki, jak nie setki stron do nadrobienia, a to już ciężkie do ogarnięcia...
    tak więc czekam na chętne dyżurne do notowania informcji o porodach :D
    to jak? ktoś chętny ? ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha dziewczyny naprawdę macie niezła wyobraźnie :) Wasze dzieciaczki na pewno nie bedą sie nudziły z takimi mamusiami :) krakers do konia nie do końca podobny, choć sadze ze mu sie to spodobało bo urósł w swoich oczach z małego pieska na wielkiego konia :D
    Taśka ma kury ja mam konia, mamy zwierzyniec :) podoba mi sie to :)

Milka1991, Taśka22 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o tym baloniku, wyszukałam na internecie-trochę drogi ten balonik. No ale jakby naprawdę działał cuda to czemu go nie zakupić.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam was nadrobić, a jednak znalazły się inne zajęcia w ciągu dnia :) Postaram się teraz poprawić i nadrobić te kilkanaście stron ... :)

PS Milka Ja jestem z końca listy, nie mam planowanego cc więc pewnie jeszcze przenoszę aż do maja, więc ja mogę zapisywać każdą mamusię, która się rozpakuje i napisze informacje o swoim maluszku :) A jak już będziemy wszystkie rozpakowane to przekazać Ci tą listę i uzupełnisz pierwszą stronę :)
    Myślę, że wtedy możemy się ewentualnie pobawić w coś takiego jak "Rozpakowane mamusie" i wpisać po kolei każdą, jak urodzi :)
    Widziałam na innych wątkach, że dziewczyny mają fajne takie listy porobione, że nawet napisane mają, który to był dokładnie tydzień i dzień :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski odważne jesteście z tym balonikiem:)ale rozumiem że to w porozumieniu z lekarzem??:)czy tak sobie same robicie przed terminem?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku, niby to nie powinno przyspieszyc akcji porodowej, ale kto tam do konca wie. Lepiej nie ryzykowac, ze nam szyjke rozerwie :P

lis87 lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liiiis no i teraz będę inaczej patrzeć na Twój avatar, ja widziałam zwierza drapieżnego z paszcza zwrócona ku gorze, ryczącego lub wydającego inne nawołujące odgłosy (mam na myśli łapę po prawej stronie), a teraz sie okazuje, ze to jest słodka łapa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 20:58

lis87, eforts, Milka1991, niania.ogg, Omon lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Kurcze laski odważne jesteście z tym balonikiem:)ale rozumiem że to w porozumieniu z lekarzem??:)czy tak sobie same robicie przed terminem?
    Ja nie konsultowałam tego z lekarzem. Czytałam wiele opinii i to mi wystarczyło

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stowtotka kochana... może źle wyraziłam się w moim poście. Ja Broń Boże nie poczułam się urażona czy coś!!! Ja się cieszę, że mogę się dowiedzieć czegoś nowego tylko się przeraziłam. Myślę, że to normalne, że boję się, że moja dzidzia może mieć podwyższone ryzyko wystąpienia jakiejś choroby. Ale uważam, że zawsze lepiej wiedzieć o takich możliwościach, poczytać, dowiedzieć się więcej, przemyśleć i przygotować. Dlatego dziękuję Ci za tą informację i licze na więcej jak dowiecie się coś od swoich pediatrów.
    Co do szczepień też nie jestem ani 100% za, ani 100% przeciw i zawsze chętnie czytam opinie dotyczące takich spraw ale tylko w przypadku gdy nie jest to "nie bo nie bo to jest złe" :D

Ilae, ja dziś chyba z 2 godziny przeglądałam te wszytskie naklejki i inne rzeczy na alie żeby znaleźć takie drewniane literki, których pełno na allegro, niestety bezskutecznie. Nie ma takich ładnych, kolorowych 3d. Znalazłam tylko w surowym drewnie lub jakieś gotowe napisy i jakieś takie lustrzane. Jakbyś wpadła na takie literki na alie to daj znać. http://allegro.pl/show_item.php?item=5600070742 mi aliexpress bardziej pasuje bo wysyłka do mnie bez problemów ale na allegro też zgodzili się do mnie wysłać jakby co.

Lisku, ja też się boję. Dosłownie wszystkiego :D Ja nawet dzidzi nie umiem trzymać

Antonelko wicie gniazda mówisz? Ja dziś zaczęłam MYĆ ŚCIANY :P (mamy taką zmywalną tapetę).

Justyna Sz. śliczna sesja, ja chyba w takiej musiałabym nauczyć się obsługiwać photoshopa żeby usunąć siniaki po Clexanie :(

Wrażenia z pierwszej szkoły rodzenia. Jest... inaczej. Z ciekawostek dowiedziałam się, że w Szwajcarii robią 2 USG w czasie "normalnej" ciąży!! masakra. Ja mam na szczęście zawsze.
    Vero, Ty też masz zawsze, na każdej wizycie?
    Ciekawe jest to, że są na tej SR babki od Sri Lanki przez Wietnam po Canadę i mogę się dowiedzieć jak to jest w innych kulturach. Na Sri Lance np. kobieta w ciąży to świętość :D Wszyscy rozmawiają z dzieckiem w brzuchu a mamie przynoszą kwiaty i owoce. Ładnie nie?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 21:15

lis87, eforts, stowtotka, Kjopa3, misKolorowy, Justyna Sz, Donia12, kasieniaczek, Omon lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wejściu do domu ze szpitala z dzieckiem na ręku usiadłam na walizce i powiedziałam mężowi, że to się nie uda. Franek miał sapkę alergiczną, nie umiał ssać, dławił się kilka razy przy każdym jedzeniu i siniał, ja miałam infekcję gardła po intubacji, nie umiałam karmić piersią, lało się ze mnie potokami i nawet nie umiałam go wykąpać, bo w szpitalu robiły to położne. Ale krok po kroczku wszystko się wyprostowało :) Sapka zniknęła po 10 tygodniach, po konsultacji z pediatrą dobrałam mleko, a po konsultacji z internetem butelki, przestał się dławić, przestał się dusić ulanym pokarmem w nocy, jakoś poszło. Pewnie każdej z nas będzie trudno poprzestawiać priorytety, ale UDA SIĘ! Kto jak nie my ;)

PS. Czy ta grupa na fb to już jest? Jak się zakwalifikować do tego elitarnego klubu? :)

misKolorowy lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Wanda ach jak ja się z Tobą zgadzam.. ja tez myślałam ze po miesiącu ogarnę wszystko wrócę do sportu będę chodzić do koleżanek na kawę czy ma ciuchowe zakupy.. oj jakże się myliłan. Jedyne o czym myślałam to sen i dłuższa kąpiel niż 5 min;) wiadomo ze różne są dzieci ale po kolezankach widzę ze wszystkie przeżyły to samo rozczarowanie;) teraz się boje nawet nie ma stawiam się pozytywnie bp wiem ze to będzie trudny rok..

Dziewczynki a ja sie z Wami nie zgadzam. Nie uważam, że macierzyństwo t 24 h nie przespane. A naprawdę miałam/mam absorbujące dziecko. I nikogo poza męzęm, który jest często w delegacji do pomocy. Nadal uważam, że to kwestia podejścia. Ja wychodziłam z założenia że ten czas jest dla dziecka, co nie świadczy, że się zatracałam w tym rodzicielstwie. A juz na pewno nigdy nie czułam rozczarowania. Może miałam ,,prawdziwe'' wyobrażenie jak to jest z dzieckiem :)

Omon lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka ale balonik to prawie to samo co masaż krocza :) Tylko chyba wygodniej. Przecież stosunek to też w jakimś stopniu rozciąganie, więc balonik to taki regularny stosunek tylko każdego dnia z coraz większym :> ;D :P

She Wolf ale balonik nie rozciąga szyjki tylko krocze ;) Aż tak głęboko do szyjki się go nie wsadza :)

aaa... dzwonili dzisiaj, że mamy wózek do odebrania! Czyli czekaliśmy 3 tygodnie ;) Mam nadzieję, że szybciutko pojedziemy po niego ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 21:31

Kjopa3, Milka1991, Jagah, Donia12, ewela86, kasieniaczek, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Ja mam mały ekran w telefonie i w avatarze Liska widzę .... konia ;)
    Edit. Mam wyobraźnię ;)

zanim się jakiś czas temu tym zaintrygowałam, to tez tak myślałam. Poźniej nie mogłam dojśc co to. Aczkolwiek myślę, że Milka bardzo się nie pomyliła :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie o ten FB. Czy Panie adminki będą wybierać kogo przyjmują? Bo jeśli osoby, które się tu udzielają to ja się piszę a jeśli wszystkie Panie, które się do nich zgłoszą to ja jednak odpadam bo wtedy nie mam ochoty się ujawniać... :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    AniaStaraczka ale balonik to prawie to samo co masaż krocza :) Tylko chyba wygodniej. Przecież stosunek to też w jakimś stopniu rozciąganie, więc balonik to taki regularny stosunek tylko każdego dnia z coraz większym :> ;D :P

She Wolf ale balonik nie rozciąga szyjki tylko krocze ;) Aż tak głęboko do szyjki się go nie wsadza :)

aaa... dzwonili dzisiaj, że mamy wózek do odebrania! Czyli czekaliśmy 3 tygodnie ;) Mam nadzieję, że szybciutko pojedziemy po niego ;D
    No właśnie ze względu na mój prog bólu napisałam że podziwiam za odwagę bo jak mi ostatnio znajoma opowiedziała o masażu szyjki to aż mi się ciemno przed oczami zrobilo:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie Eforts, ja pisałam tylko, że przy drugim będzie problem z odespaniem nocy, bo on się nie położy na drzemkę kiedy ja będę tego chciała, tylko kiedy będzie zmęczony, a to może być kiedy indziej niż kiedy maluszek będzie drzemał. Trudniej będzie się zgrać, żeby zasnąć jednocześnie.

Może psychicznie było Ci łatwiej, bo nie miałaś nad uchem brzęczącej mamuni, która pokazywała Ci że jesteś do dupy i matki z Ciebie nie będzie? :) Ja potrzebowałam czasu, żeby się odnaleźć w nowej roli i nabrać pewności siebie.
    Ale rozczarowania też nie czułam, specjalnie nie nastawiałam się na nic, bo wiedziałam, że nie jestem w stanie sobie wyobrazić, jak to będzie. I byliśmy zmęczeni, ale też przeszczęśliwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 21:42

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczynki a ja sie z Wami nie zgadzam. Nie uważam, że macierzyństwo t 24 h nie przespane. A naprawdę miałam/mam absorbujące dziecko. I nikogo poza męzęm, który jest często w delegacji do pomocy. Nadal uważam, że to kwestia podejścia. Ja wychodziłam z założenia że ten czas jest dla dziecka, co nie świadczy, że się zatracałam w tym rodzicielstwie. A juz na pewno nigdy nie czułam rozczarowania. Może miałam ,,prawdziwe'' wyobrażenie jak to jest z dzieckiem :)
    Hm absorbujace tzn? Widzisz mój darł się około 20g dziennie przez dobre 3 miesiące.. przez pierwsze 5 dób nie spałam do tego stopnia ze jak usunęła to nie mogłam się dobudzuc a i zaczęłam mieć problemy z pamięcią. Moje dziecko nie chciało się kąpać pić z piersi jeździć w wózku spać w łóżeczku. Szukałam pomocy gdzie się da. Wszyscy mówili że jest zdrowy ale taki typ. Był tak głośny ze sąsiedzi z bloku obok go słyszeli. Miałam potężnego baby bluesa o dość Wszystkiego. Gdyby nie moja wiedza z psychologii to byłoby ciężko.. dziś juz wiem ze są takie dzieci hnb się naprawdę zdarzają a mój synek doskonale się w to w pasował. Niemniej jednak przezylabym to dla niego jeszcze raz bo jest całym moim światem. Codziennie teraz dostaje od niego przytulasy i buziaki o czuje ta wielka miłość. Oczywiście nie życzę nikomu takich problemów i ciężkich chwil niemniej jednak warto wiedzieć że rąk się po prostu może zdarzyć. Warto mieć wtedy wsparcie. U nas w małżeństwie był kryzys pierwszego dziecka który ma szczęście dzielnie pokonaliśmy;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Przypomniała mi się nasza dawna dyskusja o avatarze Taśki i kurach, które tam widziałyśmy :-D

To Taśka nie ma kur w avatarze??!! :D

annak, Wanda1986 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie super, dzięki ♡ to jesteśmy umówione. Na mój sygnał że jadę do szpitala, już w wiadomym celu, otwierasz notatnik i notujesz info o kolejnych narodzinach. Ja jak tylko się ogarne to od razu się odezwę i poproszę o tę listę ;)
    I dobry pomysł z tą listą rozpakowanych mamusiek jak już wszystkie urodzimy :) przeksztalce wtedy listę w tą rozpakowana co oczywiście spowoduje naturalną selekcję i zmniejszenie liczby osób na pierwszej.
    No jakoś tak by to było :D

sallvie, kasieniaczek lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ