Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja póki co jeden sen o porodzie. Śniło mi się, że udało się urodzić sn, co jest moim wielkim marzeniem, a rano po porodzie przyszło konsylium lekarzy, którzy radzili na kiedy umówić cc, bo nie zakumali, że ja już w nocy urodziłam
Ależ miałam satysfakcję, że ich wykiwałam
Milka1991, mada87, Kjopa3, Jagah, vitae13, Omon lubią tę wiadomość
-
A! Tak mi się przypomniało, bo nie wiem czy położne wspominały coś na sr u Was. Nie wiem też czy u każdej kobiety to ma znaczenie, ale podczas kp lepiej uważać, żeby nie przewiać piersi. U mnie zawsze kończyło się to kiepsko i w rezultacie pół roku chodziłam z tetrową pieluchą w cyckonoszu i moje sexy-staniki dla mam karmiących wcale się nie przydały
Nosiłam tylko te sportowe, bo dodatkowo kanaliki u mnie sięgają aż pod obojczyki i pachy i wystarczyło, że fiszbina mnie ucisnęła i już miałam zastój.
-
Lisku mysle ze każda z nas sie boi nic a nic nie mysle ze cos z tobą nie tak, ja mam wiele obaw nasze życie bedzie zupełnie inne sama jestem osoba która chce mieć wszystko zaplanowane posprzątane ugotowane i robię 1000 rzeczy a tu nagle bede musiała skupić sie na tym co najważniejsze, i często nie bedzie po mojej myśli czy jak zaplanowałam , i zastanawiam sie codziennie czy dam rade jako matka żona jako pracownik wszystko ogarnąć tak jak lubię
Dzisiaj sie zorientowałam ze to ostatnie 50dni do cc!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 19:08
lis87, Omon lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Kahaska, siniakow nie mam, bo moja raczej sie przeciaga a nie kopie
Ale i tak za kazdym razem mysle ile jeszcze moja skora wytrzyma
Taska dziekiAle wyczytalam ze przy skurczach przepowiadajacych i endomendzie nie jest zalecana
Cholerka! No i ciekawe czy po 36 tc nie bedzie za pozno?
Efforts - nie watpie, ze bedzie geniuszem haha!eforts lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja miałam dziwne sny na początku ciąży ale nawet nie były ro koszmary tylko takie dziwaczne sny bardzo:)))
Teraz coraz częściej sni mi się nasza mała:)przeważnie jest to sen taki ze ona już jest a tu jeszcze albo czegoś brakuje albo coś jest nie rozpakowane itp itd:)
Mniej więcej tak jak przed matura mi się śniło kilka razy że minęły 3 godziny z 5 a ja jeszcze nic nie napisałam (j.polski) bo ja stara matura jeszCe hahaha
Czyli jest podświadomy stres żeby że wszystkim zdążyc itp itd -
Milka1991 wrote:sunshine w jaki sposób taką listę zrobić ? w sensie że osobno na dole?
aktualnie jest napisana data urodzenia maluszka itd. przy nicku, myślałam że tak będzie czytelniej i mniej jeżdżenia po stronie.
jak uważacie?
Może pod tym zrobić jeszcze "Rozpakowane Mamusie" i wpisywać datę porodu i Nick i imię dziecka.
Chociaż z drugiej strony to się zastanawiam, czy to będzie do ogarnięcia jak zaczniemy się rozpakowywać, szczególnie jak TY się rozpakujesz to na pewno nie będą ci w głowie aktualizacje -
A tak z innej beczki...i może żeby na chwilę zapomnieć o lękach "co będzie potem". Dziewczyny już niedługo czeka nas, DLA NIEKTÓRYCH PIERWSZY, DZIEŃ MAMY
Popłakałam się jak to do mnie dotarło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 19:25
IGA.G, Antonelka, sy__la, lis87, Milka1991, Niebieskaa, eforts, misKolorowy, Karolczyk, kasieniaczek, Omon lubią tę wiadomość
-
Milka, myślę, że nie ma co robić Ci więcej kłopotu. Wystarczy jak obok dopiszesz datę porodu i będzie czytelne. Po co przepisywać na dole nick, imię dziecka i jeszcze datę porodu. Poza tym jak Ty się rozpakujesz, to zapewniam, że nie będziesz aktualizować wszystkiego na bieżąco tym bardziej, że Ty na początku kwietnia się rozpakujesz a sporo dziewczyn jeszcze jest po Tobie. Wiem, bo u nas na Ovu jak założycielka wątku się rozpakowała to zdecydowanie mniej czasu ma na forum.
Milka1991 lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
ok, niech zostanie tak jak jest, może coś tam delikatnie zmienię żeby to rozpakowanie było bardziej widoczne
iii faktycznie ciekawe jak to będzie jak urodzę, czy będę mieć czas na forum itd. to już zależy od Kornelki. ale ale obiecuję, że postaram się uzupełniać informacje na bieżąco
lis powiedz mi co masz w avatarze? próbuję to od dawna rozkminić i jedyne co mi przychodzi na myśl to dywan z psaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 19:56
lis87, ilae, eforts lubią tę wiadomość
-
Ja mam mały ekran w telefonie i w avatarze Liska widzę .... konia
Edit. Mam wyobraźnięWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 20:07
lis87, Milka1991, Jagah, agadana lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
niania.ogg wrote:Ja mam mały ekran w telefonie i w avatarze Liska widzę .... konia
Edit. Mam wyobraźnię
Przypomniała mi się nasza dawna dyskusja o avatarze Taśki i kurach, które tam widziałyśmyMilka1991, lis87, Taśka22, niania.ogg, Omon lubią tę wiadomość
-
właśnie tez chciałam napisać, że na pierwszy rzut oka widzę tam łeb białego konia z rozwianą grzywa na wietrze
Ale nie dałam się złapać, już kiedyś dokładnie przestudiowałam ten awatar i odkryłam psie łapy
lis87, niania.ogg lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Milka1991 wrote:ok, niech zostanie tak jak jest, może coś tam delikatnie zmienię żeby to rozpakowanie było bardziej widoczne
iii faktycznie ciekawe jak to będzie jak urodzę, czy będę mieć czas na forum itd. to już zależy od Kornelki. ale ale obiecuję, że postaram się uzupełniać informacje na bieżąco
Zawsze możemy zrobić tak, że zgłoszą się jakieś "dyżurne" (najlepiej z końca listy), które w okresie po Twoim porodzie będą skrupulatnie zapisywały kolejne porody. I potem, jak będziesz się pojawiać, w miarę możliwości i czasu, będziesz na podstawie tych notatek uzupełniać dane na pierwszej stronie
-
Różowy_Kordonek wrote:właśnie tez chciałam napisać, że na pierwszy rzut oka widzę tam łeb białego konia z rozwianą grzywa na wietrze
Ale nie dałam się złapać, już kiedyś dokładnie przestudiowałam ten awatar i odkryłam psie łapy
Ja zawsze podejrzewałam te łapy o bycie łapami (na podstawie poprzedniego avatara Liska). A teraz próbuję się tam dopatrzeć koniaOmon lubi tę wiadomość